FacebookTwitterLinkedIn

Vermijd oplichting door de "SPIN FOR REWARD" websites

Ook bekend als: SPIN FOR REWARD pop-up
Schadeniveau: Medium

Wat is de "SPIN FOR REWARD" scam?

"SPIN FOR REWARD" is een vorm van oplichterij die op verschillende onbetrouwbare sites wordt uitgevoerd. Bedrieglijke websites worden zelden opzettelijk bezocht. De meeste gebruikers betreden ze via verkeerd getypte URL's, omleidingen veroorzaakt door andere onbetrouwbare pagina's, opdringerige advertenties, of geïnstalleerde mogelijk ongewenste programma's.

Deze scam beweert dat gebruikers een exclusieve prijs kunnen winnen door eraan deel te nemen. Geen van de informatie die door "SPIN FOR REWARD" wordt verstrekt is echter waar; gebruikers zullen dus geen van de beloofde prijzen ontvangen. Deze scam is gericht op het promoten van phishingsites, die zijn ontworpen om gegevens die erin worden ingevoerd te registreren. Op het moment van onderzoek pushte "SPIN FOR REWARD" vooral webpagina's die gericht waren op persoonlijke informatie.

SPIN FOR REWARD scam

"SPIN FOR REWARD" scam in detail

Wanneer gebruikers een site bezoeken die het "SPIN FOR REWARD"-programma promoot, krijgen zij een verklaring te zien waarin wordt beweerd dat zij willekeurig zijn geselecteerd om deel te nemen aan een enquête. De scam belooft een exclusieve beloning voor hun deelname. Om deel te nemen, worden gebruikers aangespoord om aan het wiel te draaien dat op de webpagina wordt gepresenteerd. Daarna worden gebruikers gefeliciteerd met hun winst en wordt hen gevraagd op de knop "Claim Reward" te klikken. Als op de knop wordt gedrukt, wordt de gebruiker omgeleid naar een phishing-website.

Phishingsites kunnen verschillende vermommingen hebben en gericht zijn op een even breed scala aan gegevens. Meestal proberen oplichters zoals "SPIN FOR REWARD" de namen, achternamen, adressen, telefoonnummers, e-mailadressen, bankgegevens, creditcardnummers en soortgelijke informatie van slachtoffers te verkrijgen. Alle zwendelpraktijken hebben tot doel inkomsten te genereren, maar hoe ze dat doel bereiken - varieert. De verzamelde gegevens kunnen aan derden worden verkocht of worden gebruikt om gepersonaliseerde programma's op te zetten. Financiële informatie (bv. inloggegevens voor onlinebanken, bankrekeninggegevens, kredietkaartnummers, enz.) kan worden gebruikt om frauduleuze transacties en/of onlineaankopen te verrichten.

Het is niet ongewoon dat bij oplichting van het type "SPIN FOR REWARD" de gebruikers ook wordt gevraagd om betalingen te verrichten. De frauduleuze kosten kunnen betrekking hebben op transacties, verzending, opslag, registratie, abonnementen, enzovoort. Deze betalingen kunnen worden gedaan via dubieuze betalingsgateways, die werken als phishing oplichting voor financiële informatie. Kortom, door te vertrouwen op de "SPIN FOR REWARD"-regeling kunnen gebruikers te maken krijgen met ernstige privacyproblemen, financiële verliezen en zelfs identiteitsdiefstal.

Hoe werken mogelijk ongewenste programma's?

Zoals in de inleiding vermeld, kunnen onbetrouwbare/malijke sites (b.v. die met "SPIN FOR REWARD") geforceerd geopend worden door mogelijk ongewenste programma's. Deze apps kunnen echter ook andere/aanvullende kwaardaardige eigenschappen hebben. Ongewenste toepassingen die zijn geclassificeerd als adware voeren opdringerige advertentiecampagnes uit. Met andere woorden, deze software levert misleidende, onbetrouwbare, bedrieglijke, en zelfs kwaadaardige advertenties. Ze verminderen de browse-ervaring en vormen een bedreiging voor het apparaat / de veiligheid van de gebruiker. Eenmaal aangeklikt, worden opdringerige advertenties omgeleid naar dubieuze/gevaarlijke websites, en sommige kunnen heimelijk software downloaden/installeren.

Browser hijackers zijn een ander type mogelijk ongewenste programma's. Ze werken door het aanbrengen van wijzigingen in de browser instellingen en het beperken van de toegang tot hen - met het oog op nep-zoekmachines te promoten. De gepromote zoekmachines kunnen meestal geen zoekresultaten genereren, dus verwijzen ze door naar (of veroorzaken omleidingsketens die eindigen bij) Yahoo, Bing, Google, en andere legitieme zoekmachines.

Bovendien kunnen de meeste mogelijk ongewenste programma's (ongeacht het type) gegevens traceren. Deze gegevens omvatten (maar zijn niet beperkt tot): surf- en zoekmachinegeschiedenis, IP-adressen/geolocaties, en persoonlijk identificeerbare gegevens. Ontwikkelaars van mogelijk ongewenste programma's maken de verzamelde gegevens te gelde door ze te delen met en/of te verkopen aan derden (mogelijk cybercriminelen). Daarom is het sterk aangeraden om alle verdachte toepassingen en browser extensies/plug-ins onmiddellijk na detectie te verwijderen.

Overzicht bedreiging:
Naam SPIN FOR REWARD pop-up
Type bedreiging: Phishing, Scam, Social Engineering, Fraud
Valse claim Scam beweert dat gebruikers een beloning zullen krijgen voor deelname aan een onderzoek
Gerelateerde domeinen flashrewardspin[.]com
Dienend IP-Adres (flashrewardspin[.]com) 104.21.18.236
Symptomen Valse foutmeldingen, valse systeemwaarschuwingen, pop-upfouten, valse computerscans.
Verspreidingsmethodes Onbetrouwbare websites, malafide online pop-up advertenties, mogelijk ongewenste toepassingen.
Schade Verlies van gevoelige privé-informatie, geldverlies, identiteitsdiefstal, mogelijke malware-infecties.
Malware verwijderen (Windows)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Online scams in het algemeen

"You Are Our Winner Today!", "Onlinemart Reward", en "Chance To Win The New iPad Pro" zijn een paar voorbeelden van regelingen die lijken op "SPIN FOR REWARD". Het internet staat vol met online oplichterspraktijken; er zijn duizenden sites die deze bedrieglijke inhoud promoten. Populaire modellen zijn: nepprijsuitreikingen/loterijen, ongelooflijke deals en aanbiedingen, waarschuwingen dat een essentieel softwareproduct verouderd is of ontbreekt, waarschuwingen dat het apparaat geïnfecteerd is of gevaar loopt, enzovoort. Omdat oplichting op het web zo wijdverbreid is, is het belangrijk om altijd voorzichtig te zijn bij het surfen.

Hoe hebben mogelijk ongewenste programma's zich op mijn computer geïnstalleerd?

Mogelijk ongewenste programma's kunnen "officiële" downloadpagina's hebben, die vaak worden gepromoot door misleidende/oplichtende websites. Opdringerige advertenties worden ook gebruikt om deze applicaties te verspreiden. Als er op de advertenties wordt geklikt, kunnen ze scripts uitvoeren om zonder toestemming van de gebruiker te downloaden/installeren.

Mogelijk ongewenste programma's worden meestal samen met andere producten gedownload/geïnstalleerd. "Bundelen" is de naam van deze valse marketing methode - het verpakken van reguliere programma's met ongewenste of kwaadaardige toevoegingen. De aanwezigheid van deze aanvullingen kan worden verborgen in de "aangepaste/geavanceerde" download/installatie-instellingen of geheel onvermeld blijven. Door zich te haasten met downloaden/installeren lopen gebruikers dus het risico dat ze onbedoeld gebundelde inhoud op hun apparaat toelaten.

Hoe voorkomt u de installatie van mogelijk ongewenste programma's

Het wordt ten zeerste aanbevolen om software te onderzoeken alvorens deze te downloaden/installeren en/of aan te schaffen. Bovendien moeten alle downloads worden uitgevoerd vanaf officiële en geverifieerde bronnen. Onbetrouwbare downloadkanalen, zoals Peer-to-Peer sharing netwerken, onofficiële en gratis file-hosting sites, en andere derde partij downloaders - kunnen gebundelde en schadelijke inhoud aanbieden. Bij het downloaden/installeren wordt geadviseerd de voorwaarden te lezen, alle beschikbare opties te bestuderen, de "Aangepaste/Geavanceerde" download-/installatie-instellingen te gebruiken om aanvullende apps, tools, functies, enz. uit te schakelen.

Opdringerige advertenties lijken gewoon en onschadelijk; echter, ze verwijzen door naar verschillende twijfelachtige webpagina's (bijv. gokken, pornografie, adult-dating, en vele anderen). Als gebruikers dergelijke advertenties en/of omleidingen ervaren, moeten ze hun apparaten controleren en onmiddellijk alle verdachte toepassingen en browserextensies/plug-ins verwijderen die zijn gedetecteerd. Als uw computer al geïnfecteerd is met mogelijk ongewenste programma's, raden wij u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om ze automatisch te verwijderen.

Tekst gepresenteerd in de "SPIN FOR REWARD" scam:

SPIN FOR REWARD


21 June 2021
Congratulations!
You've been randomly selected to participate in a survey and earn* ! Spin the wheel if you would like to participate.

 

Every Monday we select users to earn* exclusive rewards. Just click on the SPIN button below to start.

 

*UPON COMPLETION OF PURCHASE REQUIREMENTS. CLICK FOR DETAILS.
700+ people reviewed this.

Weergave van de "SPIN FOR REWARD" pop-up scam (GIF):

Weergave van SPIN FOR REWARD scam

Screenshot van een browsermelding (advertentie) waarin de "SPIN FOR REWARD"-scam wordt aangeprezen:

SPIN FOR REWARD scam promotie meldingen

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Verwijderen van mogelijk ongewenste programma's:

Windows 10 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

macOS (OSX) gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

mogelijk ongewenste programma's verwijderen via het Configuratiescherm

Zoek in het venster met de verwijderingsprogramma's naar verdachte/recent geïnstalleerde toepassingen, selecteer deze vermeldingen en klik op "Verwijderen" of "Uninstall".

Na het verwijderen van de mogelijk ongewenste toepassing, scant u uw computer voor alle resterende ongewenste onderdelen of mogelijke malware infecties. Gebruik aanbevolen malwareverwijderingssoftware om uw computer te scannen.

Verwijder kwaadaardige extensies van internet browsers:

Video die laat zien hoe u mogelijk ongewenste browser add-ons verwijdert:

Google Chrome logoVerwijder schadelijke extensies uit Google Chrome:

Verwijderen van malafide extensies uit Google Chrome stap 1

Klik op het menupictogram van Google Chrome Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Meer hulpmiddelen" en klik op "Extensies". Zoek alle recent geïnstalleerde verdachte browser add-ons en verwijder ze.

Verwijderen van malafide extensies uit Google Chrome stap 2

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van spin for reward pop-up, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder schadelijke plug-ins uit Mozilla Firefox:

Schurkenstaten extensies verwijderen uit Mozilla Firefox stap 1

Klik op het Firefox menu icoonfirefox menu icon (in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster), selecteer "Add-ons". Klik op "Extensies", in het geopende venster verwijder alle recentelijk geïnstalleerde verdachte browser plug-ins.

Verwijderen van malafide extensies uit Mozilla Firefox stap 2

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van spin for reward pop-up kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Verwijder adware uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is, klik op het Safari menu en selecteer Voorkeuren….

Verwijder adware uit Safari - 2

In het geopende venster klik je op Extensies, zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze en klik op Verwijderen.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Verwijder adware uit Safari - 3

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Verwijder adware uit Safari - 4

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 1

Klik op het menu-icoon in Edge Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), kiest u "Extensies". Zoek recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons en klik op "Verwijderen" (onder hun naam).

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 2

Optionele methode:

Als u problemen blijft ondervinden met het verwijderen van de spin for reward pop-up, herstel dan de instellingen van uw Microsoft Edge browser. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu kiest u  Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Kies Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de instellingen van Microsoft Edge wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

  • Als dat niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies om de Microsoft Edge browser te herstellen.

Internet Explorer logoVerwijder schadelijke add-ons van Internet Explorer:

Verwijderen van malafide extensies uit Internet Explorer stap 1

Klik op het "tandwiel" pictogram Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer), selecteer "invoegtoepassingen beheren". Zoek naar recent geïnstalleerde verdachte browserextensies, selecteer deze items en klik op "Verwijderen".

Verwijderen van malafide extensies uit Internet Explorer stap 2

Optionele methode:

Als je problemen blijft hebben met het verwijderen van spin for reward pop-up dan kan je je Internet Explorer instellingen terug op standaard zetten.

Windows XP gebruikers: Klik op Start, klik Uitvoeren, in het geopende scherm typ inetcpl.cpl. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows XP

Windows Vista en Windows 7 gebruikers: Klik op het Windows logo, in de start-zoekbox typ inetcpl.cpl en klik op enter. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 7

Windows 8 gebruikers: Open Internet Explorer en klik op het "tandwiel" icoon. Selecteer Internet Opties. In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab en klik je op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - toegang

In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - Internet opties Geavanceerd tab

Klik op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 8 - klik op de herstellen-knop in Internet opties Geavanceerd-tab

Bevestig dat je de Internet Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen - Klik op de Herstellen-knop.

Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen

Samenvatting:

Samenvatting adware programmaDe meeste adware of mogelijk ongewenste applicaties infiltreren internetbrowsers van gebruikers via gratis software downloads. Merk op dat de veiligste bron voor het downloaden van gratis software de website van de ontwikkelaar is. Om de installatie van adware te vermijden wees je best erg oplettend met het downloaden of installeren van gratis software.Bij het installeren van het reeds gedownloaden gratis programma kies je best de aangepast of geavanceerde installatie-opties - deze stap zal zlle mogelijk ongewenste applicaties aan het licht brengen die werden geïnstalleerd samen met het gekozen gratis programma.

Hulp bij de verwijdering:
Als je problemen ervaart bij pogingen om spin for reward pop-up van je computer te verwijderen, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over spin for reward pop-up of z'n verwijdering, gelieve je kennis dan te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/21158-spin-for-reward-pop-up-scam

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
SPIN FOR REWARD pop-up QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van SPIN FOR REWARD pop-up op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.