Hoe verwijdert u de DeviceHelper adware van uw besturingssysteem?

Ook bekend als: Advertenties van DeviceHelper
Type: Mac Virus
Verspreiding: Laag
Schadeniveau: Medium

Hoe verwijdert u de DeviceHelper adware van een Mac?

Wat is DeviceHelper?

DeviceHelper is een frauduleuze app die wordt geklasseerd als een adware, maar met eigenschappen van een browserkaper. Deze is ontworpen om intrusieve advertenties te vertonen en de browserinstellingen te wijzigen om zo valse zoekmachines te promoten. DeviceHelper promoot d2sri.com op Safari browsers en search.basicgeneration.com op Google Chrome. De meeste adwares en browserkapers verzamelen browsergerelateerde informatie. Vanwege de dubieuze methoden die worden gebruikt om DeviceHelper te verspreiden, wordt het beschouwd als een mogelijk ongewenste applicatie. Deze software wordt blijkbaar verspreid via valse Adobe Flash Player-updates. Opvallend is dat illegale software-updaters / installers nu niet meer alleen worden gebruikt om mogelijk ongewenste programma's te verspreiden, maar ook trojans, ransomware en andere malware.

DeviceHelper adware

Adware vertoont banners, kortingsbonnen, pop-ups, paginagrote en andere opdringerige advertenties. Deze verstoren de surfervaring op internet omdat ze de inhoud van webpagina's verbergen en de browser vertragen. Opdringerige advertenties linken na het aanklikken door naar onbetrouwbare / kwaadaardige websites en sommigen kunnen zelfs stiekem software downloaden / installeren (bijv. mogelijk ongewenste programma's). Browserkapers stellen de URL's van de startpagina van de browser, de standaardzoekmachine en de nieuwe tabbladen en vensters in op de adressen van nepzoekmachines. Dus met een browserkaper geïnstalleerd wordt elke zoekopdracht die in de URL-balk wordt getypt en elk nieuw browsertabblad en -venster wordt geopend, omgeleid naar het gepromote adres. DeviceHelper promoot d2sri.com (op Safari) en search.basicgeneration.com (op Google Chrome) op deze manier. Valse zoekmachines zijn zelden in staat om eigen zoekresultaten te leveren, en dus verwijzen ze door naar Google, Yahoo, Bing en andere echte zoekmachines. Browserkapers kunnen de toegang tot de browserinstellingen beperken of alle toegestane wijzigingen ongedaan maken. Zoals vermeld in de inleiding, kunnen de meeste mogelijke ongewenste programma's (adware en browserkapers) ook gegevens registreren. Ze volgen de browse-activiteit (bezochte URL's, bekeken pagina's, getypte zoekopdrachten, enz.) en verzamelen daaruit persoonlijke informatie (IP-adressen, geolocaties en andere details). De verzamelde gegevens worden vervolgens vaak verkocht aan derden (mogelijk cybercriminelen). Met andere woorden, de aanwezigheid van ongewenste software op apparaten kan leiden tot systeeminfecties, ernstige privacyschendingen, financiële verliezen en zelfs identiteitsdiefstal. Daarom wordt u ten zeerste aanbevolen om alle verdachte applicaties, browserextensies en plug-ins onmiddellijk na detectie te verwijderen.

Overzicht risico's:
Naam Advertenties van DeviceHelper
Type bedreiging Adware, Mac-malware, Mac-virus
Detectienamen ESET-NOD32 (A Variant Of OSX/Adware.Synataeb.F), Kaspersky (Not-a-virus:HEUR:AdWare.OSX.Adload.h), Rising (Adware.Synataeb/OSX!1.CE41 (CLASSIC)), Symantec (OSX.Trojan.Gen.2), volledige lijst (VirusTotal)
Extra info Deze app is onderdeel van de Adload malware-groep.
Symptomen Uw Mac wordt langzamer dan normaal, u ziet ongewenste pop-upadvertenties, u wordt omgeleid naar dubieuze websites.
Distributiemethodes Misleidende pop-upadvertenties, gratis software-installatieprogramma's (bundeling), valse Flash Player-installatieprogramma's, downloads van torrent-bestanden.
Schade Het bespioneren van internetbrowsers (mogelijke privacyschendingen), weergave van ongewenste advertenties, omleidingen naar dubieuze websites, verlies van privé-informatie.
Verwijdering

Om Advertenties van DeviceHelper verwijderen, adviseren onze malwareonderzoekers om uw computer te scannen met Combo Cleaner.
▼ Combo Cleaner Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 3 dagen beschikbaar.

SectionBuffer, WebAdviseSearch en StandardMethod zijn enkele voorbeelden van andere adwareprogramma's. Deze software lijkt vaak legitiem en handig. Mensen worden misleid met beloftes over allerlei "nuttige" functionaliteiten, maar de beloofde functies werken zelden. Dit geldt in feite voor alle mogelijke ongewenste programma's. Deze ongewenste apps hebben maar één doel: inkomsten opleveren ten koste van de gebruikers. Mogelijk ongewenste programma's vertonen opdringerige advertenties, ze kapen browsers, veroorzaken ongewenste doorverwijzingen en verzamelen persoonlijke gegevens.

Hoe werd DeviceHelper op mijn computer geïnstalleerd?

Mogelijk ongewenste programma's worden verspreid via downloaders en installers andere programma's. Deze valse marketingtactiek waarbij reguliere software wordt voorverpakt samen met ongewenste of kwaadaardige toevoegingen wordt "bundeling" genoemd. Door het overhaasten van de download- en installatieprocessen (bijv. negeren van de voorwaarden, gebruiken van vooraf ingestelde opties te gebruiken enz.) lopen gebruikers het risico dat ze onbedoeld gebundelde inhoud op hun apparaten toelaten. Sommige mogelijke ongewenste programma's hebben "officiële" websites waarvan ze kunnen worden gedownload. Eenmaal aangeklikt, kunnen echter ook opdringerige advertenties scripts uitvoeren om deze applicaties te downloaden / installeren zonder toestemming van de gebruiker.

Hoe voorkomt u de installatie van mogelijk ongewenste applicaties?

Het wordt aanbevolen om software altijd te onderzoeken voordat u deze downloadt, installeert of aanschaft. Alleen officiële en geverifieerde downloadkanalen mag u gebruiken om bestanden of software te downloaden. Onofficiële en gratis sites voor bestandshosting, peer-to-peer-deelnetwerken en andere externe downloaders worden als onbetrouwbaar beschouwd omdat ze vaak schadelijke of gebundelde inhoud aanbieden. Bij het downloaden / installeren is het belangrijk om de voorwaarden te lezen, alle beschikbare opties te verkennen, de "Aangepaste" of "Geavanceerde" instellingen te gebruiken en u af te melden voor aanvullende apps, tools, functies, enz. Opdringerige advertenties lijken vaak legitiem en onschadelijk, maar ze verwijzen door naar allerlei dubieuze websites (bijv. gokken, dating voor volwassenen, pornografie, enzovoort). Als gebruikers dergelijke advertenties en / of omleidingen opmerken, dan moeten ze hun apparaten controleren en alle verdachte applicaties, browserextensies en plug-ins die worden gedetecteerd onmiddellijk verwijderen. Als uw computer al is geïnfecteerd met DeviceHelper, dan raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze adware automatisch te verwijderen.

DeviceHelper adware wordt verspreid via een valse Adobe Flash Player-updater of installer:

Delusive installer used to promote DeviceHelper adware

Pop-up-venster dat wordt getoond zodra DeviceHelper adware is geïnstalleerd:

Pop-up displayed once DeviceHelper installation is complete

De DeviceHelper adware promoot d2sri.com, een valse zoekmachine (GIF):

Appearance of DeviceHelper adware promoting d2sri.com (GIF)

De DeviceHelper adware promoot ook search.basicgeneration.com, nog een valse zoekmachine (GIF):

Appearance of DeviceHelper adware promoting search.basicgeneration.com (GIF)

DeviceHelper adware op Safari:

DeviceHelper adware installed onto Safari

DeviceHelper adware's installatiemap:

DeviceHelper adware install folder

Advertenties van DeviceHelper onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Combo Cleaner is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van Advertenties van DeviceHelper. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Combo Cleaner DOWNLOADEN (Mac) De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 3 dagen beschikbaar. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Video die toont hoe adware en browserkapers te verwijderen van een Mac-computer:

De DeviceHelper adware verwijderen:

Verwijder aan DeviceHelper gerelateerde mogelijk ongewenste applicaties uit de map "Applicaties":

mac browser hijacker removal from applications folder

Klik op het pictogram Finder. Selecteer in het Finder-venster "Applicaties". Zoek in de map met toepassingen naar "MPlayerX", "NicePlayer", of andere verdachte toepassingen en sleep ze naar de prullenbak. Na het verwijderen van de potentieel ongewenste toepassing(en) die online advertenties veroorzaken, scant u uw Mac op eventuele resterende ongewenste componenten.

Verwijder aan de advertenties van devicehelper gerelateerde bestanden en mappen:

Klik op het ga naar map commando

Klik op het Finder icoon, vanuit de menubalk kies je Ga en klik je op Ga naar map...

step1Controleer of er zich door de adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchAgents folder:

adware verwijderen uit de map launch agents stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de launch agents map stap 2In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step2Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/Application Support:

verwijder adware uit de map application support stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/Application Support

verwijder adware uit de map application support stap 2In de map “Application Support” zoek je naar recent toegevoegde verdachte mappen. Bijvoorbeeld “MplayerX” or “NicePlayer”, en je verplaatst deze mappen naar de prullenbak.

step3Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map ~/Library/LaunchAgents:

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 1


In de Ga naar map...-balk typ je: ~/Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 2

In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak verschillende bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step4Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchDaemons:

adware verwijderen uit de map launch daemons stap 1In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchDaemons

Adware verwijderen uit de map launch daemons folder stap 2In de map “LaunchDaemons” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn: “com.aoudad.net-preferences.plist”, “com.myppes.net-preferences.plist”, "com.kuklorest.net-preferences.plist”, “com.avickUpd.plist”, etc., en je verplaatst deze naar de prullenbak.

step 5 Scan uw Mac met Combo Cleaner:

Als u alle stappen in de juiste volgorde hebt gevolgd dan zou uw Mac nu helemaal virus- en malwarevrij moeten zijn. Om zeker te weten of uw systeem niet langer besmet is voert u best een scan uit met Combo Cleaner Antivirus. Download dit programma HIER. Na het downloaden van het bestand moet u dubbelklikken op het combocleaner.dmg installatiebestand, in het geopende venster sleept u het Combo Cleaner-icoon naar het Applicaties-icoon. Nu opent u launchpad en klikt u op het Combo Cleaner-icoon. Wacht tot Combo Cleaner de virusdefinities heeft bijgewerkt en klik vervolgens op de knop 'Start Combo Scan'.

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner zal uw Mac scannen op malwarebesmettingen. Als de scan meldt 'geen bedreigingen gevonden' - dan betekent dit dat u verder de verwijderingsgids kunt volgen. In het andere geval is het aanbevolen alle gevonden besmettingen te verwijderen voor u verder gaat.

scan-with-combo-cleaner-2

Na het verwijderen van bestanden en mappen die werden aangemaakt door deze adware ga je verder met het verwijderen van frauduleuze extensies uit je internetbrowsers.

Advertenties van DeviceHelper verwijderen uit de internetbrowsers:

safari browser iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Safari:

Verwijder aan advertenties van devicehelper gerelateerde Safari extensies:

safari browser voorkeuren

Open de Safari-browser, vanuit de menubalk selecteer je "Safari" en klik je op "Voorkeuren...".

safari extensies venster

In het scherm met de voorkeuren selecteer je "Extensies" en zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte extensies. Als je die gevonden hebt klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies kunt verwijderen uit de Safari-browser, ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties lees je hier hoe Safari te resetten.

firefox browser iconKwaadaardige plug-ins verwijderen uit Mozilla Firefox:

Verwijder aan advertenties van devicehelper gerelateerde Mozilla Firefox add-ons:

toegang verkrijgen tot de mozilla firefox add-ons

Open je Mozilla Firefox-browser. In de rechterbovenhoek van het scherm klik je op de "Menu openen"-knop (met de drie horizontale lijnen). Uit het geopende menu selecteer je "Add-ons".

verwijder kwaadaardige add-ons uit mozilla firefox

Kies het tabblad "Extensies" en zoek naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Eens gevonden klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Mozilla Firefox-browser kunt verwijderen - ze zijn niet noodzakelijk voor de goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Mozilla Firefox resetten.

chrome-browser-iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Google Chrome:

Verwijder aan advertenties van devicehelper gerelateerde Google Chrome add-ons:

verwijder kwaadaardige extensies uit google chrome stap 1

Open Google Chrome en klik op de "Chrome menu"-knop (drie horizontale lijnen) gesitueerd in de rechterbovenhoek van het browserscherm. In het uitklapmenu selecteer je "Meer tools" en vervolgens "Extensies".

verwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome stap 2

In het scherm "Extensies" zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Als je die gevonden hebt klik je op de "Prullenbak"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Google Chrome-browser kunt verwijderen. Ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  •  Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Google Chrome resetten.

Klik om een reactie te plaatsen

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Advertenties van DeviceHelper QR code
Een QR code (Quick Response Code) is een code die door toestellen kan gelezen worden en die URL's en andere informatie bevat. Deze code kan gelezen worden met de camera van een smartphone of tablet. Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Advertenties van DeviceHelper op je mobiele toestel.
Door ons aanbevolen:

Maak vandaag nog komaf met Advertenties van DeviceHelper

▼ VERWIJDER DEZE NU met Combo Cleaner (Mac)

Platform: macOS

Oordeel van de redactie over Combo Cleaner:
Zeer goed!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 3 dagen beschikbaar.