Hoe verwijdert u de Exorcist 2.0 ransomware van een computer?

Ook bekend als: Het Exorcist 2.0 virus
Verspreiding: Laag
Schadeniveau: Ernstig

Instructies voor het verwijderen van de Exorcist 2.0 ransomware

Wat is Exorcist 2.0?

Exorcist 2.0 is een nieuwe variant van de Exorcist ransomware. Deze variant werd ontdekt door JAMESWT. Het blokkeert de toegang tot bestanden door deze te versleutelen en hun bestandsnamen te wijzigen. Het maakt ook een HTA-bestand aan (een uitvoerbaar bestand met het losgeldbericht). Dit bestand wordt in elke map met versleutelde bestanden geplaatst. Exorcist 2.0 hernoemt bestanden door een willekeurige tekenreeks aan hun extensie toe te voegen. Zo wordt bijvoorbeeld een bestand met de naam "1.jpg" hernoemd naar "1.jpg.vQznnv", "2.jpg" naar "2.jpg.vQznnv" enz. Daarnaast maakt deze ransomware een sleutelbestand aan voor elk gecodeerd bestand..

Zoals wordt duidelijk in het losgeldbericht kunnen slachtoffers hun bestanden decoderen met een decryptiesoftware die kan worden gekocht bij de verantwoordelijke criminelen die Exorcist 2.0 ontwikkelden. Op de vermelde Tor-website worden betalingsinstructies gegeven. Zoals op die website wordt vermeld zal de prijs een aantal keer worden verhoogd als slachtoffers niet op tijd betalen. De oorspronkelijke prijs voor een decoderingstool is 300$ in BTC. Dit kan worden betaald door het bedrag over te maken naar de opgegeven BTC-portemonnee. Als bewijs dat de ontwikkelaars van Exorcist 2.0 de juiste software bezitten om bestanden te decoderen, bieden ze een gratis decodering aan van drie bestanden (PNG, JPG, of BMP-bestanden) die kunnen worden geüpload via de tor-website. Maar zelfs al bieden de cybercriminelen aan om bestanden gratis te decoderen, toch wil dat niet zeggen dat men ze mag vertrouwen. Vaak worden slachtoffers die losgeld betalen opgelicht - ze ontvangen geen decoderingstools. Helaas zijn er geen tools van derden bekend die bestanden die werden versleuteld met Exorcist 2.0 kunnen ontsleutelen, althans op dit moment niet. In dergelijke gevallen is de enige manier om bestanden gratis te herstellen, een herstel vanaf een back-up. Het is de moeite waard om te vermelden dat verdere versleuteling kan worden voorkomen door de ransomware van het besturingssysteem te verwijderen. Reeds gecodeerde bestanden blijven echter gecodeerd, zelfs nadat de ransomware is verwijderd.

Screenshot van een bericht waarin gebruikers de instructie krijgen om losgeld te betalen en zo hun gecompromitteerde bestanden te ontsleutelen:

Exorcist 2.0 decrypt instructions (pop-up window/HTA file)

Er bestaan veel ransomware-programma's, enkele voorbeelden zijn Txt (Xorist), Dusk en CRPTD. Meestal blokkeren ze de toegang tot dat door bestanden te versleutelen en vertonen ze een losgeldbericht. De enige ondelinge verschillen zijn vaak het cryptografische algoritme  (symmetrisch of asymmetrisch) dat de ransomware gebruikt voor bestandscodering. Hoe dan ook, meestal kunnen slachtoffers hun bestanden niet decoderen zonder tools die alleen door de verantwoordelijke cybercriminelen kunnen worden geleverd. Decoderen zonder hun hulp is alleen mogelijk in gevallen waarin ransomware bugs of fouten vertoont of nog niet is voltooid. Helaas gebeurt dit niet vaak en de enige manier om bestanden te herstellen zonder tussenkomst van cybercriminelen, is door een gemaakte gegevensback-up te gebruiken. Daarom wordt aanbevolen om altijd een back-up van uw bestanden te maken en deze op een externe server of een niet-aangesloten opslagapparaat te bewaren.

Hoe besmette ransomware mijn computer?

Heel vaak verspreiden cybercriminelen malware via spamcampagnes met e-mails. Daarbij sturen ze e-mails met schadelijke bestanden als bijlage. Als deze bijlagen worden geopend, installeren die schadelijke software. Voorbeelden van bestanden die cybercriminelen bij hun e-mails voegen, zijn Microsoft Office, pdf-documenten, archiefbestanden zoals RAR, ZIP, uitvoerbare bestanden (zoals .exe) en JavaScript. Het is de moeite waard om te vermelden dat deze e-mails weblinks kunnen bevatten die, indien ze worden geopend, het downloadproces van een kwaadaardig bestand starten. Een andere manier om een ​​computer te besmetten met malware, verloopt via kwaadaardige programma's die trojans worden genoemd. Sommige trojans zijn ontworpen om kettinginfecties te veroorzaken: wanneer ze geïnstalleerd zijn, downloaden en installeren ze andere malware. Onbetrouwbare softwaredownloadbronnen zoals niet-officiële websites, freeware-downloadwebsites, gratis bestandshostingwebsites, peer-to-peer-netwerken (bijv. Torrent-clients, eMule en), externe downloaders, enz. kunnen ook worden gebruikt om kwaadaardige programma's te verspreiden. Gebruikers infecteren hun computers wanneer ze deze bestanden te downloaden en openen. Op dat moment installeren die bestanden schadelijke software. Valse software-updaters kunnen kwaadaardige software installeren in plaats van updates voor geïnstalleerde software, of ze misbruiken bugs (fouten) in verouderde software die op de computer van het slachtoffer is geïnstalleerd. Software-cracks kunnen ook de installatie van malware veroorzaken. Deze tools zouden op illegale wijze gelicentieerde software moeten activeren  In plaats daarvan kunnen ze echter ook systemen infecteren met kwaadaardige software.

Overzicht risico's:
Naam Het Exorcist 2.0 virus
Type bedreiging Ransomware, cryptovirus, bestandslocker
Extensie versleutelde bestanden Willekeurige tekenreeks
Bericht met de vraag om losgeld .hta (HTA)-bestand
Losgeldbedrag $300 in Bitcoins
BTC-portemonnee bc1qxrjm8d7j857gnxcp9dys0q5lptsfccllvw0grr
Symptomen U kunt bestanden die op uw computer zijn opgeslagen niet openen, voorheen functionele bestanden hebben nu een andere extensie (bijvoorbeeld my.docx.locked). Er wordt een bericht met de vraag om losgeld op uw bureaublad weergegeven. Cybercriminelen eisen losgeld (meestal in bitcoins) om uw bestanden te ontgrendelen.
Bijkomende informatie Deze ransomware  maakt een sleutelbestand aan voor elk versleuteld bestand
Distributiemethodes Geïnfecteerde e-mailbijlagen (macro's), torrent-websites, schadelijke advertenties.
Schade Alle bestanden zijn versleuteld en kunnen niet worden geopend zonder losgeld te betalen. Extra trojans voor het stelen van wachtwoorden en malware-infecties kunnen samen met de ransomware-infectie worden geïnstalleerd.
Verwijdering

Om Het Exorcist 2.0 virus verwijderen, adviseren onze malwareonderzoekers om uw computer te scannen met Malwarebytes.
▼ Malwarebytes Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Malwarebytes kopen. Beperkte proefperiode van 14 dagen beschikbaar.

Hoe beschermt u zich tegen besmettingen met ransomware?

Software moet worden gedownload van officiële, betrouwbare sites en via directe links. Andere tools en bronnen (zoals degene die worden genoemd in de vorige paragraaf) mogen daarvoor niet worden gebruikt. Er mogen ook nooit installatieprogramma's van derden worden gebruikt om software te installeren. Uw besturingssysteem en geïnstalleerde software moeten worden bijgewerkt met geïmplementeerde functies en tools die worden aangeboden door de officiële ontwikkelaars. Niet-officiële activerings- en / of updatetools zijn vaak ontworpen om malware te installeren. Het is ook niet legaal om gelicentieerde software met dergelijke tools te activeren. Bijlagen en / of links in irrelevante e-mails die werden verzonden vanaf verdachte, onbekende adressen mogen niet worden geopend. Vaak worden dit soort e-mails door cybercriminelen gebruikt om ontvangers te misleiden zodat ze malware op hun computers installeren. Het is de moeite waard om te vermelden dat dergelijke e-mails vaak worden vermomd als belangrijke, officiële berichten. Het besturingssysteem moet regelmatig worden gescand op bedreigingen met een gerenommeerde en up-to-date antivirus- of antispywaresoftware. Als uw computer al is geïnfecteerd met Exorcist 2.0, dan raden we u aan een scan uit te voeren met Malwarebytes om deze ransomware automatisch te verwijderen.

Tekst in het .hta-bestand van de Exorcist 2.0 ransomware (pop-upvenster):

- Decrypt
All your data has been encrypted with Exorcist 2.0 Ransomware.
Do not worry: you have some hours to contact us and decrypt your data by paying a ransom.
If you don't pay in time, price will be increased. Then, if the payment is still not received, your keys will be destroyed.
To do this, install Tor Browser (here: hxxps://www.torproject.org/download/) and follow instructions on this web site: hxxp://7iulpt5i6whht6zo2r52f7vptxtjxs3vfcdxxazllikrtqpupn4epnqd.onion/
IMPORTANT: Do not modify this file, otherwise you will not be able to recover your data!

Weergave op de Tor website:

exorcist 2.0 ransomware tor website appearance

Texkst op deze website:

Exorcist Ransomware

 

Order
If the payment isn't made until NaN-NaN-NaN NaN:NaN:NaN, decryptor price will be increased null times
What's the matter?
All your files have been encrypted with Exorcist Ransomware.

 

The only way to decrypt them back is to buy Exorcist Decryption Tool.

 

The price is 300$

 

You set path to the encrypted file or folder, it will check all encrypted files and decrypt them.

 

We accept Bitcoin (BTC) cryptocurrency.

 

To be sure we have the decryptor and it works you can use Free Decrypt and decrypt only one file for free. But the only file you can decrypt is image (PNG, JPG, BMP), maximum size 3 MB, because they are usually not valuable.

 

Instruction:

 

You need to create a crypto wallet. You can read more about crypto wallets here: hxxps://bit.ly/379vYBt
Learn how to buy cryptocurrency (Bitcoin). Some links where you can find information here:
Bitcoin: hxxps://bit.ly/38nohHM
Copy the wallet number from the address field (depending on what you have chosen) and transfer the necessary amount of cryptocurrency to it. You can read more about translations here: hxxps://bit.ly/36br2dK
After paying the ransom, your files will be decrypted and you will be able to continue your work.

 

IMPORTANT: When transferring funds, carefully check the details to avoid errors and loss of funds. Your files will be decrypted only when transferring funds to our wallet.

FREE DECRYPT (JPG, BMP, PNG)
Free decrypt file
Free decrypt file key (key file is dropped nearby)
PAYMENT
Decryptor price: 300$
Pay in Bitcoin: bc1qxrjm8d7j857gnxcp9dys0q5lptsfccllvw0grr 0.029681 BTC
When funds reach one of these addresses, you automatically get decryption tool.
Chat

Screenshot van door Exorcist 2.0 versleutelde bestanden (willekeurige tekenreeks als nieuwe extensie):

Files encrypted by Exorcist 2.0 ransomware (random extension)

De Exorcist 2.0 ransomware verwijderen:

Het Exorcist 2.0 virus onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Malwarebytes is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van Het Exorcist 2.0 virus. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Malwarebytes DOWNLOADEN De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Malwarebytes kopen. Beperkte proefperiode van 14 dagen beschikbaar. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Het besmette apparaat isoleren:

Sommige ransomware-infecties zijn ontworpen om bestanden op externe opslagapparaten te versleutelen en soms verspreiden ze zich zelfs over het hele lokale netwerk. Daarom is het belangrijk om het geïnfecteerde apparaat (de computer) zo snel mogelijk te isoleren.

Stap 1: De internetverbinding verbreken.

De eenvoudigste manier om een computer los te koppelen van het internet is door de ethernetkabel los te koppelen van het moederbord. Sommige apparaten zijn echter verbonden via een draadloos netwerk en voor sommige gebruikers (vooral degenen die niet bijzonder technisch onderlegd zijn) kan het loskoppelen van kabels lijken lastig. Daarom kunt u het systeem ook handmatig ontkoppelen via het 'Configuratiescherm':

Navigeer naar het "Configuratiescherm", klik op de zoekbalk in de rechterbovenhoek, typ 'Netwerkcentrum" en selecteer het gevonden resultaat:

Disconnecting computer from the Internet (step 1)

Klik op 'Adapterinstellingen wijzigen' in de rechterbovenhoek:

Disconnecting computer from the Internet (step 2)

Klik met de rechtermuisknop op elke verbinding en selecteer 'Uitschakelen'. Zodra deze zijn uitgeschakeld is er geen internetverbinding meer. Om deze terug in te schakelen klikt u opnieuw met de rechtermuisknop en selecteert u 'Inschakelen'.

Disconnecting computer from the Internet (step 3)

Stap 2: Ontkoppel alle opslagapparaten.

Zoals hierboven vermeld, kan ransomware gegevens versleutelen en alle opslagapparaten besmetten die op de computer zijn aangesloten. Daarom moeten alle externe opslagapparaten (flashdrives, draagbare harde schijven, enz.) onmiddellijk worden losgekoppeld. U moet de apparaten wel eerst 'Uitwerpen' in Windows om gegevensbeschadiging te voorkomen:

Navigeer naar "Mijn Computer" en klik met de rechtermuisknop op elk aangesloten apparaat. Kies vervolgens "Uitwerpen":

Ejecting external storage devices

Stap 3: U afmelden bij cloud-diensten.

Sommige ransomware kan software gijzelen die uw gegevens uploadt naar de cloud en kan zo deze gegevens beschadigen of versleutelen. Daarom moet u zich afmelden bij alle cloudopslagaccounts binnen browsers en andere gerelateerde software. Overweeg ook om de cloudbeheersoftware tijdelijk te verwijderen totdat de infectie volledig is verwijderd.

De ransomware-besmetting identificeren:

Om een infectie goed af te handelen, moet men deze eerst identificeren. Sommige ransomware-infecties tonen berichten met een vraag om losgeld (zie bijvoorbeeld het tekstbestand van de WALDO ransomware hieronder).

Identify ransomware-type infection (step 1)

Dit is echter zeldzaam. In de meeste gevallen toont ransomware kortere berichten waarin enkel wordt vermeld dat de gegevens versleuteld zijn en dat de slachtoffers losgeld moeten betalen. Merk op dat ransomware-infecties meestal berichten genereren met verschillende bestandsnamen (bijvoorbeeld "_readme.txt", "READ-ME.txt", "DECRYPTION_INSTRUCTIONS.txt", "DECRYPT_FILES.html" enz.). Daarom lijkt de naam van een losgeldbericht een goede manier te zijn om de infectie te identificeren. Het probleem is dat de meeste van deze namen generiek zijn en dat sommige infecties dezelfde namen gebruiken, ook al zijn de getoonde berichten verschillend en zijn de infecties niet verwant. Daarom kan de bestandsnaam van het bericht ineffectief zijn om de naam van de besmetting te vinden en zelfs leiden tot permanent gegevensverlies (door bijvoorbeeld te proberen gegevens te decoderen met tools die zijn ontworpen voor andere ransomware-infecties zodat de gegevens onherstelbaar worden beschadigd).

Een andere manier om ransomware te identificeren, is door de bestandsextensie te controleren, die aan elk versleuteld bestand is toegevoegd. De naam van de infectie wordt vaak toegevoegd aan de bestandsextensie (zie bestanden die zijn gecodeerd door de Qewe-ransomware hieronder).

Identify ransomware-type infection (step 2)

Deze methode is echter alleen effectief als de bijgevoegde extensie uniek is - veel ransomware-infecties voegen een generieke extensie toe (bijvoorbeeld ".encrypted", ".enc", ".crypted", ".locked", enz.). In deze gevallen is het identificeren van ransomware dmv de bestandsextensie onmogelijk.

Een snelle en eenvoudige manier om ransomwarebesmettingen te identificeren is via de ID Ransomware website. Deze service herkent de meeste bestaande ransomware-infecties. Slachtoffers uploaden enkel het losgeldbericht en/of een versleuteld bestand (we raden u aan beide te uploaden indien mogelijk).

Identify ransomware-type infection (step 3)

De ransomware wordt binnen enkele seconden geïdentificeerd en u ziet verschillende details, zoals de naam van de malwarefamilie waartoe de infectie behoort, of deze kan worden gedecodeerd, enzovoort.

Voorbeeld 1 (Qewe [Stop / Djvu] ransomware):

Identify ransomware-type infection (step 4)

Voorbeeld 2 (.iso [Phobos] ransomware):

Identify ransomware-type infection (step 5)

Als uw gegevens werden versleuteld door een ransomware die niet wordt ondersteund door ID Ransomware, kunt u altijd proberen op internet te zoeken met behulp van bepaalde zoekwoorden (bijvoorbeeld de titel van het losgeldbericht, de bestandsextensie, de opgegeven e-mails voor contactpersonen, cryptowallet-adressen, enz.).

Decryptietools voor de ransomware zoeken:

Versleutelingsalgoritmen die door de meeste ransomware-infecties worden gebruikt, zijn uiterst geavanceerd en als de versleuteling correct wordt uitgevoerd, kan alleen de ontwikkelaar gegevens herstellen. Dit komt omdat decodering een specifieke sleutel vereist, die wordt gegenereerd tijdens de codering. Gegevens herstellen zonder de sleutel is onmogelijk. In de meeste gevallen bewaren de cybercriminelen sleutels op een externe server in plaats van op de geïnfecteerde machine. Dharma (CrySis), Phobos en andere high-end ransomware-infecties zijn vrijwel foutloos, en dus is het onmogelijk om gecodeerde gegevens te herstellen zonder hulp van de ransomware-ontwikkelaars. Er zijn echter ook tientallen ransomware-infecties die slecht ontwikkeld zijn en die fouten vertonen, zoals het gebruik van identieke coderings- en decoderingssleutels voor elk slachtoffer, lokaal opgeslagen sleutels, enz.). Controleer daarom altijd of er geen decoderingstools beschikbaar zijn voor de ransomware die uw computer heeft besmet.

Het vinden van de juiste decryptietool op internet kan erg frustrerend zijn. Om deze reden raden we u aan het 'No More Ransom Project' te gebruiken, als u de ransomware hebt kunnen identificeren. De No More Ransom Project-website bevat een sectie genaamd 'Decryption Tools' met een zoekbalk. Voer daar de naam van de ransomware in en controleer op beschibare decryptietools.

Searching for ransomware decryption tools in nomoreransom.org website

Bestanden herstellen met tools voor gegevensherstel:

Afhankelijk van de situatie (kwaliteit van ransomware-infectie, type versleutelingsalgoritme, enz.), is het soms mogelijk om uw gegevens te herstellen met tools van derden. Daarom raden we u aan om EaseUS Data Recovery Wizard Pro te gebruiken. Deze tool ondersteunt meer dan duizend gegevenstypen (afbeeldingen, video, audio, documenten, etc.) en is zeer intuïtief (er is weinig kennis nodig om gegevens te herstellen).

▼ Download
EaseUS Data Recovery Wizard Pro

Als u software downloadt op deze website gaat u akkoord met ons privacybeleid en de algemene voorwaarden. De proefversie van EaseUS Data Recovery Wizard Pro kan schijven scannen en herstelbare bestanden weergeven - om ze te herstellen, moet u een licentie kopen.

Stap 1: Een scan uitvoeren.

Beweeg uw muis over de partitie die u wilt scannen en selecteer "Scannen". U kunt ook een specifieke map scannen of op een van de snelkoppelingen klikken om het bureaublad en de prullenmand te scannen:

Scanning the storage drive with EaseUS Data Recovery Wizard PRO (step 1)

Wacht tot EaseUS Data Recovery Wizard Pro de scan voltooit. De scanduur is afhankelijk van het volume van de bestanden (aantal en grootte) (voor enkele honderden gigabytes aan bestanden bedraagt de scanduur meer dan een uur bv.). Wees daarom geduldig tijdens het scanproces. We raden ook af om bestaande bestanden te wijzigen of te verwijderen, omdat dit de scan kan verstoren. Als u tijdens het scannen extra nog extra bestanden downloadt dan verlengt dit het scanproces:

Scanning the storage drive with EaseUS Data Recovery Wizard PRO (step 2)

Stap 2: Data herstellen.

Zodra het proces is voltooid moet u op "Herstellen" klikken. Houd er rekening mee dat u vrije ruimte nodig heeft op uw harde schijf om de gegevens te herstellen. Merk ook op dat de proefversie van EaseUS Data Recovery Wizard Pro alleen in staat is om schijven te scannen en herstelbare bestanden weer te geven. Om ze te kunnen herstellen, moet u een licentie kopen:

Recovering data with EaseUS Data Recovery Wizard Pro

Stap 3: De scansessie bewaren (optioneel).

We raden u aan de scansessie op te slaan na het herstellen van de bestanden, mocht u later nog andere bestanden willen herstellen. Klik gewoon op het pictogram "Scansessie opslaan" in de rechterbovenhoek van het scherm en kies de locatie voor het bestand dat moet worden opgeslagen. Dit bespaart veel tijd, omdat u de opslagschijf niet opnieuw hoeft te scannen wanneer u de volgende keer iets wilt herstellen. Houd er echter rekening mee dat gegevens die werden verwijderd na het einde van de scansessie hier niet worden vermeld:

Saving scan session in EaseUS Data Recovery Wizard Pro

Een back-up van uw data:

Goed bestandsbeheer en het maken van back-ups zijn essentieel om uw gegevens goed te beveiligen. Wees daarom altijd voorzichtig en neem uw voorzorgen.

Partitiebeheer: we raden u aan uw gegevens op te slaan in meerdere partities en ervoor te zorgen dat u belangrijke bestanden niet bewaart op de partitie die het besturingssysteem bevat. Als u in een situatie terechtkomt waarin u het systeem niet kunt opstarten en gedwongen wordt de schijf te formatteren waarop het besturingssysteem is geïnstalleerd (in de meeste gevallen is dit de plek waar malware-infecties zich verbergen), dan verliest u alle gegevens die op die partitie zijn opgeslagen. Dit is het voordeel van meerdere partities: als u alle data op één partitie bewaart, wordt u gedwongen om alles te verwijderen. Maar door meerdere partities te maken en uw data correct te verdelen, kunt u dergelijke problemen voorkomen. U kunt één partitie formatteren zonder de andere te beïnvloeden, zodat de ene wordt schoongemaakt en de andere onaangetast blijven. Zo gaan belangrijke gegevens niet gemakkelijk verloren. Partitiebeheer is eenvoudig, en alle informatie daarover vindt u op de documentatiepagina van Microsoft. en worden uw gegevens opgeslagen.

Gegevensback-ups: De meest betrouwbare back-upmethode is een extern opslagapparaat dat niet (permanent) is aangesloten. Kopieer uw gegevens naar een externe harde schijf, flashdrive, SSD, HDD of een ander opslagapparaat, ontkoppel dit en bewaar het op een veilige plaats, uit de buurt van zonlicht en extreme temperaturen. Deze methode is echter vrij inefficiënt, aangezien er regelmatig gegevensback-ups en updates moeten worden gemaakt. U kunt ook een cloudservice of externe server gebruiken. Hier is een internetverbinding voor nodig en is er altijd kans op een inbreuk in de beveiliging. Daarom kunt u ook overwegen om een toepassing te gebruiken om lokale gegevensback-ups te maken.

▼ Download
EaseUS Todo Backup

Als u software op deze website downloadt gaat u akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden. Om alle functionaliteit van het product te kunnen gebruiken; moet u een licentie kopen van EaseUS Todo Backup. Proefversie van 30 dagen beschikbaar.

We raden aan om de EaseUS Todo Backup-applicatie te gebruiken. De "Home"-editie van EaseUS Todo Backup is meestal meer dan voldoende voor gewone gebruikers, de "Business"-editie is meer geschikt voor bedrijven en grote computernetwerken. De EaseUS Todo Backup-applicatie biedt uitgebreide gegevensbeschermingsfuncties. U kunt eenvoudig back-ups maken en deze versleutelen en comprimeren om ze nog beter te beschermen of om ruimte te besparen. U kunt er ook back-up-planningen mee instellen, opstartbare apparaten maken en het systeem herstellen als het crasht. U kunt eenvoudig kiezen waar u de gemaakte back-up wilt opslaan: lokaal; geüpload naar een externe schijf; FTP; cloudopslag of elders. Met andere woorden, EaseUS Todo Backup is een alles-in-één tool, die alle functies biedt die u nodig hebt om een goede back-up van uw gegevens te maken.

Een back-up maken:

Het maken van een back-up voorlopt vrijwel identiek of u nu een bestand, partitie of het hele systeem wilt opnemen in de back-up. Hier gebruiken we File Backup (back-up van bestanden) als voorbeeld:

Stap 1: Kies van welke items u een back-up wilt maken.

Klik op het pictogram "Menu" in de linkerbovenhoek van het scherm om het menu weer te geven en selecteer "File Backup":

Creating data backups with EaseUS Todo Backup tool (step 1)

Selecteer de bestanden waarvan u een back-up wilt maken. U kunt ook een naam en beschrijving invoeren van de back-up die wordt gemaakt:

Creating data backups with EaseUS Todo Backup tool (step 2)

Stap 2: Wijzig de standaardinstellingen.

De EaseUS Todo Backup-applicatie biedt een verscheidenheid aan extra opties die kunnen worden toegevoegd en gewijzigd tijdens het maken van de back-up. U kunt bijvoorbeeld gegevens coderen (een wachtwoord toevoegen), de compressieverhouding selecteren (hoeveel de back-up moet worden gecomprimeerd), prestaties instellen (hoeveel systeembronnen er worden gebruikt), een e-mailmelding toevoegen (u ontvangt een e-mail zodra het proces is voltooid) enzovoort.

Om het scherm met de opties te openen, klik op de knop "Backup Options" in de linkerbenedenhoek van het scherm:

Creating data backups with EaseUS Todo Backup tool (step 3)

Selecteer de instellingen die u wilt wijzigen en klik op "Save". U kunt uw wijzigingen ook resetten door op "Reset to initial settings" te klikken:

Creating data backups with EaseUS Todo Backup tool (step 4)

Stap 3: Selecteer de locatie waar de back-up moet worden bewaard.

Zoals hierboven vermeld, kunt u met EaseUS Todo Backup kiezen waar back-ups worden opgeslagen - lokaal of extern.

Klik op de knop "Browse..." en selecteer de locatie voor de back-up:

Creating data backups with EaseUS Todo Backup tool (step 5)

Stap 4: Het proces goed en veilig voltooien.

Afhankelijk van de locatie die u hebt gekozen zijn er een aantal maatregelen die u mogelijk best kunt nemen om u bestanden te beveiligen en de back-up succesvol te voltooien. Als u de back-up uploadt naar een met internet verbonden locatie (bijvoorbeeld cloudopslag, FTP, enz.), zorg er dan voor dat u uw internetverbinding behoudt, anders moet u opnieuw beginnen. Hetzelfde geldt voor externe opslagapparaten - koppel ze niet los totdat het proces is voltooid.

De voortgangsbalk geeft de geschatte resterende tijd weer. Het maken van grote back-ups (honderden gigabytes) kan uren duren (afhankelijk van de snelheid van het opslagapparaat, uw internetverbinding, enz.). Daarom kunt u met de applicatie ook instellen wat het systeem moet doen (afsluiten, stand-by of slaapstand) zodra de back-up klaar is.

Creating data backups with EaseUS Todo Backup tool (step 6)

De beste manier om schade door ransomware te voorkomen, is door regelmatig back-ups te maken.

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Het Exorcist 2.0 virus QR code
Een QR code (Quick Response Code) is een code die door toestellen kan gelezen worden en die URL's en andere informatie bevat. Deze code kan gelezen worden met de camera van een smartphone of tablet. Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Het Exorcist 2.0 virus op je mobiele toestel.
Door ons aanbevolen:

Maak vandaag nog komaf met Het Exorcist 2.0 virus

▼ VERWIJDER DEZE NU met Malwarebytes

Platform: Windows

Oordeel van de redactie over Malwarebytes:
Zeer goed!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Malwarebytes kopen. Beperkte proefperiode van 14 dagen beschikbaar.