FacebookTwitterLinkedIn

Hoe verwijdert u de Black Kingdom/GAmmAWare ransomware van uw computer?

Ook bekend als: Het GAmmAWare virus
Verspreiding: Laag
Schadeniveau: Ernstig

Instructies voor het verwijderen van de Black Kingdom ransomware

Wat is de Black Kingdom ransomware?

Black Kingdom, ook wel bekend als GAmmAWare, is een kwaadaardig programma dat wordt geklasseerd als ransomware. Op systemen die met deze malware zijn geïnfecteerd worden de gegevens versleuteld en gebruikers ontvangen losgeldberichten. Wanneer Black Kingdom de bestanden versleutelt, worden de bestandsnamen gewijzigd door er de extensie ".DEMON" aan toe te voegen. Een bestand dat oorspronkelijk "1.jpg" heette, zou na versleuteling kunnen verschijnen als "1.jpg.DEMON". Zodra dit proces is voltooid, wordt er een losgeldbericht aangemaakt in een pop-upvenster op volledig scherm en in de "README.txt"-tekstbestanden, die in alle gecompromitteerde mappen worden geplaatst.

Het bericht met de vraag om losgeld (in het pop-upvenster en de "README.txt"-bestanden) informeert de slachtoffers dat ze zijn aangevallen door de GAmmA Group en verzekert hen dat het mogelijk is om hun gegevens te herstellen. Er wordt verduidelijkt dat de bestanden zijn gecodeerd en dat de slachtoffers, om deze te herstellen, een decoderingssleutel moeten kopen bij de cybercriminelen die verantwoordelijk zijn voor de infectie. De decodering wordt slechts gedurende een beperkte tijd aangeboden, het bericht meldt dat het losgeld binnen de tien uur moet worden betaald. Er wordt een bedrag van 0,052 BTC (Bitcoin cryptocurrency) gevraagd, wat, tegen de huidige wisselkoers, gelijk is aan ongeveer $ 500 (houd er rekening mee dat wisselkoersen voortdurend fluctueren). Nadat dit bedrag is overgemaakt naar de cryptowallet van de criminelen, krijgen de slachtoffers de opdracht om een ​​bericht te sturen naar het opgegeven e-mailadres. In het bericht moeten ze hun IP-adres / hostnaam en transactie-ID vermelden. Helaas is decodering na ransomware-infecties in de meeste gevallen onmogelijk zonder hulp van de verantwoordelijke cybercriminelen, tenzij het kwaadaardige programma aanzienlijke bugs vertoont of nog in ontwikkeling is. Hoe dan ook, het is sterk afgeraden om losgeld te betaling. Ondanks betaling, ontvangen gebruikers vaak immers niet de beloofde decoderingstools. Daardoor ervaren ze financiële verliezen en blijven hun gegevens versleuteld en permanent beschadigd. Om te voorkomen dat de Black Kingdom-malware verder bestanden versleutelt, moet deze uit het besturingssysteem worden verwijderd. Verwijdering zal de reeds getroffen bestanden echter niet herstellen. De enige oplossing is om deze te herstellen vanaf een back-up, als deze vóór de aanval is gemaakt en op een andere locatie is opgeslagen.

Screenshot van een bericht waarin gebruikers worden aangemoedigd losgeld te betalen en zo hun gecompromitteerde gegevens te ontsleutelen:

Black Kingdom decryptie-instructies (pop-up)

Meestal versleutelt ransomware gegevens om losgeld te kunnen eisen in ruil voor de decryptietools/software. Cov19, DragonCyber, Qensvlcbymk en Eking zijn enkele andere voorbeelden van andere kwaadaardige programma's. Er zijn twee belangrijke variabelen: het gebruikte versleutelingsalgoritme (symmetrisch of asymmetrisch) en het losgeldbedrag. Het bedrag varieert meestal tussen 100 en 1000 euro voor een gemiddelde gebruiker. Cybercriminelen eisen meestal dat het losgeld wordt betaald in digitale valuta (bijv. cryptovaluta, prepaid-tegoedbonnen enz.) omdat deze transacties moeilijk / onmogelijk te traceren zijn. Om permanent gegevensverlies te voorkomen, is het sterk aanbevolen om back-ups te bewaren op niet-aangesloten opslagapparaten of externe servers (idealiter op verschillende locaties).

Hoe besmette ransomware mijn computer?

Ransomware en andere malwareprogramma's worden voornamelijk verspreid via spamcampagnes, trojans, illegale activeringstools ("cracks"), nepupdates en onbetrouwbare downloadbronnen. Grootschalige operaties die "spamcampagnes" worden genoemd, worden gebruikt om duizenden oplichtingsmails te verzenden. Deze berichten worden doorgaans gepresenteerd als "officiële", "urgente" of "prioritaire" berichten. Ze bevatten schadelijke inhoud in de vorm van downloadlinks en / of bijlagen. Deze gevaarlijke bestanden kunnen verschillende formaten hebben (bijv. archiefbestanden en uitvoerbare bestanden, pdf- en Microsoft Office-documenten, JavaScript, enz.). Wanneer ze worden uitgevoerd of geopend, dan start het infectieproces geactiveerd (d.w.z. downloaden / installeren van malware). Trojans zijn kwaadaardige programma's die soms kettinginfecties kunnen veroorzaken. Illegale activeringstools ("cracks") kunnen schadelijke software downloaden / installeren in plaats van betaalde software te activeren. Valse updaters veroorzaken infecties door bugs in verouderde software te misbruiken en / of simpelweg door malware te installeren in plaats van de beloofde updates. Dubieuze downloadkanalen zoals niet-officiële en gratis bestandshostingsites, peer-to-peer-deelnetwerken en andere externe downloaders kunnen malware als downloads, vermomd als (of gebundeld met) legitieme bestanden of software.

Overzicht bedreiging:
Naam Het GAmmAWare virus
Type bedreiging Ransomware, cryptovirus, bestandslocker
Extensie versleutelde bestanden .DEMON
Bericht met de vraag om losgeld Tekst in de pop-up en FILES ENCRYPTED.txt
Losgeldbedrag 0.052 BTC (Bitcoin-cryptovaluta)
Cryptowallet van de cybercriminelen 1sd2WD1fEJnUPkGgfTEciWENKtLeUGMQe (Bitcoin)
Contactgegevens van de cybercriminelen GAmmA37@protonmail.ch
Detectienamen AVG (FileRepMalware), BitDefender (Trojan.GenericKD.43142296), ESET-NOD32 (Python/Filecoder.CL), Kaspersky (HEUR:Trojan.Win32.Generic), volledige detectielijst (VirusTotal)
Symptomen U kunt bestanden die op uw computer zijn opgeslagen niet openen, voorheen functionele bestanden hebben nu een andere extensie (bijvoorbeeld my.docx.locked). Er wordt een bericht met de vraag om losgeld op uw bureaublad weergegeven. Cybercriminelen eisen losgeld (meestal in bitcoins) om uw bestanden te ontgrendelen.
Distributiemethodes Geïnfecteerde e-mailbijlagen (macro's), torrent-websites, schadelijke advertenties.
Schade Bestanden zijn versleuteld en kunnen niet worden geopend zonder losgeld te betalen. Extra trojans voor het stelen van wachtwoorden en malware-infecties kunnen samen met de ransomware-infectie worden geïnstalleerd.
Verwijdering

Om Het GAmmAWare virus verwijderen, adviseren onze malwareonderzoekers om uw computer te scannen met Malwarebytes.
▼ Malwarebytes Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Malwarebytes kopen. Beperkte proefperiode van 14 dagen beschikbaar.

Hoe beschermt u zich tegen besmettingen met ransomware?

Open geen verdachte of irrelevante e-mails als u wilt voorkomen dat malware-infecties worden verspreid via spamcampagnes, vooral e-mails met bijlagen of links erin zijn verdacht. Bovendien moeten alle downloads worden uitgevoerd vanaf officiële en geverifieerde bronnen. Activeer en update software met tools / functies die door de legitieme ontwikkelaars worden aangeboden, aangezien illegale activeringstools ("cracks") en updaters van derden vaak worden gebruikt om malware te verspreiden. Om de integriteit van het apparaat en de gebruikersveiligheid te beschermen, is het van het grootste belang om een ​​gerenommeerde antivirus- / antispywaresoftware te gebruiken. Houd deze software up-to-date, en voer er regelmatig systeemscans mee uit om gedetecteerde / potentiële bedreigingen te verwijderen. Als uw computer al is geïnfecteerd met Black Kingdom, dan raden we u aan een scan uit te voeren met Malwarebytes om deze ransomware automatisch te verwijderen.

Tekst weergegeven in het ransomware-losgeldbericht van Black Kingdom:

Tango Down B**ch!

 

Seems like you got hit by GAmmA Group!

 

Don't Panic, you get to have your files back!

 

GAmmAWare uses a basic encryption script to lock your files.
This type of ransomware is known as CRYPTO.
You'll need a decryption key to unlock your files.

 

Your files will be deleted when the timer runs out, so you better hurry.
You have 10 hours to find your key!

 

Payment is accepted with Bitcoin only, Or Google [How to buy Bitcoin]
Payment 0.052 BTC to: 1sd2WD1fEJnUPkGgfTEciWENKtLeUGMQe  
After Payment is confirmed Please Email: GAmmA37@protonmail.ch with your IP/hostname & BTC transaction ID to receive your decryption key.

 

Kind regards,

 

GAmmA GrouP

Screenshot van het Black Kingdom-tekstbestand ("README.txt"):

Black Kingdom ransomware tekstbestand (README.txt)

Screenshot van door Black Kingdom versleutelde bestanden (".DEMON"-extensie):

Door de Black Kingdom ransomware versleutelde bestanden (.DEMON-extensie)

Screenshot van een losgeldbericht dat wordt vertoond door een andere variant van de Black Kingdom ransomware:

Black Kingdom ransomwarebericht (2020-06-16)

Tekst in dit bericht:

I'm sorry to inform you that Your whole Enviorement have been hacked !!

all of your Data including ( Data, documents, Videos, Photos, Databases, servers, outlook emails, and way way more ) are encrypted now, and cannot be accessed under any circumestances.
How to get them back >>> ???
all you have to do is pay us ( $10, 000 ) worth of bitcoin to the following address :
****** [ 3MdnThXfyPfjCVihXkbR3i15m4BFN3Rhi7 ] ******
if we don't get a transfer within the stated , all of your data will be destroyed and yet to be sold.

you've got 600 minutes to respond for our demands

best regards :)

# for further instructions : feel free to contact us on the following email --> blackingdom@jszmail.com

Update 16 juni 2020 - De Black Kingdom-ransomware wordt ingezet tegen bedrijven die niet-gepatchte versies van de Pulse Secure VPN gebruiken. Dit beveiligingslek is in april 2019 gepatcht, maar zelfs nadat de beveiligingsfout openbaar was geworden, hebben veel bedrijven getalmd met het updaten van hun software waardoor hun systemen kwetsbaar zijn voor aanvallen. Meer informatie over het misbruik van de kwetsbaarheid in Pulse Secure VPN door de Black Kingdom ransomware is te vinden in een artikel van Ionut Ilascu op Bleepingcomputer.

De Black Kingdom ransomware verwijderen:

Het GAmmAWare virus onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Malwarebytes is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van Het GAmmAWare virus. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Malwarebytes DOWNLOADEN De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Malwarebytes kopen. Beperkte proefperiode van 14 dagen beschikbaar. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Ransomware melden bij de autoriteiten:

Als u het slachtoffer bent gewoden van een ransomwareaanval, dan raden we u aan dit incident aan de autoriteiten te melden. Door de opsporingsinstanties informatie te verstrekken helpt u cybercriminaliteit op te sporen en aanvallers te vervolgen. Dit is een lijst met autoriteiten waar u een ransomwareaanval kunt melden. Voor de volledige lijst van lokale cyberbeveiligingscentra en informatie over waarom u ransomwareaanvallen moet melden, kunt u dit artikel lezen.

Lijst met lokale autoriteiten waar ransomware moet worden gemeld (afhankelijk van uw woonplaats):

Het besmette apparaat isoleren:

Sommige ransomware-infecties zijn ontworpen om bestanden op externe opslagapparaten te versleutelen en te infecteren en zich over het hele lokale netwerk te verspreiden. Daarom is het erg belangrijk om het besmette apparaat (de computer) zo snel mogelijk te isoleren.

Stap 1: De internetverbinding verbreken.

De eenvoudigste manier om een computer los te koppelen van internet, is het lostrekken van de ethernetkabel naar het moederbord. Sommige apparaten zijn echter verbonden via een draadloos netwerk en voor sommige gebruikers (vooral degenen die niet bijzonder technisch onderlegd zijn) kan het loskoppelen van kabels moeilijk zijn. U kunt uw computersyseem gelukkig ook loskoppelen van het internet via het Configuratiescherm:

Navigeer naar "Configuratiescherm", klik op de zoekmachinebalk in de rechterbovenhoek van het scherm, typ "Netwerk en delen centrum" en kies het zoekresultaat: De computerverbinding met het internet verbreken (stap 1)

Klik op "Adapterinstellingen wijzigen" in de linkerbovenhoek van het scherm: De verbinding met het internet verbreken (stap 2)

Klik rechts op elke verbinding en kies "Uitschakelen". Zodra deze zijn uitgeschakeld is de computer niet langer verbonden met internet. Om de verbinding te herstellen klikt u gewoon met de rechtermuisknop op de verbinding en kiest u "Inschakelen". De internetverbinding verbreken (stap 3)

Stap 2: Ontkoppel alle opslagapparaten.

Zoals hierboven vermeld, kan ransomware gegevens versleutelen en alle opslagapparaten besmetten die op de computer zijn aangesloten. Daarom moeten alle externe opslagapparaten (flashdrives, draagbare harde schijven, enz.) onmiddellijk worden losgekoppeld.  We raden u echter ten zeerste aan om elk apparaat eerst "uit te werpen" voordat u het loskoppelt, en dit om gegevensbeschadiging te voorkomen:

Navigeer naar "Mijn Computer", klik rechts op elk aangesloten apparaat en klik op "Uitwerpen": Opslagapparaten uitwerpen

Stap 3: Meld u af bij alle cloudopslagdiensten.

Sommigr ransomware kan mogelijk de software kapen die gegevens uploadt naar "de Cloud". Hierdoor kunnen gegevens in de cloud beschadigd worden of worden versleuteld. Daarom moet u zich afmelden bij alle cloudopslagaccounts in browsers en andere gerelateerde software. Verwijder eventueel de cloudsoftware tijdelijk totdat de infectie volledig is verwijderd.

De ransomwarebesmetting identificeren:

Om een infectie goed te kunnen verwijderen, moet men deze eerst identificeren. Sommige ransomware-infecties tonen berichten met de vraag om losgeld (zie het tekstbestand van de WALDO-ransomware hieronder).

De ransomwarebesmetting identificeren (stap 1)

Dit is echter zeldzaam. In de meeste gevallen bevat de ransomware kortere berichten die simpelweg aangeven dat de gegevens gecodeerd zijn en dat de slachtoffers losgeld moeten betalen. Ransomware genereert doorgaans berichten met verschillende bestandsnamen (bijvoorbeeld "_readme.txt", "READ-ME.txt", "DECRYPTION_INSTRUCTIONS.txt", "DECRYPT_FILES.html", enz.). Daarom lijkt het gebruik van de naam van een losgeldbericht ook een goede manier om de infectie te identificeren. Het probleem is echter dat veel van deze namen generiek zijn en dat sommige infecties dezelfde namen gebruiken, ook al verschillen de berichten en zijn de infecties zelf niet gerelateerd. Daarom zal het gebruik van alleen de bestandsnaam van het bericht vaak ondoeltreffend zijn en kan dit zelfs leiden tot permanent gegevensverlies (doordat er dan wordt gepoogd om gegevens te ontsleutelen met tools die zijn ontworpen voor andere ransomware-infecties, dit zal waarschijnlijk de bestanden permanent beschadigen en decodering zal niet langer mogelijk zijn. zelfs niet met de juiste tools).

Een andere manier om een ​​ransomware-infectie te identificeren, is door de bestandsextensie te controleren, die aan elk gecodeerd bestand is toegevoegd. Ransomware-infecties dragen vaak de naam van de extensies die ze toevoegen (zoals de bestanden hieronder, die werden versleuteld door de Qewe-ransomware).

Ransomware identificeren (stap 2)

Deze methode is echter alleen effectief als de toegevoegde bestandsextensie ook echt uniek is. Veel ransomware-infecties voegen een generieke extensie toe (bijvoorbeeld ".encrypted", ".enc", ".crypted", ".locked", enz.). In deze gevallen is het identificeren van ransomware aan de hand van de toegevoegde extensie onmogelijk.

Eén van de snelste en eenvoudigste manieren om ransomware te identificeren is de ID Ransomware-website. Deze service herkent de meeste bestaande ransomware-infecties. Slachtoffers moeten enkel een een losgeldbericht en / of een versleuteld bestand uploaden (we raden u aan om indien mogelijke beide te uploaden).

Ransomware identificeren (stap 3)

De ransomware wordt binnen enkele seconden geïdentificeerd en u krijgt verschillende details, zoals de naam van de malwarefamilie waartoe de infectie behoort, of deze decodeerbaar is, enzovoort.

Voorbeeld 1 (De Qewe [Stop/Djvu] ransomware):

Ransomware identificeren (stap 4)

Voorbeeld 2 (.iso [Phobos] ransomware):

Ransomware identificeren (stap 5)

Als uw gegevens toch blijkt te zijn gecodeerd door een ransomware die niet wordt ondersteund door ID Ransomware, dan kunt u altijd proberen op internet te zoeken met behulp van bepaalde trefwoorden (bijvoorbeeld naam van het losgeldbericht, bestandsextensie, verstrekte contactgegevens, cryptowallet-adressen, enz.).

Decryptietools zoeken:

De versleutelingsalgoritmen die door de meeste ransomwares worden gebruikt, zijn buitengewoon geavanceerd en, als de versleuteling correct wordt uitgevoerd, kan alleen de ontwikkelaar uw gegevens herstellen. Dit komt doordat voor de decodering een specifieke sleutel nodig is, die tijdens de codering wordt aangemaakt. Gegevens herstellen zonder deze sleutel is onmogelijk. In de meeste gevallen bewaren de cybercriminelen sleutels op een externe server en niet op de geïnfecteerde machine. Dharma (CrySis), Phobos en andere bekende families van ransomware-infecties zijn vrijwel foutloos, en daarbij is het gewoon onmogelijk om versleutelde gegevens te herstellen zonder de tussenkomst van de ontwikkelaars. Desondanks zijn er ook tientallen ransomwares die slecht ontwikkeld zijn en die bugs bevatten (bijvoorbeeld het gebruik van identieke coderings- / decoderingssleutels voor elk slachtoffer, lokaal opgeslagen sleutels, enz.). Controleer daarom altijd of er decoderingstools bestaan voor de ransomware die uw computer heeft besmet.

De juiste decryptietool zoeken op internet kan lastig zijn. Daarom raden we u aan het No More Ransom Project te gebruiken, en dt is waarom identificatie van de ransomware handig is. De website van No More Ransom Project bevat een sectie "Decryptietools" met een zoekbalk. Voer daar de naam in van de ransomware die u hebt geïdentificeerd, en bekijk de beschikbare decryptors.

Ransomware-decryptors zoeken via de nomoreransom.org website

Bestanden herstellen met tools voor gegevensherstel:

Afhankelijk van de situatie (de kwaliteit van de ransomware, het gebruikte versleutelingsalgoritme enz.) kan het mogelijk zijn om bestanden te herstellen met behulp van tools van derden. Hiervoor raden we u de tool Recuva aan, ontwikkeld door CCleaner. Deze tool ondersteunt meer dan duizend gegevenstypen (afbeeldingen, video, audio, documenten, enz.) en is zeer intuïtief (er is weinig kennis nodig om gegevens te herstellen). Bovendien is het gebruik van de herstelfunctie volledig gratis.

Stap 1: Voer een scan uit.

Start de Recuva-applicatie en volg de wizard. U krijgt verschillende vensters te zien waarin u kunt kiezen naar welke bestandstypen u wilt zoeken, welke locaties moeten worden gescand, enz. Het enige dat u moet doen, is in de opties selecteren waar u naar zoekt en de scan starten. We raden u aan om de "Diepe scan" in te schakelen voordat u begint, anders zijn de scanmogelijkheden van dit programma beperkt.

Recuva dataherstel-wizard

Wacht tot Recuva de scan heeft voltooid. De scanduur is afhankelijk van het aantal bestanden (aantal én bestandsgrootte) dat u scant (het scannen van enkele honderden gigabytes kan bijvoorbeeld meer dan een uur duren). Wees dus geduldig tijdens het scanproces. We raden u ook af om bestaande bestanden te wijzigen of te verwijderen, aangezien dit de scan kan verstoren. Als u tijdens het scannen bestanden toevoegt (bijvoorbeeld door deze te downloaden), dan zal de scanduur worden verlengd:

Recuva dataherstel scanduur

Stap 2: Gegevens herstellen.

Zodra het proces is voltooid, selecteert u de mappen / bestanden die u wilt herstellen en klikt u op "Herstellen". Houd er rekening mee dat er voldoene vrije ruimte nodig is op uw harde schijf om gegevens te kunnen herstellen:

Recuva tool voor gegevensherstel

Backups maken van uw gegevens:

Uw bestanden goed beheren en er backups van maken is belangrijk voor de veiligheid van uw gegevens. Wees dus altijd voorzichtig en plan vooruit.

Partitiemanagement: We raden u aan uw gegevens op meerdere partities te bewaren en belangrijke bestanden niet op dezelfde partitie als het besturingssysteem te bewaren. Als u in een situatie terechtkomt waarin u het systeem niet kunt opstarten en u wordt gedwongen de schijf waarop het besturingssysteem is geïnstalleerd te formatteren (in de meeste gevallen is dit waar malware-infecties zich verbergen), dan zult u alle gegevens verliezen op die partitie. Vandaar het voordeel van het instellen van meerdere partities: als u het volledige opslagapparaat aan een enkele partitie hebt toegewezen, wordt u gedwongen alles te verwijderen, maar door meerdere partities aan te maken en de gegevens correct toe te wijzen, kunt u dit voorkomen. U kunt uw partities eenvoudig formatteren zonder de andere partities te wijzigen. Zo wordt de ene partitie opgeschoond en blijven de andere onaangeroerd, en blijven uw gegevens veilig bewaard. Het beheren van partities is vrij eenvoudig en u kunt alle benodigde informatie vinden op de Microsoft website met documentatie.

Gegevensbackups: Een van de meest betrouwbare back-upmethoden is om een extern opslagapparaat te gebruiken voor uw backups en dit niet te verbinden met uw computersysteem. Kopieer uw gegevens naar een externe harde schijf, flashdrive, SSD, HDD of een ander opslagapparaat, koppel deze los en bewaar deze op een veilige en droge plaats uit de buurt van zon en extreme temperaturen. Deze methode is natuurlijk niet erg praktisch, want back-ups en updates van gegevens moeten met enige regelmaat worden gemaakt. U kunt ook een cloudservice of externe server gebruiken. Hiervoor is een internetverbinding vereist en is er altijd een kans op beveiligingsinbreuken, hoewel dat zelden voorkomt.

We raden u aan om Microsoft OneDrive te gebruiken om backups te bewaren van uw bestanden. Met OneDrive kunt u uw persoonlijke bestanden en gegevens in de cloud opslaan en bestanden synchroniseren tussen computers en mobiele apparaten, zodat u uw bestanden vanaf al uw Windows-apparaten kunt openen en bewerken. Met OneDrive kunt u bestanden opslaan, delen en er previews van weergeven, de downloadgeschiedenis openen, bestanden verplaatsen, verwijderen en hernoemen, nieuwe mappen maken en nog veel meer.

U kunt een back-up maken van uw belangrijkste mappen en bestanden op uw pc (uw bureaublad-, documenten- en afbeeldingenmappen). Enkele van de meest opvallende functies van OneDrive zijn bestandsversiebeheer, waarmee oudere versies van bestanden tot 30 dagen bewaard blijven. OneDrive heeft ook een prullenbak waarin al uw verwijderde bestanden voor een beperkte tijd worden bewaard. Verwijderde bestanden worden niet meegeteld bij de opslaglimieten van de de gebruikers.

OneDrive werkt met HTML5-technologie en u kunt er bestanden tot 300 MB mee uploaden via klikken en slepen in de webbrowser, of bestanden tot 10 GB via de OneDrive desktop-app. Met OneDrive kunt u volledige mappen downloaden als een enkel ZIP-bestand met maximaal 10.000 bestanden, hoewel er per download een limiet is van 15 GB.

OneDrive wordt standaard geleverd met 5 GB gratis opslagruimte. Extra opslaglimieten van 100 GB, 1 TB en 6 TB zijn beschikbaar met een betalend abonnement. U kunt deze abonnementen verkrijgen door extra opslagruimte aan te kopen, al dan niet in combinatie met een Office 365-abonnement.

Een gegevensbackup maken:

De backup-procedur blijft dezelfde voor alle types bestanden en mappen. Dit is hoe u een backup van uw bestanden kunt maken met Microsoft OneDrive

Stap 1: Kies de bestanden en mappen waar u een backup van wilt maken.

Klik op het OneDrive-icoon in de taakbalk

Klikop het OneDrive cloud-icoon om het OneDrive-menu te openen. In dit menu kunt u uw backup-instellingen personaliseren.

Kies Hulp en instellingen en klik op Instellingen

Klik op Hulp & instellingen en kies Instellingen uit het uitklapmenu.

Selecteer het tabblad Backup en klik op Backup beheren

Ga naar het tabblad Backup en klik op Backup beheren.

Selecteer de mappen waarvan u een backup wilt maken en klik op Backup starten

In dit menu, kunt u kiezn om een backup te maken van het Bureaublad en alle bestanden daarin, of van de mappen Documenten en Afbeeldingen, met alle bestanden daarin. Klik op Backup starten.

Wanneer u nu een bestand of map toevoegt aan het bureaublad en de mappen Documenten en Afbeeldingen, wordt er automatisch een back-up van gemaakt op OneDrive.

Om mappen en bestanden toe te voegen die niet op de hierboven getoonde locaties staan, moet u ze handmatig toevoegen.

Selecteer handmatig een bestand en kopieer het

Open Verkenner en navigeer naar de locatie van het bestand/de map waarvan u een backup wilt maken. Selecteer deze, klik er met de rechtermuisknop op en klik op Kopiëren.

Plak het gekopieerde bestand in de OneDrive-map om een backup te maken

Vervolgens navigert u naar OneDrive, en klikt u met de rechtermuisknop gelijk waar in het venster, en klikt u op Plakken. U kunt ook een bestand slepen en neerzetten in OneDrive. OneDrive maakt automatisch een back-up van de map / het bestand.

Status van bestanden in de OneDrive-map

Van alle bestanden die aan de OneDrive-map zijn toegevoegd, wordt automatisch een back-up in de cloud gemaakt. De groene cirkel met het vinkje erin geeft aan dat het bestand zowel lokaal als op OneDrive beschikbaar is en dat de bestandsversie op beide hetzelfde is. Het pictogram met een blauwe wolk geeft aan dat het bestand nog niet is gesynchroniseerd en alleen beschikbaar is op OneDrive. Het synchronisatiepictogram geeft aan dat het bestand momenteel wordt gesynchroniseerd.Klik op Hulp & Instellingen en klik op 'Online weergeven'

Om bestanden te openen die enkel beschikbaar zijn op OneDrive online, gaat u naar het Hulp & instellingen-uitklapmenu en kiest u Online weergeven.

Klik op het tandwiel voor Instellingen en vervolgens op Opties

Stap 2: Corrupte bestanden herstellen.

OneDrive zorgt ervoor dat de bestanden gesynchroniseerd blijven, dus de versie van het bestand op de computer is dezelfde versie in de cloud. Als ransomware uw bestanden echter heeft gecodeerd, kunt u gebruikmaken van de OneDrive versiegeschiedenis-functie en zo bestanden herstellen naar een versie die werd gemaakt voor de versleuteling.

Microsoft 365 heeft een ransomwaredetectiefunctie die u waarschuwt wanneer uw OneDrive-bestanden dreigen te worden versleuteld of werden aangevallen. Deze functie helpt u bij het herstellen van uw bestanden. Houd er echter rekening mee dat als u geen betaald Microsoft 365-abonnement heeft, u slechts één keer gratis detectie en bestandsherstel kunt gebruiken.

Als uw OneDrive-bestanden worden verwijderd, beschadigd of geïnfecteerd door malware, kunt u uw volledige OneDrive herstellen naar een eerder tijdstip. Hier ziet u hoe u uw volledige OneDrive kunt herstellen:

Uw Onedrive herstellen

1. Als u zich heeft aangemeld met een persoonlijk account, klikt u op het tandwiel Instellingen bovenaan de pagina. Klik vervolgens op Opties en selecteer Uw OneDrive herstellen.

Als u bent aangemeld met een werk- of schoolaccount, klikt u op het tandwiel Instellingen boven aan de pagina. Klik vervolgens op Uw OneDrive herstellen.

2. Selecteer op de pagina Uw OneDrive herstellen een datum in het uitklapmenu. Merk op dat als u uw bestanden herstelt na een automatische detectie van ransomware, de aanbevolen hersteldatum reeds voor u is geselecteerd.

3. Nadat u alle opties voor bestandsherstel heeft geconfigureerd, klikt u op Herstellen om alle verdachte wijzigingen aan uw bestanden ongedaan te maken.

De beste manier om schade door ransomware-infecties te voorkomen, is regelmatig backups van uw gegevens te maken.

Klik om een reactie te plaatsen

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Het GAmmAWare virus QR code
Een QR code (Quick Response Code) is een code die door toestellen kan gelezen worden en die URL's en andere informatie bevat. Deze code kan gelezen worden met de camera van een smartphone of tablet. Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Het GAmmAWare virus op je mobiele toestel.
Door ons aanbevolen:

Maak vandaag nog komaf met Het GAmmAWare virus

▼ VERWIJDER DEZE NU met Malwarebytes

Platform: Windows

Oordeel van de redactie over Malwarebytes:
Zeer goed!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Malwarebytes kopen. Beperkte proefperiode van 14 dagen beschikbaar.