Hoe verwijdert u de Egregor ransomware?

Ook bekend als: Het Egregor virus
Verspreiding: Laag
Schadeniveau: Ernstig

Instructies voor het verwijderen van de Egregor ransomware

Wat is Egregor?

Egregor behoort tot de ransomware-familie Sekhmet. Het voegt een willekeurige tekenreeks toe als de nieuwe extensie van elk gecodeerd bestand. Zo hernoemt het bijvoorbeeld een bestand met de naam "1.jpg" naar "1.jpg.JhWeA", "2.jpg" naar "2.jpg.JhWeA" enzovoort. Egregor maakt ook een tekstbestand aan met de naam "RECOVER-FILES.txt". Een losgeldbericht dat in alle mappen die versleutelde bestanden bevatten wordt geplaatst.

Zoals wordt uitgelegd in het tekstbestand "RECOVER-FILES.txt", vergrendelt Egregor computers en servers en steelt het de daarop bewaarde gegevens. Slachtoffers moeten, volgens het bericht, binnen drie dagen contact opnemen met de ontwikkelaars, anders worden hun gegevens gepubliceerd. De cybercriminelen die Egregor verspreiden, kunnen gecontacteerd worden via de vermelde websites met livechat (een van de websites kan alleen geopend worden met de Tor browser, een andere is toegankelijk met alle browsers). Op het moment van het onderzoek eisten de ontwikkelaars van Egregor $ 1.200.000, voor gegevensherstel, maar mogelijk betalen niet alle slachtoffers hetzelfde bedrag. Helaas zijn er geen tools van derden bekend die de door Egregor versleutelde bestanden zou kunnen decoderen. Meestal zijn de verantwoordelijke cybercriminelen de enigen die decoderingssoftware of -sleutels hebben waarmee de bestanden kunnen worden gedecodeerd. Het is echter niet aanbevolen om cybercriminelen te vertrouwen en het losgeld te betalen. Vaak worden slachtoffers die betalen immers opgelicht - ze ontvangen dan geen decoderingstools, zelfs niet na de transactie. Meestal is de enige manier om bestanden gratis te herstellen, deze te herstellen vanaf een back-up. Slachtoffers kunnen ook voorkomen dat geïnstalleerde ransomware verder bestanden versleutelt door de ransomware te verwijderen. Hierdoor worden reeds gecodeerde bestanden echter niet hersteld.

Screenshot van een bericht waarin gebruikers de instructie krijgen om losgeld te betalen om hun gecompromitteerde gegevens te ontsleutelen:

Egregor decrypt instructions (RECOVER-FILES.txt)

Andere voorbeelden van vergelijkbare malware zijn ExecutorV3, JB88 en Copa. Meestal zijn ze ontworpen om bestanden te versleutelen en vervolgens een losgeldbericht te tonen met contactgegevens van de ontwikkelaars en andere details. De belangrijkste verschillen zijn het losgeldbedrag en het gebruikte cryptografische algoritme (symmetrisch of asymmetrisch) dat wordt gebruikt om de gegevens van het slachtoffer te versleutelen. Helaas versleutelen deze programma's bestanden meestal met sterke versleutelingsalgoritmen en dus is het onmogelijk om bestanden te decoderen zonder de correcte sleutel of tools. (die alleen de cybercriminelen bezitten). Bestanden decoderen zonder tussenkomst van de ransomwaremakers is enkel mogelijk als de ransomware bugs of fouten vertoont, en niet is afgewerkt. Omdat dit niet vaak gebeurt, is het raadzaam altijd een back-up van uw gegevens te maken en deze op een externe server of een niet-aangesloten opslagapparaat te bewaren.

Hoe besmette ransomware mijn computer?

In de meeste gevallen proberen cybercriminelen gebruikers te misleiden zodat ze zelf hun computers besmetten met ransomware (en andere malware). Dat doen ze via spamcampagnes, trojans, valse software-updaters, cracks en onbetrouwbare softwaredownloadbronnen. Bij spamcampagnes worden systemen besmet via kwaadaardige bijlagen of links die zijn ontworpen om kwaadaardige bestanden te downloaden. Meestal sturen ze e-mails die kwaadaardige Microsoft Office- of PDF-documenten bevatten, archiefbestanden zoals ZIP, RAR, uitvoerbare bestanden zoals .exe of JavaScript-bestanden. Wanneer deze worden uitgevoerd, installeren ze schadelijke software. Trojans kunnen systemen alleen infecteren nadat ze zelf zijn geïnstalleerd op de betreffende computer. Sommige trojans kunnen andere kwaadaardige programma's installeren. Valse (niet-officiële) software-updatetools kunnen zijn ontworpen om malware te installeren in plaats van de updates voor geïnstalleerde software of om bugs of fouten van verouderde software die op uw computer is geïnstalleerd te misbruiken. Tools die zogenaamd gratis gelicentieerde software kunnen activeren veroorzaken ook veel schade. In plaats van het activeren van geïnstalleerde software, kunnen de cracks kwaadaardige software installeren. Gratis bestandshosting, freeware downloadwebsites, peer-to-peer-netwerken (bijv. torrent-clients, eMule) externe downloaders, niet-officiële pagina's en andere vergelijkbare downloadbronnen worden vaak gebruikt als tools om malware te verspreiden. Dit gebeurt als gebruikers schadelijke bestanden openen die zijn gedownload via de bovengenoemde (en vergelijkbare) bronnen. Meestal worden kwaadaardige bestanden vermomd als legitieme software.

Overzicht risico's:
Naam Het Egregor virus
Type bedreiging Ransomware, cryptovirus, bestandslocker
Extensie versleutelde bestanden Willekeurige extensie (bv. ".JhWeA")
Bericht met de vraag om losgeld RECOVER-FILES.txt
Losgeldbedrag $1,2000,000 (it may vary)
Contactgegevens cybercriminelen Livechat op de vermelde websites
Detectienamen Avast (Win32:CrypterX-gen [Trj]), BitDefender (Gen:Variant.Zusy.313821), ESET-NOD32 (A Variant Of Win32/Kryptik.HEDE), Microsoft (Trojan:Win32/Ymacco.AAAE),volledige detectielijst (VirusTotal)
Symptomen U kunt bestanden die op uw computer zijn opgeslagen niet openen, voorheen functionele bestanden hebben nu een andere extensie (bijvoorbeeld my.docx.locked). Er wordt een bericht met de vraag om losgeld op uw bureaublad weergegeven. Cybercriminelen eisen losgeld (meestal in bitcoins) om uw bestanden te ontgrendelen.
Distributiemethodes Geïnfecteerde e-mailbijlagen (macro's), torrent-websites, schadelijke advertenties.
Schade Alle bestanden zijn versleuteld en kunnen niet worden geopend zonder losgeld te betalen. Extra trojans voor het stelen van wachtwoorden en malware-infecties kunnen samen met de ransomware-infectie worden geïnstalleerd.
Verwijdering

Om Het Egregor virus verwijderen, adviseren onze malwareonderzoekers om uw computer te scannen met Malwarebytes.
▼ Malwarebytes Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Malwarebytes kopen. Beperkte proefperiode van 14 dagen beschikbaar.

Hoe beschermt u zich tegen besmettingen met ransomware?

Bestanden en programma's mogen alleen worden gedownload van officiële websites en via directe downloadlinks. Andere bronnen die in de bovenstaande paragraaf worden genoemd, worden  vaak gebruikt om ongewenste en kwaadaardige programma's te verspreiden, en dus mag u ze niet vertrouwen of gebruiken. Open ook geen bijlagen of websitelinks in irrelevante e-mails die vanaf onbekende, verdachte adressen worden verzonden als u niet zeker bent dat deze 100% veilig zijn. Geïnstalleerde software (en besturingssysteem) moet worden bijgewerkt met tools of geïmplementeerde functies die worden aangeboden door de officiële ontwikkelaars. Andere activerings- en updatetools mogen niet worden gebruikt om geïnstalleerde software te activeren of bij te werken. Bovendien is het niet legaal om gelicentieerde programma's met cracks te activeren. Tot slot moet uw computer regelmatig worden gescand op bedreigingen met een gerenommeerde antivirus- of antispywaresoftware, die altijd up-to-date moet zijn. Als uw computer al is geïnfecteerd met Egregor, dan raden we u aan een scan uit te voeren met Malwarebytes om deze ransomware automatisch te verwijderen.

Weergave van het tekstbestand "RECOVER-FILES.txt" (GIF):

egregor ransom note appearance

Tekst in dit bestand:

------------------
| What happened? |
------------------

Your network was ATTACKED, your computers and servers were LOCKED,
Your private data was DOWNLOADED.

----------------------
| What does it mean? |
----------------------

It means that soon mass media, your partners and clients WILL KNOW about your PROBLEM.

--------------------------
| How it can be avoided? |
--------------------------

In order to avoid this issue,
you are to COME IN TOUCH WITH US no later than within 3 DAYS and conclude the data recovery and breach fixing AGREEMENT.

-------------------------------------------
| What if I do not contact you in 3 days? |
-------------------------------------------

If you do not contact us in the next 3 DAYS we will begin DATA publication.

-----------------------------
| I can handle it by myself |
-----------------------------

It is your RIGHT, but in this case all your data will be published for public USAGE.

-------------------------------
| I do not fear your threats! |
-------------------------------

That is not the threat, but the algorithm of our actions.
If you have hundreds of millions of UNWANTED dollars, there is nothing to FEAR for you.
That is the EXACT AMOUNT of money you will spend for recovery and payouts because of PUBLICATION.

--------------------------
| You have convinced me! |
--------------------------

Then you need to CONTACT US, there is few ways to DO that.

I. Recommended (the most secure method)

   a) Download a special TOR browser: hxxps://www.torproject.org/
   b) Install the TOR browser
   c) Open our website with LIVE CHAT in the TOR browser: hxxp://egregor4u5ipdzhv.onion/A804640A8E2CA2F2
   d) Follow the instructions on this page.

II. If the first method is not suitable for you
 
   a) Open our website with LIVE CHAT: hxxps://egregor.top/A804640A8E2CA2F2
   b) Follow the instructions on this page.

Our LIVE SUPPORT is ready to ASSIST YOU on this website.

----------------------------------------
| What will I get in case of agreement |
----------------------------------------

You WILL GET full DECRYPTION of your machines in the network, FULL FILE LISTING of downloaded data,
confirmation of downloaded data DELETION from our servers, RECOMMENDATIONS for securing your network perimeter.

And the FULL CONFIDENTIALITY ABOUT INCIDENT.

----------------------------------------------------------------------------------
Do not redact this special technical block, we need this to authorize you.
---EGREGOR---
-
---EGREGOR--

Screenshot van de Egregor tor-website:

egregor tor website

Tekst op deze website:

Egregor
Greetings
We have hacked your network, downloaded and encrypted your data.
You can recover your data and prevent data leakage to public.
Please upload your note RECOVER-FILES.txt using the form below and start recovering your data.
After you upload note, you will be provided with further instructions.

Screenshot van de Egregor livechat:

egregor tor chat

Tekst in deze chat:

Instructions
Buy bitcoins

 

To recover your data and prevent leakage to public, you must pay in bitcoins.
Your current price must be discussed in chat.
Contact us in chat and we give you further details.
The information on how to buy bitcoins is written under the Buy Bitcoins tab.
Support chat
14:23:05 26-09-2020    You    
file: RECOVER-FILES.txt
Support    17:30:04 26-09-2020    
Price for you is $1,200,000. We have downloaded a lot of critical data, which will be published on our news website if you do not make a payment. After the payment we will decrypt all your systems, give you listing of files that we have taken, remove data from our servers and give you proofs of deletion. Also we will provide you with security report, so you can fix all your vulnerabilities and be safe again. We are ready to talk to you and discuss on this matter.
Support    17:31:50 26-09-2020
What chat do you prefer for further conversation?

Screenshot van door Egregor versleutelde bestanden (willekeurige extensie):

Files encrypted by Egregor ransomware (.JhWeA extension)

De Egregor ransomware verwijderen:

Het Egregor virus onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Malwarebytes is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van Het Egregor virus. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Malwarebytes DOWNLOADEN De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Malwarebytes kopen. Beperkte proefperiode van 14 dagen beschikbaar. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Het besmette apparaat isoleren:

Sommige ransomware-infecties zijn ontworpen om bestanden op externe opslagapparaten te versleutelen en soms verspreiden ze zich zelfs over het hele lokale netwerk. Daarom is het belangrijk om het geïnfecteerde apparaat (de computer) zo snel mogelijk te isoleren.

Stap 1: De internetverbinding verbreken.

De eenvoudigste manier om een computer los te koppelen van het internet is door de ethernetkabel los te koppelen van het moederbord. Sommige apparaten zijn echter verbonden via een draadloos netwerk en voor sommige gebruikers (vooral degenen die niet bijzonder technisch onderlegd zijn) kan het loskoppelen van kabels lijken lastig. Daarom kunt u het systeem ook handmatig ontkoppelen via het 'Configuratiescherm':

Navigeer naar het "Configuratiescherm", klik op de zoekbalk in de rechterbovenhoek, typ 'Netwerkcentrum" en selecteer het gevonden resultaat:

Disconnecting computer from the Internet (step 1)

Klik op 'Adapterinstellingen wijzigen' in de rechterbovenhoek:

Disconnecting computer from the Internet (step 2)

Klik met de rechtermuisknop op elke verbinding en selecteer 'Uitschakelen'. Zodra deze zijn uitgeschakeld is er geen internetverbinding meer. Om deze terug in te schakelen klikt u opnieuw met de rechtermuisknop en selecteert u 'Inschakelen'.

Disconnecting computer from the Internet (step 3)

Stap 2: Ontkoppel alle opslagapparaten.

Zoals hierboven vermeld, kan ransomware gegevens versleutelen en alle opslagapparaten besmetten die op de computer zijn aangesloten. Daarom moeten alle externe opslagapparaten (flashdrives, draagbare harde schijven, enz.) onmiddellijk worden losgekoppeld. U moet de apparaten wel eerst 'Uitwerpen' in Windows om gegevensbeschadiging te voorkomen:

Navigeer naar "Mijn Computer" en klik met de rechtermuisknop op elk aangesloten apparaat. Kies vervolgens "Uitwerpen":

Ejecting external storage devices

Stap 3: U afmelden bij cloud-diensten.

Sommige ransomware kan software gijzelen die uw gegevens uploadt naar de cloud en kan zo deze gegevens beschadigen of versleutelen. Daarom moet u zich afmelden bij alle cloudopslagaccounts binnen browsers en andere gerelateerde software. Overweeg ook om de cloudbeheersoftware tijdelijk te verwijderen totdat de infectie volledig is verwijderd.

De ransomware-besmetting identificeren:

Om een infectie goed af te handelen, moet men deze eerst identificeren. Sommige ransomware-infecties tonen berichten met een vraag om losgeld (zie bijvoorbeeld het tekstbestand van de WALDO ransomware hieronder).

Identify ransomware-type infection (step 1)

Dit is echter zeldzaam. In de meeste gevallen toont ransomware kortere berichten waarin enkel wordt vermeld dat de gegevens versleuteld zijn en dat de slachtoffers losgeld moeten betalen. Merk op dat ransomware-infecties meestal berichten genereren met verschillende bestandsnamen (bijvoorbeeld "_readme.txt", "READ-ME.txt", "DECRYPTION_INSTRUCTIONS.txt", "DECRYPT_FILES.html" enz.). Daarom lijkt de naam van een losgeldbericht een goede manier te zijn om de infectie te identificeren. Het probleem is dat de meeste van deze namen generiek zijn en dat sommige infecties dezelfde namen gebruiken, ook al zijn de getoonde berichten verschillend en zijn de infecties niet verwant. Daarom kan de bestandsnaam van het bericht ineffectief zijn om de naam van de besmetting te vinden en zelfs leiden tot permanent gegevensverlies (door bijvoorbeeld te proberen gegevens te decoderen met tools die zijn ontworpen voor andere ransomware-infecties zodat de gegevens onherstelbaar worden beschadigd).

Een andere manier om ransomware te identificeren, is door de bestandsextensie te controleren, die aan elk versleuteld bestand is toegevoegd. De naam van de infectie wordt vaak toegevoegd aan de bestandsextensie (zie bestanden die zijn gecodeerd door de Qewe-ransomware hieronder).

Identify ransomware-type infection (step 2)

Deze methode is echter alleen effectief als de bijgevoegde extensie uniek is - veel ransomware-infecties voegen een generieke extensie toe (bijvoorbeeld ".encrypted", ".enc", ".crypted", ".locked", enz.). In deze gevallen is het identificeren van ransomware dmv de bestandsextensie onmogelijk.

Een snelle en eenvoudige manier om ransomwarebesmettingen te identificeren is via de ID Ransomware website. Deze service herkent de meeste bestaande ransomware-infecties. Slachtoffers uploaden enkel het losgeldbericht en/of een versleuteld bestand (we raden u aan beide te uploaden indien mogelijk).

Identify ransomware-type infection (step 3)

De ransomware wordt binnen enkele seconden geïdentificeerd en u ziet verschillende details, zoals de naam van de malwarefamilie waartoe de infectie behoort, of deze kan worden gedecodeerd, enzovoort.

Voorbeeld 1 (Qewe [Stop / Djvu] ransomware):

Identify ransomware-type infection (step 4)

Voorbeeld 2 (.iso [Phobos] ransomware):

Identify ransomware-type infection (step 5)

Als uw gegevens werden versleuteld door een ransomware die niet wordt ondersteund door ID Ransomware, kunt u altijd proberen op internet te zoeken met behulp van bepaalde zoekwoorden (bijvoorbeeld de titel van het losgeldbericht, de bestandsextensie, de opgegeven e-mails voor contactpersonen, cryptowallet-adressen, enz.).

Decryptietools voor de ransomware zoeken:

Versleutelingsalgoritmen die door de meeste ransomware-infecties worden gebruikt, zijn uiterst geavanceerd en als de versleuteling correct wordt uitgevoerd, kan alleen de ontwikkelaar gegevens herstellen. Dit komt omdat decodering een specifieke sleutel vereist, die wordt gegenereerd tijdens de codering. Gegevens herstellen zonder de sleutel is onmogelijk. In de meeste gevallen bewaren de cybercriminelen sleutels op een externe server in plaats van op de geïnfecteerde machine. Dharma (CrySis), Phobos en andere high-end ransomware-infecties zijn vrijwel foutloos, en dus is het onmogelijk om gecodeerde gegevens te herstellen zonder hulp van de ransomware-ontwikkelaars. Er zijn echter ook tientallen ransomware-infecties die slecht ontwikkeld zijn en die fouten vertonen, zoals het gebruik van identieke coderings- en decoderingssleutels voor elk slachtoffer, lokaal opgeslagen sleutels, enz.). Controleer daarom altijd of er geen decoderingstools beschikbaar zijn voor de ransomware die uw computer heeft besmet.

Het vinden van de juiste decryptietool op internet kan erg frustrerend zijn. Om deze reden raden we u aan het 'No More Ransom Project' te gebruiken, als u de ransomware hebt kunnen identificeren. De No More Ransom Project-website bevat een sectie genaamd 'Decryption Tools' met een zoekbalk. Voer daar de naam van de ransomware in en controleer op beschibare decryptietools.

Searching for ransomware decryption tools in nomoreransom.org website

Bestanden herstellen met tools voor gegevensherstel:

Afhankelijk van de situatie (kwaliteit van ransomware-infectie, type versleutelingsalgoritme, enz.), is het soms mogelijk om uw gegevens te herstellen met tools van derden. Daarom raden we u aan om EaseUS Data Recovery Wizard Pro te gebruiken. Deze tool ondersteunt meer dan duizend gegevenstypen (afbeeldingen, video, audio, documenten, etc.) en is zeer intuïtief (er is weinig kennis nodig om gegevens te herstellen).

▼ Download
EaseUS Data Recovery Wizard Pro

Als u software downloadt op deze website gaat u akkoord met ons privacybeleid en de algemene voorwaarden. De proefversie van EaseUS Data Recovery Wizard Pro kan schijven scannen en herstelbare bestanden weergeven - om ze te herstellen, moet u een licentie kopen.

Stap 1: Een scan uitvoeren.

Beweeg uw muis over de partitie die u wilt scannen en selecteer "Scannen". U kunt ook een specifieke map scannen of op een van de snelkoppelingen klikken om het bureaublad en de prullenmand te scannen:

Scanning the storage drive with EaseUS Data Recovery Wizard PRO (step 1)

Wacht tot EaseUS Data Recovery Wizard Pro de scan voltooit. De scanduur is afhankelijk van het volume van de bestanden (aantal en grootte) (voor enkele honderden gigabytes aan bestanden bedraagt de scanduur meer dan een uur bv.). Wees daarom geduldig tijdens het scanproces. We raden ook af om bestaande bestanden te wijzigen of te verwijderen, omdat dit de scan kan verstoren. Als u tijdens het scannen extra nog extra bestanden downloadt dan verlengt dit het scanproces:

Scanning the storage drive with EaseUS Data Recovery Wizard PRO (step 2)

Stap 2: Data herstellen.

Zodra het proces is voltooid moet u op "Herstellen" klikken. Houd er rekening mee dat u vrije ruimte nodig heeft op uw harde schijf om de gegevens te herstellen. Merk ook op dat de proefversie van EaseUS Data Recovery Wizard Pro alleen in staat is om schijven te scannen en herstelbare bestanden weer te geven. Om ze te kunnen herstellen, moet u een licentie kopen:

Recovering data with EaseUS Data Recovery Wizard Pro

Stap 3: De scansessie bewaren (optioneel).

We raden u aan de scansessie op te slaan na het herstellen van de bestanden, mocht u later nog andere bestanden willen herstellen. Klik gewoon op het pictogram "Scansessie opslaan" in de rechterbovenhoek van het scherm en kies de locatie voor het bestand dat moet worden opgeslagen. Dit bespaart veel tijd, omdat u de opslagschijf niet opnieuw hoeft te scannen wanneer u de volgende keer iets wilt herstellen. Houd er echter rekening mee dat gegevens die werden verwijderd na het einde van de scansessie hier niet worden vermeld:

Saving scan session in EaseUS Data Recovery Wizard Pro

Een back-up van uw data:

Goed bestandsbeheer en het maken van back-ups zijn essentieel om uw gegevens goed te beveiligen. Wees daarom altijd voorzichtig en neem uw voorzorgen.

Partitiebeheer: we raden u aan uw gegevens op te slaan in meerdere partities en ervoor te zorgen dat u belangrijke bestanden niet bewaart op de partitie die het besturingssysteem bevat. Als u in een situatie terechtkomt waarin u het systeem niet kunt opstarten en gedwongen wordt de schijf te formatteren waarop het besturingssysteem is geïnstalleerd (in de meeste gevallen is dit de plek waar malware-infecties zich verbergen), dan verliest u alle gegevens die op die partitie zijn opgeslagen. Dit is het voordeel van meerdere partities: als u alle data op één partitie bewaart, wordt u gedwongen om alles te verwijderen. Maar door meerdere partities te maken en uw data correct te verdelen, kunt u dergelijke problemen voorkomen. U kunt één partitie formatteren zonder de andere te beïnvloeden, zodat de ene wordt schoongemaakt en de andere onaangetast blijven. Zo gaan belangrijke gegevens niet gemakkelijk verloren. Partitiebeheer is eenvoudig, en alle informatie daarover vindt u op de documentatiepagina van Microsoft. en worden uw gegevens opgeslagen.

Gegevensback-ups: De meest betrouwbare back-upmethode is een extern opslagapparaat dat niet (permanent) is aangesloten. Kopieer uw gegevens naar een externe harde schijf, flashdrive, SSD, HDD of een ander opslagapparaat, ontkoppel dit en bewaar het op een veilige plaats, uit de buurt van zonlicht en extreme temperaturen. Deze methode is echter vrij inefficiënt, aangezien er regelmatig gegevensback-ups en updates moeten worden gemaakt. U kunt ook een cloudservice of externe server gebruiken. Hier is een internetverbinding voor nodig en is er altijd kans op een inbreuk in de beveiliging. Daarom kunt u ook overwegen om een toepassing te gebruiken om lokale gegevensback-ups te maken.

▼ Download
EaseUS Todo Backup

Als u software op deze website downloadt gaat u akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden. Om alle functionaliteit van het product te kunnen gebruiken; moet u een licentie kopen van EaseUS Todo Backup. Proefversie van 30 dagen beschikbaar.

We raden aan om de EaseUS Todo Backup-applicatie te gebruiken. De "Home"-editie van EaseUS Todo Backup is meestal meer dan voldoende voor gewone gebruikers, de "Business"-editie is meer geschikt voor bedrijven en grote computernetwerken. De EaseUS Todo Backup-applicatie biedt uitgebreide gegevensbeschermingsfuncties. U kunt eenvoudig back-ups maken en deze versleutelen en comprimeren om ze nog beter te beschermen of om ruimte te besparen. U kunt er ook back-up-planningen mee instellen, opstartbare apparaten maken en het systeem herstellen als het crasht. U kunt eenvoudig kiezen waar u de gemaakte back-up wilt opslaan: lokaal; geüpload naar een externe schijf; FTP; cloudopslag of elders. Met andere woorden, EaseUS Todo Backup is een alles-in-één tool, die alle functies biedt die u nodig hebt om een goede back-up van uw gegevens te maken.

Een back-up maken:

Het maken van een back-up voorlopt vrijwel identiek of u nu een bestand, partitie of het hele systeem wilt opnemen in de back-up. Hier gebruiken we File Backup (back-up van bestanden) als voorbeeld:

Stap 1: Kies van welke items u een back-up wilt maken.

Klik op het pictogram "Menu" in de linkerbovenhoek van het scherm om het menu weer te geven en selecteer "File Backup":

Creating data backups with EaseUS Todo Backup tool (step 1)

Selecteer de bestanden waarvan u een back-up wilt maken. U kunt ook een naam en beschrijving invoeren van de back-up die wordt gemaakt:

Creating data backups with EaseUS Todo Backup tool (step 2)

Stap 2: Wijzig de standaardinstellingen.

De EaseUS Todo Backup-applicatie biedt een verscheidenheid aan extra opties die kunnen worden toegevoegd en gewijzigd tijdens het maken van de back-up. U kunt bijvoorbeeld gegevens coderen (een wachtwoord toevoegen), de compressieverhouding selecteren (hoeveel de back-up moet worden gecomprimeerd), prestaties instellen (hoeveel systeembronnen er worden gebruikt), een e-mailmelding toevoegen (u ontvangt een e-mail zodra het proces is voltooid) enzovoort.

Om het scherm met de opties te openen, klik op de knop "Backup Options" in de linkerbenedenhoek van het scherm:

Creating data backups with EaseUS Todo Backup tool (step 3)

Selecteer de instellingen die u wilt wijzigen en klik op "Save". U kunt uw wijzigingen ook resetten door op "Reset to initial settings" te klikken:

Creating data backups with EaseUS Todo Backup tool (step 4)

Stap 3: Selecteer de locatie waar de back-up moet worden bewaard.

Zoals hierboven vermeld, kunt u met EaseUS Todo Backup kiezen waar back-ups worden opgeslagen - lokaal of extern.

Klik op de knop "Browse..." en selecteer de locatie voor de back-up:

Creating data backups with EaseUS Todo Backup tool (step 5)

Stap 4: Het proces goed en veilig voltooien.

Afhankelijk van de locatie die u hebt gekozen zijn er een aantal maatregelen die u mogelijk best kunt nemen om u bestanden te beveiligen en de back-up succesvol te voltooien. Als u de back-up uploadt naar een met internet verbonden locatie (bijvoorbeeld cloudopslag, FTP, enz.), zorg er dan voor dat u uw internetverbinding behoudt, anders moet u opnieuw beginnen. Hetzelfde geldt voor externe opslagapparaten - koppel ze niet los totdat het proces is voltooid.

De voortgangsbalk geeft de geschatte resterende tijd weer. Het maken van grote back-ups (honderden gigabytes) kan uren duren (afhankelijk van de snelheid van het opslagapparaat, uw internetverbinding, enz.). Daarom kunt u met de applicatie ook instellen wat het systeem moet doen (afsluiten, stand-by of slaapstand) zodra de back-up klaar is.

Creating data backups with EaseUS Todo Backup tool (step 6)

De beste manier om schade door ransomware te voorkomen, is door regelmatig back-ups te maken.

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Het Egregor virus QR code
Een QR code (Quick Response Code) is een code die door toestellen kan gelezen worden en die URL's en andere informatie bevat. Deze code kan gelezen worden met de camera van een smartphone of tablet. Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Het Egregor virus op je mobiele toestel.
Door ons aanbevolen:

Maak vandaag nog komaf met Het Egregor virus

▼ VERWIJDER DEZE NU met Malwarebytes

Platform: Windows

Oordeel van de redactie over Malwarebytes:
Zeer goed!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Malwarebytes kopen. Beperkte proefperiode van 14 dagen beschikbaar.