FacebookTwitterLinkedIn

Hoe verwijdert u deLeadingOperation adware van uw besturingssysteem?

Ook bekend als: Advertenties van LeadingOperation
Type: Mac Virus
Schadeniveau: Medium

Hoe verwijdert u de LeadingOperation adware van een Mac?

Wat is LeadingOperation?

LeadingOperation is adware met eigenschappen van een browserkaper. Het vertoont intrusieve advertenties en wijzigt de browserinstellingen om valse zoekmachines te promoten. LeadingOperation promoot 0yrvtrh.com op Safari browsers en search.dominantmethod.com op Google Chrome. Vanwege de dubieuze technieken die worden gebruikt om deze app te verspreiden, wordt deze ook geclassificeerd als een mogelijk ongewenst programma. De meeste mogelijke ongewenste programma's (inclusief adware en browserkapers) bespioneren de browse-activiteit van gebruikers.

LeadingOperation adware

Adware vertoont pop-ups, enquêtes, kortingsbonnen, banners en andere opdringerige advertenties. Deze verbergen de inhoud van websites en vertragen de browsers, waardoor adware de browse-ervaring ernstig kan verstoren. Bovendien linken opdringerige advertenties vaak door naar onbetrouwbare / kwaadaardige sites en sommige kunnen zelfs stiekem software downloaden / installeren (bijv. mogelijk ongewenste programma's). Browserkapers wijzen de URL's voor de startpagina van browsers, de standaardzoekmachine en de nieuwe tabbladen en vensters toe aan de adressen van valse zoekmachines. Met een browserkaper geïnstalleerd worden alle nieuwe browsertabbladen en -vensters die worden geopend en elke zoekopdracht in de URL-balk doorverwezen naar het gepromote adres. LeadingOperation opereert op deze manier om 0yrvtrh.com (op Safari) en search.dominantmethod.com (op Google Chrome) te promoten. Valse zoekmachines kunnen zelden eigen zoekresultaten genereren. Daarom verwijzen ze door naar Yahoo, Bing, Google en andere echte zoekmachines. Bovendien kunnen browserkapers alle wijzigingen die gebruikers proberen aan te brengen in hun browserinstellingen resetten, of de toegang tot de instellingen van de browser blokkeren. Het is dan ook onmogelijk om een ​​gekaapte browser te herstellen zonder eerst de browserkaper te verwijderen. Zoals vermeld in de inleiding, hebben de meeste mogelijk ongewenst programma's datatracking-functionaliteit. Ze monitoren de browse-activiteit (bezochte URL's, bekeken pagina's, getypte zoekopdrachten, enz.) en verzamelen daar persoonlijke of gevoelige gegevens uit (IP-adressen, geolocaties en andere details). De verzamelde gegevens bevatten doorgaans persoonlijk identificeerbare informatie. Bovendien verdienen ze hier geld aan door deze gegevens te verkopen aan derden (mogelijk cybercriminelen). Met andere woorden, de aanwezigheid van ongewenste software op apparaten kan leiden tot systeeminfecties, financiële verliezen, ernstige privacyschendingen en zelfs identiteitsdiefstal. Om de veiligheid van het apparaat en de gebruiker te beschermen, moeten alle verdachte applicaties, browserextensies en plug-ins onmiddellijk worden verwijderd.

Overzicht risico's:
Naam Advertenties van LeadingOperation
Type bedreiging Adware, Mac-malware, Mac-virus
Detectienamen Avast (MacOS:AdAgent-L [Adw]), Sophos AV (AdLoad (mogelijk ongewenst programma)), ESET-NOD32 (Multiple Detections), Kaspersky (Not-a-virus:HEUR:AdWare.OSX.Adload.h), volledige lijst (VirusTotal)
Extra infor Deze applicatie is afkomstig uit de Adload malware-familie.
Symptomen Uw Mac wordt langzamer dan normaal, u ziet ongewenste pop-upadvertenties, u wordt omgeleid naar dubieuze websites.
Distributiemethodes Misleidende pop-upadvertenties, gratis software-installatieprogramma's (bundeling), valse Flash Player-installatieprogramma's, downloads van torrent-bestanden.
Schade Het bespioneren van internetbrowsers (mogelijke privacyschendingen), weergave van ongewenste advertenties, omleidingen naar dubieuze websites, verlies van privé-informatie.
Malware verwijderen (Mac)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw Mac met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Mac Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

PracticalSystem, VirtualCharacterSearch, TypeConsole en DigitalEnviroment zijn enkele voorbeelden van andere adware. Deze lijken vaak legitiem en beloven handige functionaliteiten. Hoe goed de geadverteerde functies ook mogen klinken, ze werken zelden. Dit geldt voor vrijwel alle mogelijk ongewenste programma's. Functionaliteit en gebruikersveiligheid zijn niet relevant, aangezien het enige doel van ongewenste software is om geld op te leveren voor de ontwikkelaars. Mogelijk ongewenste programma's vertonen intrusieve advertenties, ze kapen browsers, veroorzaken doorverwijzingen en verzamelen gevoelige gegevens.

Hoe werd LeadingOperation op mijn computer geïnstalleerd?

Mogelijk ongewenste programma's kunnen samen met andere software worden gedownload / geïnstalleerd. Deze misleidende marketingmethode, waarbij legitieme software voor te verpakken met ongewenste of kwaadaardige toevoegingen, wordt "bundeling" genoemd. Het overhaasten van de download- en installatieprocessen (bijv. negeren van de voorwaarden, overslaan van stappen en secties, enz.) - verhogen het risico dat er onbedoeld gebundelde inhoud op het systeem wordt toegelaten. Eenmaal aangeklikt, kunnen opdringerige advertenties scripts uitvoeren waarmee mogelijk ongewenste programma's worden gedownload of geïnstalleerd zonder toestemming van de gebruiker. Sommige mogelijk ongewenste programma's hebben ook "officiële" websites waarvan ze kunnen worden gedownload.

Hoe voorkomt u de installatie van mogelijk ongewenste applicaties?

Het wordt aanbevolen om software altijd te onderzoeken voordat u deze downloadt, installeert of aankoopt.  Downloads moeten altijd worden uitgevoerd vanaf officiële en betrouwbare bronnen, omdat dubieuze downloadkanalen zoals niet-officiële en gratis websites voor bestandshosting, peer-to-peer-deelnetwerken en andere externe downloaders vaak misleidende of gebundelde inhoud aanbieden. Bij het downloaden en installeren is het belangrijk om de voorwaarden te lezen, alle beschikbare opties te bestuderen, de "Aangepaste" of "Geavanceerde" instellingen te gebruiken om zo  aanvullende apps, tools, functies, enz te kunnen weigeren. Opdringerige advertenties lijken vaak legitiem, maar ze verwijzen soms door naar onbetrouwbare en verdachte websites (met inhoud zoals pornografie, gokken, dating voor volwassenen, enzovoort). Als gebruikers dergelijke advertenties of omleidingen opmerken, dan moeten ze hun apparaten controleren en onmiddellijk alle verdachte applicaties, browserextensies en plug-ins verwijderen. Als uw computer al is geïnfecteerd met DesktopCoordinator, dan raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze adware automatisch te verwijderen.

Pop-upvenster dat wordt weergegeven zodra de LeadingOperation adware is geïnstalleerd:

Pop-up displayed once LeadingOperation installation is complete

Weergave van LeadingOperation terwijl het 0yrvtrh.com promoot (GIF):

LeadingOperation adware promoting the 0yrvtrh.com fake search engine (GIF)

LeadingOperation promoot ook search.dominantmethod.com (GIF):

LeadingOperation adware promoting the search.dominantmethod.com fake search engine (GIF)

LeadingOperation adware op de Safari browser:

LeadingOperation adware installed onto Safari

LeadingOperation adware installatiemap:

LeadingOperation adware install folder

Onmiddellijke automatische Mac malware verwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om Mac malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner voor Mac De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Video die toont hoe u de LeadingOperation adware kunt verwijderen met behulp van Combo Cleaner:

De LeadingOperation adware verwijderen:

Verwijder aan LeadingOperation gerelateerde mogelijk ongewenste applicaties uit de map "Applicaties":

mac browser hijacker removal from applications folder

Klik op het pictogram Finder. Selecteer in het Finder-venster "Applicaties". Zoek in de map met toepassingen naar "MPlayerX", "NicePlayer", of andere verdachte toepassingen en sleep ze naar de prullenbak. Na het verwijderen van de potentieel ongewenste toepassing(en) die online advertenties veroorzaken, scant u uw Mac op eventuele resterende ongewenste componenten.

Verwijder aan de advertenties van leadingoperation gerelateerde bestanden en mappen:

Klik op het ga naar map commando

Klik op het Finder icoon, vanuit de menubalk kies je Ga en klik je op Ga naar map...

step1Controleer of er zich door de adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchAgents folder:

adware verwijderen uit de map launch agents stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de launch agents map stap 2In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step2Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/Application Support:

verwijder adware uit de map application support stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/Application Support

verwijder adware uit de map application support stap 2In de map “Application Support” zoek je naar recent toegevoegde verdachte mappen. Bijvoorbeeld “MplayerX” or “NicePlayer”, en je verplaatst deze mappen naar de prullenbak.

step3Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map ~/Library/LaunchAgents:

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 1


In de Ga naar map...-balk typ je: ~/Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 2

In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak verschillende bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step4Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchDaemons:

adware verwijderen uit de map launch daemons stap 1In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchDaemons

Adware verwijderen uit de map launch daemons folder stap 2In de map “LaunchDaemons” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn: “com.aoudad.net-preferences.plist”, “com.myppes.net-preferences.plist”, "com.kuklorest.net-preferences.plist”, “com.avickUpd.plist”, etc., en je verplaatst deze naar de prullenbak.

step 5 Scan uw Mac met Combo Cleaner:

Als u alle stappen in de juiste volgorde hebt gevolgd dan zou uw Mac nu helemaal virus- en malwarevrij moeten zijn. Om zeker te weten of uw systeem niet langer besmet is voert u best een scan uit met Combo Cleaner Antivirus. Download dit programma HIER. Na het downloaden van het bestand moet u dubbelklikken op het combocleaner.dmg installatiebestand, in het geopende venster sleept u het Combo Cleaner-icoon naar het Applicaties-icoon. Nu opent u launchpad en klikt u op het Combo Cleaner-icoon. Wacht tot Combo Cleaner de virusdefinities heeft bijgewerkt en klik vervolgens op de knop 'Start Combo Scan'.

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner zal uw Mac scannen op malwarebesmettingen. Als de scan meldt 'geen bedreigingen gevonden' - dan betekent dit dat u verder de verwijderingsgids kunt volgen. In het andere geval is het aanbevolen alle gevonden besmettingen te verwijderen voor u verder gaat.

scan-with-combo-cleaner-2

Na het verwijderen van bestanden en mappen die werden aangemaakt door deze adware ga je verder met het verwijderen van frauduleuze extensies uit je internetbrowsers.

Advertenties van LeadingOperation verwijderen uit de internetbrowsers:

safari browser iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Safari:

Verwijder aan advertenties van leadingoperation gerelateerde Safari extensies:

safari browser voorkeuren

Open de Safari-browser, vanuit de menubalk selecteer je "Safari" en klik je op "Voorkeuren...".

safari extensies venster

In het scherm met de voorkeuren selecteer je "Extensies" en zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte extensies. Als je die gevonden hebt klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies kunt verwijderen uit de Safari-browser, ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties lees je hier hoe Safari te resetten.

firefox browser iconKwaadaardige plug-ins verwijderen uit Mozilla Firefox:

Verwijder aan advertenties van leadingoperation gerelateerde Mozilla Firefox add-ons:

toegang verkrijgen tot de mozilla firefox add-ons

Open je Mozilla Firefox-browser. In de rechterbovenhoek van het scherm klik je op de "Menu openen"-knop (met de drie horizontale lijnen). Uit het geopende menu selecteer je "Add-ons".

verwijder kwaadaardige add-ons uit mozilla firefox

Kies het tabblad "Extensies" en zoek naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Eens gevonden klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Mozilla Firefox-browser kunt verwijderen - ze zijn niet noodzakelijk voor de goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Mozilla Firefox resetten.

chrome-browser-iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Google Chrome:

Verwijder aan advertenties van leadingoperation gerelateerde Google Chrome add-ons:

verwijder kwaadaardige extensies uit google chrome stap 1

Open Google Chrome en klik op de "Chrome menu"-knop (drie horizontale lijnen) gesitueerd in de rechterbovenhoek van het browserscherm. In het uitklapmenu selecteer je "Meer tools" en vervolgens "Extensies".

verwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome stap 2

In het scherm "Extensies" zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Als je die gevonden hebt klik je op de "Prullenbak"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Google Chrome-browser kunt verwijderen. Ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  •  Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Google Chrome resetten.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Advertenties van LeadingOperation QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Advertenties van LeadingOperation op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Mac malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner voor Mac

Platform: macOS

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.