FacebookTwitterLinkedIn

Hoe verwijdert u de StandardBoost adware?

Ook bekend als: Advertenties van StandardBoost
Type: Mac Virus
Schadeniveau: Medium

Hoe verwijdert u de StandardBoost adware van een Mac?

Wat is StandardBoost?

StandardBoost is een adware-app met eigenschappen van een browserkaper. Het vertoont intrusieve advertenties en brengt wijzigingen aan in de browserinstellingen om valse zoekmachines te promoten. Bovendien hebben de meeste adwares en browserkapers datatracking-functionaliteit, die wordt gebruikt om de browse-activiteit van gebruikers te bespioneren. Aangezien gebruikers deze app doorgaans per ongeluk downloaden / installeren, wordt deze geclassificeerd als een mogelijk ongewenst programma. Een van de dubieuze technieken die worden gebruikt om StandardBoost te verspreiden zijn valse Adobe Flash Player-updates. Het is opvallend dat valse updaters / installers niet langer alleen worden ingezet om mogelijk ongewenste programma's te verspreiden, maar ook voor het verspreiden van trojans, ransomware en andere malware.

StandardBoost adware gedetecteerd door VirusTotal

Adware maakt het mogelijk om grafische inhoud van derden bovenop elke bezochte website te plaatsen. Met andere woorden, het vertoont pop-ups, banners, kortingsbonnen en andere opdringerige advertenties die de inhoud van websites verbergen en de browser vertragen. Bovendien vormen deze advertenties een bedreiging voor de veiligheid van het apparaat en de gebruiker. Opdringerige advertenties linken immers vaak door naar allerlei onbetrouwbare / kwaadaardige sites. Sommige kunnen zelfs stiekem software (bijv. mogelijk ongewenste programma's) op computers installeren. Browserkapers wijzen de startpagina van browsers, de standaardzoekmachine en de URL's voor nieuwe tabbladen en vensters toe aan de adressen van valse zoekmachines. Zo worden alle nieuwe browsertabbladen / -vensters die worden geopend en alle zoekopdrachten op internet via de URL-balk doorverwezen naar het gepromote adres. Valse zoekmachines zijn zelden in staat om zoekresultaten te leveren, dus ze verwijzen door naar (soms via omleidingsketens) Google, Bing, Yahoo en andere legitieme zoekmachines. Om verwijdering te bemoeilijken, kunnen browserkapers alle wijzigingen die gebruikers proberen aan te brengen in hun browserinstellingen ongedaan maken of de toegang tot de instellingen van de browser volledig blokkeren. Zoals vermeld in de inleiding, kunnen de meeste mogelijk ongewenste programma's gegevens registreren. Ze monitoren de browse-activiteit (bezochte URL's, bekeken pagina's, ingevoerde zoekopdrachten, enz.) en verzamelen daar gevoelige gegevens uit (IP-adressen, geolocaties en andere details). De verzamelde gegevens bevatten vaak persoonlijk identificeerbare informatie. De ontwikkelaars van mogelijk ongewenste programma's verdienen vervolgens geld met de verkregen informatie door deze te verkopen aan derden (mogelijk cybercriminelen). Met andere woorden, de aanwezigheid van ongewenste software op systemen kan leiden tot virusbesmettingen, ernstige privacyschendingen, financiële verliezen en zelfs identiteitsdiefstal. Daarom wordt sterk aanbevolen om alle verdachte applicaties, browserextensies en plug-ins onmiddellijk na detectie te verwijderen.

Overzicht risico's:
Naam Advertenties van StandardBoost
Type bedreiging Adware, Mac-malware, Mac-virus
Detectienamen Avast (MacOS:Agent-MT [Trj]), Fortinet (Adware/Cimpli!OSX), ESET-NOD32 (A Variant Of OSX/TrojanDownloader.Adload.AE), Kaspersky (Not-a-virus:HEUR:AdWare.OSX.Cimpli.m), volledige lijst (VirusTotal)
Extra info Deze app is onderdeel van de Adload malware-groep.
Symptomen Uw Mac wordt langzamer dan normaal, u ziet ongewenste pop-upadvertenties, u wordt omgeleid naar dubieuze websites.
Distributiemethodes Misleidende pop-upadvertenties, gratis software-installatieprogramma's (bundeling), valse Flash Player-installatieprogramma's, downloads van torrent-bestanden.
Schade Het bespioneren van internetbrowsers (mogelijke privacyschendingen), weergave van ongewenste advertenties, omleidingen naar dubieuze websites, verlies van privé-informatie.
Verwijdering

Om Advertenties van StandardBoost verwijderen, adviseren onze malwareonderzoekers om uw computer te scannen met Combo Cleaner.
▼ Combo Cleaner Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar.

SkilledObjectSearchUp en InitialSkill zijn een paar voorbeelden van andere adware-apps. Deze lijkens soms legitiem en onschadelijk maar gebruikers worden misleid met beloftes over verschillende "nuttige" functionaliteiten zodat ze de apps zouden downloaden en installeren. De geadverteerde functionalitei werkt echter zelden. Dit geldt in feite voor praktisch alle mogelijk ongewenste programma's. Functionaliteit en gebruikersveiligheid zijn niet relevant, aangezien het enige doel van ongewenste software is om geld op te leveren voor de ontwikkelaars. Daarom zullen mogelijk ongewenste programma's in plaats van hun beloftes waar te maken, opdringerige advertenties vertonen, browsers kapen, omleidingen veroorzaken en privégegevens verzamelen.

Hoe werd StandardBoost geïnstalleerd op mijn computer?

Mogelijk ongewenste programma's worden verspreid via downloaders en installers van andere software. "Bundelen" is de naam van deze valse marketingtechniek waarbij legitieme programma's worden voorverpakt samen met ongewenste of kwaadaardige toevoegingen. Het overhaasten van de download- en installatieprocessen (bijv. negeren van voorwaarden, overslaan van stappen en secties, enz.) verhoogt het risico dat er onbedoeld gebundelde inhoud op het systeem wordt toegelaten. Opdringerige advertenties verspreiden echter ook mogelijk ongewenste programma's. Eenmaal aangeklikt, kunnen de advertenties scripts uitvoeren om deze applicaties te downloaden / installeren zonder toestemming van de gebruiker. Sommige mogelijk ongewenste programma's hebben zelfs "officiële" download-websites.

Hoe voorkomt u de installatie van mogelijk ongewenste applicaties?

Het wordt aanbevolen om software altijd te onderzoeken voordat u deze downloady, installeert of aanschaft. Alleen officiële en geverifieerde downloadkanalen zijn betrouwbaar, want bronnen zoals niet-officiële en gratis websites voor het hosten van bestanden, peer-to-peer-deelnetwerken en andere externe downloaders bieden vaak misleidende of gebundelde inhoud aan. Bij het downloaden / installeren is het belangrijk om de voorwaarden te lezen, alle beschikbare opties te bestuderen, de "Aangepaste" of "Geavanceerde" instellingen te gebruiken en u af te melden voor aanvullende apps, tools, functies, enz. Opdringerige advertenties lijken soms legitiem, maar vaak verwijzen ze door naar allerlei onbetrouwbare en verdachte websites (met inhoud zoals gokken, pornografie, dating voor volwassenen, enzovoort). Als u dergelijke advertenties of omleidingen opmerkt, dan moet u uw systeem controleren en alle dubieuze applicaties, browserextensies en plug-ins die worden gedetecteerd onmiddellijk verwijderen. Als uw computer al is geïnfecteerd met StandardBoost, dan raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze adware automatisch te verwijderen.

Screenshots van StandardBoost adware die wordt verspreid via valse Flash Player-updaters en installers:

StandardBoost adware installer stap 1 StandardBoost adware installer stap 2

Aan StandardBoost adware gerelateerde bestanden die u moet verwijderen:

  • ~/Library/Application Support/.[random_string]/Services/com.StandardBoost.service.app
  • ~/Library/LaunchAgents/com.StandardBoost.service.plist
  • /Library/Application Support/.[random_string]/System/com.StandardBoost.system
  • /Library/LaunchDaemons/com.StandardBoost.system.plist

Advertenties van StandardBoost onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Combo Cleaner is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van Advertenties van StandardBoost. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Combo Cleaner DOWNLOADEN (Mac) De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Video die toont hoe StandardBoost adware te verwijderen met behulp van Combo Cleaner:

De StandardBoost adware verwijderen:

Verwijder aan StandardBoost gerelateerde mogelijk ongewenste applicaties uit de map "Applicaties":

mac browserkaper verwijderen uit de map applicaties

Klik op het pictogram Finder. Selecteer in het Finder-venster "Applicaties". Zoek in de map met toepassingen naar "MPlayerX", "NicePlayer", of andere verdachte toepassingen en sleep ze naar de prullenbak. Na het verwijderen van de potentieel ongewenste toepassing(en) die online advertenties veroorzaken, scant u uw Mac op eventuele resterende ongewenste componenten.

Verwijder aan de advertenties van standardboost gerelateerde bestanden en mappen:

Klik op het ga naar map commando

Klik op het Finder icoon, vanuit de menubalk kies je Ga en klik je op Ga naar map...

step1Controleer of er zich door de adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchAgents folder:

adware verwijderen uit de map launch agents stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de launch agents map stap 2In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step2Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/Application Support:

verwijder adware uit de map application support stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/Application Support

verwijder adware uit de map application support stap 2In de map “Application Support” zoek je naar recent toegevoegde verdachte mappen. Bijvoorbeeld “MplayerX” or “NicePlayer”, en je verplaatst deze mappen naar de prullenbak.

step3Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map ~/Library/LaunchAgents:

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 1


In de Ga naar map...-balk typ je: ~/Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 2

In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak verschillende bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step4Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchDaemons:

adware verwijderen uit de map launch daemons stap 1In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchDaemons

Adware verwijderen uit de map launch daemons folder stap 2In de map “LaunchDaemons” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn: “com.aoudad.net-preferences.plist”, “com.myppes.net-preferences.plist”, "com.kuklorest.net-preferences.plist”, “com.avickUpd.plist”, etc., en je verplaatst deze naar de prullenbak.

step 5 Scan uw Mac met Combo Cleaner:

Als u alle stappen in de juiste volgorde hebt gevolgd dan zou uw Mac nu helemaal virus- en malwarevrij moeten zijn. Om zeker te weten of uw systeem niet langer besmet is voert u best een scan uit met Combo Cleaner Antivirus. Download dit programma HIER. Na het downloaden van het bestand moet u dubbelklikken op het combocleaner.dmg installatiebestand, in het geopende venster sleept u het Combo Cleaner-icoon naar het Applicaties-icoon. Nu opent u launchpad en klikt u op het Combo Cleaner-icoon. Wacht tot Combo Cleaner de virusdefinities heeft bijgewerkt en klik vervolgens op de knop 'Start Combo Scan'.

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner zal uw Mac scannen op malwarebesmettingen. Als de scan meldt 'geen bedreigingen gevonden' - dan betekent dit dat u verder de verwijderingsgids kunt volgen. In het andere geval is het aanbevolen alle gevonden besmettingen te verwijderen voor u verder gaat.

scan-with-combo-cleaner-2

Na het verwijderen van bestanden en mappen die werden aangemaakt door deze adware ga je verder met het verwijderen van frauduleuze extensies uit je internetbrowsers.

Advertenties van StandardBoost verwijderen uit de internetbrowsers:

safari browser iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Safari:

Verwijder aan advertenties van standardboost gerelateerde Safari extensies:

safari browser voorkeuren

Open de Safari-browser, vanuit de menubalk selecteer je "Safari" en klik je op "Voorkeuren...".

safari extensies venster

In het scherm met de voorkeuren selecteer je "Extensies" en zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte extensies. Als je die gevonden hebt klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies kunt verwijderen uit de Safari-browser, ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties lees je hier hoe Safari te resetten.

firefox browser iconKwaadaardige plug-ins verwijderen uit Mozilla Firefox:

Verwijder aan advertenties van standardboost gerelateerde Mozilla Firefox add-ons:

toegang verkrijgen tot de mozilla firefox add-ons

Open je Mozilla Firefox-browser. In de rechterbovenhoek van het scherm klik je op de "Menu openen"-knop (met de drie horizontale lijnen). Uit het geopende menu selecteer je "Add-ons".

verwijder kwaadaardige add-ons uit mozilla firefox

Kies het tabblad "Extensies" en zoek naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Eens gevonden klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Mozilla Firefox-browser kunt verwijderen - ze zijn niet noodzakelijk voor de goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Mozilla Firefox resetten.

chrome-browser-iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Google Chrome:

Verwijder aan advertenties van standardboost gerelateerde Google Chrome add-ons:

verwijder kwaadaardige extensies uit google chrome stap 1

Open Google Chrome en klik op de "Chrome menu"-knop (drie horizontale lijnen) gesitueerd in de rechterbovenhoek van het browserscherm. In het uitklapmenu selecteer je "Meer tools" en vervolgens "Extensies".

verwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome stap 2

In het scherm "Extensies" zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Als je die gevonden hebt klik je op de "Prullenbak"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Google Chrome-browser kunt verwijderen. Ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  •  Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Google Chrome resetten.

Klik om een reactie te plaatsen

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Advertenties van StandardBoost QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Advertenties van StandardBoost op je mobiele toestel.
Door ons aanbevolen:

Maak vandaag nog komaf met Advertenties van StandardBoost

▼ VERWIJDER DEZE NU met Combo Cleaner (Mac)

Platform: macOS

Oordeel van de redactie over Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieZeer goed!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar.