FacebookTwitterLinkedIn

Hoe verwijdert u de applicatie die revercecaptcha.com opent?

Ook bekend als: Advertentie revercecaptcha.com
Type: Adware
Verspreiding: Laag
Schadeniveau: Medium

Instructies voor het verwijderen van de Revercecaptcha[.]com pop-up-advertenties

Wat is revercecaptcha[.]com?

Revercecaptcha[.]com lijkt op hevethat[.]online, bemasx[.]com, mycoolnewz[.]com en vele andere onbetrouwbare websites. Meestal openen gebruikers dergelijke websites doordat ze op misleidende advertenties klikken, bij het openen van andere verdachte websites of omdat ze een mogelijk ongewenste applicatie hebben geïnstalleerd. Met andere woorden, het websites als revercecaptcha[.]com worden zelden met opzet door gebruikers bezocht. Het is belangrijk om te vermelden dat ongewenste apps ook kunnen worden ontworpen om onbetrouwbare websites te promoten en advertenties weer te geven en (of) allerlei gegevens te verzamelen.

revercecaptcha[.]com pop-up-doorverwijzingen

Websites zoals revercecaptcha[.]com detecteren de geolocatie van hun bezoekers en laden vervolgens misleidende en verdachte inhoud of ze openen enekele (twee, drie) andere dubieuze websites. Vaak gebruiken websites zoals revercecaptcha[.]com een clickbait-techniek gebruiken om hun bezoekers te misleiden zodat ze op de "Allow" -knop zouden klikken, waardoor bezochte de bezochte websites meldingen kunnen tonen. Revercecaptcha[.]com toont een nep-CAPTCHA met een bericht dat bezoekers vraagt om op de knop "Toestaan" te klikken om te bewijzen dat ze geen robots zijn. Op onbetrouwbare websites mogen geen meldingen worden weergegeven. De meeste meldingen zijn verdachte advertenties, maken reclame voor potentieel kwaadaardige sites, enz. Wanneer websites zoals revercecaptcha[.]com websites openen, zijn dit meestal dubieuze pagina's die worden gebruikt om reclame te maken voor browserkapers en adware, of oplichtingswebsites zoals "Firewall Spyware Alert", "Hackers Are Watching You!", "Google Membership Rewards", enzovoorts. Met andere woorden, de inhoud van revercecaptcha[.]com is misleidend en mag niet worden vertrouwd.

Zoals vermeld in de inleiding kunnen mogelijk ongewenste programma's worden ontworpen om advertenties weer te geven en om allerlei gegevens te verzamelen. Enkele voorbeelden van advertenties die mogelijk ongewenste programma's weergeven, zijn kortingsbonnen, banners, enquêtes en pop-upadvertenties. Dergelijke advertenties worden vaak door mogelijk ongewenste programma's weergegeven, en ze promoten meestal verdachte websites. Soms kunnen ze ongewenste apps downloaden of zelfs installeren door bepaalde scripts uit te voeren. Voorbeelden van gegevens waarop mogelijk ongewenste programma's zich richten zijn Internet Protocol-adressen, geolocaties, URL's van bezochte websites, ingevoerde zoekopdrachten enz. Het is belangrijk te vermelden dat mogelijk ongewenste programma's soms ook toegang hebben tot gevoelige informatie. Hoe dan ook, er is altijd een kans dat gegevens die door de geïnstalleerde ongewenste apps worden verzameld, worden gedeeld met derden (mogelijk cybercriminelen), die ze zullen gebruiken voor marketingdoeleinden of op andere manieren. Daarom is het sterk aanbevolen om dergelijke apps niet op browsers of computers te installeren.

Overzicht bedreiging:
Naam Advertentie revercecaptcha.com
Type bedreiging Push-meldingen met advertenties, ongewenste advertenties, pop-up-advertenties
IP-adres 5.8.34.12
Symptomen U ziet advertenties die niet afkomstig zijn van de door u bezochte websites. Intrusieve advertenties in pop-ups. Tragere internetsnelheid.
Distributiemethodes Misleidende pop-up advertenties, mogelijk ongewenste applicaties (adware).
Schade Een tragere computer, browsertracking, privacyschendingen, mogelijke extra malwarebesmettingen.
Verwijdering

Om Advertentie revercecaptcha.com verwijderen, adviseren onze malwareonderzoekers om uw computer te scannen met Combo Cleaner.
▼ Combo Cleaner Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar.

Met andere woorden, websites zoals revercecaptcha[.]com worden zelden opzettelijk door gebruikers bezocht, net zoals gebruikers zelden bewust mogelijk ongewenste programma's downloaden of installeren. Als uw browsser automatisch verdachte websites opent, is er waarschijnlijk een ongewenste app op geïnstalleerd. Zelfs als dergelijke apps als nuttig en legitiem worden geadverteerd, blijken ze meestal nutteloos te zijn voor hun gebruikers en bepaalde problemen te veroorzaken. Met andere woorden, aan mogelijk ongewenste programma's wordt geld verdiend door ze te ontwerpen om advertenties te vertonen, verdachte websites te openen en (of) informatie over gebruikers te verzamelen.

Hoe werd adware geïnstalleerd op mijn computer?

Een van de meest populaire manieren om mogelijk ongewenste programma's te verspreiden, is door deze te bundelen met andere programma's (waarbij mogelijk ongewenste programma's worden opgenomen in de downloaders en installers als extra aanbiedingen). Meestal worden mogelijk ongewenste programma's gebundeld met freeware (gratis software). Gebruikers die de mogelijk ongewenste programma's downloaden of installeren zonder het te beseffen, doen dit omdat ze instellingen zoals "Geavanceerd", "Aangepast" ongewijzigd laten of bepaalde selectievakjes niet uitzetten. Met andere woorden, omdat ze downloads en installaties voltooien zonder aanbiedingen om de ongewenste apps te downloaden of te installeren af te wijzen Soms veroorzaken gebruikers ongewenste downloads of installaties doordat ze op misleidende advertenties klikken die zijn ontworpen om bepaalde scripts uit te voeren. Dergelijke advertenties verschijnen meestal op verdachte websites.

Hoe voorkomt u de installatie van mogelijk ongewenste applicaties?

Programma's en bestanden moeten worden gedownload van officiële websites en met behulp van directe links. Bestanden en programma's die worden gedownload via peer-to-peer-netwerken (zoals eMule, torrent-clients), externe downloaders, niet-officiële websites, enz. kunnen schadelijk zijn. Downloaders en installatieprogramma's met "Geavanceerde", "Handmatige", "Aangepaste" of andere instellingen of selectievakjes moeten worden gecontroleerd zodat aanbiedingen om potentieel ongewenste applicaties te downloaden of te installeren kunnen worden geweigerd. Gebundelde apps (mogelijk ongewenste programma's) moeten worden geweigerd voordat downloads en installaties worden voltooid. Op advertenties die op onbetrouwbare websites verschijnen mag u niet klikken. Doet u dat wel, dan kunnen die advertenties andere verdachte websites openen of bepaalde scripts uitvoeren die ongewenste downloads of zelfs installaties veroorzaken. Ongewenste, verdachte of onbekende extensies, add-ons of plug-ins die zijn geïnstalleerd op uw browser moeten worden verwijderd, en dat geldt ook voor dergelijke applicaties die op het besturingssysteem zijn geïnstalleerd. Als uw computer al is geïnfecteerd met frauduleuze applicaties, dan raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze automatisch te verwijderen.

Weergave van de website van revercecaptcha[.]com (GIF):

weergave van de website revercecaptcha[.]com (Gif)

BELANGRIJK! Deze misleidende website vraagt om browsermeldingen in te schakelen:

Voer daarom, voordat u begint, deze stappen uit:

Google Chrome (PC):

 • Klik op de knop Menu (drie punten) in de rechterbovenhoek van het scherm
 • Selecteer "Instellingen", scroll naar beneden en klik op "Geavanceerd"
 • Scroll omlaag naar het gedeelte "Privacy en beveiliging", selecteer "Inhoudsinstellingen" en vervolgens "Meldingen"
 • Klik op de drie stippen aan de rechterkant van elke verdachte URL en klik op "Blokkeren" of "Verwijderen" (als u op "Verwijderen" klikt en de schadelijke site nogmaals bezoekt, wordt u gevraagd om opnieuw de meldingen in te schakelen)

Schakel pop-upmeldingen uit in de Google Chrome-webbrowser

Google Chrome (Android):

 • Klik op de menuknop (drie stippen) in de rechterbovenhoek van het scherm en klik op "Instellingen"
 • Scroll naar beneden, klik op "Site-instellingen" en vervolgens op "Meldingen"
 • Zoek in het geopende venster alle verdachte URL's op en klik ze één voor één aan
 • Selecteer "Meldingen" in het gedeelte "Machtigingen" en klik op "OFF"

Schakel pop-upmeldingen uit in de Android Google Chrome web browser

Mozilla Firefox:

 • Klik op de knop Menu (drie balken) in de rechterbovenhoek van het scherm
 • Selecteer "Opties" en klik op "Privacy en beveiliging" in de werkbalk aan de linkerkant van het scherm
 • Blader omlaag naar het gedeelte "Machtigingen" en klik op de knop "Instellingen" naast "Meldingen"
 • Zoek in het geopende venster alle verdachte URL's, klik op het vervolgkeuzemenu en selecteer "Blokkeren"

Schakel pop-upmeldingen uit in de Mozilla Firefox web browser

Internet Explorer:

 • Klik op de knop Gear in de rechterbovenhoek van het IE-venster
 • Selecteer "Internetopties"
 • Selecteer het tabblad "Privacy" en klik op "Instellingen" onder "Pop-upblokkering"
 • Selecteer hieronder verdachte URL's en verwijder ze één voor één door op de knop "Verwijderen" te klikken

Schakel pop-upmeldingen uit in de Internet Explorer web browser

Microsoft Edge:

 • Klik op de menuknop (drie puntjes) in de rechterbovenhoek van het Edge-venster en selecteer "Instellingen"
 • Klik op "Sitetoestemmingen" in de werkbalk aan de linkerkant van het scherm en selecteer "Meldingen"
 • Klik op drie stippen aan de rechterkant van elke verdachte URL onder het gedeelte 'Toestaan' en klik op 'Blokkeren' of 'Verwijderen' (als u op 'Verwijderen' klikt en u de kwaadaardige site nogmaals bezoekt, zal u opnieuw worden gevraagd om meldingen in te schakelen)

Schakel pop-up-meldingen uit in Microsoft Edge

Safari (Mac):

 • Klik op de knop "Safari" onder aan het scherm en selecteer "Voorkeuren"
 • Selecteer het tabblad "Websites" en selecteer vervolgens het gedeelte "Meldingen" in het linker deelvenster
 • Controleer op verdachte URL's en pas de optie "Weigeren" toe voor elke URL

Schakel pop-upmeldingen uit in de Safari web browser

Advertentie revercecaptcha.com onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Combo Cleaner is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van Advertentie revercecaptcha.com. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Combo Cleaner DOWNLOADEN De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Adware verwijderen:

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

Windows XP gebruikers:

Toegang

Klik Start, kies Instellingen en klik op Controle Paneel. Zoek en klik op Programma's toevoegen of verwijderen.

Windows 10, Windows 8 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Mac OSX gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

revercecaptcha[.]com adware verwijderen via het configuratiescherm

In het programma's verwijderen-scherm zoek je naar mogelijk ongewenste applicaties, selecteer deze verwijzingen en klik op "Deïnstalleren" of "Verwijderen".

Na het verwijderen van de mogelijk ongewenste applicatie die WikiNow-advertenties vertoont, scant u best uw computer op enige overblijvende onderdelen of mogelijke malware besmettingen. Gebruik daarvoor aanbevolen malware verwijderingssoftware.

Adware verwijderen uit Internet browsers:

Video die toont hoe mogelijke ongewenste browser add-ons te verwijderen:

Google Chrome logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome:

Verwijder reversecaptcha[.]com advertenties uit Google Chrome stap 1

Klik op het Chrome menu-icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer 'Meer hulpprogramma's' en klik op 'Extensies'. Zoek alle recent geïnstalleerde en verdachte extensies en verwijder deze.

Verwijder reversecaptcha[.]com advertenties uit Google Chrome stap 2

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van advertentie revercecaptcha.com, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder kwaadaardige plug-ins uit Mozilla Firefox:

Verwijder reversecaptcha[.]com advertenties uit Mozilla Firefox stap 1

Klik op het Firefox menu (in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm) selecteer "Add-ons". Klik op "Extensies" en verwijder alle recent geïnstalleerde en verdachte browser plug-ins.

Verwijder reversecaptcha[.]com advertenties uit Mozilla Firefox stap 2

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van advertentie revercecaptcha.com kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Verwijder adware uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is, klik op het Safari menu en selecteer Voorkeuren….

Verwijder adware uit Safari - 2

In het geopende venster klik je op Extensies, zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze en klik op Verwijderen.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Verwijder adware uit Safari - 3

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Verwijder adware uit Safari - 4

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 1

Klik op het menu-icoon in Edge Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), kiest u "Extensies". Zoek recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons en klik op "Verwijderen" (onder hun naam).

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 2

Optionele methode:

Als u problemen blijft ondervinden met het verwijderen van de advertentie revercecaptcha.com, herstel dan de instellingen van uw Microsoft Edge browser. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu kiest u  Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Kies Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de instellingen van Microsoft Edge wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

 • Als dat niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies om de Microsoft Edge browser te herstellen.

Internet Explorer logoVerwijder kwaadaardige add-ons uit Internet Explorer:

Verwijder reversecaptcha[.]com advertenties uit Internet Explorer stap 1

Klik op het "tandwiel"-icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer) selecteer "Beheer Add-ons". Zoek naar recent geïnstalleerde en verdachte extensies, selecteer die en verwijder ze.

Verwijder reversecaptcha[.]com advertenties uit Internet Explorer stap 2

Optionele methode:

Als je problemen blijft hebben met het verwijderen van advertentie revercecaptcha.com dan kan je je Internet Explorer instellingen terug op standaard zetten.

Windows XP gebruikers: Klik op Start, klik Uitvoeren, in het geopende scherm typ inetcpl.cpl. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows XP

Windows Vista en Windows 7 gebruikers: Klik op het Windows logo, in de start-zoekbox typ inetcpl.cpl en klik op enter. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 7

Windows 8 gebruikers: Open Internet Explorer en klik op het "tandwiel" icoon. Selecteer Internet Opties. In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab en klik je op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - toegang

In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - Internet opties Geavanceerd tab

Klik op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 8 - klik op de herstellen-knop in Internet opties Geavanceerd-tab

Bevestig dat je de Internet Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen - Klik op de Herstellen-knop.

Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen

Samenvatting:

Samenvatting adware programmaDe meeste adware of mogelijk ongewenste applicaties infiltreren internetbrowsers van gebruikers via gratis software downloads. Merk op dat de veiligste bron voor het downloaden van gratis software de website van de ontwikkelaar is. Om de installatie van adware te vermijden wees je best erg oplettend met het downloaden of installeren van gratis software.Bij het installeren van het reeds gedownloaden gratis programma kies je best de aangepast of geavanceerde installatie-opties - deze stap zal zlle mogelijk ongewenste applicaties aan het licht brengen die werden geïnstalleerd samen met het gekozen gratis programma.

Hulp bij de verwijdering:
Als je problemen ervaart bij pogingen om advertentie revercecaptcha.com van je computer te verwijderen, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over advertentie revercecaptcha.com of z'n verwijdering, gelieve je kennis dan te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/20603-revercecaptcha-com-ads

Klik om een reactie te plaatsen

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
Advertentie revercecaptcha.com QR code
Een QR code (Quick Response Code) is een code die door toestellen kan gelezen worden en die URL's en andere informatie bevat. Deze code kan gelezen worden met de camera van een smartphone of tablet. Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Advertentie revercecaptcha.com op je mobiele toestel.
Door ons aanbevolen:

Maak vandaag nog komaf met Advertentie revercecaptcha.com

▼ VERWIJDER DEZE NU met Combo Cleaner

Platform: Windows

Oordeel van de redactie over Combo Cleaner:
Zeer goed!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar.