Hoe verwijdert u de GeneralSection adware van uw besturingssysteem?

Ook bekend als: Advertenties van GeneralSection
Type: Mac Virus
Verspreiding: Laag
Schadeniveau: Medium

Hoe verwijdert u de GeneralSection adware van een Mac?

Wat is GeneralSection?

GeneralSection is kwaadaardige software die wordt geklasseerd als adware. Deze app heeft ook eigenschappen van een browserkaper. Na de installatie vertoont GeneralSection intrusieve advertenties en wijzigt het de browserinstellingen om valse zoekmachines te promoten. Op Safari-browsers wordt 0yrvtrh.com gepromoot en op Google Chrome search.adjustablesample.com. De meeste adwares en browserkapers bespioneren de browse-activiteit van gebruikers. Vanwege de verdachte methoden die worden gebruikt om GeneralSection te verspreiden, wordt het beschouwd als een mogelijk ongewenst programma.

GeneralSection adware

Adware maakt het plaatsen van pop-ups, banners, kortingsbonnen en andere opdringerige advertenties mogelijk - meestal bovenop elke bezochte website. De vertoonde advertenties verbergen de pagina-inhoud en beperken de browsersnelheid. Eenmaal aangeklikt, verwijzen de opdringerige advertenties door naar allerlei onbetrouwbare en kwaadaardige websites. Sommige kunnen zelfs stiekem software downloaden en installeren (bijv. ongewenste programma's). De browserkaper wijst de startpagina van de browser, de standaardzoekmachine en de URL's voor nieuwe tabbladen / vensters toe aan de adressen van nep-zoekmachines. Deze ogenschijnlijk kleine wijzigingen hebben een negatieve impact op de browse-ervaring. Met een browserkaper op uw computer worden alle nieuwe browsertabbladen en -vensters die worden geopend en alle zoekopdrachten via de URL-balk - doorverwezen naar het gepromote adres. GeneralSection promoot op deze manier 0yrvtrh.com (Safari) en search.adjustablesample.com (Google Chrome). Valse zoekmachines kunnen zelden eigen resultaten genereren, dus verwijzen ze door naar Google, Bing, Yahoo en andere legitieme zoekmachines. Browserkapers kunnen ook de toegang tot de browserinstellingen beperken of weigeren en alle wijzigingen ongedaan maken die gebruikers proberen aan te brengen in hun browserinstellingen. Zoals vermeld in de inleiding, hebben de meeste mogelijk ongewenste programma's (inclusief adware en browserkapers) mogelijkheden voor datatracking. Ze kunnen de browse-activiteit (bezochte URL's, bekeken webpagina's, ingevoerde zoekopdrachten enz.) registreren en daar persoonlijke informatie uit verzamelen (IP-adressen, geolocaties en andere details). Deze gevoelige data wordt vervolgens gedeeld met (of verkocht aan) derden (mogelijk cybercriminelen), die eveneens proberen deze gegevens te misbruiken om er winst mee te maken. Met andere woorden, de aanwezigheid van ongewenste apps op apparaten kan leiden tot systeeminfecties, financiële verliezen, ernstige privacyschendingen en zelfs identiteitsdiefstal. Daarom wordt sterk aangeraden om alle verdachte applicaties, browserextensies en plug-ins onmiddellijk na detectie te verwijderen.

Overzicht risico's:
Naam Advertenties van GeneralSection
Type bedreiging Adware, Mac-malware, Mac-virus
Extra informatie Deze app behoort tot de Adload malware-familie.
Symptomen Uw Mac werkt trager dan gewoonlijk, u ziet ongewenste pop-ups met advertenties, u wordt doorverwezen naar dubieuze websites.
Distributiemethodes Misleidende pop-ups met advertenties, gratis software installers (bundling), valse Flash Player installers, downloads via torrent-bestanden.
Schade Internetbrowser tracking (mogelijke privacyschendingen), vertonen van ongewenste advertenties, doorverwijzingen naar dubieuze websites, verlies van privégegevens.
Verwijdering

Om Advertenties van GeneralSection verwijderen, adviseren onze malwareonderzoekers om uw computer te scannen met Combo Cleaner.
▼ Combo Cleaner Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 3 dagen beschikbaar.

ElementaryMethod, WebFunctionSearch en DefaultProgress zijn enkele voorbeelden van andere apps van het adware-type. Deze zien er vaak legitiem en handig uit maar gebruikers worden misleid met aanbiedingen van allerlei 'handige' functies zodat ze de apps zouden downloaden / installeren. Maar hoe goed de beloofde functies ook klinken, ze zijn zelden operationeel. Dit geldt in feite voor vrijwel alle ongewenste programma's. Het enige doel van ongewenste applicaties is inkomsten op te leveren voor de ontwikkelaars. Voor gebruikers bieden ze geen meerwaarde en kunnen ze juist ernstige problemen veroorzaken. Ongewenste programma's zijn ontworpen om opdringerige advertenties te tonen, onbetrouwbare en kwaadaardige sites geforceerd te openen, browserinstellingen aan te passen en privégegevens te verzamelen.

Hoe werd GeneralSection op mijn computer geïnstalleerd?

Mogelijk ongewenste programma's worden verspreid via downloaders en installers van andere sotware. Deze valse marketingtactiek waarbij reguliere software samen met ongewenste of kwaadaardige toevoegingen wordt verpakt, wordt "bundeling". Het overhaasten van downloads en installaties (negeren van de voorwaarden, overslaan van stappen en secties, enz.) verhogen het risico dat er onbedoeld gebundelde inhoud op het systeem wordt toegelaten. Opdringerige advertenties verspreiden ook mogelijk ongewenste programma's. Nadat erop is geklikt, kunnen ze scripts uitvoeren die deze applicaties downloaden en installeren zonder toestemming van de gebruiker. Sommige mogelijk ongewenst programma's hebben ook "officiële" downloadpagina's.

Hoe voorkomt u de installatie van mogelijk ongewenste applicaties?

Software moet altijd worden onderzocht voordat deze wordt gedownload, geïnstalleerd of aangekocht. Het is belangrijk om alleen te downloaden vanaf officiële en geverifieerde bronnen. Onofficiële en gratis sites voor het hosten van bestanden, peer-to-peer-deelnetwerken en andere externe downloaders - worden als onbetrouwbaar beschouwd omdat ze vaak misleidende of gebundelde inhoud aanbieden. Bij het downloaden / installeren is het aanbevolen om de voorwaarden te lezen, alle beschikbare opties te verkennen, de "Aangepaste" of "Geavanceerde" instellingen te gebruiken en u af te melden voor aanvullende apps, tools, functies, enzovoort. Opdringerige advertenties lijken vaak legitiem, maar ze verwijzen door naar dubieuze websites (met inhoud zoals gokken, pornografie, dating voor volwassenen, enz.). Als u dergelijke advertenties of omleidingen opmerkt, dan moet uw systeem worden geïnspecteerd en moeten alle verdachte applicaties, browserextensies en plug-ins onmiddellijk worden verwijderd. Als uw computer al is geïnfecteerd met GeneralSection, dan raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze adware automatisch te verwijderen.

Pop-upvenster dat wordt weergegeven zodra de installatie van de GeneralSection adware is voltooid:

Pop-up displayed once GeneralSection installation is done

GeneralSection promoot 0yrvtrh.com (GIF):

GeneralSection adware promoting the 0yrvtrh.com fake search engine (GIF)

GeneralSection promoot search.adjustablesample.com (GIF):

GeneralSection adware promoting the search.adjustablesample.com fake search engine (GIF)

GeneralSection adware op de Safari browser:

GeneralSection adware installed onto Safari

GeneralSection adware' installatiemap:

GeneralSection adware install folder

Advertenties van GeneralSection onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Combo Cleaner is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van Advertenties van GeneralSection. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Combo Cleaner DOWNLOADEN (Mac) De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 3 dagen beschikbaar. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Video die toont hoe adware en browserkapers te verwijderen van een Mac-computer:

De GeneralSection adware verwijderen:

Verwijder aan GeneralSection gerelateerde mogelijk ongewenste applicaties uit de map "Applicaties":

mac browser hijacker removal from applications folder

Klik op het pictogram Finder. Selecteer in het Finder-venster "Applicaties". Zoek in de map met toepassingen naar "MPlayerX", "NicePlayer", of andere verdachte toepassingen en sleep ze naar de prullenbak. Na het verwijderen van de potentieel ongewenste toepassing(en) die online advertenties veroorzaken, scant u uw Mac op eventuele resterende ongewenste componenten.

Verwijder aan de advertenties van generalsection gerelateerde bestanden en mappen:

Klik op het ga naar map commando

Klik op het Finder icoon, vanuit de menubalk kies je Ga en klik je op Ga naar map...

step1Controleer of er zich door de adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchAgents folder:

adware verwijderen uit de map launch agents stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de launch agents map stap 2In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step2Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/Application Support:

verwijder adware uit de map application support stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/Application Support

verwijder adware uit de map application support stap 2In de map “Application Support” zoek je naar recent toegevoegde verdachte mappen. Bijvoorbeeld “MplayerX” or “NicePlayer”, en je verplaatst deze mappen naar de prullenbak.

step3Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map ~/Library/LaunchAgents:

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 1


In de Ga naar map...-balk typ je: ~/Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 2

In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak verschillende bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step4Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchDaemons:

adware verwijderen uit de map launch daemons stap 1In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchDaemons

Adware verwijderen uit de map launch daemons folder stap 2In de map “LaunchDaemons” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn: “com.aoudad.net-preferences.plist”, “com.myppes.net-preferences.plist”, "com.kuklorest.net-preferences.plist”, “com.avickUpd.plist”, etc., en je verplaatst deze naar de prullenbak.

step 5 Scan uw Mac met Combo Cleaner:

Als u alle stappen in de juiste volgorde hebt gevolgd dan zou uw Mac nu helemaal virus- en malwarevrij moeten zijn. Om zeker te weten of uw systeem niet langer besmet is voert u best een scan uit met Combo Cleaner Antivirus. Download dit programma HIER. Na het downloaden van het bestand moet u dubbelklikken op het combocleaner.dmg installatiebestand, in het geopende venster sleept u het Combo Cleaner-icoon naar het Applicaties-icoon. Nu opent u launchpad en klikt u op het Combo Cleaner-icoon. Wacht tot Combo Cleaner de virusdefinities heeft bijgewerkt en klik vervolgens op de knop 'Start Combo Scan'.

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner zal uw Mac scannen op malwarebesmettingen. Als de scan meldt 'geen bedreigingen gevonden' - dan betekent dit dat u verder de verwijderingsgids kunt volgen. In het andere geval is het aanbevolen alle gevonden besmettingen te verwijderen voor u verder gaat.

scan-with-combo-cleaner-2

Na het verwijderen van bestanden en mappen die werden aangemaakt door deze adware ga je verder met het verwijderen van frauduleuze extensies uit je internetbrowsers.

Advertenties van GeneralSection verwijderen uit de internetbrowsers:

safari browser iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Safari:

Verwijder aan advertenties van generalsection gerelateerde Safari extensies:

safari browser voorkeuren

Open de Safari-browser, vanuit de menubalk selecteer je "Safari" en klik je op "Voorkeuren...".

safari extensies venster

In het scherm met de voorkeuren selecteer je "Extensies" en zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte extensies. Als je die gevonden hebt klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies kunt verwijderen uit de Safari-browser, ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties lees je hier hoe Safari te resetten.

firefox browser iconKwaadaardige plug-ins verwijderen uit Mozilla Firefox:

Verwijder aan advertenties van generalsection gerelateerde Mozilla Firefox add-ons:

toegang verkrijgen tot de mozilla firefox add-ons

Open je Mozilla Firefox-browser. In de rechterbovenhoek van het scherm klik je op de "Menu openen"-knop (met de drie horizontale lijnen). Uit het geopende menu selecteer je "Add-ons".

verwijder kwaadaardige add-ons uit mozilla firefox

Kies het tabblad "Extensies" en zoek naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Eens gevonden klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Mozilla Firefox-browser kunt verwijderen - ze zijn niet noodzakelijk voor de goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Mozilla Firefox resetten.

chrome-browser-iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Google Chrome:

Verwijder aan advertenties van generalsection gerelateerde Google Chrome add-ons:

verwijder kwaadaardige extensies uit google chrome stap 1

Open Google Chrome en klik op de "Chrome menu"-knop (drie horizontale lijnen) gesitueerd in de rechterbovenhoek van het browserscherm. In het uitklapmenu selecteer je "Meer tools" en vervolgens "Extensies".

verwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome stap 2

In het scherm "Extensies" zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Als je die gevonden hebt klik je op de "Prullenbak"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Google Chrome-browser kunt verwijderen. Ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  •  Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Google Chrome resetten.

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Advertenties van GeneralSection QR code
Een QR code (Quick Response Code) is een code die door toestellen kan gelezen worden en die URL's en andere informatie bevat. Deze code kan gelezen worden met de camera van een smartphone of tablet. Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Advertenties van GeneralSection op je mobiele toestel.
Door ons aanbevolen:

Maak vandaag nog komaf met Advertenties van GeneralSection

▼ VERWIJDER DEZE NU met Combo Cleaner (Mac)

Platform: macOS

Oordeel van de redactie over Combo Cleaner:
Zeer goed!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 3 dagen beschikbaar.