FacebookTwitterLinkedIn

Hoe verwijdert u de Encrpt3d ransomware?

Ook bekend als: Het Encrpt3d virus
Verspreiding: Laag
Schadeniveau: Ernstig

Instructies voor het verwijderen van de Encrpt3d ransomware

Wat is Encrpt3d?

Ransomware is een schadelijke software die bestanden die op een computer zijn opgeslagen ontoegankelijk maakt door deze te versleutelen. De bestanden blijven versleuteld, tenzij slachtoffers een specifieke tool (programma of sleutel) gebruiken om ze te ontsleutelen. Encrpt3d versleutelt en hernoemt bestanden. Het voegt de extensie ".encrpt3d" toe aan hun bestandsnamen. Zo zou bijvoorbeeld een bestand met de naam "1.jpg" worden hernoemd als "1.jpg.encrpt3d", "2.jpg" wordt "2.jpg.encrpt3d", enzovoort. Bovendien geeft Encrpt3d na het versleutelen van bestanden een losgeldbericht weer op een volledig scherm (het losgeldbericht verschijnt ook na elke herstart van het systeem).

De meeste ransomwarevarianten tonen of maken een losgeldbericht met contact- en betalingsinformatie. Daarin staat een ​​e-mailadres dat slachtoffers kunnen gebruiken om contact op te nemen met de aanvallers, de prijs van een decoderingstool en hoe deze te kopen (welk cryptocurrency-adres moet worden gebruikt om de betaling uit te voeren). Het losgeldbericht van Encrpt3d informeert slachtoffers dat ze geen toegang meer hebben tot hun bestanden, tenzij ze 10 Bitcoins betalen met behulp via de opgegeven BTC-wallet. Het informeert slachtoffers ook dat ze een private RSA-sleutel zullen ontvangen en een downloadlink voor de decoderingssoftware die gecodeerde bestanden kan decoderen na de betaling. Om de aanvallers te laten weten waar ze de decoderingssleutel en de downloadlink voor de decoderingssoftware naartoe moeten sturen, wordt de slachtoffers gevraagd om een bericht te sturen via het e-mailadres whiteblackgroup002@gmail.com of wbgroup022@gmail.com. Meestal versleutelt ransomware bestanden met behulp van een sterk versleutelingsalgoritme, en het is onmogelijk (of bijna onmogelijk) om bestanden te ontsleutelen zonder de juiste tool (of tools), die alleen de aanvallers beziiten. Helaas zijn de cybercriminelen achter Encrpt3d de enigen die hun slachtoffers kunnen helpen om bestanden te decoderen.

Er zijn geen tools van derden die de encryptie van Encrpt3d ongedaan kunnen maken. Dit betekent dat men enkel door Encrpt3d versleutelde bestanden kan ontsleutelen door de sleutel en software te gebruiken die door de ontwikkelaars worden verkocht. Het is echter nooit aanbevolen om cybercriminelen losgeld te betalen. Vaak zullen ze slachtoffers die hen het gevraagde bedrag in cryptocurrency overmaken,oplichten (ze ontvangen geen enkele decoderingstool). Aangezien er geen decoderingstool van derden gratis beschikbaar zijn op internet, is de enige manier om bestanden te herstellen nadat die door Encrpt3d zijn versleuteld, een herstel vanaf een back-up. Het is belangrijk om te beseffen dat ransomware steeds nieuwe bestanden kan versleutelen of computers op hetzelfde netwerk kan infecteren. Dit kunt u vermijden door de ransomware te verwijderen van een reeds geïnfecteerde computer (of computers).

Screenshot van een bericht waarin gebruikers de opdracht krijgen om losgeld te betalen en zo hun gecompromitteerde gegevens te ontsleutelen:

Encrpt3d decryptie-instructies (losgeldbericht op volledig scherm)

De meeste ransomwarevarianten zijn vergelijkbaar: ze versleutelen bestanden en creëren of tonen een losgeldbericht met daarin contact- en betalingsinformatie of andere details. Een paar voorbeelden van andere ransomware zijn Lawvuhqjr, POLSAT en Contact. Gewoonlijk zijn de enige variabelen het gebruikte cryptografische algoritme (symmetrisch of asymmetrisch) dat de ransomware gebruikt om bestanden te versleutelen, en het losgeldbedrag. Soms is het mogelijk om bestanden gratis te decoderen: als de ransomware bugs vertoont of als er een gratis decoderingstool beschikbaar is op internet. De meeste ransomwarevarianten zijn echter ontworpen om te voorkomen dat slachtoffers hun bestanden kunnen decoderen zonder de tools die de aanvalles bezitten. Daarom wordt aanbevolen om een back-up van uw gegevens te maken en deze op een externe server of een niet-aangesloten opslagapparaat te bewaren.

Hoe besmette ransomware mijn computer?

In de meeste gevallen worden kwaadaardige programma's verspreid via phishing-e-mails, valse software-updaters, trojans, onbetrouwbare bronnen voor het downloaden van programma's en 'cracks' (niet-officiële software-activeringstools). Phishing-e-mails bevatten een schadelijke bijlage of een downloadlink die verwijst naar een schadelijk bestand. Hoe dan ook, e-mails van dit type worden vaak gebruikt om ontvangers te misleiden zodat ze een kwaadaardig Microsoft Office-document, JavaScript-bestand, ZIP, RAR of een ander archiefbestand, PDF-document, eeb uitvoerbaar (.exe) bestand of een ander bestand dat is ontworpen om malware te installeren zouden downloaden en openen. Valse software-updaters zien eruit als officiële tools. Ze updaten echter geen software, maar installeren juist malware. Dat doen ze door misbruik te maken van bugs in verouderde geïnstalleerde software.

Sommige trojans worden gebruikt om malware te verspreiden door deze zo te ontwerpen dat ze hun payload installeren. Cybercriminelen moeten gebruikers dan wel eerst misleiden zodat ze deze trojans op hun computers zouden installeren. Meestal worden die trojans gedistribueerd met behulp van de bovengenoemde methoden (of de methoden die hieronder worden beschreven). Externe downloaders, gratis bestandshostingwebsites, freeware downloadwebsites, peer-to-peer-netwerken (zoals torrent-clients, eMule, enzovoort), enz. zijn voorbeelden van kanalen die cybercriminelen gebruiken om malware te verspreiden. Ze vermommen daarbij kwaadaardige bestanden als normale, legitieme bestanden of software en wachten tot gebruikers deze downloaden en uitvoeren (openen). Softwarecracks zijn illegale programma's die zogenaamd betaalde software moeten activeren (de activering omzeilen) zonder ervoor te hoeven betalen. Deze tools zijn echter vaak ontworpen om in plaats daarvan schadelijke software te installeren.

Overzicht bedreiging:
Naam Het Encrpt3d virus
Type bedreiging Ransomware, cryptovirus, bestandslocker
Extensie versleutelde bestanden .encrpt3d
Bericht met de vraag om losgeld Full-scree ransom note
Losgeldbedrag 10 Bitcoins
Adres BTC-wallet 19B5Bt11oUqYnwSXfBgRpwwDGg5Ajirbjn
Contactgegevens cybercriminelen whiteblackgroup002@gmail.com, wbgroup022@gmail.com
Detectienamen Avast (Win64:Malware-gen), BitDefender (Gen:Heur.Ransom.REntS.Gen.1), ESET-NOD32 (Win64/Filecoder.DJ), Kaspersky (Trojan-Ransom.Win32.Blocker.mwat), Microsoft (Ransom:Win64/Filecoder!MSR), volledige detectielijst (VirusTotal)
Symptomen U kunt bestanden die op uw computer zijn opgeslagen niet openen, voorheen functionele bestanden hebben nu een andere extensie (bijvoorbeeld my.docx.locked). Er wordt een bericht met de vraag om losgeld op uw bureaublad weergegeven. Cybercriminelen eisen losgeld (meestal in bitcoins) om uw bestanden te ontgrendelen.
Distributiemethodes Geïnfecteerde e-mailbijlagen (macro's), torrent-websites, schadelijke advertenties.
Schade Bestanden zijn versleuteld en kunnen niet worden geopend zonder losgeld te betalen. Extra trojans voor het stelen van wachtwoorden en malware-infecties kunnen samen met de ransomware-infectie worden geïnstalleerd.
Verwijdering

Om Het Encrpt3d virus verwijderen, adviseren onze malwareonderzoekers om uw computer te scannen met Combo Cleaner.
▼ Combo Cleaner Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar.

Hoe beschermt u zich tegen besmettingen met ransomware?

Ontvangen e-mails waaraan bestanden zijn toegevoegd als bijlage of die links bevatten, mag u niet vertrouwen (vooral als het adres van de afzender onbekend of verdacht is). Vaak zijn dit soort e-mails bedoeld om malware te verspreiden. Software mag niet worden gedownload (of geïnstalleerd) via externe downloaders (of installatieprogramma's), vanaf niet-officiële websites of met behulp van andere vergelijkbare tools of kanalen. Downloads moeten afkomstig zijn van officiële websites (en via directe links). Geïnstalleerde software mag alleen te worden geactiveerd en bijgewerkt met tools die de officiële ontwikkelaars aanbieden. Andere tools (niet-officiële tools van derden) zijn onbetrouwbaar. Bovendien is het niet legaal om 'cracks' te gebruiken om betaalde software te activeren of om gehackte (illegale) software te gebruiken. Bovendien wordt u aanbevolen om het besturingssysteem regelmatig te scannen op virussen en andere bedreigingen en dit met behulp van betrouwbare antivirus- of antispywaresoftware. Als uw computer al is geïnfecteerd met Encrpt3d, dan raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze ransomware automatisch te verwijderen.

Tekst in het losgeldbericht op het volledige scherm:

!WARNING!
Your files has been ENCRYPTED! Now, you cant access
them, but they are not deleted. We need to get 10 BTC at the speicifed address:
-----
19B5Bt11oUqYnwSXfBgRpwwDGg5Ajirbjn
-----
by 15.05.2021. If we recieve 10 BTC, we will send text
document to you mail with a PRIVATE RSA key, and a link to a
program, that can decrypt all files on every computer,
encrypted with this program
If we recieve moneys,
for acquiring decryption key, please send us
address of your wallet.

Whiteblackgroup002@gmail.com ; Wbgroup022@gmail.com

Screenshot van door Encrpt3d versleutelde bestanden (".encrpt3d"-extensie):

Door de Encrpt3d ransomware versleutelde bestanden (.encrpt3d-extensie)

De Encrpt3d ransomware verwijderen:

Het Encrpt3d virus onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Combo Cleaner is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van Het Encrpt3d virus. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Combo Cleaner DOWNLOADEN De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Ransomware melden bij de autoriteiten:

Als u het slachtoffer bent gewoden van een ransomwareaanval, dan raden we u aan dit incident aan de autoriteiten te melden. Door de opsporingsinstanties informatie te verstrekken helpt u cybercriminaliteit op te sporen en aanvallers te vervolgen. Dit is een lijst met autoriteiten waar u een ransomwareaanval kunt melden. Voor de volledige lijst van lokale cyberbeveiligingscentra en informatie over waarom u ransomwareaanvallen moet melden, kunt u dit artikel lezen.

Lijst met lokale autoriteiten waar ransomware moet worden gemeld (afhankelijk van uw woonplaats):

Het besmette apparaat isoleren:

Sommige ransomware-infecties zijn ontworpen om bestanden op externe opslagapparaten te versleutelen en te infecteren en zich over het hele lokale netwerk te verspreiden. Daarom is het erg belangrijk om het besmette apparaat (de computer) zo snel mogelijk te isoleren.

Stap 1: De internetverbinding verbreken.

De eenvoudigste manier om een computer los te koppelen van internet, is het lostrekken van de ethernetkabel naar het moederbord. Sommige apparaten zijn echter verbonden via een draadloos netwerk en voor sommige gebruikers (vooral degenen die niet bijzonder technisch onderlegd zijn) kan het loskoppelen van kabels moeilijk zijn. U kunt uw computersyseem gelukkig ook loskoppelen van het internet via het Configuratiescherm:

Navigeer naar "Configuratiescherm", klik op de zoekmachinebalk in de rechterbovenhoek van het scherm, typ "Netwerk en delen centrum" en kies het zoekresultaat: De computerverbinding met het internet verbreken (stap 1)

Klik op "Adapterinstellingen wijzigen" in de linkerbovenhoek van het scherm: De verbinding met het internet verbreken (stap 2)

Klik rechts op elke verbinding en kies "Uitschakelen". Zodra deze zijn uitgeschakeld is de computer niet langer verbonden met internet. Om de verbinding te herstellen klikt u gewoon met de rechtermuisknop op de verbinding en kiest u "Inschakelen". De internetverbinding verbreken (stap 3)

Stap 2: Ontkoppel alle opslagapparaten.

Zoals hierboven vermeld, kan ransomware gegevens versleutelen en alle opslagapparaten besmetten die op de computer zijn aangesloten. Daarom moeten alle externe opslagapparaten (flashdrives, draagbare harde schijven, enz.) onmiddellijk worden losgekoppeld.  We raden u echter ten zeerste aan om elk apparaat eerst "uit te werpen" voordat u het loskoppelt, en dit om gegevensbeschadiging te voorkomen:

Navigeer naar "Mijn Computer", klik rechts op elk aangesloten apparaat en klik op "Uitwerpen": Opslagapparaten uitwerpen

Stap 3: Meld u af bij alle cloudopslagdiensten.

Sommigr ransomware kan mogelijk de software kapen die gegevens uploadt naar "de Cloud". Hierdoor kunnen gegevens in de cloud beschadigd worden of worden versleuteld. Daarom moet u zich afmelden bij alle cloudopslagaccounts in browsers en andere gerelateerde software. Verwijder eventueel de cloudsoftware tijdelijk totdat de infectie volledig is verwijderd.

De ransomwarebesmetting identificeren:

Om een infectie goed te kunnen verwijderen, moet men deze eerst identificeren. Sommige ransomware-infecties tonen berichten met de vraag om losgeld (zie het tekstbestand van de WALDO-ransomware hieronder).

De ransomwarebesmetting identificeren (stap 1)

Dit is echter zeldzaam. In de meeste gevallen bevat de ransomware kortere berichten die simpelweg aangeven dat de gegevens gecodeerd zijn en dat de slachtoffers losgeld moeten betalen. Ransomware genereert doorgaans berichten met verschillende bestandsnamen (bijvoorbeeld "_readme.txt", "READ-ME.txt", "DECRYPTION_INSTRUCTIONS.txt", "DECRYPT_FILES.html", enz.). Daarom lijkt het gebruik van de naam van een losgeldbericht ook een goede manier om de infectie te identificeren. Het probleem is echter dat veel van deze namen generiek zijn en dat sommige infecties dezelfde namen gebruiken, ook al verschillen de berichten en zijn de infecties zelf niet gerelateerd. Daarom zal het gebruik van alleen de bestandsnaam van het bericht vaak ondoeltreffend zijn en kan dit zelfs leiden tot permanent gegevensverlies (doordat er dan wordt gepoogd om gegevens te ontsleutelen met tools die zijn ontworpen voor andere ransomware-infecties, dit zal waarschijnlijk de bestanden permanent beschadigen en decodering zal niet langer mogelijk zijn. zelfs niet met de juiste tools).

Een andere manier om een ​​ransomware-infectie te identificeren, is door de bestandsextensie te controleren, die aan elk gecodeerd bestand is toegevoegd. Ransomware-infecties dragen vaak de naam van de extensies die ze toevoegen (zoals de bestanden hieronder, die werden versleuteld door de Qewe-ransomware).

Ransomware identificeren (stap 2)

Deze methode is echter alleen effectief als de toegevoegde bestandsextensie ook echt uniek is. Veel ransomware-infecties voegen een generieke extensie toe (bijvoorbeeld ".encrypted", ".enc", ".crypted", ".locked", enz.). In deze gevallen is het identificeren van ransomware aan de hand van de toegevoegde extensie onmogelijk.

Eén van de snelste en eenvoudigste manieren om ransomware te identificeren is de ID Ransomware-website. Deze service herkent de meeste bestaande ransomware-infecties. Slachtoffers moeten enkel een een losgeldbericht en / of een versleuteld bestand uploaden (we raden u aan om indien mogelijke beide te uploaden).

Ransomware identificeren (stap 3)

De ransomware wordt binnen enkele seconden geïdentificeerd en u krijgt verschillende details, zoals de naam van de malwarefamilie waartoe de infectie behoort, of deze decodeerbaar is, enzovoort.

Voorbeeld 1 (De Qewe [Stop/Djvu] ransomware):

Ransomware identificeren (stap 4)

Voorbeeld 2 (.iso [Phobos] ransomware):

Ransomware identificeren (stap 5)

Als uw gegevens toch blijkt te zijn gecodeerd door een ransomware die niet wordt ondersteund door ID Ransomware, dan kunt u altijd proberen op internet te zoeken met behulp van bepaalde trefwoorden (bijvoorbeeld naam van het losgeldbericht, bestandsextensie, verstrekte contactgegevens, cryptowallet-adressen, enz.).

Decryptietools zoeken:

De versleutelingsalgoritmen die door de meeste ransomwares worden gebruikt, zijn buitengewoon geavanceerd en, als de versleuteling correct wordt uitgevoerd, kan alleen de ontwikkelaar uw gegevens herstellen. Dit komt doordat voor de decodering een specifieke sleutel nodig is, die tijdens de codering wordt aangemaakt. Gegevens herstellen zonder deze sleutel is onmogelijk. In de meeste gevallen bewaren de cybercriminelen sleutels op een externe server en niet op de geïnfecteerde machine. Dharma (CrySis), Phobos en andere bekende families van ransomware-infecties zijn vrijwel foutloos, en daarbij is het gewoon onmogelijk om versleutelde gegevens te herstellen zonder de tussenkomst van de ontwikkelaars. Desondanks zijn er ook tientallen ransomwares die slecht ontwikkeld zijn en die bugs bevatten (bijvoorbeeld het gebruik van identieke coderings- / decoderingssleutels voor elk slachtoffer, lokaal opgeslagen sleutels, enz.). Controleer daarom altijd of er decoderingstools bestaan voor de ransomware die uw computer heeft besmet.

De juiste decryptietool zoeken op internet kan lastig zijn. Daarom raden we u aan het No More Ransom Project te gebruiken, en dt is waarom identificatie van de ransomware handig is. De website van No More Ransom Project bevat een sectie "Decryptietools" met een zoekbalk. Voer daar de naam in van de ransomware die u hebt geïdentificeerd, en bekijk de beschikbare decryptors.

Ransomware-decryptors zoeken via de nomoreransom.org website

Bestanden herstellen met tools voor gegevensherstel:

Afhankelijk van de situatie (de kwaliteit van de ransomware, het gebruikte versleutelingsalgoritme enz.) kan het mogelijk zijn om bestanden te herstellen met behulp van tools van derden. Hiervoor raden we u de tool Recuva aan, ontwikkeld door CCleaner. Deze tool ondersteunt meer dan duizend gegevenstypen (afbeeldingen, video, audio, documenten, enz.) en is zeer intuïtief (er is weinig kennis nodig om gegevens te herstellen). Bovendien is het gebruik van de herstelfunctie volledig gratis.

Stap 1: Voer een scan uit.

Start de Recuva-applicatie en volg de wizard. U krijgt verschillende vensters te zien waarin u kunt kiezen naar welke bestandstypen u wilt zoeken, welke locaties moeten worden gescand, enz. Het enige dat u moet doen, is in de opties selecteren waar u naar zoekt en de scan starten. We raden u aan om de "Diepe scan" in te schakelen voordat u begint, anders zijn de scanmogelijkheden van dit programma beperkt.

Recuva dataherstel-wizard

Wacht tot Recuva de scan heeft voltooid. De scanduur is afhankelijk van het aantal bestanden (aantal én bestandsgrootte) dat u scant (het scannen van enkele honderden gigabytes kan bijvoorbeeld meer dan een uur duren). Wees dus geduldig tijdens het scanproces. We raden u ook af om bestaande bestanden te wijzigen of te verwijderen, aangezien dit de scan kan verstoren. Als u tijdens het scannen bestanden toevoegt (bijvoorbeeld door deze te downloaden), dan zal de scanduur worden verlengd:

Recuva dataherstel scanduur

Stap 2: Gegevens herstellen.

Zodra het proces is voltooid, selecteert u de mappen / bestanden die u wilt herstellen en klikt u op "Herstellen". Houd er rekening mee dat er voldoene vrije ruimte nodig is op uw harde schijf om gegevens te kunnen herstellen:

Recuva tool voor gegevensherstel

Backups maken van uw gegevens:

Uw bestanden goed beheren en er backups van maken is belangrijk voor de veiligheid van uw gegevens. Wees dus altijd voorzichtig en plan vooruit.

Partitiemanagement: We raden u aan uw gegevens op meerdere partities te bewaren en belangrijke bestanden niet op dezelfde partitie als het besturingssysteem te bewaren. Als u in een situatie terechtkomt waarin u het systeem niet kunt opstarten en u wordt gedwongen de schijf waarop het besturingssysteem is geïnstalleerd te formatteren (in de meeste gevallen is dit waar malware-infecties zich verbergen), dan zult u alle gegevens verliezen op die partitie. Vandaar het voordeel van het instellen van meerdere partities: als u het volledige opslagapparaat aan een enkele partitie hebt toegewezen, wordt u gedwongen alles te verwijderen, maar door meerdere partities aan te maken en de gegevens correct toe te wijzen, kunt u dit voorkomen. U kunt uw partities eenvoudig formatteren zonder de andere partities te wijzigen. Zo wordt de ene partitie opgeschoond en blijven de andere onaangeroerd, en blijven uw gegevens veilig bewaard. Het beheren van partities is vrij eenvoudig en u kunt alle benodigde informatie vinden op de Microsoft website met documentatie.

Gegevensbackups: Een van de meest betrouwbare back-upmethoden is om een extern opslagapparaat te gebruiken voor uw backups en dit niet te verbinden met uw computersysteem. Kopieer uw gegevens naar een externe harde schijf, flashdrive, SSD, HDD of een ander opslagapparaat, koppel deze los en bewaar deze op een veilige en droge plaats uit de buurt van zon en extreme temperaturen. Deze methode is natuurlijk niet erg praktisch, want back-ups en updates van gegevens moeten met enige regelmaat worden gemaakt. U kunt ook een cloudservice of externe server gebruiken. Hiervoor is een internetverbinding vereist en is er altijd een kans op beveiligingsinbreuken, hoewel dat zelden voorkomt.

We raden u aan om Microsoft OneDrive te gebruiken om backups te bewaren van uw bestanden. Met OneDrive kunt u uw persoonlijke bestanden en gegevens in de cloud opslaan en bestanden synchroniseren tussen computers en mobiele apparaten, zodat u uw bestanden vanaf al uw Windows-apparaten kunt openen en bewerken. Met OneDrive kunt u bestanden opslaan, delen en er previews van weergeven, de downloadgeschiedenis openen, bestanden verplaatsen, verwijderen en hernoemen, nieuwe mappen maken en nog veel meer.

U kunt een back-up maken van uw belangrijkste mappen en bestanden op uw pc (uw bureaublad-, documenten- en afbeeldingenmappen). Enkele van de meest opvallende functies van OneDrive zijn bestandsversiebeheer, waarmee oudere versies van bestanden tot 30 dagen bewaard blijven. OneDrive heeft ook een prullenbak waarin al uw verwijderde bestanden voor een beperkte tijd worden bewaard. Verwijderde bestanden worden niet meegeteld bij de opslaglimieten van de de gebruikers.

OneDrive werkt met HTML5-technologie en u kunt er bestanden tot 300 MB mee uploaden via klikken en slepen in de webbrowser, of bestanden tot 10 GB via de OneDrive desktop-app. Met OneDrive kunt u volledige mappen downloaden als een enkel ZIP-bestand met maximaal 10.000 bestanden, hoewel er per download een limiet is van 15 GB.

OneDrive wordt standaard geleverd met 5 GB gratis opslagruimte. Extra opslaglimieten van 100 GB, 1 TB en 6 TB zijn beschikbaar met een betalend abonnement. U kunt deze abonnementen verkrijgen door extra opslagruimte aan te kopen, al dan niet in combinatie met een Office 365-abonnement.

Een gegevensbackup maken:

De backup-procedur blijft dezelfde voor alle types bestanden en mappen. Dit is hoe u een backup van uw bestanden kunt maken met Microsoft OneDrive

Stap 1: Kies de bestanden en mappen waar u een backup van wilt maken.

Klik op het OneDrive-icoon in de taakbalk

Klikop het OneDrive cloud-icoon om het OneDrive-menu te openen. In dit menu kunt u uw backup-instellingen personaliseren.

Kies Hulp en instellingen en klik op Instellingen

Klik op Hulp & instellingen en kies Instellingen uit het uitklapmenu.

Selecteer het tabblad Backup en klik op Backup beheren

Ga naar het tabblad Backup en klik op Backup beheren.

Selecteer de mappen waarvan u een backup wilt maken en klik op Backup starten

In dit menu, kunt u kiezn om een backup te maken van het Bureaublad en alle bestanden daarin, of van de mappen Documenten en Afbeeldingen, met alle bestanden daarin. Klik op Backup starten.

Wanneer u nu een bestand of map toevoegt aan het bureaublad en de mappen Documenten en Afbeeldingen, wordt er automatisch een back-up van gemaakt op OneDrive.

Om mappen en bestanden toe te voegen die niet op de hierboven getoonde locaties staan, moet u ze handmatig toevoegen.

Selecteer handmatig een bestand en kopieer het

Open Verkenner en navigeer naar de locatie van het bestand/de map waarvan u een backup wilt maken. Selecteer deze, klik er met de rechtermuisknop op en klik op Kopiëren.

Plak het gekopieerde bestand in de OneDrive-map om een backup te maken

Vervolgens navigert u naar OneDrive, en klikt u met de rechtermuisknop gelijk waar in het venster, en klikt u op Plakken. U kunt ook een bestand slepen en neerzetten in OneDrive. OneDrive maakt automatisch een back-up van de map / het bestand.

Status van bestanden in de OneDrive-map

Van alle bestanden die aan de OneDrive-map zijn toegevoegd, wordt automatisch een back-up in de cloud gemaakt. De groene cirkel met het vinkje erin geeft aan dat het bestand zowel lokaal als op OneDrive beschikbaar is en dat de bestandsversie op beide hetzelfde is. Het pictogram met een blauwe wolk geeft aan dat het bestand nog niet is gesynchroniseerd en alleen beschikbaar is op OneDrive. Het synchronisatiepictogram geeft aan dat het bestand momenteel wordt gesynchroniseerd.Klik op Hulp & Instellingen en klik op 'Online weergeven'

Om bestanden te openen die enkel beschikbaar zijn op OneDrive online, gaat u naar het Hulp & instellingen-uitklapmenu en kiest u Online weergeven.

Klik op het tandwiel voor Instellingen en vervolgens op Opties

Stap 2: Corrupte bestanden herstellen.

OneDrive zorgt ervoor dat de bestanden gesynchroniseerd blijven, dus de versie van het bestand op de computer is dezelfde versie in de cloud. Als ransomware uw bestanden echter heeft gecodeerd, kunt u gebruikmaken van de OneDrive versiegeschiedenis-functie en zo bestanden herstellen naar een versie die werd gemaakt voor de versleuteling.

Microsoft 365 heeft een ransomwaredetectiefunctie die u waarschuwt wanneer uw OneDrive-bestanden dreigen te worden versleuteld of werden aangevallen. Deze functie helpt u bij het herstellen van uw bestanden. Houd er echter rekening mee dat als u geen betaald Microsoft 365-abonnement heeft, u slechts één keer gratis detectie en bestandsherstel kunt gebruiken.

Als uw OneDrive-bestanden worden verwijderd, beschadigd of geïnfecteerd door malware, kunt u uw volledige OneDrive herstellen naar een eerder tijdstip. Hier ziet u hoe u uw volledige OneDrive kunt herstellen:

Uw Onedrive herstellen

1. Als u zich heeft aangemeld met een persoonlijk account, klikt u op het tandwiel Instellingen bovenaan de pagina. Klik vervolgens op Opties en selecteer Uw OneDrive herstellen.

Als u bent aangemeld met een werk- of schoolaccount, klikt u op het tandwiel Instellingen boven aan de pagina. Klik vervolgens op Uw OneDrive herstellen.

2. Selecteer op de pagina Uw OneDrive herstellen een datum in het uitklapmenu. Merk op dat als u uw bestanden herstelt na een automatische detectie van ransomware, de aanbevolen hersteldatum reeds voor u is geselecteerd.

3. Nadat u alle opties voor bestandsherstel heeft geconfigureerd, klikt u op Herstellen om alle verdachte wijzigingen aan uw bestanden ongedaan te maken.

De beste manier om schade door ransomware-infecties te voorkomen, is regelmatig backups van uw gegevens te maken.

Klik om een reactie te plaatsen

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Het Encrpt3d virus QR code
Een QR code (Quick Response Code) is een code die door toestellen kan gelezen worden en die URL's en andere informatie bevat. Deze code kan gelezen worden met de camera van een smartphone of tablet. Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Het Encrpt3d virus op je mobiele toestel.
Door ons aanbevolen:

Maak vandaag nog komaf met Het Encrpt3d virus

▼ VERWIJDER DEZE NU met Combo Cleaner

Platform: Windows

Oordeel van de redactie over Combo Cleaner:
Zeer goed!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar.