Hoe verwijdert u AccessibleSkill van uw browser en besturingssysteem?

Ook bekend als: Advertenties van AccessibleSkill
Type: Mac Virus
Verspreiding: Laag
Schadeniveau: Medium

Hoe verwijdert u AccessibleSkill van een Mac?

Wat is AccessibleSkill?

Adware is software die advertenties weergeeft. Maar AccessibleSkill verzamelt daarnaast ook gevoelige informatie en wijzigt bepaalde browserinstellingen. Zo functioneert AccessibleSkill niet alleen als adware maar ook als browserkaper. Meestal downloaden en installeren gebruikers dergelijke apps onbedoeld, daarom noemen we ze mogelijk ongewenste apps.

AccessibleSkill adware

Enkele voorbeelden van advertenties die apps zoals AccessibleSkill weergeven, zijn pop-upadvertenties, banners, kortingsbonnen en enquêtes. Gebruikers die op dit soort advertenties klikken komen vaak terecht op verdachte websites. In sommige gevallen activeren gebruikers daardoor ongewenste downloads of zelfs installaties. Dit kan echter alleen gebeuren wanneer advertenties zijn ontworpen om bepaalde scripts uit te voeren. Zoals vermeld in de inleiding, functioneert AccessibleSkill als een browserkaper. Het betekent dat het browserinstellingen, zoals het adres van een standaardzoekmachine, startpagina en / of nieuw tabblad, verandert in een adres van een nep-zoekmachine. Gewoonlijk genereren zoekmachines van dit type geen unieke resultaten - ze leveren resultaten die zijn gegenereerd door een andere zoekmachine (bijvoorbeeld Google, Yahoo). Het is de moeite waard om te vermelden dat de wijzigingen die zijn aangebracht door een browserkaper alleen ongedaan kunnen worden gemaakt als deze niet langer is geïnstalleerd. Een ander probleem met AccessibleSkill is dat het creditcardgegevens, wachtwoorden, telefoonnummers en andere gevoelige informatie kan lezen. Dergelijke informatie kan door de ontwikkelaars worden misbruikt voor allerlei kwaadaardige doeleinden. Zo kunnen ze deze bijvoorbeeld gebruiken om frauduleuze aankopen en transacties te doen, om identiteiten en persoonlijke accounts te stelen enz. Ze zouden ook de verzamelde gegevens kunnen verkopen aan derden, mogelijk cybercriminelen. Daarom mag u AccessibleSkill nooit downloaden en installeren.

Overzicht risico's:
Naam Advertenties van AccessibleSkill
Type bedreiging Adware, Mac-malware, Mac-virus
Detectienamen Avast (MacOS:AdAgent-L [Adw]), AVG (MacOS:AdAgent-L [Adw]), ESET-NOD32 (A Variant Of OSX/Adware.Synataeb.C), Kaspersky (Not-a-virus:HEUR:AdWare.OSX.Adload.h), volledige lijst (VirusTotal)
Extra info Deze applicatie is afkomstig uit de Adload malware-familie.
Symptomen Uw Mac wordt langzamer dan normaal, u ziet ongewenste pop-upadvertenties, u wordt omgeleid naar dubieuze websites.
Distributiemethodes Misleidende pop-upadvertenties, gratis software-installatieprogramma's (bundeling), valse Flash Player-installatieprogramma's, downloads van torrent-bestanden.
Schade Het bespioneren van internetbrowsers (mogelijke privacyschendingen), weergave van ongewenste advertenties, omleidingen naar dubieuze websites, verlies van privé-informatie.
Verwijdering

Om Advertenties van AccessibleSkill verwijderen, adviseren onze malwareonderzoekers om uw computer te scannen met Combo Cleaner.
▼ Combo Cleaner Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 3 dagen beschikbaar.

Met andere woorden, de gebruikers van AccessibleSkill kunnen het slachtoffer worden van identiteitsdiefstal, de toegang tot verschillende accounts verliezen, financiële verliezen lijden en / of andere problemen ondervinden met betrekking tot online privacy, surfveiligheid, enz. Gebruikers die deze app in een browser hebben geïnstalleerd of op hun besturingssysteem moet het zo snel mogelijk verwijderen. Meer voorbeelden van apps zoals AccessibleSkill zijne LearningActivity, MarketService en AnalyticParameter.

Hoe werd AccessibleSkill op mijn computer geïnstalleerd?

Meestal downloaden en installeren gebruikers ongewenste apps onbedoeld: doordat ze op misleidende advertenties klikken die zijn ontworpen om bepaalde scripts uit te voeren of samen met andere programma's (wanneer ze worden verspreid via een misleidende marketingmethode genaamd "bundling"). Dit gebeurt wanneer ongewenste programma's zijn opgenomen in de downloaders of installers van andere programma's als extra aanbiedingen. Gewoonlijk wordt informatie over meegeleverde apps verstrekt in de  "Aangepaste", "Geavanceerde" en andere vergelijkbare instellingen van de bovengenoemde installers. Gebruikers die programma's downloaden en / of installeren zonder die instellingen te wijzigen, downloaden en installeren vaak ook de meegeleverde ongewenste apps.

Hoe voorkomt u de installatie van ongewenste apps?

Het wordt aanbevolen om altijd de "Aangepaste", "Geavanceerde", "Handmatige" en andere gelijkaardige instellingen van downloaders en installers te controleren. Die instellingen worden vaak gebruikt om aanbiedingen voor het downloaden en / of installeren van ongewenste apps te verbergen. Het wordt ook aangeraden om geen software (en bestanden) te downloaden van onbetrouwbare, niet-officiële websites, via torrent-clients, eMule (of andere peer-to-peer-netwerken), externe downloaders, enzovoort, of deze te installeren met behulp van installatieprogramma's van derden. Software en bestanden moeten altijd worden gedownload van officiële websites en via directe downloadlinks. Bovendien wordt aangeraden om niet op advertenties te klikken die op dubieuze websites verschijnen: deze kunnen ongewenste downloads of installaties veroorzaken of andere misleidende websites openen. Als er al ongewenste of verdachte apps (extensies, add-ons of plug-ins) op uw browser zijn geïnstalleerd, dan moeten deze eruit worden verwijderd. Hetzelfde geldt voor dergelijke programma's die op uw besturingssysteem zijn geïnstalleerd. Als uw computer al is geïnfecteerd met AccessibleSkill, dan raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze adware automatisch te verwijderen.

Pop-upvenster dat wordt weergegeven zodra de installatie van AccessibleSkill is voltooid:

accessibleskill adware pop-up displayed once installation is finished

AccessibleSkill op Safari:

accessibleskill adware safari extension

AccessibleSkill's installatiemap:

accessibleskill adware contents folder

Advertenties van AccessibleSkill onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Combo Cleaner is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van Advertenties van AccessibleSkill. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Combo Cleaner DOWNLOADEN (Mac) De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 3 dagen beschikbaar. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Video die toont hoe adware en browserkapers te verwijderen van een Mac-computer:

De AccessibleSkill adware verwijderen:

Verwijder aan AccessibleSkill gerelateerde mogelijk ongewenste applicaties uit de map "Applicaties":

mac browser hijacker removal from applications folder

Klik op het pictogram Finder. Selecteer in het Finder-venster "Applicaties". Zoek in de map met toepassingen naar "MPlayerX", "NicePlayer", of andere verdachte toepassingen en sleep ze naar de prullenbak. Na het verwijderen van de potentieel ongewenste toepassing(en) die online advertenties veroorzaken, scant u uw Mac op eventuele resterende ongewenste componenten.

Verwijder aan de advertenties van accessibleskill gerelateerde bestanden en mappen:

Klik op het ga naar map commando

Klik op het Finder icoon, vanuit de menubalk kies je Ga en klik je op Ga naar map...

step1Controleer of er zich door de adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchAgents folder:

adware verwijderen uit de map launch agents stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de launch agents map stap 2In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step2Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/Application Support:

verwijder adware uit de map application support stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/Application Support

verwijder adware uit de map application support stap 2In de map “Application Support” zoek je naar recent toegevoegde verdachte mappen. Bijvoorbeeld “MplayerX” or “NicePlayer”, en je verplaatst deze mappen naar de prullenbak.

step3Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map ~/Library/LaunchAgents:

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 1


In de Ga naar map...-balk typ je: ~/Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 2

In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak verschillende bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step4Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchDaemons:

adware verwijderen uit de map launch daemons stap 1In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchDaemons

Adware verwijderen uit de map launch daemons folder stap 2In de map “LaunchDaemons” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn: “com.aoudad.net-preferences.plist”, “com.myppes.net-preferences.plist”, "com.kuklorest.net-preferences.plist”, “com.avickUpd.plist”, etc., en je verplaatst deze naar de prullenbak.

step 5 Scan uw Mac met Combo Cleaner:

Als u alle stappen in de juiste volgorde hebt gevolgd dan zou uw Mac nu helemaal virus- en malwarevrij moeten zijn. Om zeker te weten of uw systeem niet langer besmet is voert u best een scan uit met Combo Cleaner Antivirus. Download dit programma HIER. Na het downloaden van het bestand moet u dubbelklikken op het combocleaner.dmg installatiebestand, in het geopende venster sleept u het Combo Cleaner-icoon naar het Applicaties-icoon. Nu opent u launchpad en klikt u op het Combo Cleaner-icoon. Wacht tot Combo Cleaner de virusdefinities heeft bijgewerkt en klik vervolgens op de knop 'Start Combo Scan'.

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner zal uw Mac scannen op malwarebesmettingen. Als de scan meldt 'geen bedreigingen gevonden' - dan betekent dit dat u verder de verwijderingsgids kunt volgen. In het andere geval is het aanbevolen alle gevonden besmettingen te verwijderen voor u verder gaat.

scan-with-combo-cleaner-2

Na het verwijderen van bestanden en mappen die werden aangemaakt door deze adware ga je verder met het verwijderen van frauduleuze extensies uit je internetbrowsers.

Advertenties van AccessibleSkill verwijderen uit de internetbrowsers:

safari browser iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Safari:

Verwijder aan advertenties van accessibleskill gerelateerde Safari extensies:

safari browser voorkeuren

Open de Safari-browser, vanuit de menubalk selecteer je "Safari" en klik je op "Voorkeuren...".

safari extensies venster

In het scherm met de voorkeuren selecteer je "Extensies" en zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte extensies. Als je die gevonden hebt klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies kunt verwijderen uit de Safari-browser, ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties lees je hier hoe Safari te resetten.

firefox browser iconKwaadaardige plug-ins verwijderen uit Mozilla Firefox:

Verwijder aan advertenties van accessibleskill gerelateerde Mozilla Firefox add-ons:

toegang verkrijgen tot de mozilla firefox add-ons

Open je Mozilla Firefox-browser. In de rechterbovenhoek van het scherm klik je op de "Menu openen"-knop (met de drie horizontale lijnen). Uit het geopende menu selecteer je "Add-ons".

verwijder kwaadaardige add-ons uit mozilla firefox

Kies het tabblad "Extensies" en zoek naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Eens gevonden klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Mozilla Firefox-browser kunt verwijderen - ze zijn niet noodzakelijk voor de goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Mozilla Firefox resetten.

chrome-browser-iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Google Chrome:

Verwijder aan advertenties van accessibleskill gerelateerde Google Chrome add-ons:

verwijder kwaadaardige extensies uit google chrome stap 1

Open Google Chrome en klik op de "Chrome menu"-knop (drie horizontale lijnen) gesitueerd in de rechterbovenhoek van het browserscherm. In het uitklapmenu selecteer je "Meer tools" en vervolgens "Extensies".

verwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome stap 2

In het scherm "Extensies" zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Als je die gevonden hebt klik je op de "Prullenbak"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Google Chrome-browser kunt verwijderen. Ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  •  Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Google Chrome resetten.

Klik om een reactie te plaatsen

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Advertenties van AccessibleSkill QR code
Een QR code (Quick Response Code) is een code die door toestellen kan gelezen worden en die URL's en andere informatie bevat. Deze code kan gelezen worden met de camera van een smartphone of tablet. Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Advertenties van AccessibleSkill op je mobiele toestel.
Door ons aanbevolen:

Maak vandaag nog komaf met Advertenties van AccessibleSkill

▼ VERWIJDER DEZE NU met Combo Cleaner (Mac)

Platform: macOS

Oordeel van de redactie over Combo Cleaner:
Zeer goed!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 3 dagen beschikbaar.