FacebookTwitterLinkedIn

Hoe OriginalTechSearch adware van het besturingssysteem te verwijderen

Ook bekend als: Advertenties van OriginalTechSearch
Type: Mac Virus
Verspreiding: Laag
Schadeniveau: Medium

Hoe OriginalTechSearch van uw Mac verwijderen

Wat is OriginalTechSearch?

OriginalTechSearch is een schadelijke applicatie geclassificeerd als adware. De applicatie toont opdringerige advertenties en heeft ook de kenmerken van een browser hijacker. D.w.z., browserwijzigingen en de promotie van valse zoekmachines. Apps binnen deze categorie en browser hijackers verzamelen meestal browsergerelateerde informatie. Bovendien is het, aangezien de meeste gebruikers OriginalTechSearch onbedoeld installeren, geclassificeerd als een mogelijk ongewenste applicatie. Deze app wordt verspreid via nep Adobe Flash Player updates. Merk op dat nep software updaters/installers ook worden gebruikt voor de verspreiding van diverse ongewenste applicaties en zelfs malware (bijv. ransomware, trojans, enz.).

OriginalTechSearch adware verspreid met behulp van een nep Adobe Flash Player updater/installer

OriginalTechSearch adware maakt het mogelijk om grafische inhoud van derden op elke bezochte website te plaatsen. Daarom worden pop-ups, banners, coupons, enquêtes en andere advertenties getoond die niet afkomstig zijn van de geopende site. Deze opdringerige advertenties verminderen de surfsnelheid en beperken de zichtbaarheid van webpagina's (door ze te overlappen). Bovendien verwijzen de advertenties, zodra erop wordt geklikt, door naar verkoopgerichte, onbetrouwbare, bedrieglijke/kwaadaardige en schadelijke websites. Sommige kunnen worden geactiveerd (wanneer erop wordt geklikt) om scripts uit te voeren die zijn ontworpen om malafide software  te downloaden/installeren zonder toestemming van de gebruiker. Browser hijackers (waarmee OriginalTechSearch gemeenschappelijke kenmerken deelt) werken door het toewijzen van adressen van valse zoekmachines als de homepage, standaardzoekmachine en nieuwe tabblad/venster URL's. Daarom wordt elk nieuw browsertabblad/venster geopend en wordt elke zoekopdracht die via de URL-balk wordt uitgevoerd, doorverwezen naar het adres van de nep-zoekmachine. De meeste van deze valse zoekprogramma's kunnen geen unieke resultaten bieden, en dus leiden ze om naar (of veroorzaken ze omleidingsketens die eindigen op) Google, Yahoo, Bing en andere legitieme sites. Bovendien worden alle wijzigingen die gebruikers proberen aan te brengen in hun browser automatisch teruggezet, als toegang tot de instellingen al is toegestaan. Om de getroffen browser te herstellen, is het noodzakelijk om de browser hijacker te verwijderen. Zoals gezegd, kunnen ongewenste applicaties meestal gegevens traceren. Ze registreren surfactiviteiten (bezochte URL's, bekeken pagina's, zoekopdrachten, enz.) en verzamelen de persoonlijke activiteiten van gebruikers (IP-adressen, geolocaties en andere details). Deze gevoelige gegevens worden vaak gedeeld met derden (mogelijk cybercriminelen), die er misbruik van willen maken om winst te maken. Kortom, schadelijke apps zoals OriginalTechSearch kunnen leiden tot systeeminfiltratie, ernstige privacyproblemen, financieel verlies en zelfs identiteitsdiefstal. Om de veiligheid van het apparaat en de gebruiker te garanderen, moeten alle verdachte toepassingen en browserextensies/plug-ins onmiddellijk verwijderd worden. 

Overzicht bedreiging:
Naam Advertenties van OriginalTechSearch
Type bedreiging Adware, Mac malware, Mac virus.
Detectienamen Avast (MacOS:Adload-AD [Trj]), DrWeb (Adware.Mac.Loader.17), ESET-NOD32 (Een variant van OSX/TrojanDownloader.Adlo), Kaspersky (Not-a-virus:HEUR:AdWare.OSX.Cimpli.k), Volledige lijst (VirusTotal)
Aanvullende informatie Deze toepassing behoort tot de malware-familie van Adload.
Symptomen Uw Mac wordt trager dan normaal, u ziet ongewenste pop-up advertenties, u wordt doorverwezen naar dubieuze websites.
Distributiemethodes Misleidende pop-upadvertenties, gratis software-installateurs (bundeling), nep Flash Player-installers, downloads van torrentbestanden.
Schade Tracking van internetbrowser (mogelijke privacyproblemen), weergave van ongewenste advertenties, doorverwijzingen naar dubieuze websites, verlies van privégegevens.
Verwijdering

Om Advertenties van OriginalTechSearch verwijderen, adviseren onze malwareonderzoekers om uw computer te scannen met Combo Cleaner.
▼ Combo Cleaner Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar.

DynamicExtraBasicVirtual, ArtemisSearch en TotalLetterSearch zijn enkele voorbeelden van andere adware-type applicaties. Ze kunnen normaal en nuttig lijken, met een grote verscheidenheid aan nuttige functies, die typisch zelden operationeel zijn. In feite geldt dit voor de meeste ongewenste toepassingen. Het enige doel van deze ongewenste toepassingen is om inkomsten te genereren voor de ontwikkelaars. Mogelijk ongewenste toepassingen tonen opdringerige advertenties, hacken browsers, veroorzaken ongewenste doorverwijzingen en traceren privégegevens. 

Hoe heeft OriginalTechSearch zich op mijn computer geïnstalleerd?

Mogelijk ongewenste toepassingen verspreiden zich via de download/installatie set-ups van andere producten. "Bundeling" is de term die wordt gebruikt om deze misleidende marketingtechniek te omschrijven waarbij gewone software wordt verpakt met ongewenste of schadelijke toevoegingen. Het overhaasten van download-/installatieprocessen (bijv. negeren van voorwaarden, overslaan van stappen, gebruik van vooraf ingestelde opties, etc.) verhoogt het risico op onbedoelde installatie van gebundelde inhoud. Bepaalde ongewenste toepassingen hebben "officiële" downloadpagina's. Eenmaal aangeklikt, kunnen opdringerige advertenties scripts uitvoeren om stiekem ongewenste toepassingen te downloaden/installeren.

Hoe voorkom ik de installatie van potentieel ongewenste toepassingen?

Het wordt aanbevolen om alle software te onderzoeken voordat u deze downloadt/installeert of koopt. Gebruik alleen officiële en geverifieerde downloadkanalen. Onbetrouwbare bronnen zoals gratis file-hosting sites, peer-to-peer deelnetwerken (BitTorrent, eMule, Gnutella, etc.) en andere derde partij downloaders kunnen misleidende of gebundelde inhoud aanbieden. Behandel download-/installatieprocessen met voorzichtigheid. Het is belangrijk om de voorwaarden te lezen, alle mogelijke opties te bestuderen, de instellingen "Aangepaste/Geavanceerde" te gebruiken en u af te melden voor extra apps, tools, functies, enz. Opdringerige advertenties kunnen legitiem en onschuldig lijken, maar ze kunnen doorverwijzen naar dubieuze websites (bijv. gokken, pornografie, adult-dating en andere). Als u advertenties/doorverwijzingen van deze soort tegenkomt, wordt u sterk aangeraden om het systeem te controleren en onmiddellijk alle verdachte toepassingen en browserextensies/plug-ins te verwijderen. Als uw computer al geïnfecteerd is met OriginalTechSearch, raden wij u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze adware automatisch te verwijderen.

Bestanden gerelateerd aan OriginalTechSearch adware die moeten worden verwijderd:

  • ~/Library/Application Support/com.OriginalTechSearch/OriginalTechSearch
  • ~/Library/Application Support/com.OriginalTechSearchDaemon/OriginalTechSearch
  • ~/Library/LaunchAgents/com.OriginalTechSearch.plist
  • ~/Library/LaunchDaemons/com.OriginalTechSearchDaemon.plist

BELANGRIJK! Schadelijke setups/apps die OriginalTechSearch adware promoten zijn ontworpen om een nieuw apparaatprofiel aan te maken. Voer daarom deze acties uit voordat u verdere verwijderingsstappen onderneemt:

1) Klik op het "Voorkeuren" icoon in de menubalk en selecteer "Profielen".

Schadelijke profielen verwijderen die zijn ontworpen om OriginalTechSearch te promoten (stap 1)

2) Selecteer het "OriginalTechSearch" profiel en verwijder het. 

Schadelijke profielen verwijderen die zijn ontworpen om OriginalTechSearch te promoten (stap 2)

3) Voer een volledige systeemscan uit met Combo Cleaner anti-virus suite.

Na het uitvoeren van deze acties, kunt u verder gaan met verdere stappen voor het verwijderen van deze adware.

Advertenties van OriginalTechSearch onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Combo Cleaner is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van Advertenties van OriginalTechSearch. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Combo Cleaner DOWNLOADEN (Mac) De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Video die toont hoe u adware kan verwijderen van een Mac:

OriginalTechSearch adware verwijderen:

Verwijder OriginalTechSearch-gerelateerde mogelijk ongewenste toepassingen uit uw map "Toepassingen":

mac browser hijacker verwijderen uit de map toepassingen

Klik op het Finder icoon. In het Finder venster, selecteer "Toepassingen". Zoek in de map Toepassingen naar "MPlayerX", "NicePlayer", of andere verdachte toepassingen en sleep ze naar de Prullenmand. Na het verwijderen van de mogelijk ongewenste programma's die online advertenties veroorzaken, scant u uw Mac voor alle resterende ongewenste onderdelen.

Verwijder aan de advertenties van originaltechsearch gerelateerde bestanden en mappen:

Klik op het ga naar map commando

Klik op het Finder icoon, vanuit de menubalk kies je Ga en klik je op Ga naar map...

step1Controleer of er zich door de adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchAgents folder:

adware verwijderen uit de map launch agents stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de launch agents map stap 2In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step2Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/Application Support:

verwijder adware uit de map application support stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/Application Support

verwijder adware uit de map application support stap 2In de map “Application Support” zoek je naar recent toegevoegde verdachte mappen. Bijvoorbeeld “MplayerX” or “NicePlayer”, en je verplaatst deze mappen naar de prullenbak.

step3Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map ~/Library/LaunchAgents:

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 1


In de Ga naar map...-balk typ je: ~/Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 2

In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak verschillende bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step4Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchDaemons:

adware verwijderen uit de map launch daemons stap 1In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchDaemons

Adware verwijderen uit de map launch daemons folder stap 2In de map “LaunchDaemons” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn: “com.aoudad.net-preferences.plist”, “com.myppes.net-preferences.plist”, "com.kuklorest.net-preferences.plist”, “com.avickUpd.plist”, etc., en je verplaatst deze naar de prullenbak.

step 5 Scan uw Mac met Combo Cleaner:

Als u alle stappen in de juiste volgorde hebt gevolgd dan zou uw Mac nu helemaal virus- en malwarevrij moeten zijn. Om zeker te weten of uw systeem niet langer besmet is voert u best een scan uit met Combo Cleaner Antivirus. Download dit programma HIER. Na het downloaden van het bestand moet u dubbelklikken op het combocleaner.dmg installatiebestand, in het geopende venster sleept u het Combo Cleaner-icoon naar het Applicaties-icoon. Nu opent u launchpad en klikt u op het Combo Cleaner-icoon. Wacht tot Combo Cleaner de virusdefinities heeft bijgewerkt en klik vervolgens op de knop 'Start Combo Scan'.

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner zal uw Mac scannen op malwarebesmettingen. Als de scan meldt 'geen bedreigingen gevonden' - dan betekent dit dat u verder de verwijderingsgids kunt volgen. In het andere geval is het aanbevolen alle gevonden besmettingen te verwijderen voor u verder gaat.

scan-with-combo-cleaner-2

Na het verwijderen van bestanden en mappen die werden aangemaakt door deze adware ga je verder met het verwijderen van frauduleuze extensies uit je internetbrowsers.

Advertenties van OriginalTechSearch verwijderen uit de internetbrowsers:

safari browser iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Safari:

Verwijder aan advertenties van originaltechsearch gerelateerde Safari extensies:

safari browser voorkeuren

Open de Safari-browser, vanuit de menubalk selecteer je "Safari" en klik je op "Voorkeuren...".

safari extensies venster

In het scherm met de voorkeuren selecteer je "Extensies" en zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte extensies. Als je die gevonden hebt klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies kunt verwijderen uit de Safari-browser, ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties lees je hier hoe Safari te resetten.

firefox browser iconKwaadaardige plug-ins verwijderen uit Mozilla Firefox:

Verwijder aan advertenties van originaltechsearch gerelateerde Mozilla Firefox add-ons:

toegang verkrijgen tot de mozilla firefox add-ons

Open je Mozilla Firefox-browser. In de rechterbovenhoek van het scherm klik je op de "Menu openen"-knop (met de drie horizontale lijnen). Uit het geopende menu selecteer je "Add-ons".

verwijder kwaadaardige add-ons uit mozilla firefox

Kies het tabblad "Extensies" en zoek naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Eens gevonden klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Mozilla Firefox-browser kunt verwijderen - ze zijn niet noodzakelijk voor de goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Mozilla Firefox resetten.

chrome-browser-iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Google Chrome:

Verwijder aan advertenties van originaltechsearch gerelateerde Google Chrome add-ons:

verwijder kwaadaardige extensies uit google chrome stap 1

Open Google Chrome en klik op de "Chrome menu"-knop (drie horizontale lijnen) gesitueerd in de rechterbovenhoek van het browserscherm. In het uitklapmenu selecteer je "Meer tools" en vervolgens "Extensies".

verwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome stap 2

In het scherm "Extensies" zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Als je die gevonden hebt klik je op de "Prullenbak"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Google Chrome-browser kunt verwijderen. Ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  •  Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Google Chrome resetten.

Klik om een reactie te plaatsen

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Advertenties van OriginalTechSearch QR code
Een QR code (Quick Response Code) is een code die door toestellen kan gelezen worden en die URL's en andere informatie bevat. Deze code kan gelezen worden met de camera van een smartphone of tablet. Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Advertenties van OriginalTechSearch op je mobiele toestel.
Door ons aanbevolen:

Maak vandaag nog komaf met Advertenties van OriginalTechSearch

▼ VERWIJDER DEZE NU met Combo Cleaner (Mac)

Platform: macOS

Oordeel van de redactie over Combo Cleaner:
Zeer goed!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar.