FacebookTwitterLinkedIn

Hoe verwijdert u de ValidGeneration adware?

Ook bekend als: Advertenties van ValidGeneration
Type: Mac Virus
Schadeniveau: Medium

Hoe verwijdert u ValidGeneration van een Mac?

Wat is ValidGeneration?

ValidGeneration wordt geklasseerd als een adware en een browserkaper. Deze app toont advertenties en promoot z6airr.com en adjustablesample.com (valse zoekmachines) door het wijzigen van de browserinstellingen. De app kan ook gevoelige gegevens lezen in de browser. Vaak downloaden gebruikers adware-apps zoals deze onbedoeld. ValidGeneration en vergelijkbare apps worden dan ook geklasseerd als mogelijk ongewenste apps.

ValidGeneration adware

In de meeste gevallen tonen apps zoals ValidGeneration banners, kortingsbonnen, pop-upadvertenties, enquêtes en andere advertenties. Het probleem is dat die advertenties vaak zijn ontworpen om onbetrouwbare websites te promoten, in sommige gevallen kunnen ze ook ongewenste downloads en installaties veroorzaken. Bovendien verandert ValidGeneration de browserinstellingen om z6airr.com.com te promoten op Safari en adjustablesample.com op Chrome. Dit wordt gedaan door dit adres (afhankelijk van de gekaapte browser) in te stellen als het adres van de standaard zoekmachine, startpagina en URL voor nieuwe tabbladen. Het is goed om te beseffen dat zowel z6airr.com als adjustablesample.com resultaten vertonen die worden gegenereerd door Yahoo (ze verwijzen gebruikers door naar search.yahoo.com). Meestal kunnen gebruikers het adres van de gepromote zoekmachine (in dit geval ValidGeneration) niet verwijderen, zolang de browserkaper is geïnstalleerd. Een ander probleem met de ValidGeneration-app is dat deze gevoelige gegevens kan lezen, zoals wachtwoorden, creditcardgegevens, telefoonnummers (en andere gegevens, zoals de browsegeschiedenis). Deze informatie kan worden misbruikt voor verschillende kwaadaardige doeleinden. Ze kunnen persoonlijke accounts stelen (bijv. e-mail, sociale media), identiteiten stelen, frauduleuze aankopen en transacties uitvoeren. zo kunnen gebruikers van ValidGeneration het slachtoffer worden van identiteitsdiefstal, de toegang tot hun accounts verliezen, financiële verliezen lijden, onveilige situaties op internet en privacyschendingen ervaren.

Overzicht risico's:
Naam Advertenties van ValidGeneration
Type bedreiging Adware, Mac-malware, Mac-virus
Detectienamen Avast (MacOS:AdAgent-L [Adw]), AVG (MacOS:AdAgent-L [Adw]), ESET-NOD32 (Multiple Detections), Kaspersky (Not-a-virus:HEUR:AdWare.OSX.Adload.h), volledige lijst (VirusTotal)
Bijkomende informatie Deze app is onderdeel van de Adload malware-groep.
Symptomen Uw Mac wordt langzamer dan normaal, u ziet ongewenste pop-upadvertenties, u wordt omgeleid naar dubieuze websites.
Distributiemethodes Misleidende pop-upadvertenties, gratis software-installatieprogramma's (bundeling), valse Flash Player-installatieprogramma's, downloads van torrent-bestanden.
Schade Het bespioneren van internetbrowsers (mogelijke privacyschendingen), weergave van ongewenste advertenties, omleidingen naar dubieuze websites, verlies van privé-informatie.
Malware verwijderen (Mac)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw Mac met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Mac Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

ValidGeneration lijkt sterk op (of is zelfs identiek aan) een aantal andere apps van dit type, zoals bijvoorbeeld AdjustableProduct, OperativeState, BoostCoordinator. In de meeste gevallen zijn apps van dit type nutteloos: ze bevatten geen nuttige functionaliteit, verbeteren de browse-ervaring niet enz. Ze zijn alleen ontworpen om hun ontwikkelaars te helpen geld te verdienen door allerlei advertenties weer te geven, persoonlijke gegevens te verzamelen of valse zoekmachines te promoten. motor. Mogelijk ongewenste programma's zoals ValidGeneration kunt u best nooit downloaden en installeren.

Hoe werd ValidGeneration op mijn computer geïnstalleerd?

Vaak worden mogelijke ongewenste programma's verspreid via de setups van andere programma's. Ze worden daarin opgenomen als aanvullende aanbiedingen. Wanneer gebruikers deze programma's downloaden en installeren zonder de instellingen te controleren op aanbiedingen voor het downloaden of installeren van extra inbegrepen apps, dan downloaden of installeren ze die apps onbedoeld. Doorgaans kunnen aanbiedingen voor het downloaden of installeren van meegeleverde apps worden geweigerd in de "Geavanceerde", "Aangepaste", "Handmatige" en andere instellingen van de installers. Deze distributiemethode staat bekend als "bundeling". Soms downloaden of installeren gebruikers ongewenste apps ook onbewust, nadat ze op misleidende advertenties klikken die zijn ontworpen om bepaalde scripts uit te voeren.

Hoe voorkomt u de installatie van mogelijk ongewenste apps?

Bestanden en programma's zou u enkel mogen downloaden vanaf officiële pagina's en via directe links. Niet-officiële pagina's, externe downloaders en installatieprogramma's, peer-to-peer-netwerken (bijv. torrent-clients, eMule), enz. worden vaak gebruikt als tools om mogelijk ongewenste, en in sommige gevallen zelfs kwaadaardige, applicaties te verspreiden . Ook moeten downloaders of installers met instellingen als "Geavanceerde", "Aangepaste" of "Handmatige" opties worden gecontroleerd op aanbiedingen om mogelijk ongewenste apps te downloaden en / of te installeren. Een andere manier om ongewenste downloads of installaties te vermijden, is door niet op advertenties te klikken die op verdachte websites verschijnen. Dergelijke advertenties kunnen zijn ontworpen om onbetrouwbare websites te openen of downloads en installaties te veroorzaken. Als er al ongewenste en verdachte extensies, add-ons of plug-ins op uw browser zijn geïnstalleerd, dan moeten deze worden verwijderd. Hetzelfde geldt voor dergelijke software die op het besturingssysteem is geïnstalleerd. Als uw computer al is geïnfecteerd met ValidGeneration, dan raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze adware automatisch te verwijderen.

Pop-upvenster dat wordt weergegeven zodra de installatie van ValidGeneration is voltooid:

validgenerationa adware pop-up displayed once installation is finished

Z6airr.com toont resultaten die afkomstig zijn van Yahoo (GIF):

z6airr.com redirects to search.yahoo.com

Adjustablesample.com toont resultaten die afkomstig zijn van Yahoo (GIF):

validgeneration adware search.adjustablesample.com provides its results

ValidGeneration op Safari:

validgeneration adware installed on safari

ValidGeneration's installatiemap:

validgeneration adware contents folder

Onmiddellijke automatische Mac malware verwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om Mac malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner voor Mac De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Video die toont hoe adware en browserkapers te verwijderen van een Mac computer:

De ValidGeneration adware verwijderen:

Verwijder aan ValidGeneration gerelateerde mogelijk ongewenste applicaties uit uw map "Applicaties":

mac browser hijacker removal from applications folder

Klik op het pictogram Finder. Selecteer in het Finder-venster "Applicaties". Zoek in de map met toepassingen naar "MPlayerX", "NicePlayer", of andere verdachte toepassingen en sleep ze naar de prullenbak. Na het verwijderen van de potentieel ongewenste toepassing(en) die online advertenties veroorzaken, scant u uw Mac op eventuele resterende ongewenste componenten.

Verwijder aan de advertenties van validgeneration gerelateerde bestanden en mappen:

Klik op het ga naar map commando

Klik op het Finder icoon, vanuit de menubalk kies je Ga en klik je op Ga naar map...

step1Controleer of er zich door de adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchAgents folder:

adware verwijderen uit de map launch agents stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de launch agents map stap 2In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step2Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/Application Support:

verwijder adware uit de map application support stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/Application Support

verwijder adware uit de map application support stap 2In de map “Application Support” zoek je naar recent toegevoegde verdachte mappen. Bijvoorbeeld “MplayerX” or “NicePlayer”, en je verplaatst deze mappen naar de prullenbak.

step3Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map ~/Library/LaunchAgents:

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 1


In de Ga naar map...-balk typ je: ~/Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 2

In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak verschillende bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step4Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchDaemons:

adware verwijderen uit de map launch daemons stap 1In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchDaemons

Adware verwijderen uit de map launch daemons folder stap 2In de map “LaunchDaemons” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn: “com.aoudad.net-preferences.plist”, “com.myppes.net-preferences.plist”, "com.kuklorest.net-preferences.plist”, “com.avickUpd.plist”, etc., en je verplaatst deze naar de prullenbak.

step 5 Scan uw Mac met Combo Cleaner:

Als u alle stappen in de juiste volgorde hebt gevolgd dan zou uw Mac nu helemaal virus- en malwarevrij moeten zijn. Om zeker te weten of uw systeem niet langer besmet is voert u best een scan uit met Combo Cleaner Antivirus. Download dit programma HIER. Na het downloaden van het bestand moet u dubbelklikken op het combocleaner.dmg installatiebestand, in het geopende venster sleept u het Combo Cleaner-icoon naar het Applicaties-icoon. Nu opent u launchpad en klikt u op het Combo Cleaner-icoon. Wacht tot Combo Cleaner de virusdefinities heeft bijgewerkt en klik vervolgens op de knop 'Start Combo Scan'.

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner zal uw Mac scannen op malwarebesmettingen. Als de scan meldt 'geen bedreigingen gevonden' - dan betekent dit dat u verder de verwijderingsgids kunt volgen. In het andere geval is het aanbevolen alle gevonden besmettingen te verwijderen voor u verder gaat.

scan-with-combo-cleaner-2

Na het verwijderen van bestanden en mappen die werden aangemaakt door deze adware ga je verder met het verwijderen van frauduleuze extensies uit je internetbrowsers.

Advertenties van ValidGeneration verwijderen uit de internetbrowsers:

safari browser iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Safari:

Verwijder aan advertenties van validgeneration gerelateerde Safari extensies:

safari browser voorkeuren

Open de Safari-browser, vanuit de menubalk selecteer je "Safari" en klik je op "Voorkeuren...".

safari extensies venster

In het scherm met de voorkeuren selecteer je "Extensies" en zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte extensies. Als je die gevonden hebt klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies kunt verwijderen uit de Safari-browser, ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties lees je hier hoe Safari te resetten.

firefox browser iconKwaadaardige plug-ins verwijderen uit Mozilla Firefox:

Verwijder aan advertenties van validgeneration gerelateerde Mozilla Firefox add-ons:

toegang verkrijgen tot de mozilla firefox add-ons

Open je Mozilla Firefox-browser. In de rechterbovenhoek van het scherm klik je op de "Menu openen"-knop (met de drie horizontale lijnen). Uit het geopende menu selecteer je "Add-ons".

verwijder kwaadaardige add-ons uit mozilla firefox

Kies het tabblad "Extensies" en zoek naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Eens gevonden klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Mozilla Firefox-browser kunt verwijderen - ze zijn niet noodzakelijk voor de goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Mozilla Firefox resetten.

chrome-browser-iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Google Chrome:

Verwijder aan advertenties van validgeneration gerelateerde Google Chrome add-ons:

verwijder kwaadaardige extensies uit google chrome stap 1

Open Google Chrome en klik op de "Chrome menu"-knop (drie horizontale lijnen) gesitueerd in de rechterbovenhoek van het browserscherm. In het uitklapmenu selecteer je "Meer tools" en vervolgens "Extensies".

verwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome stap 2

In het scherm "Extensies" zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Als je die gevonden hebt klik je op de "Prullenbak"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Google Chrome-browser kunt verwijderen. Ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  •  Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Google Chrome resetten.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Advertenties van ValidGeneration QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Advertenties van ValidGeneration op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Mac malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner voor Mac

Platform: macOS

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.