Hoe verwijdert u de SkilledObject adware?

Ook bekend als: Advertenties van SkilledObject
Type: Mac Virus
Verspreiding: Laag
Schadeniveau: Medium

Hoe verwijdert u SkilledObject van een Mac?

Wat is SkilledObject?

Meestal tonen adware-apps enkel advertenties. Deze specifieke app wijzigt echter ook de browserinstellingen om een valse zoekmachine te promoten en registreert ook nog eens persoonlijke gegevens. Met andere woorden, SkilledObject is zowel een adware als een browserkaper. Het is bekend dat SkilledObject wordt verspreid via een valse installer die is ontworpen om te lijken op een installer voor Adobe Flash Player. Meestal downloaden en installeren gebruikers dit soort apps niet bewust. Daarom noemen we dit 'mogelijk ongewenste apps'.

SkilledObject adware

Voorbeelden van advertenties die apps zoals SkilledObject weergeven, zijn pop-upadvertenties, banners, kortingsbonnen en enquêtes. Die advertenties verbergen niet alleen de inhoud van de bezochte sites, maar ze promoten ook verdachte of zelfs kwaadaardige websites. In sommige gevallen zijn ze ontworpen om downloads en installaties van ongewenste apps te veroorzaken door bepaalde scripts uit te voeren. Daarom mag u in geen enkel geval klikken op advertenties die afkomstig zijn van SkilledObject. Bovendien promoot SkilledObject het adres van een nep-zoekmachine. Het verandert het adres van de startpagina, nieuwe tabbladen en standaardzoekmachines in het adres van een valse zoekmachine. Het is goed om te weten dat gebruikers de wijzigingen die worden aangebracht door browserkapers niet ongedaan kunnen maken, tenzij ze eerst de browserkapers van hun computers verwijderen. Bovendien verzamelt SkilledObject waarschijnlijk IP-adressen, adressen van bezochte websites, ingevoerde zoekopdrachten, geolocaties en andere gegevens, waaronder soms ook gevoelige gegevens. Ditt betekent dat de ontwikkelaars de verzamelde informatie kunnen misbruiken om er geld mee te verdienen. Ze zouden deze bijvoorbeeld kunnen verkopen aan derden (mogelijk cybercriminelen). Daarom kunnen gebruikers die een dergelijke app op hun browser of computer hebben geïnstalleerd het slachtoffer worden van identiteitsdiefstal, onveilige situaties op internet, online privacyschendingen of andere problemen.

Overzicht risico's:
Naam Advertenties van SkilledObject
Type bedreiging Adware, Mac-malware, Mac-virus
Detectienamen Avast (MacOS:Agent-MT [Trj]), BitDefender (Adware.MAC.AdLoad.ACF), ESET-NOD32 (A Variant Of OSX/TrojanDownloader.Adload.AE), Kaspersky (Not-a-virus:HEUR:AdWare.OSX.Cimpli.m), Microsoft (Trojan:Script/Wacatac.C!ml), volledige lijst (VirusTotal)
Symptomen Uw Mac werkt trager dan normaal, u ziet ongewenste pop-upadvertenties, u wordt doorgestuurd naar dubieuze websites.
Distributiemethodes Misleidende pop-upadvertenties, gratis software-installatieprogramma's (bundeling), valse Flash Player-installatieprogramma's, downloads van torrent-bestanden.
Schade Browsertracking (mogelijke privacyschendingen), weergave van ongewenste advertenties, omleidingen naar verdachte websites, verlies van privéinformatie.
Verwijdering

Om Advertenties van SkilledObject verwijderen, adviseren onze malwareonderzoekers om uw computer te scannen met Combo Cleaner.
▼ Combo Cleaner Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 3 dagen beschikbaar.

Andere voorbeelden van apps zoals SkilledObject zijn InitialSkill, GuideRecord en CleanParameter. Door advertenties ondersteunde apps worden vaak geadverteerd als legitiem en nuttig, hoewel de meeste totaal nutteloos zijn voor hun gebruikers en alleen zijn ontworpen om inkomsten op te leveren voor hun ontwikkelaars. Daarom kunt u dergelijke apps beter niet downloaden en installeren.

Hoe werd SkilledObject op mijn computer geïnstalleerd?

Zoals vermeld in de eerste paragraaf, wordt deze specifieke app verspreid via valse Adobe Flash Player-installer. Dergelijke installatieprogramma's kunnen niet alleen worden gebruikt om mogelijk ongewenste programma's te verspreiden, maar ook voor het verspreiden van kwaadaardige programma's, zoals trojans, ransomware, etc. Een andere populaire manier om mogelijk ongewenste apps te verspreiden, is door ze op te nemen in downloaders en installers van andere, voornamelijk gratis, software. Deze distributiemethode staat bekend als "bundeling". In de regel kunnen gebruikers dergelijke aanbiedingen weigeren door bepaalde selectievakjes uit te vinken of via de "Handmatige", "Geavanceerde", "Aangepaste" of andere instellingen die beschikbaar zijn in de downloader of installers. Wanneer gebruikers downloads of installaties voltooien zonder dit te controleren, dan downloaden en installeren ze vaak ook de inbegrepen mogelijk ongewenste programma's. Soms veroorzaken gebruikers ongewenste downloads en / of installaties doordat ze op misleidende advertenties klikken die zijn ontworpen om bepaalde scripts uit te voeren.

Hoe voorkomt u de installatie van mogelijk ongewenste applicaties?

Het wordt aanbevolen om het download- en installatieproces niet af te ronden zonder eerst te controleren of de downloader of installer "Aangepaste", "Geavanceerde" of andere vergelijkbare instellingen bevat, of misschien selectievakjes die kunnen worden uitgevinkt met daaronder aanbiedingen om ongewenste apps te downloaden of te installeren. Ook wordt geadviseerd om software en bestanden alleen te downloaden van officiële websites en via directe downloadlinks. Downloaders of installers van derden, peer-to-peer-netwerken zoals torrent-clients, eMule, niet-officiële sites, enz., mogen niet worden gebruikt om programma's te downloaden of te installeren. Advertenties op onbetrouwbare, dubieuze websites (bijv. op pagina's met inhoud zoals pornografie, dating voor volwassenen, gokken, etc.) mag u ook niet aanklikken, want deze kunnen zijn ontworpen om andere vergelijkbare websites te promoten of om ongewenste downloads en installaties te veroorzaken. Ongewenste, verdachte extensies, add-ons en plug-ins die al op uw webbrowser zijn geïnstalleerd, moet u zo snel mogelijk verwijderen, en dat geldt ook voor dergelijke software die op het besturingssysteem is geïnstalleerd. Als uw computer al is geïnfecteerd met SkilledObject, dan raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze adware automatisch te verwijderen.

Screenshot van de valse installer die wordt gebruikt om SkilledObject te verspreiden (eerste installatiestap):

skilledobject adware installer step 1

Screenshot van de valse installer die wordt gebruikt om SkilledObject te verspreiden (tweede installatiestap):

skilledobject adware installer step 2

Aan de SkilledObject adware gerelateerde bestanden die moeten worden verwijderd:

  • ~/Library/Application Support/.[random_string]/Services/com.SkilledObject.service.app
  • ~/Library/LaunchAgents/com.SkilledObject.service.plist
  • /Library/Application Support/.[random_string]/System/com.SkilledObject.system
  • /Library/LaunchDaemons/com.SkilledObject.system.plist

Advertenties van SkilledObject onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Combo Cleaner is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van Advertenties van SkilledObject. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Combo Cleaner DOWNLOADEN (Mac) De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 3 dagen beschikbaar. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Video die toont hoe adware en browserkapers te verwijderen van een Mac-computer:

De SkilledObject adware verwijderen:

Verwijder aan SkilledObject gerelateerde mogelijk ongewenste applicaties uit de map "Applicaties":

mac browser hijacker removal from applications folder

Klik op het pictogram Finder. Selecteer in het Finder-venster "Applicaties". Zoek in de map met toepassingen naar "MPlayerX", "NicePlayer", of andere verdachte toepassingen en sleep ze naar de prullenbak. Na het verwijderen van de potentieel ongewenste toepassing(en) die online advertenties veroorzaken, scant u uw Mac op eventuele resterende ongewenste componenten.

Verwijder aan de advertenties van skilledobject gerelateerde bestanden en mappen:

Klik op het ga naar map commando

Klik op het Finder icoon, vanuit de menubalk kies je Ga en klik je op Ga naar map...

step1Controleer of er zich door de adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchAgents folder:

adware verwijderen uit de map launch agents stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de launch agents map stap 2In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step2Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/Application Support:

verwijder adware uit de map application support stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/Application Support

verwijder adware uit de map application support stap 2In de map “Application Support” zoek je naar recent toegevoegde verdachte mappen. Bijvoorbeeld “MplayerX” or “NicePlayer”, en je verplaatst deze mappen naar de prullenbak.

step3Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map ~/Library/LaunchAgents:

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 1


In de Ga naar map...-balk typ je: ~/Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 2

In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak verschillende bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step4Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchDaemons:

adware verwijderen uit de map launch daemons stap 1In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchDaemons

Adware verwijderen uit de map launch daemons folder stap 2In de map “LaunchDaemons” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn: “com.aoudad.net-preferences.plist”, “com.myppes.net-preferences.plist”, "com.kuklorest.net-preferences.plist”, “com.avickUpd.plist”, etc., en je verplaatst deze naar de prullenbak.

step 5 Scan uw Mac met Combo Cleaner:

Als u alle stappen in de juiste volgorde hebt gevolgd dan zou uw Mac nu helemaal virus- en malwarevrij moeten zijn. Om zeker te weten of uw systeem niet langer besmet is voert u best een scan uit met Combo Cleaner Antivirus. Download dit programma HIER. Na het downloaden van het bestand moet u dubbelklikken op het combocleaner.dmg installatiebestand, in het geopende venster sleept u het Combo Cleaner-icoon naar het Applicaties-icoon. Nu opent u launchpad en klikt u op het Combo Cleaner-icoon. Wacht tot Combo Cleaner de virusdefinities heeft bijgewerkt en klik vervolgens op de knop 'Start Combo Scan'.

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner zal uw Mac scannen op malwarebesmettingen. Als de scan meldt 'geen bedreigingen gevonden' - dan betekent dit dat u verder de verwijderingsgids kunt volgen. In het andere geval is het aanbevolen alle gevonden besmettingen te verwijderen voor u verder gaat.

scan-with-combo-cleaner-2

Na het verwijderen van bestanden en mappen die werden aangemaakt door deze adware ga je verder met het verwijderen van frauduleuze extensies uit je internetbrowsers.

Advertenties van SkilledObject verwijderen uit de internetbrowsers:

safari browser iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Safari:

Verwijder aan advertenties van skilledobject gerelateerde Safari extensies:

safari browser voorkeuren

Open de Safari-browser, vanuit de menubalk selecteer je "Safari" en klik je op "Voorkeuren...".

safari extensies venster

In het scherm met de voorkeuren selecteer je "Extensies" en zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte extensies. Als je die gevonden hebt klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies kunt verwijderen uit de Safari-browser, ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties lees je hier hoe Safari te resetten.

firefox browser iconKwaadaardige plug-ins verwijderen uit Mozilla Firefox:

Verwijder aan advertenties van skilledobject gerelateerde Mozilla Firefox add-ons:

toegang verkrijgen tot de mozilla firefox add-ons

Open je Mozilla Firefox-browser. In de rechterbovenhoek van het scherm klik je op de "Menu openen"-knop (met de drie horizontale lijnen). Uit het geopende menu selecteer je "Add-ons".

verwijder kwaadaardige add-ons uit mozilla firefox

Kies het tabblad "Extensies" en zoek naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Eens gevonden klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Mozilla Firefox-browser kunt verwijderen - ze zijn niet noodzakelijk voor de goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Mozilla Firefox resetten.

chrome-browser-iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Google Chrome:

Verwijder aan advertenties van skilledobject gerelateerde Google Chrome add-ons:

verwijder kwaadaardige extensies uit google chrome stap 1

Open Google Chrome en klik op de "Chrome menu"-knop (drie horizontale lijnen) gesitueerd in de rechterbovenhoek van het browserscherm. In het uitklapmenu selecteer je "Meer tools" en vervolgens "Extensies".

verwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome stap 2

In het scherm "Extensies" zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Als je die gevonden hebt klik je op de "Prullenbak"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Google Chrome-browser kunt verwijderen. Ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  •  Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Google Chrome resetten.

Klik om een reactie te plaatsen

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Advertenties van SkilledObject QR code
Een QR code (Quick Response Code) is een code die door toestellen kan gelezen worden en die URL's en andere informatie bevat. Deze code kan gelezen worden met de camera van een smartphone of tablet. Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Advertenties van SkilledObject op je mobiele toestel.
Door ons aanbevolen:

Maak vandaag nog komaf met Advertenties van SkilledObject

▼ VERWIJDER DEZE NU met Combo Cleaner (Mac)

Platform: macOS

Oordeel van de redactie over Combo Cleaner:
Zeer goed!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 3 dagen beschikbaar.