FacebookTwitterLinkedIn

$1000 VISA Gift Card POP-UP oplichting

Ook bekend als: "$1000 euro VISA Gift Card" virus
Type: Adware
Schadeniveau: Medium

$1000 euro VISA Gift Card verwijderingsinstructies

Wat is $1000 euro VISA Gift Card?

"$1000 euro VISA Gift Card" is een oplichtingsbericht dat bezorgd wordt door verschillende misleidende websites. Uit onderzoek blijkt dat veel bezoekers per ongeluk op deze sites terechtkomen - ze worden ernaar omgeleid door mogelijk ongewenste applicaties (PUA's) of opdringerige advertenties die aangeboden worden door andere frauduleuze sites. Houd er rekening mee dat ongewenste apps meestal zonder toestemming infiltreren en dat ze niet alleen leiden tot doorverwijzingen, maar dat ze ook gevoelige informatie registreren en opdringerige advertenties weergeven.

$1000 euro VISA Gift Card oplichting

Deze misleidende boodschap stelt dat de gebruikers de kans hebben om een equivalent van een VISA-cadeaubon ter waarde van 1000 euro te winnen. Het enige wat ze moeten doen, is verschillende vragen beantwoorden uit een enquête en een e-mailadres invoeren. Dit is oplichterij. Na het invullen van de enquête ontvangen de gebruikers niets terug. De ontwikkelaars gebruiken deze zwendel om gebruikerssysteeminformatie te verzamelen, zoals de IP-adressen van bezoekers, systeeminformatie en e-mailadressen. Veel gebruikers zijn vaak onvoorzichtig en geven hun echte e-mailadressen op. De verzamelde informatie wordt later verkocht aan externe partijen (mogelijk cybercriminelen) die ze misbruiken om inkomsten te verkrijgen. De verzamelde e-mails worden bijvoorbeeld gebruikt in email-spamcampagnes (cybercriminelen verspreiden de kwaadaardige e-mailbijlagen die, éénmaal geopend, risicovolle virussen downloaden en installeren). Het is zeer waarschijnlijk dat de gebruikers die hun e-mail invoeren op de zwendelwebsite "$1000 euro VISA Gift Card" spam zullen ontvangen. Negeer in ieder geval dit bericht en verlaat eventuele de misleidende websites onmiddellijk.

Zoals hierboven vermeld, verzamelen de mogelijk ongewenste apps ook gevoelige informatie, zoals toetsaanslagen, zoekopdrachten in zoekmachines, url's van bezochte websites, de bekeken pagina's, de geolocaties, de IP-adressen, enzovoort. Deze gegevens kunnen persoonlijke gegevens bevatten en daarom kan de aanwezigheid van een app voor het bijhouden van gegevens ernstige privacyschendingen of zelfs identiteitsdiefstal tot gevolg hebben. Onderzoek toont ook aan dat potentieel ongewenste applicaties vaak coupons, banners, pop-ups en andere opdringerige advertenties opleveren. Om dit te bereiken, gebruiken de ontwikkelaars tools die het plaatsen van grafische inhoud van externen op elke site mogelijk maken. Daardoor verbergen de advertenties vaak de onderliggende inhoud, waardoor de surfervaring aanzienlijk wordt verstoord. Bovendien kunnen deze advertenties doorverwijzen naar kwaadaardige websites en scripts uitvoeren die malware downloaden en installeren. Daarom kan zelfs één enkele toevallige klik erop resulteren in risicovolle computerinfecties. Om deze redenen wordt u ten zeerste aangeraden om alle mogelijk ongewenste programma's onmiddellijk te verwijderen.

Bedreigingsoverzicht:
Naam"00 euro VISA Gift Card" virus
BedreigingstypeAdware, ongewenste advertenties, pop-up-virussen
SymptomenU ziet advertenties die niet afkomstig zijn van de bezochte website. Opdringerige pop-upadvertenties. Vertraagde browser.
Verspreidings- methodenMisleidende pop-upadvertenties, gratis software-installatieprogramma's (bundeling), valse Flash Player-installatieprogramma's.
SchadeVerminderde prestaties van de computer, browsertracking - privacyschendingen, mogelijke bijkomende malware-infecties.
Verwijdering

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Er zijn veel mogelijk ongewenste applicaties, die allemaal vrijwel identiek zijn. Door "nuttige functies" aan te bieden, proberen deze programma's de schijn van legitimiteit te creëren, maar ze zijn alleen ontworpen om inkomsten te verkrijgen voor de ontwikkelaars. Beloften om functies in te schakelen zijn onjuist. In plaats van enige meerwaarde te bieden aan de reguliere gebruikers, veroorzaken deze apps ongewenste doorverwijzingen, verzamelen ze gevoelige informatie en leveren opdringerige advertenties waardoor ze een directe bedreiging vormen voor je privacy en je veiligheid op het internet.

Hoe werden mogelijk ongewenste applicaties geïnstalleerd op mijn computer?

Sommige PUA's hebben officiële downloadwebsites, maar vanwege het gebrek aan kennis en onvoorzichtig gedrag van veel gebruikers infiltreren bedrieglijke apps meestal zonder toestemming (aangezien de ontwikkelaars ze verspreiden met behulp van opdringerige reclame- en "bundeling"-methoden). "Bundelen" is de geheime installatie van mogelijk ongewenste applicaties samen met reguliere software/apps. Ontwikkelaars verbergen de "gebundelde" apps onder de "Aangepaste" en "Geavanceerde" instellingen (of andere secties) van de download- en installatieprocessen. Bovendien zullen veel gebruikers waarschijnlijk op allerlei advertenties klikken en download- en installatiestappen overslaan. Dit gedrag kan leiden tot de onbedoelde installatie van mogelijk ongewenste apps - de gebruikers stellen hun systemen bloot aan een risico op verschillende infecties en ze brengen hun privacy in gevaar.

Hoe de installatie van mogelijk ongewenste applicaties te vermijden?

Om de installatie van mogelijk ongewenste apps te voorkomen, moet u zeer voorzichtig zijn bij het downloaden/installeren van software en tijdens het surfen op het internet. Selecteer de "Aangepaste/Geavanceerd"-instellingen altijd en analyseer elk venster van de download- en installatiedialogen zorgvuldig. Meld extra meegeleverde programma's en aanbiedingen af en weigeren om ze te downloaden/installeren. We raden u aan om uw programma's alleen te downloaden van officiële bronnen, met behulp van directe downloadlinks. Externe downloaders/installers worden gebruikt om software te "bundelen", en dus moeten ze worden vermeden. Vergeet niet dat opdringerige advertenties doorgaans legitiem lijken, omdat de ontwikkelaars veel middelen in het ontwerpen ervan investeren, maar ze kunnen doorverwijzen naar dubieuze websites (met inhoud zoals gokken, dating voor volwassenen, pornografie, enzovoort). Als u deze advertenties ziet, verwijder dan onmiddellijk alle verdachte applicaties en browser plug-ins. Kortom, de sleutel tot computerveiligheid is voorzichtigheid. Als uw computer al met ongewenste programma's geïnfecteerd is, dan raden wij u aan om een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze automatisch te verwijderen.

De "$1000 euro VISA Gift Card" pop-up (GIF):

$1000 euro VISA Gift Card oplichting gif

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Mogelijk ongewenste applicaties verwijderen:

Windows 10 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

macOS (OSX) gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

$1000 euro VISA Gift Card adware deinstalleren via Configuratiescherm

In het programma's verwijderen-scherm, zoek je naar enige mogelijk ongewenste applicaties, selecteer deze verwijzingen en klik op "Deïnstalleren" of "Verwijderen".

Na het verwijderen van de mogelijk ongewenste programma's, scan je best je computer op enige overblijvende onderdelen of mogelijke malware besmettingen. Gebruik daarvoor aanbevolen malware verwijderingssoftware.

Verwijder frauduleuze extensies uit internet browsers:

Video die toont hoe mogelijk ongewenste browser add-ons te verwijderen:

Internet Explorer logoVerwijder kwaadaardige add-ons uit Internet Explorer:

Verwijder frauduleuze extensies uit Internet Explorer stap 1

Klik op het "tandwiel" icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer) selecteer "Beheer Add-ons". Zoek naar recent geïnstalleerde en verdacht lijkende browser extensies en schakel deze uit.

Verwijder frauduleuze extensies uit Internet Explorer stap 2

Optionele methode:

Als je problemen blijft hebben met het verwijderen van "$1000 euro visa gift card" virus dan kan je je Internet Explorer instellingen terug op standaard zetten.

Windows XP gebruikers: Klik op Start, klik Uitvoeren, in het geopende scherm typ inetcpl.cpl. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows XP

Windows Vista en Windows 7 gebruikers: Klik op het Windows logo, in de start-zoekbox typ inetcpl.cpl en klik op enter. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 7

Windows 8 gebruikers: Open Internet Explorer en klik op het "tandwiel" icoon. Selecteer Internet Opties. In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab en klik je op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - toegang

In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - Internet opties Geavanceerd tab

Klik op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 8 - klik op de herstellen-knop in Internet opties Geavanceerd-tab

Bevestig dat je de Internet Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen - Klik op de Herstellen-knop.

Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen

Google Chrome logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome:

Verwijder frauduleuze extensies uit Google Chrome stap 1

Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer 'Meer hulpprogramma's' en klik op 'Extensies'. Zoek alle onlangs geïnstalleerde verdachte browser-add-ons en verwijder ze.

Verwijder frauduleuze extensies uit Google Chrome stap 2

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van "00 euro visa gift card" virus, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder kwaadaardige plug-ins uit Mozilla Firefox:

Verwijder fraduleuze extensies uit Mozilla Firefox stap 1

Klik op het Firefox menu firefox menu icon (in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm) selecteer "Add-ons". Klik op "Extensies" en verwijder alle recent geïnstalleerde en verdachte browser plug-ins.

Verwijder fraduleuze extensies uit Mozilla Firefox stap 2

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van "$1000 euro visa gift card" virus kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Verwijder adware uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is, klik op het Safari menu en selecteer Voorkeuren….

Verwijder adware uit Safari - 2

In het geopende venster klik je op Extensies, zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze en klik op Verwijderen.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Verwijder adware uit Safari - 3

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Verwijder adware uit Safari - 4

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 1

Klik op het menu-icoon in Edge Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), kiest u "Extensies". Zoek recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons en klik op "Verwijderen" (onder hun naam).

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 2

Optionele methode:

Als u problemen blijft ondervinden met het verwijderen van de "00 euro visa gift card" virus, herstel dan de instellingen van uw Microsoft Edge browser. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu kiest u  Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Kies Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de instellingen van Microsoft Edge wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

  • Als dat niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies om de Microsoft Edge browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting adware programmaDe meeste adware of mogelijk ongewenste applicaties infiltreren internetbrowsers van gebruikers via gratis software downloads. Merk op dat de veiligste bron voor het downloaden van gratis software de website van de ontwikkelaar is. Om de installatie van adware te vermijden wees je best erg oplettend met het downloaden of installeren van gratis software.Bij het installeren van het reeds gedownloaden gratis programma kies je best de aangepast of geavanceerde installatie-opties - deze stap zal zlle mogelijk ongewenste applicaties aan het licht brengen die werden geïnstalleerd samen met het gekozen gratis programma.

Hulp bij de verwijdering:
Als je problemen ervaart bij pogingen om "$1000 euro visa gift card" virus van je computer te verwijderen, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over "$1000 euro visa gift card" virus of z'n verwijdering, gelieve je kennis dan te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/13483-1000-visa-gift-card-pop-up-scam

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
$1000 euro VISA Gift Card virus QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van "$1000 euro VISA Gift Card" virus op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.