FacebookTwitterLinkedIn

Vertrouwen niet op het bericht "Hackers are watching you!" op misleidende websites

Ook bekend als: Pop-up "Hackers houden je in de gaten!"
Type: Mac Virus
Schadeniveau: Medium

Hoe verwijdert u apps die de oplichting "Hackers are watching you!" promoten?

Wat is de oplichting "Hackers are watching you!"?

Er zijn veel misleidende websites die nietsvermoedende bezoekers angst proberen aan te jagen zodat ze mogelijk ongewenste applicatie zouden downloaden en installeren. Gewoonlijk geven deze websites valse virusmeldingen weer waarin wordt beweerd dat het apparaat is geïnfecteerd met enkele virussen en wordt erop aangedrongen die virussen zo snel mogelijk te verwijderen. Deze websites kunnen verschillende meldingen weergeven, maar geen enkele is echt. In elk geval worden deze misleidende websites meestal gepromoot via misleidende advertenties, verdachte websites of mogelijk ongewenste programma's. Met andere woorden, gebruikers bezoeken ze niet opzettelijk.

Oplichter

Deze misleidende website is ontworpen om te lijken op een Apple-beveiligingspagina, er wordt een valse melding weergegeven dat de internetverbinding van de iPhone is gehackt en dat iemand de gebruiker bespioneert. Bovendien staat er dat als de gebruiker dit probleem niet binnen twee minuten oplost, de hacker zijn / haar identiteit zal onthullen en de browsegeschiedenis, samen met alle foto's die met de camera aan de voorkant zijn gemaakt, naar alle contacten zal sturen. Om de verbinding te beveiligen en te voorkomen dat de hacker de gebruiker nog kan bespioneren, spoort de website de bezoeker aan om op de knop "Bescherm uw verbinding" te tikken en de aangeboden app te installeren. Het is belangrijk om te vermelden dat misleidende websites zoals deze ook kunnen worden gebruikt om reclame te maken voor legitieme applicaties die beschikbaar zijn in de App Store. U mag dergelijke websites echter niet vertrouwen, zelfs niet als ze legitieme apps promoten. Zoals vermeld in de eerste alinea, bezoeken gebruikers dergelijke websites niet bewust. Een van de redenen waarom browsers dit soort pagina's openen, is omdat er een ongewenste apps op zijn geïnstalleerd.

Veel potentieel ongewenste applicaties promoten misleidende websites die IP-adressen, ingevoerde zoekopdrachten, geolocaties of zelfs persoonlijke informatie verzamelen. Meestal zullen hun ontwikkelaars daar op de een of andere manier geld mee proberen te verdienen, bijvoorbeeld door de verkregen gegevens aan derden (mogelijk cybercriminelen) te verkopen. Ook kunnen mogelijk ongewenste programma's worden ontworpen om advertenties te vertonen zoals coupons, banners, enquêtes, pop-ups of andere advertenties. Die advertenties worden doorgaans gebruikt om onbetrouwbare websites te promoten of om ongewenste applicaties te verspreiden (downloaden en installeren). Gebruikers die dergelijke apps op hun browser of computer hebben geïnstalleerd, moeten deze zo snel mogelijk verwijderen.

Overzicht bedreiging:
Naam Pop-up "Hackers houden je in de gaten!"
Type bedreiging Phishing, oplichting, social engineering, fraude
Valse claim Internetverbinding werd gehackt / Iemand bespioneert uw apparaat
Domeinen securitycheck[.]network
IP-adres (securitycheck[.]network) 104.21.28.144
Symptomen Uw Mac wordt langzamer dan normaal, u ziet ongewenste pop-upadvertenties, u wordt omgeleid naar dubieuze websites.
Distributiemethodes Misleidende pop-upadvertenties, gratis software-installatieprogramma's (bundeling), valse Flash Player-installatieprogramma's, downloads van torrent-bestanden.
Schade Het bespioneren van internetbrowsers (mogelijke privacyschendingen), weergave van ongewenste advertenties, omleidingen naar dubieuze websites, verlies van privé-informatie.
Malware verwijderen (Mac)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw Mac met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Mac Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Andere voorbeelden van misleidende websites die gebruikers angst proberen aan te jagen om ze zo te overtuigen dat ze bepaalde apps moeten downloaden of installeren, zijn phone-security[.]me, protect-connection[.]com and support-notify[.]space. Gewoonlijk zijn de enige en belangrijkste verschillen tussen deze websites het aantal virussen dat ze beweren te hebben gedetecteerd op een apparaat en de app die ze promoten bij hun bezoekers. Dergelijke valse viruswaarschuwingen kunnen veilig worden genegeerd. Het is opmerkelijk dat deze websites voornamelijk VPN-clients promoten. Ze kunnen echter ook worden gebruikt om reclame te maken voor adware, browserkapers, of andere mogelijk ongewenste programma's.

Hoe werden mogelijk ongewenste programma's op mijn computer geïnstalleerd?

In sommige gevallen veroorzaken gebruikers ongewenste downloads en installaties doordat ze op misleidende advertenties klikken die zijn ontworpen om bepaalde scripts uit te voeren. Dit soort advertenties verschijnen voornamelijk op verdachte websites. Het komt echter vaker voor dat gebruikers de mogelijk ongewenste programma's downloaden of installeren omdat deze apps worden gebundeld met andere programma's: wanneer mogelijk ongewenste apps worden opgenomen in downloaders of installatieprogramma's (als aanvullende aanbiedingen) en gebruikers daar bewust of onbewust mee instemmen. Meestal kunnen gebundelde apps worden geweigerd met behulp van de "Aangepaste", "Geavanceerde" en andere soortgelijke instellingen of door selectievakjes uit te vinken. Gebruikers gaan akkoord met aanbiedingen om mogelijke ongewenste programma's te downloaden of te installeren wanneer ze deze instellingen ongewijzigd laten.

Hoe voorkomt u de installatie van mogelijk ongewenste applicaties?

Applicaties mogen alleen worden gedownload en geïnstalleerd via de App Store. Het is niet veilig om hier andere bronnen voor te gebruiken, zoals downloaders en installatieprogramma's van derden, niet-officiële websites, peer-to-peer-netwerken, enzovoort. Downloads en installaties mogen niet worden voltooid zonder de ongewenste aanbiedingen te weigeren. Dit geldt ook voor downloaders en installatieprogramma's die gebundeld worden met andere, mogelijk ongewenste applicaties. Advertenties op verdachte webpagina's mogen niet worden aangeklikt. Gebruikers door op die advertenties klikken, worden meestal doorgestuurd naar verdachte websites, of ze veroorzaken ongewenste downloads en installatie. Bovendien mogen er geen ongewenste, onbekende, verdachte extensies, plug-ins of add-ons zijn geïnstalleerd op uw browser, en dat geldt ook voor dergelijke programma's op uw besturingssysteem. Als uw computer al geïnfecteerd is met mogelijke ongewenste programma's, raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze automatisch te verwijderen.

Tekst in het valse virusbericht:

Apple security

Hackers are watching you!

Your iPhone connection has been hacked and someone is watching on you! Please do not close this page. If you don't fix this in two minutes, the hacker will reveal your identity and send your browsing history and front-facing camera photos to everyone in your contacts!

Recovery method:

Step 1: Click the "Connection Protection" button below.

Step 2: You will be redirected to the App Store.

Step 3: Install and run the recommended protection app to recover your iPhone.

Protect your connection

Volg deze stappen om pop-upblokkering, frauduleuze website-waarschuwingen in te schakelen en browsegegevens op mobiele Apple-apparaten te verwijderen:

Ga eerst naar "Instellingen" en scrol omlaag om "Safari" te vinden en erop te tikken.

pop-ups verwijderen en cache wissen stap 1

Controleer of de schakelaars "Pop-ups blokkeren" en "Waarschuwing frauduleuze website" zijn ingeschakeld. Als dit niet het geval is, schakel ze dan onmiddellijk in. Scroll vervolgens naar beneden en tik op "Geavanceerd".

pop-ups uitschakelen en cache wissen stap 2

Tik op "Websitegegevens" en vervolgens op "Alle websitegegevens verwijderen".

pop-ups uitschakelen en cache wissen stap 3

Onmiddellijke automatische Mac malware verwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om Mac malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner voor Mac De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Video die toont hoe adware en browserkapers te verwijderen van een Mac-computer:

Mogelijk ongewenste apps verwijderen:

Verwijder mogelijk ongewenste applicaties uit de map "Applicaties":

mac browserkaper verwijderen uit de map applicaties

Klik op het pictogram Finder. Selecteer in het Finder-venster "Applicaties". Zoek in de map met toepassingen naar "MPlayerX", "NicePlayer", of andere verdachte toepassingen en sleep ze naar de prullenbak. Na het verwijderen van de potentieel ongewenste toepassing(en) die online advertenties veroorzaken, scant u uw Mac op eventuele resterende ongewenste componenten.

Verwijder aan de pop-up "hackers houden je in de gaten!" gerelateerde bestanden en mappen:

Klik op het ga naar map commando

Klik op het Finder icoon, vanuit de menubalk kies je Ga en klik je op Ga naar map...

step1Controleer of er zich door de adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchAgents folder:

adware verwijderen uit de map launch agents stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de launch agents map stap 2In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step2Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/Application Support:

verwijder adware uit de map application support stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/Application Support

verwijder adware uit de map application support stap 2In de map “Application Support” zoek je naar recent toegevoegde verdachte mappen. Bijvoorbeeld “MplayerX” or “NicePlayer”, en je verplaatst deze mappen naar de prullenbak.

step3Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map ~/Library/LaunchAgents:

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 1


In de Ga naar map...-balk typ je: ~/Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 2

In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak verschillende bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step4Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchDaemons:

adware verwijderen uit de map launch daemons stap 1In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchDaemons

Adware verwijderen uit de map launch daemons folder stap 2In de map “LaunchDaemons” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn: “com.aoudad.net-preferences.plist”, “com.myppes.net-preferences.plist”, "com.kuklorest.net-preferences.plist”, “com.avickUpd.plist”, etc., en je verplaatst deze naar de prullenbak.

step 5 Scan uw Mac met Combo Cleaner:

Als u alle stappen in de juiste volgorde hebt gevolgd dan zou uw Mac nu helemaal virus- en malwarevrij moeten zijn. Om zeker te weten of uw systeem niet langer besmet is voert u best een scan uit met Combo Cleaner Antivirus. Download dit programma HIER. Na het downloaden van het bestand moet u dubbelklikken op het combocleaner.dmg installatiebestand, in het geopende venster sleept u het Combo Cleaner-icoon naar het Applicaties-icoon. Nu opent u launchpad en klikt u op het Combo Cleaner-icoon. Wacht tot Combo Cleaner de virusdefinities heeft bijgewerkt en klik vervolgens op de knop 'Start Combo Scan'.

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner zal uw Mac scannen op malwarebesmettingen. Als de scan meldt 'geen bedreigingen gevonden' - dan betekent dit dat u verder de verwijderingsgids kunt volgen. In het andere geval is het aanbevolen alle gevonden besmettingen te verwijderen voor u verder gaat.

scan-with-combo-cleaner-2

Na het verwijderen van bestanden en mappen die werden aangemaakt door deze adware ga je verder met het verwijderen van frauduleuze extensies uit je internetbrowsers.

Pop-up "Hackers houden je in de gaten!" verwijderen uit de internetbrowsers:

safari browser iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Safari:

Verwijder aan pop-up "hackers houden je in de gaten!" gerelateerde Safari extensies:

safari browser voorkeuren

Open de Safari-browser, vanuit de menubalk selecteer je "Safari" en klik je op "Voorkeuren...".

safari extensies venster

In het scherm met de voorkeuren selecteer je "Extensies" en zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte extensies. Als je die gevonden hebt klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies kunt verwijderen uit de Safari-browser, ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties lees je hier hoe Safari te resetten.

firefox browser iconKwaadaardige plug-ins verwijderen uit Mozilla Firefox:

Verwijder aan pop-up "hackers houden je in de gaten!" gerelateerde Mozilla Firefox add-ons:

toegang verkrijgen tot de mozilla firefox add-ons

Open je Mozilla Firefox-browser. In de rechterbovenhoek van het scherm klik je op de "Menu openen"-knop (met de drie horizontale lijnen). Uit het geopende menu selecteer je "Add-ons".

verwijder kwaadaardige add-ons uit mozilla firefox

Kies het tabblad "Extensies" en zoek naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Eens gevonden klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Mozilla Firefox-browser kunt verwijderen - ze zijn niet noodzakelijk voor de goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Mozilla Firefox resetten.

chrome-browser-iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Google Chrome:

Verwijder aan pop-up "hackers houden je in de gaten!" gerelateerde Google Chrome add-ons:

verwijder kwaadaardige extensies uit google chrome stap 1

Open Google Chrome en klik op de "Chrome menu"-knop (drie horizontale lijnen) gesitueerd in de rechterbovenhoek van het browserscherm. In het uitklapmenu selecteer je "Meer tools" en vervolgens "Extensies".

verwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome stap 2

In het scherm "Extensies" zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Als je die gevonden hebt klik je op de "Prullenbak"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Google Chrome-browser kunt verwijderen. Ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  •  Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Google Chrome resetten.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Pop-up Hackers houden je in de gaten! QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Pop-up "Hackers houden je in de gaten!" op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Mac malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner voor Mac

Platform: macOS

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.