FacebookTwitterLinkedIn

Hoe verwijdert u de DynamicExtra adware uit uw besturingssysteem?

Ook bekend als: Advertenties door DynamicExtra
Type: Mac Virus
Schadeniveau: Medium

Hoe DynamicExtra te verwijderen van een Mac?

Wat is DynamicExtra?

DynamicExtra is een adware-applicatie met de eigenschappen van een browserkaper. Het vertoont opdringering advertenties en wijzigt browserinstellingen om valse zoekmachines te promoten. DynamicExtra promoot de Safe Finder-tool als zoekmachine via akamaihd.net. Bovendien kunnen de meeste van dit soort apps het surfgedrag van hun gebruikers bespioneren. Vanwege de dubieuze verspreidingsmethoden, wordt DynamicExtra ook geclassificeerd als een potentieel ongewenste applicatie.

DynamicExtra adware

DynamicExtra adware maakt het mogelijk om grafische inhoud van derden bovenop elke bezochte website te plaatsen. Met andere woorden: de applicatie vertoont pop-ups, banners, coupons, enquêtes en andere opdringerige advertenties. Die beperken de browsersnelheid en de zichtbaarheid van webpagina's. Bovendien forceren deze advertenties, als ze éénmaal worden aangeklikt het openen van onbetrouwbare/frauduleuze, misleidende, gecompromitteerde en kwaadaardige websites. Bovendien kan het aanklikken van advertenties ook scripts openen die heimelijk software (bijvoorbeeld ongewenste apps) downloaden en installeren. Browserkapers wijzen de adressen van valse webzoekers toe als de standaardzoekmachine van de browser, de startpagina en de nieuwe tabbladen en vensters. Daarom worden gebruikers bij elk nieuw browsertabblad/-venster dat ze openen en bij elke zoekopdracht die in de URL-balk wordt ingetypt, omgeleid naar het adres van een valse zoekmachine. Deze valse zoekmachines kunnen doorgaans zelf geen zoekresultaten genereren, dus verwijzen ze door naar legitieme zoekmachines (soms via een keten van doorverwijzingen). Met DynamicExtra wordt Safe Finder gepromoot via akamaihd.net, dat op zijn beurt doorverwijst naar search.yahoo.com (een echte zoekmachine). Bovendien is de enige manier om de gekaapte browsers te herstellen het verwijderen van de software die verantwoordelijk is voor de kaping. Alle wijzigingen die gebruikers in hun browser proberen aan te brengen worden immers automatisch gereset (en soms wordt hen de toegang tot de instellingen zelfs geweigerd). De meeste ongewenste apps kunnen gegevens te bespioneren. Ze kunnen de browseractiviteit registreren (bezochte URL's, bekeken pagina's, getypte zoekopdrachten, enz.) en persoonlijke informatie verzamelen (IP-adressen, geolocaties en andere details). Deze gevoelige gegevens worden waarschijnlijk gedeeld met externe partijen (mogelijk cybercriminelen die deze willen misbruiken voor financieel gewin). Daarom kan de aanwezigheid van ongewenste apps op systemen leiden tot een verscheidenheid aan infiltraties en infecties, ernstige privacyschendingen, financiële verliezen en zelfs tot  identiteitsdiefstal. Om de veiligheid van apparaten en gebruikers te beschermen, moeten alle verdachte applicaties en browserextensies/plug-ins onmiddellijk na detectie worden verwijderd.

Samenvatting bedreiging:
Naam Advertenties door DynamicExtra
Type bedreiging Adware, Mac-malware, Mac-virus
Detectienamen Avast (MacOS:Adload-AB [Trj]), ESET-NOD32 (A Variant Of OSX/Adware.Synataeb.D), Kaspersky (Not-a-virus:HEUR:AdWare.OSX.Adload.g), ZoneAlarm by Check Point (Not-a-virus:HEUR:AdWare.OSX.Adload.g), volledige lijst (VirusTotal)
Extra informatie Deze applicatie behoort tot de Adload malware-familie.
Symptomen Uw Mac werkt trager dan normaal, u ziet ongewenste advertenties, u wordt doorgestuurd naar verdachte websites.
Distributie methodes Misleidende pop-up advertenties, gratis software installers (bundling), valse Flash Player installers, downloads van torrents.
Schade Internetbrowser-spionage (mogelijke privacyschendingen), vertonen van ongewenste advertenties, doorverwijzingen naar verdachte websites, verlies van privégegevens.
Verwijdering

Om Advertenties door DynamicExtra verwijderen, adviseren onze malwareonderzoekers om uw computer te scannen met Combo Cleaner.
▼ Combo Cleaner Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar.

ArtemisSearch, TotalLetterSearch en AtlantaLookup zijn een paar voorbeelden van andere adware-apps. Apps die als zodanig gecategoriseerd zijn, lijken meestal legitiem en nuttig. De gebruikers worden misleid met aanbiedingen van allerlei functies zodat ze overgaan tot installatie. Zelden werken de functies zoals geadverteerd en in de meeste gevallen werken ze volkomen niet. Dit is gebruikelijk voor alle ongewenste apps. Functionaliteit, gebruikersgemak en veiligheid zijn niet relevant, aangezien het enige doel van ongewenste applicaties is om geld op te leveren voor hun  ontwikkelaars. Mogelijk ongewenste apps zijn ontworpen om opdringerige advertenties te vertonen, om de browsers te kapen, om omleidingen te veroorzaken en om gevoelige gegevens te registreren.

Hoe werd DynamicExtra geïnstalleerd op mijn computer?

Mogelijk ongewenste apps kunnen samen met andere producten worden gedownload/geïnstalleerd. Deze misleidende marketingtactiek waarbij reguliere software samen met ongewenste of kwaadaardige toevoegingen wordt voorverpakt, wordt "bundeling" genoemd. Het overhaasten van download- en installatieprocessen (bijv. stappen en secties overslaan, enz.) verhoogt het risico op een onbedoelde installatie van gebundelde malware. Sommige ongewenste apps hebben "officiële" downloadsites maar ze worden ook verspreid via opdringerige advertenties. Zodra erop wordt geklikt, kunnen deze scripts uitvoeren om ongewenste apps te downloaden of te installeren, zonder toestemming van de gebruiker.

Hoe vermijdt u de installatie van mogelijk ongewenste applicaties?

Het wordt aanbevolen om software steeds te onderzoeken voordat deze wordt gedownload of geïnstalleerd. Alleen officiële en geverifieerde bronnen mogen worden gebruikt voor downloads. Onbetrouwbare downloadkanalen zoals P2P-deelnetwerken (BitTorrent, Gnutella, eMule, etc.) en andere externe downloaders, kunnen misleidende en/of gebundelde inhoud aanbieden; daarom wordt het gebruik ervan afgeraden. Bij het downloaden/installeren is het belangrijk om de voorwaarden te lezen, alle beschikbare opties te bestuderen, en de "Aangepaste/Geavanceerde" instellingen te gebruiken. Weiger ook alle extra apps, tools, functies enzovoort. Opdringerige advertenties zien er legitiem en onschadelijk uit, maar ze verwijzen door naar dubieuze websites (met inhoud zoals gokken, dating voor volwassenen, pornografie, enz.). Als u dergelijke advertenties/omleidingen opmerkt, dan moet u uw systeem controleren en onmiddellijk alle verdachte applicaties en/of browserextensies/plug-ins verwijderen. Als uw computer al is geïnfecteerd met DynamicExtra, dan raden we u aan om een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze adware automatisch te verwijderen.

Pop-upvenster dat wordt weergegeven zodra de installatie van DynamicExtra is voltooid:

pop-up na geslaagde DynamicExtra installatie

DynamicExtra verwijst zijn gebruikers door naar de Safe Finder-website via akamaihd.net:

DynamicExtra verwijst door naar de Safe Finder website via akamaihd.net

DynamicExtra adware installatie-map:

DynamicExtra adware installatie-map

Advertenties door DynamicExtra onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Combo Cleaner is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van Advertenties door DynamicExtra. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Combo Cleaner DOWNLOADEN (Mac) De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Video die toont hoe adware en browserkapers te verwijderen van een Mac computer:

DynamicExtra adware verwiijderen:

Verwijder aan DynamicExtra gerelateerde, mogelijk ongewenste applicaties uit de map "Applicaties":

mac browserkaper verwijderen uit de map applicaties

Klik op het pictogram Finder. Selecteer in het Finder-venster "Applicaties". Zoek in de map met toepassingen naar "MPlayerX", "NicePlayer", of andere verdachte toepassingen en sleep ze naar de prullenbak. Na het verwijderen van de potentieel ongewenste toepassing(en) die online advertenties veroorzaken, scant u uw Mac op eventuele resterende ongewenste componenten.

Verwijder aan de advertenties door dynamicextra gerelateerde bestanden en mappen:

Klik op het ga naar map commando

Klik op het Finder icoon, vanuit de menubalk kies je Ga en klik je op Ga naar map...

step1Controleer of er zich door de adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchAgents folder:

adware verwijderen uit de map launch agents stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de launch agents map stap 2In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step2Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/Application Support:

verwijder adware uit de map application support stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/Application Support

verwijder adware uit de map application support stap 2In de map “Application Support” zoek je naar recent toegevoegde verdachte mappen. Bijvoorbeeld “MplayerX” or “NicePlayer”, en je verplaatst deze mappen naar de prullenbak.

step3Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map ~/Library/LaunchAgents:

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 1


In de Ga naar map...-balk typ je: ~/Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 2

In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak verschillende bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step4Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchDaemons:

adware verwijderen uit de map launch daemons stap 1In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchDaemons

Adware verwijderen uit de map launch daemons folder stap 2In de map “LaunchDaemons” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn: “com.aoudad.net-preferences.plist”, “com.myppes.net-preferences.plist”, "com.kuklorest.net-preferences.plist”, “com.avickUpd.plist”, etc., en je verplaatst deze naar de prullenbak.

step 5 Scan uw Mac met Combo Cleaner:

Als u alle stappen in de juiste volgorde hebt gevolgd dan zou uw Mac nu helemaal virus- en malwarevrij moeten zijn. Om zeker te weten of uw systeem niet langer besmet is voert u best een scan uit met Combo Cleaner Antivirus. Download dit programma HIER. Na het downloaden van het bestand moet u dubbelklikken op het combocleaner.dmg installatiebestand, in het geopende venster sleept u het Combo Cleaner-icoon naar het Applicaties-icoon. Nu opent u launchpad en klikt u op het Combo Cleaner-icoon. Wacht tot Combo Cleaner de virusdefinities heeft bijgewerkt en klik vervolgens op de knop 'Start Combo Scan'.

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner zal uw Mac scannen op malwarebesmettingen. Als de scan meldt 'geen bedreigingen gevonden' - dan betekent dit dat u verder de verwijderingsgids kunt volgen. In het andere geval is het aanbevolen alle gevonden besmettingen te verwijderen voor u verder gaat.

scan-with-combo-cleaner-2

Na het verwijderen van bestanden en mappen die werden aangemaakt door deze adware ga je verder met het verwijderen van frauduleuze extensies uit je internetbrowsers.

Advertenties door DynamicExtra verwijderen uit de internetbrowsers:

safari browser iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Safari:

Verwijder aan advertenties door dynamicextra gerelateerde Safari extensies:

safari browser voorkeuren

Open de Safari-browser, vanuit de menubalk selecteer je "Safari" en klik je op "Voorkeuren...".

safari extensies venster

In het scherm met de voorkeuren selecteer je "Extensies" en zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte extensies. Als je die gevonden hebt klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies kunt verwijderen uit de Safari-browser, ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties lees je hier hoe Safari te resetten.

firefox browser iconKwaadaardige plug-ins verwijderen uit Mozilla Firefox:

Verwijder aan advertenties door dynamicextra gerelateerde Mozilla Firefox add-ons:

toegang verkrijgen tot de mozilla firefox add-ons

Open je Mozilla Firefox-browser. In de rechterbovenhoek van het scherm klik je op de "Menu openen"-knop (met de drie horizontale lijnen). Uit het geopende menu selecteer je "Add-ons".

verwijder kwaadaardige add-ons uit mozilla firefox

Kies het tabblad "Extensies" en zoek naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Eens gevonden klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Mozilla Firefox-browser kunt verwijderen - ze zijn niet noodzakelijk voor de goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Mozilla Firefox resetten.

chrome-browser-iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Google Chrome:

Verwijder aan advertenties door dynamicextra gerelateerde Google Chrome add-ons:

verwijder kwaadaardige extensies uit google chrome stap 1

Open Google Chrome en klik op de "Chrome menu"-knop (drie horizontale lijnen) gesitueerd in de rechterbovenhoek van het browserscherm. In het uitklapmenu selecteer je "Meer tools" en vervolgens "Extensies".

verwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome stap 2

In het scherm "Extensies" zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Als je die gevonden hebt klik je op de "Prullenbak"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Google Chrome-browser kunt verwijderen. Ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  •  Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Google Chrome resetten.

Klik om een reactie te plaatsen

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Advertenties door DynamicExtra QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Advertenties door DynamicExtra op je mobiele toestel.
Door ons aanbevolen:

Maak vandaag nog komaf met Advertenties door DynamicExtra

▼ VERWIJDER DEZE NU met Combo Cleaner (Mac)

Platform: macOS

Oordeel van de redactie over Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieZeer goed!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar.