FacebookTwitterLinkedIn

De Search.getstranto.club doorverwijzing (Mac)

Ook bekend als: De search.getstranto.club browserkaper
Type: Mac Virus
Schadeniveau: Medium

Hoe verwijdert u de search.getstranto.club browserkaper van een Mac?

Wat is search.getstranto.club?

De search.getstranto.club website is een valse zoekmachine die lijkt op websites zoals searchnewworld.com, go.coloringmaster.net en search.wizconvert.com. De ontwikkelaars promoten search.getstranto.club via zogenaamde browserkapers die browserinstellingen wijzigen (bv. Safe Finder). Browserkapers die search.getstranto.club promoten, voegen vaak de "Beheerd door uw organisatie"-functie toe aan Google Chrome browsers.

search.getstranto.club browser hijacker on a Mac computer

Search.getstranto.club wordt gepromoot via downloaders en installers die deze nep-zoekmachine instellen als de standaard zoekmachine, startpagina en URL voor nieuwe tabbladen. Meestal richten deze misleidende installers zich op browsers zoals Google Chrome, Mozilla Firefox en Safari. Zo worden gebruikers van een gekaapte browser gedwongen om search.getstranto.club te bezoeken telkens wanneer ze een nieuw browservenster of tabblad openen of als ze een zoekopdracht in de URL-balk invoeren. Over het algemeen kunnen deze wijzigingen (wijzigingen in browserinstellingen) niet ongedaan worden gemaakt, omdat de frauduleuze installers zogenaamde "helperobjecten" installeren - browser-apps (extensies, plug-ins of add-ons) die voorkomen dat gebruikers de bovengenoemde instellingen wijzigen. Om de wijzigingen ongedaan te maken, moeten mensen eerst de browserkapers verwijderen. Browser-apps verzamelen gegevens die de ontwikkelaars delen met andere partijen (mogelijk cybercriminelen). Deze details omvatten de geolocaties van gebruikers, IP-adressen, URL's van bezochte websites, ingevoerde zoekopdrachten en andere soortgelijke browsergerelateerde gegevens, maar ze registreren soms ook gevoelige informatie. Het heeft geen zin om search.getstranto.club te gebruiken, want het levert geen eigen unieke zoekresultaten. Het toont gewoon resultaten die zijn gegenereerd door Yahoo. Het is opvallend dat search.getstranto.club gebruikers ook doorverwijst naar search.safefinderformac.com (een andere nep-zoekmachine). Wanneer een zoekopdracht wordt ingevoerd in de zoekbalk van deze site, worden gebruikers doorverwezen naar search.yahoo.com. Zoekmachines die resultaten tonen die worden gegenereerd door andere (legitieme) zoekmachines, zijn totaal nutteloos.

Overzicht risico's:
Naam De search.getstranto.club browserkaper
Type bedreiging Browserkaper, valse zoekmachines, Mac-malware, Mac-virus
IP-adres 52.27.30.167
Symptomen Uw Mac wordt langzamer dan normaal, u ziet ongewenste pop-upadvertenties, u wordt omgeleid naar dubieuze websites.
Distributiemethodes Misleidende pop-upadvertenties, gratis software-installatieprogramma's (bundeling), valse Flash Player-installatieprogramma's, downloads van torrent-bestanden.
Schade Het bespioneren van internetbrowsers (mogelijke privacyschendingen), weergave van ongewenste advertenties, omleidingen naar dubieuze websites, verlies van privé-informatie.
Verwijdering

Om De search.getstranto.club browserkaper verwijderen, adviseren onze malwareonderzoekers om uw computer te scannen met Combo Cleaner.
▼ Combo Cleaner Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar.

Meestal misleiden ontwikkelaars mensen zodat ze valse zoekmachines zouden gebruiken. Dit doen ze door deze zoekmachines te promoten als 'nuttig' en 'handig'. De meeste leveren echter geen unieke eigen resultaten. Bovendien verzamelen ze gegevens die vaak worden gedeeld met andere partijen. Om privacyschendingen, onveilige situaties op internet, enzovoort te voorkomen, raden we u aan alle ongewenste apps die valse zoekmachines promoten, te verwijderen en alleen legitieme zoekmachines zoals Google, Yahoo, enz. te gebruiken.

Hoe werd search.getstranto.club op mijn computer geïnstalleerd?

Zoals hierboven vermeld, promoten de ontwikkelaars van search.getstranto.club deze site via misleidende downloaders en installers. Deze verbergen informatie over het wijzigen van browserinstellingen en over downloads en installaties van ongewenste apps achter de "Aangepaste" of "Geavanceerde" instellingen van de setups. Deze misleidende marketingmethode wordt bundeling genoemd, en deze wordt vaak gebruikt om valse zoekmachines en ongewenste apps te promoten. De methode werkt alleen als mensen de instellingen van de downloaders en installers niet controleren en ongewijzigd laten.

Hoe voorkomt u de installatie van mogelijk ongewenste applicaties?

Klik niet op opdringerige advertenties, vooral niet als deze op dubieuze websites worden weergegeven, bijvoorbeeld op websites met betrekking tot kansspelen, dating voor volwassenen, pornografie enzovoort. Wanneer daar wel op wordt geklikt, dan openen deze advertenties mogelijk schadelijke websites of voeren ze scripts uit die mogelijk ongewenste of schadelijke apps downloaden en installeren. Download software enkel van officiële bronnen (websites) en gebruik alleen directe downloadlinks. Andere bronnen zoals peer-to-peer-netwerken (torrent-clients, eMule enzovoort), niet-officiële pagina's, externe downloaders en andere vergelijkbare kanalen, mag u niet vertrouwen. Voltooi de downloads en installaties niet zonder eerst alle beschikbare instellingen ("Geavanceerde", Aangepaste", enzovoort) te controleren en alle aanvullende (ongewenste) software te weigeren. Als uw browser ongewenste omleidingen veroorzaakt en regelmatig opdringerige advertenties weergeeft, dan wordt dit mogelijk veroorzaakt doordat er ongewenste apps op het systeem zijn geïnstalleerd. Verwijder alle ongewenste, onbekende extensies, plug-ins en add-ons uit uw browser en programma's uit het besturingssysteem en controleer of het probleem is opgelost. computer al geïnfecteerd is met browserkapers, raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze automatisch te verwijderen.

Misleidende installatieprogramma's die search.getstranto.club promoten:

Delusive installer used to promote search.getstranto.club search.getstranto.club promoting browser hijacker installation setup

De Safe Finder browserkaper (promoot search.getstranto.club) als het op de Safari browser is geïnstalleerd:

Safe Finder promoting search.getstranto.club installed onto Safari

Safe Finder (search.getstranto.club) wordt als standaard zoekmachine ingesteld in Google Chrome:

search.getstranto.club set as default in Chrome

De "Beheerd door uw organisatie"-functie wordt aan Google Chrome toegevoegd door de browserkaper die search.getstranto.club promoot:

Managed by your organization feature added to Chrome by browser hijacker promoting search.getstranto.club

Safe Finder promoot search.getstranto.club (GIF):

Safe Finder promoting search.getstranto.club appearance GIF

De search.getstranto.club browserkaper onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Combo Cleaner is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van De search.getstranto.club browserkaper. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Combo Cleaner DOWNLOADEN (Mac) De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Video die toont hoe adware en browserkapers te verwijderen van een Mac computer:

De search.getstranto.club doorverwijzing verwijderen:

Verwijder aan search.getstranto.club gerelateerde mogelijk ongewenste applicaties uit de map "Applicaties":

mac browser hijacker removal from applications folder

Klik op het pictogram Finder. Selecteer in het Finder-venster "Applicaties". Zoek in de map met toepassingen naar "MPlayerX", "NicePlayer", of andere verdachte toepassingen en sleep ze naar de prullenbak. Na het verwijderen van de potentieel ongewenste toepassing(en) die online advertenties veroorzaken, scant u uw Mac op eventuele resterende ongewenste componenten.

Verwijder aan de de search.getstranto.club browserkaper gerelateerde bestanden en mappen:

Finder Ga naar de map-commando

Klik op het Finder icoon, vanaf de menubalk kies je Ga naar en klik op Ga naar Map...

step1Controleer of er door de adware aangemaakte bestanden in de  /Library/LaunchAgents map zitten:

Adware verwijderen uit de launch agents map stap 1

In de Ga naar Map...-balk typ je: /Library/LaunchAgents

Adware verwijderen uit de launch agents map stap 2In de “LaunchAgents”-map zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en deze verplaats je naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden gegenereerd door malware zijn onder andere - “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist” enz. Adware installeert vaak verschillende bestanden met het zelfde bestandsnaampatroon.

step2Controleer of er door adware aangemaakte bestanden in de /Library/Application Support map zitten:

Verwijder adware uit de application support map stap 1

In de Ga naar Map-balk typ je: /Library/Application Support

verwijder adware uit de application support map stap 2In dee “Application Support”-map zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn “MplayerX” of “NicePlayer”. Vervolgens verplaats je deze mappen naar de prullenbak.

step3Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de ~/Library/LaunchAgents map:

Verwijder adware uit de ~launch agents map stap 1


In de Ga naar Map-balk typ je: ~/Library/LaunchAgents

Verwijder adware uit de ~launch agents map stap 2

In de “LaunchAgents”-map zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden gegenereerd door adware - “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, etc. Adware installeert vaak bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step4Controleer of er door adware gegenereerde bestanden aanwezig zijn in de /Library/LaunchDaemons map:

verwijder adware uit de launch daemons map stap 1In de Ga naar Map-balk typ je: /Library/LaunchDaemons

Verwijder adware uit de launch daemons map stap 2In de “LaunchDaemons”-map zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn “com.aoudad.net-preferences.plist”, “com.myppes.net-preferences.plist”, "com.kuklorest.net-preferences.plist”, “com.avickUpd.plist” enz. Vervolgens verplaats je deze naar de prullenbak.

step 5 Scan uw Mac met Combo Cleaner:

Als u alle stappen in de juiste volgorde hebt gevolgd dan zou uw Mac nu helemaal virus- en malwarevrij moeten zijn. Om zeker te weten of uw systeem niet langer besmet is voert u best een scan uit met Combo Cleaner Antivirus. Download dit programma HIER. Na het downloaden van het bestand moet u dubbelklikken op het combocleaner.dmg installatiebestand, in het geopende venster sleept u het Combo Cleaner-icoon naar het Applicaties-icoon. Nu opent u launchpad en klikt u op het Combo Cleaner-icoon. Wacht tot Combo Cleaner de virusdefinities heeft bijgewerkt en klik vervolgens op de knop 'Start Combo Scan'.

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner zal uw Mac scannen op malwarebesmettingen. Als de scan meldt 'geen bedreigingen gevonden' - dan betekent dit dat u verder de verwijderingsgids kunt volgen. In het andere geval is het aanbevolen alle gevonden besmettingen te verwijderen voor u verder gaat.

scan-with-combo-cleaner-2

 Na het verwijderen van bestanden en mappen gegenereerd door de adware ga je verder met het verwijderen van frauduleuze extensies uit je internetbrowsers.

De search.getstranto.club browserkaper startpagina en standaard zoekmachine verwijderen uit internetbrowsers:

safari browser iconVerwijder kwaardaardige extensies uit Safari:

Verwijder aan de search.getstranto.club browserkaper gerelateerde Safari extensies:

safari browser voorkeuren

Open de Safari browser. In de menubalk selecteer je "Safari" en klik je op "Voorkeuren...".

safari extensies venster

In het scherm met de voorkeuren selecteer je "Extensies" en zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte extensies. Eens deze gelokaliseerd zijn klik je op de "Verwijderen'-knop er net naast. Merk op dat je alle extensies veilig kunt verwijderen uit je Safari-browser, je hebt ze niet nodig om de browser normaal te kunnen gebruiken.

Wijzig je startpagina:

wijzig je startpagina in de safari-browser

In het scherm met de "Voorkeuren" selecteer je het "Algemeen"-tabblad. Om je startpagina in te stellen typ je de URL in (bijvoorbeeld www.google.com) in het veld "Startpagina". Je kunt ook klikken op de "Huidige Pagina Instellen"-knop om de website die je op dit moment bezoekt als startpagina in te stellen.  

Wijzig je standaard zoekmachine:

changing the default Internet search engine in Safari browser

In het scherm met de "Voorkeuren" selecteer je het tabblad "Zoeken". Hier zie je een uitklapbaar menu genaamd "Zoekmachine:". Selecteer eenvoudig de zoekmachine van je voorkeur uit het keuzemenu.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je hier lezen hoe Safari te resetten.

firefox browser iconVerwijder kwaadaardige plug-ins uit Mozilla Firefox:

Verwijder aan de search.getstranto.club browserkaper gerelateerde Mozilla Firefox add-ons:

toegang verkrijgen tot mozilla firefox add-ons

Open je Mozilla Firefox browser. In de rechterbovenhoek van het scherm klik je op "Menu openen" (de knop met drie horizontale lijnen). Vanuit het menu kies je "Add-ons".

Verwijder kwaadaardige add-ons uit mozilla firefox

Kies het tabblad "Extensies" en zoek recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Eens je die hebt gelokaliseerd klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je alle extensies veilig uit Mozilla Firefox kunt verwijderen, ze zijn niet nodig voor een normale werking van de browser.

Wijzig je startpagina:

Wijzig de startpagina van mozilla firefox

Om de startpagina te wijzigen klik je op de knop "Menu openen" (drie horizontale lijnen) en kies je "Voorkeuren" in het uitklapmenu. Om je startpagina in te stellen typ je de URL in van de website van je voorkeur (bijvoorbeeld: www.google.com) in de Startpagina Pagina.

Wijzig de standaard zoekmachine:

mozilla firefox about config

In de URL-adresbalk typ je "about:config" en klik je op de "Ik beloof voorzichtig te zijn!"-knop.

wijzig de standaard zoekmachine in mozilla firefox

In het "Zoek:"-veld typ je de naam van de browser hijacker. Klik rechts op elk van de gevonden instellingen en klik op de "Resetten"-knop in het uitklapmenu.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties dan kan je hier lezen hoe Mozilla Firefox te resetten.

chrome-browser-iconVerwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome:

Verwijder aan de search.getstranto.club browserkaper gerelateerde Google Chrome add-ons:

Verwijder kwaadaardige google chrome extensies stap 1

Open Google Chrome en klik op het "Chrome menu"-icoon (drie horizontale lijne) gesitueerd in de rechterbovenhoek van het browserscherm. Uit het uitklapmenu kies je "Meer tools" en selecteer je "Extensies".

verwijder kwaadaardige Google Chrome extensies stap 2

In het "Extensions"-venster zoek je recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Als je deze gelokaliseerd hebt klik je op de "Prulenbak"-knop er net naast. Merk op dat je veilig extensies kunt verwijderen uit je Google Chrome browser - je hebt er geen enkele nodig om de browser normaal te kunnen gebruiken.

Wijzig je startpagina:

wijzig je Google Chrome startpagina

Klik op het "Chrome menu"-icoon (drie horizontale lijnen) en kies "Instellingen". In de sectie "Bij het opstarten" klik je op de "Pagina's instellen"-link vlakbij de "Open een specifieke pagina of een set pagina's"-optie. Verwijder de URL van de browser hijacker (bv. trovi.com) en voer de URL van je voorkeur in (bijvoorbeeld google.com).

Wijzig de standaard zoekmachine:

Wijzig de standaard zoekmachine in Google Chrome

Klik op het "Chrome menu"-icoon (drie horizontale lijnen) en kies "Instellingen". In de "Zoek"-sectie klik je op "Zoekmachines beheren...". In het geopende venster verwijder je de ongewenste zoekmachine door op de "X"-knop ernaast te klikken. Selecteer de zoekmachine van je voorkeur uit de lijst en klik op de knop "Als standaard instellen" er net naast.

  •  Als je problemen blijft hebben met ongewenste browser doorverwijzingen en advertenties kun je hier lezen hoe je Google Chrome te resetten.

Klik om een reactie te plaatsen

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
De search.getstranto.club browserkaper QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van De search.getstranto.club browserkaper op je mobiele toestel.
Door ons aanbevolen:

Maak vandaag nog komaf met De search.getstranto.club browserkaper

▼ VERWIJDER DEZE NU met Combo Cleaner (Mac)

Platform: macOS

Oordeel van de redactie over Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieZeer goed!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar.