FacebookTwitterLinkedIn

You've Made The 5-billionth Search POP-UP oplichting

Ook bekend als: "You've Made The 5-billionth Search" virus
Schadeniveau: Medium

"You've Made The 5-billionth Search" verwijderingsinstructies

Wat is "You've Made The 5-billionth Search"?

"You've Made The 5-billionth Search" is een zwendel die deel uitmaakt van een andere oplichting, genaamd "You Have Won A Google Gift" en die verspreid wordt via een misleidende website. Het is heel gebruikelijk dat mensen onbedoeld dergelijke websites bezoeken. In de meeste gevallen worden ze gedwongen om dergelijke websites te bezoeken omdat er mogelijk ongewenste applicaties (PUA's) op hun computer of op hun webbrowser geïnstalleerd zijn. Eenvoudig gezegd, deze applicaties zijn ontworpen om ongewenste doorverwijzingen naar onbetrouwbare websites te veroorzaken. Bovendien verzamelen dergelijke apps meestal allerlei gegevens en tonen ze hun gebruikers allerlei opdringerige advertenties.

You've Made The 5-billionth Search oplichting

Het belangrijkste doel van deze "You've Made The 5-billionth Search"-oplichting, is om mensen te misleiden zodat ze geloven dat ze geselecteerd zijn als de winnaars (die de 5 miljardste zoekopdracht uitgevoerd hebben). Op het moment van het onderzoek wezen de oplichters achter deze zwendel een (waarschijnlijk niet-bestaande) persoon genaamd Brad Jenkins uit Brussel aan als de laatste winnaar die op 14.05.2018 een Samsung KU6179 Ultra HD TV won. Volgens deze misleidende website is degene die de website op dit moment bezoekt de volgende winnaar. Het toont drie "CHOOSE"-knoppen waarmee de bezoekers één van de drie verborgen prijzen kunnen kiezen. Er wordt ook gezegd dat iedereen die van deze gelegenheid gebruik maakt, in de eregalerij wordt ingeschreven en ook een winnaarscertificaat zal ontvangen. De oplichters achter de 'You've Made The 5-billionth Search'-oplichting roepen de mensen ook op om actie te ondernemen (hun prijs te claimen) binnen de 15 minuten, anders is de aanbieding niet meer beschikbaar. Als er op één van de knoppen geklikt wordt, dan opent deze misleidende website een pop-upvenster met informatie over welke prijs de bezoeker kan winnen. In ons geval was de prijs een iPhone X. Een screenshot van dit pop-upvenster vindt u hieronder. Er zijn twee opties: ofwel de ​​kans om te winnen accepteren, ofwel om de pagina af te sluiten. Het is zeer waarschijnlijk dat aan mensen die dit accepteren gevraagd zal worden om allerlei details te verstrekken, een aantal enquêtes in te vullen, enzovoort. We raden af ​​om aanbiedingen te accepteren die weergegeven worden op misleidende websites. De beste optie is om deze websites simpelweg te sluiten. Als de site niet op de normale manier afgesloten kan worden, dan raden we u aan om Taakbeheer te gebruiken en het hele browserproces zo te beëindigen. De gesloten sessie mag nooit hersteld worden, het zal resulteren in het bezoeken van dezelfde website of een andere webpagina die ernaar doorverwijst.

Zoals we in onze inleiding reeds vermelden, zijn het heel vaak mogelijk ongewenste applicaties die de mensen ertoe brengen om onbetrouwbare websites te bezoeken (en die op hun beurt ontworpen zijn om mensen op te lichten). Door deze apps worden er ook opdringerige advertenties weergegeven. De PUA's leveren verschillende kortingsbonnen, banners, pop-ups, enquêtes enzovoort op. Doorgaans is het onmogelijk om ze niet te zien: deze advertenties worden meestal weergegeven met behulp van tools die de plaatsing van grafische inhoud van externe partijen mogelijk maken. Met andere woorden, ze verbergen de onderliggende inhoud van de bezochte websites. Bovendien verwijzen deze advertenties, als erop geklikt wordt, vaak door naar onbetrouwbare en mogelijk schadelijke websites. In sommige gevallen voeren ze scripts uit die ontworpen zijn om nog meer (extra) ongewenste apps te downloaden/installeren. Een andere negatieve kant van het installeren van PUA's is dat ze meestal ontworpen werden om allerlei gegevens te verzamelen. Bijvoorbeeld: IP (Internet Protocol)-adressen, zoekopdrachten, URL's van bezochte websites, geolocaties enzovoort. Niettemin is er altijd de mogelijkheid dat ze ook persoonlijke, gevoelige gegevens verzamelen. Al deze gegevens worden verzameld met als doel deze te delen met externe partijen die deze info misbruiken om inkomsten te verkrijgen. Merk op dat sommige van deze partijen mogelijks cybercriminelen zijn. Over het algemeen kunnen de geïnstalleerde apps allerlei problemen veroorzaken met betrekking tot de privacy, uw veiligheid op internet of zelfs identiteitsdiefstal. We raden u dan ook ten zeerste aan om alle geïnstalleerde ongewenste apps zo snel mogelijk te verwijderen.

Bedreigingsoverzicht:
Naam"You've Made The 5-billionth Search" virus
BedreigingstypePhishing, oplichting, social engineering, fraude
SymptomenOngeautoriseerde online aankopen, gewijzigde accountwachtwoorden, identiteitsdiefstal, illegale toegang tot iemands computer.
Verspreidings- methodenMisleidende e-mails, frauduleuze online pop-upadvertenties, technieken met kwaadaardige zoekmachines, verkeerd gespelde domeinen.
SchadeVerlies van gevoelige privé-informatie, financiële verliezen, identiteitsdiefstal.
Verwijdering

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

"Dear Browser User", "Comcast Cable Communications Congratulations", "$1000 VISA Gift Card" zijn slechts een paar voorbeelden van pogingen tot oplichting die ontworpen zijn om op dezelfde manier te werken als "You've Made The 5-billionth Search". Meestal worden ze gebruikt door oplichters die proberen om mensen van hun geld te beroven of om persoonlijke gegevens te verkrijgen. Altijd is het belangrijkste doel van de oplichters om inkomsten te verkrijgen. De bovengenoemde ongewenste applicaties zijn meestal erg vergelijkbaar: ze worden gepromoot als nuttig en legitiem, maar éénmaal geïnstalleerd, leveren ze niet de beloofde functies en blijken ze alleen te zijn ontworpen om inkomsten te genereren voor hun ontwikkelaars.

Hoe werden mogelijk ongewenste applicaties geïnstalleerd op mijn computer?

Deze mogelijk ongewenste applicaties kunnen soms gedownload worden via officiële websites. Maar meestal installeren mensen ze onbedoeld, door te klikken op opdringerige advertenties of als er een misleidende marketingmethode gebruikt werd die 'bundelen' wordt genoemd. Ontwikkelaars gebruiken deze methode om mensen te misleiden zodat ze ongewenste applicaties samen met andere, meestal gewenste software installeren. In de meeste gevallen worden ongewenste applicaties verborgen in de "Aangepaste", "Geavanceerde" (en andere vergelijkbare) opties/instellingen van de installatie- of download-instellingen. Informatie over de opgenomen/gebundelde apps wordt meestal niet goed bekendgemaakt. Bovendien zijn er veel gebruikers die vaak software-installatie- en downloadstappen overslaan of die klikken op allerlei advertenties. Hierdoor veroorzaken ze vaak zelf onbedoeld de installaties van mogelijk ongewenste applicaties.

Hoe de installatie van mogelijk ongewenste applicaties te vermijden?

Onzorgvuldig gedrag is meestal de reden voor problemen gerelateerd aan online surfen en privacy. Om dergelijke problemen te voorkomen, raden we u aan om aandachtig te zijn tijdens het surfen op het internet en tijdens het downloaden en installeren van software. We adviseren om geen software te downloaden via onofficiële, onbetrouwbare websites of met behulp van peer-to-peer-netwerken, externe downloaders en andere soortgelijke kanalen/tools. Vergeet niet om alle beschikbare "Aangepaste", "Geavanceerde" en andere soortgelijke opties te controleren bij het installeren of downloaden van software. Merk op dat allerlei cybercriminelen geld investeren in het overtuigend ontwerpen van advertenties, dat is de reden waarom de meeste van deze advertenties er legitiem uitzien. Opdringerige advertenties verwijzen echter vaak door naar sites met inhoud zoals dating, pornografie, gokken enz. Als u ongewenste doorverwijzingen tegenkomt naar onbetrouwbare, dubieuze websites, controleer dan alle extensies, add-ons en plug-ins die in uw webbrowser geïnstalleerd zijn en verwijder alle verdachte, ongewenste vermeldingen. Zorg ervoor dat er geen programma's van deze soort in de lijst met geïnstalleerde programma's op uw computer staan. Als uw computer al geïnfecteerd is met ongewenste applicaties, dan raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze automatisch te verwijderen.

Tekst in de "You've Made The 5-billionth Search" pop-up:

U hebt de 5 miljardste zoekopdracht uitgevoerd.

U werd een paar minuten geleden door ons systeem aangeduid als de winnaar van de 5 miljardste zoekopdracht van vandaag!

Onze laatste winnaar was Brad Jenkins uit Brussel, België, die op 14.05.2018 een Samsung KU6179 Ultra HD-tv won met zijn 5 miljardste zoekopdracht.

Met trots kunnen we u melden dat u onze volgende winnaar bent.

Elke keer dat de 5 miljardste zoekopdracht wordt bereikt, kondigen we een nieuwe winnaar aan en stellen we de teller opnieuw in.

Je kunt hieronder één van de drie verborgen prijzen kiezen. Bovendien wordt u ingeschreven in onze Eregalerij en ontvangt u een winnaarscertificaat.

Achter elke blauwe kop schuilt één prijs. Klik op de prijzenpot om deze te ontdekken.

Om technische redenen is het niet toegestaan om uw uitnodiging langer dan 15 minuten open te houden. Kies één van de onderstaande prijzen en volg de instructies op uw scherm.

De "You've Made The 5-billionth Search"-oplichting (GIF):

You've Made The 5-billionth Search oplichting gif

Screenshot van één van de pop-upvensters die verschijnen wanneer er op een "CHOOSE"-knop geklikt wordt:

screenshot van een pop-upvenster die verschijnt als er op de choose-knop geklikt is

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Mogelijk ongewenste applicaties verwijderen:

Windows 10 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

macOS (OSX) gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

PUAs deinstalleren via het configuratiescherm

In het programma's verwijderen-scherm, zoek je naar enige mogelijk ongewenste applicaties, selecteer deze verwijzingen en klik op "Deïnstalleren" of "Verwijderen".

Na het verwijderen van de mogelijk ongewenste programma's, scan je best je computer op enige overblijvende onderdelen of mogelijke malware besmettingen. Gebruik daarvoor aanbevolen malware verwijderingssoftware.

Verwijder frauduleuze extensies uit internet browsers:

Video die toont hoe mogleijk ongewenste browser add-ons te verwijderen:

Internet Explorer logoVerwijder kwaadaardige add-ons uit Internet Explorer:

Verwijder frauduleuze extensies uit Internet Explorer stap 1

Klik op het "tandwiel" icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer) selecteer "Beheer Add-ons". Zoek naar recent geïnstalleerde en verdacht lijkende browser extensies en schakel deze uit.

Verwijder frauduleuze extensies uit Internet Explorer stap 2

Optionele methode:

Als je problemen blijft hebben met het verwijderen van "you've made the 5-billionth search" virus dan kan je je Internet Explorer instellingen terug op standaard zetten.

Windows XP gebruikers: Klik op Start, klik Uitvoeren, in het geopende scherm typ inetcpl.cpl. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows XP

Windows Vista en Windows 7 gebruikers: Klik op het Windows logo, in de start-zoekbox typ inetcpl.cpl en klik op enter. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 7

Windows 8 gebruikers: Open Internet Explorer en klik op het "tandwiel" icoon. Selecteer Internet Opties. In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab en klik je op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - toegang

In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - Internet opties Geavanceerd tab

Klik op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 8 - klik op de herstellen-knop in Internet opties Geavanceerd-tab

Bevestig dat je de Internet Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen - Klik op de Herstellen-knop.

Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen

Google Chrome logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome:

Verwijder frauduleuze extensies uit Google Chrome stap 1

Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer 'Meer hulpprogramma's' en klik op 'Extensies'. Zoek alle onlangs geïnstalleerde verdachte browser-add-ons en verwijder ze.

Verwijder frauduleuze extensies uit Google Chrome stap 2

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van "you've made the 5-billionth search" virus, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder kwaadaardige plug-ins uit Mozilla Firefox:

Verwijder frauduleuze extensies uit Mozilla Firefox stap 1

Klik op het Firefox menu firefox menu icon (in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm) selecteer "Add-ons". Klik op "Extensies" en verwijder alle recent geïnstalleerde en verdachte browser plug-ins.

Verwijder frauduleuze extensies uit Mozilla Firefox stap 2

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van "you've made the 5-billionth search" virus kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Verwijder adware uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is, klik op het Safari menu en selecteer Voorkeuren….

Verwijder adware uit Safari - 2

In het geopende venster klik je op Extensies, zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze en klik op Verwijderen.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Verwijder adware uit Safari - 3

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Verwijder adware uit Safari - 4

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 1

Klik op het menu-icoon in Edge Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), kiest u "Extensies". Zoek recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons en klik op "Verwijderen" (onder hun naam).

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 2

Optionele methode:

Als u problemen blijft ondervinden met het verwijderen van de "you've made the 5-billionth search" virus, herstel dan de instellingen van uw Microsoft Edge browser. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu kiest u  Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Kies Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de instellingen van Microsoft Edge wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

  • Als dat niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies om de Microsoft Edge browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting adware programmaDe meeste adware of mogelijk ongewenste applicaties infiltreren internetbrowsers van gebruikers via gratis software downloads. Merk op dat de veiligste bron voor het downloaden van gratis software de website van de ontwikkelaar is. Om de installatie van adware te vermijden wees je best erg oplettend met het downloaden of installeren van gratis software.Bij het installeren van het reeds gedownloaden gratis programma kies je best de aangepast of geavanceerde installatie-opties - deze stap zal zlle mogelijk ongewenste applicaties aan het licht brengen die werden geïnstalleerd samen met het gekozen gratis programma.

Hulp bij de verwijdering:
Als je problemen ervaart bij pogingen om "you've made the 5-billionth search" virus van je computer te verwijderen, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over "you've made the 5-billionth search" virus of z'n verwijdering, gelieve je kennis dan te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/14415-you-ve-made-the-5-billionth-search-pop-up-scam

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
You've Made The 5-billionth Search virus QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van "You've Made The 5-billionth Search" virus op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.