FacebookTwitterLinkedIn

Hoe verwijdert u de ElementaryUnit adware uit macOS?

Ook bekend als: Advertenties van ElementaryUnit
Type: Mac Virus
Schadeniveau: Medium

Hoe verwijdert u ElementaryUnit van een Mac?

Wat is ElementaryUnit?

ElementaryUnit wordt geklasseerd als een adware want het vertoont advertenties. Daarnaast is het ook een browserkaper die het adres d2sri.com promoot (een valse zoekmachine) door de instellingen van de Safari-browser te wijzigen. Bovendien kan ElementaryUnit gevoelige gegevens lezen in de browsers waarop het is geïnstalleerd. De meeste gebruikers downloaden dit soort adware onbedoeld en onbewust. Daarom noemen we ElementaryUnit en andere vergelijkbare apps "mogelijk ongewenste programma's". Deze app wordt verspreid via een valse installer die wordt vermomd als een Adobe Flash Player-installer.

ElementaryUnit adware

Adware vertoont vaak advertenties die na het aanklikken doorverwijzen naar verdachte websites. Soms kunnen die advertenties zijn ontworpen om ongewenste applicaties te downloaden of te installeren door bepaalde scripts uit te voeren. Enkele voorbeelden van soorten advertenties die door adware worden weergegeven, zijn banners, kortingsbonnen, enquêtes en verschillende pop-upadvertenties. Bovendien verandert ElementaryUnit enkele van de browserinstellingen in d2sri.com - het adres van een nep-zoekmachine. Apps die nep-zoekmachines promoten, veranderen in de regel browserinstellingen, zoals het adres van een standaardzoekmachine, de startpagina en een nieuw tabblad. D2sri.com is een nep-zoekmachine omdat het resultaten vertoont die afkomstig zijn van Yahoo - het leidt gebruikers om naar search.yahoo.com. Een ander probleem met ElementaryUnit is dat het gevoelige informatie kan lezen, zoals creditcardgegevens, wachtwoorden, telefoonnummers en andere persoonlijke details. Dergelijke informatie kan worden misbruikt om identiteiten en persoonlijke accounts te stelen, frauduleuze aankopen of transacties te doen en voor andere kwaadaardige doeleinden. Daarom mag u de ElementaryUnit-applicatie nooit installeren.

Overzicht risico's:
Naam Advertenties van ElementaryUnit
Type bedreiging Adware, Mac-malware, Mac-virus
Detectienamen Avast (MacOS:AdAgent-L [Adw]), AVG (MacOS:AdAgent-L [Adw]), ESET-NOD32 (Multiple Detections), Kaspersky (Not-a-virus:HEUR:AdWare.OSX.Adload.h), volledige lijst (VirusTotal)
Extra info Deze app is onderdeel van de Adload malware-groep.
Symptomen Uw Mac werkt trager dan gewoonlijk, u ziet ongewenste pop-ups met advertenties, u wordt doorverwezen naar dubieuze websites.
Distributiemethodes Misleidende pop-ups met advertenties, gratis software installers (bundling), valse Flash Player installers, downloads via torrent-bestanden.
Schade Internetbrowser-tracking (mogelijke privacyschendingen), vertonen van ongewenste advertenties, doorverwijzingen naar dubieuze websites, verlies van privégegevens.
Malware verwijderen (Mac)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw Mac met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Mac Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Er zijn veel apps die lijken op ElementaryUnit, zoals ProductiveRotator, ExpandedCommand en ChangeParameter. Meestal zijn ze ontworpen om een of andere valse zoekmachine te promoten, advertenties weer te geven en gevoelige informatie te verzamelen. Zo kunnen gebruikers het slachtoffer worden van identiteitsdiefstal, financiële verliezen, account-diefstal, privacyschendingen en andere problemen.

Hoe werd ElementaryUnit geïnstalleerd op mijn computer?

Het is bekend dat ElementaryUnit kan wordt verspreid via een nep-installatieprogramma (dat zogenaamd Adobe Flash Player zou installeren). Het is de moeite waard om te vermelden dat in sommige gevallen valse installatieprogramma's kunnen zijn ontworpen om malware te installeren (bijv. ransomware, trojans enz/). Een andere manier om ongewenste apps te verspreiden, is als extra aanbiedingen in downloaders en installers van andere programma's. Deze distributiemethode staat bekend als "bundeling". Wanneer gebruikers programma's downloaden en / of installeren waar ongewenste apps mee in de installers zijn opgenomen, worden deze automatisch mee geïnstalleerd, tenzij dit wordt geweigerd in de instellingen zoals "Aangepast", "Geavanceerd" of andere opties. Bovendien kunnen ongewenste apps worden gedownload of geïnstalleerd via misleidende advertenties die zijn ontworpen om bepaalde scripts uit te voeren. Dat kan echter alleen gebeuren als mensen op die advertenties klikken.

Hoe voorkomt u de installatie van mogelijk ongewenste applicaties?

Externe downloaders, installatieprogramma's, niet-officiële pagina's, peer-to-peer-netwerken (bijv. torrent-clients, eMule), enz. kunnen ongewenste, mogelijk schadelijke applicaties verspreiden. Daarom mag u programma's en bestanden alleen downloaden van officiële pagina's en via directe links. Downloaders of installers die instellingen vermelden zoals "Aangepaste", "Geavanceerde" en andere opties, kunnen ook worden gebruikt om ongewenste apps te verspreiden. Het wordt aangeraden om altijd de bovengenoemde instellingen te controleren voordat u downloads en / of installaties voltooit. Opdringerige advertenties die op allerlei onbetrouwbare pagina's verschijnen, mag u niet worden aangeklikt. Deze kunnen worden ontworpen om verdachte websites te openen of om ongewenste software te downloaden of te installeren door bepaalde scripts uit te voeren. Alle verdachte, ongewenste extensies, plug-ins en / of add-ons die op uw browser zijn geïnstalleerd, moet u zo snel mogelijk verwijderen. Hetzelfde geldt voor dergelijke programma's die op uw computer zijn geïnstalleerd. Als uw computer al is geïnfecteerd met ElementaryUnit, dan raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze adware automatisch te verwijderen.

D2sri.com verwijst door naar search.yahoo.com via chunckapp.com (GIF):

d2sri.com redirects to search.yahoo.com via chunckapp.com

Pop-up-venster dat wordt vertoond zodra ElementaryUnitis geïnstalleerd:

elementaryunit adware pop-up displayed once installation is done

Valse installer die ElementaryUnit verspreidt:

elementaryunit adware fake installer

ElementaryUnit op Safari:

elementaryunit adware safari extension

ElementaryUnit's systeemmap:

elementaryunit adware contents folder

Onmiddellijke automatische Mac malware verwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om Mac malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner voor Mac De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Video die toont hoe adware en browserkapers te verwijderen van een Mac-computer:

De ElementaryUnit adware verwijderen:

Verwijder aan ElementaryUnit gerelateerde mogelijk ongewenste applicaties uit uw map "Applicaties":

mac browser hijacker removal from applications folder

Klik op het pictogram Finder. Selecteer in het Finder-venster "Applicaties". Zoek in de map met toepassingen naar "MPlayerX", "NicePlayer", of andere verdachte toepassingen en sleep ze naar de prullenbak. Na het verwijderen van de potentieel ongewenste toepassing(en) die online advertenties veroorzaken, scant u uw Mac op eventuele resterende ongewenste componenten.

Verwijder aan de advertenties van elementaryunit gerelateerde bestanden en mappen:

Klik op het ga naar map commando

Klik op het Finder icoon, vanuit de menubalk kies je Ga en klik je op Ga naar map...

step1Controleer of er zich door de adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchAgents folder:

adware verwijderen uit de map launch agents stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de launch agents map stap 2In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step2Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/Application Support:

verwijder adware uit de map application support stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/Application Support

verwijder adware uit de map application support stap 2In de map “Application Support” zoek je naar recent toegevoegde verdachte mappen. Bijvoorbeeld “MplayerX” or “NicePlayer”, en je verplaatst deze mappen naar de prullenbak.

step3Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map ~/Library/LaunchAgents:

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 1


In de Ga naar map...-balk typ je: ~/Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 2

In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak verschillende bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step4Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchDaemons:

adware verwijderen uit de map launch daemons stap 1In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchDaemons

Adware verwijderen uit de map launch daemons folder stap 2In de map “LaunchDaemons” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn: “com.aoudad.net-preferences.plist”, “com.myppes.net-preferences.plist”, "com.kuklorest.net-preferences.plist”, “com.avickUpd.plist”, etc., en je verplaatst deze naar de prullenbak.

step 5 Scan uw Mac met Combo Cleaner:

Als u alle stappen in de juiste volgorde hebt gevolgd dan zou uw Mac nu helemaal virus- en malwarevrij moeten zijn. Om zeker te weten of uw systeem niet langer besmet is voert u best een scan uit met Combo Cleaner Antivirus. Download dit programma HIER. Na het downloaden van het bestand moet u dubbelklikken op het combocleaner.dmg installatiebestand, in het geopende venster sleept u het Combo Cleaner-icoon naar het Applicaties-icoon. Nu opent u launchpad en klikt u op het Combo Cleaner-icoon. Wacht tot Combo Cleaner de virusdefinities heeft bijgewerkt en klik vervolgens op de knop 'Start Combo Scan'.

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner zal uw Mac scannen op malwarebesmettingen. Als de scan meldt 'geen bedreigingen gevonden' - dan betekent dit dat u verder de verwijderingsgids kunt volgen. In het andere geval is het aanbevolen alle gevonden besmettingen te verwijderen voor u verder gaat.

scan-with-combo-cleaner-2

Na het verwijderen van bestanden en mappen die werden aangemaakt door deze adware ga je verder met het verwijderen van frauduleuze extensies uit je internetbrowsers.

Advertenties van ElementaryUnit verwijderen uit de internetbrowsers:

safari browser iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Safari:

Verwijder aan advertenties van elementaryunit gerelateerde Safari extensies:

safari browser voorkeuren

Open de Safari-browser, vanuit de menubalk selecteer je "Safari" en klik je op "Voorkeuren...".

safari extensies venster

In het scherm met de voorkeuren selecteer je "Extensies" en zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte extensies. Als je die gevonden hebt klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies kunt verwijderen uit de Safari-browser, ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties lees je hier hoe Safari te resetten.

firefox browser iconKwaadaardige plug-ins verwijderen uit Mozilla Firefox:

Verwijder aan advertenties van elementaryunit gerelateerde Mozilla Firefox add-ons:

toegang verkrijgen tot de mozilla firefox add-ons

Open je Mozilla Firefox-browser. In de rechterbovenhoek van het scherm klik je op de "Menu openen"-knop (met de drie horizontale lijnen). Uit het geopende menu selecteer je "Add-ons".

verwijder kwaadaardige add-ons uit mozilla firefox

Kies het tabblad "Extensies" en zoek naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Eens gevonden klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Mozilla Firefox-browser kunt verwijderen - ze zijn niet noodzakelijk voor de goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Mozilla Firefox resetten.

chrome-browser-iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Google Chrome:

Verwijder aan advertenties van elementaryunit gerelateerde Google Chrome add-ons:

verwijder kwaadaardige extensies uit google chrome stap 1

Open Google Chrome en klik op de "Chrome menu"-knop (drie horizontale lijnen) gesitueerd in de rechterbovenhoek van het browserscherm. In het uitklapmenu selecteer je "Meer tools" en vervolgens "Extensies".

verwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome stap 2

In het scherm "Extensies" zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Als je die gevonden hebt klik je op de "Prullenbak"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Google Chrome-browser kunt verwijderen. Ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  •  Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Google Chrome resetten.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Advertenties van ElementaryUnit QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Advertenties van ElementaryUnit op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Mac malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner voor Mac

Platform: macOS

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.