Hoe verwijdert u de FrequencySkill adware van uw besturingssysteem?

Ook bekend als: Advertenties van FrequencySkill
Type: Mac Virus
Verspreiding: Laag
Schadeniveau: Medium

Hoe verwijdert u de FrequencySkill adware van een Mac?

Wat is FrequencySkill?

FrequencySkill is adware met eigenschappen van een browserkaper. Na een succesvolle installatie vertoont deze app advertenties en wijzigt deze de browserinstellingen om valse zoekmachines te promoten. FrequencySkill promoot 0yrvtrh.com op Safari browsers en search.adjustablesample.com op Google Chrome browsers. Bovendien bespioneert de meeste adware en browserkapers de browse-activiteit van gebruikers. Vanwege de dubieuze methoden die worden gebruikt om FrequencySkill te verspreiden, wordt het ook geclassificeerd als een mogelijk ongewenst programma.

FrequencySkill adware

Adware maakt het plaatsen van pop-ups, banners, coupons, enquêtes, paginagrote en andere opdringerige advertenties mogelijk op elke bezochte website. Deze advertenties verstoren de browse-ervaring omdat ze de inhoud van websites verbergen en de browsesnelheid beperken. Wat meer is, wanneer erop wordt geklikt, leiden opdringerige advertenties door naar onbetrouwbare / kwaadwillende sites en sommige kunnen zelfs stiekem software downloaden / installeren (bijv. mogelijk ongewenst programma's). Browserkapers werken door de startpagina van de browser, de standaardzoekmachine en de URL's voor nieuwe tabbladen / vensters opnieuw toe te wijzen aan de adressen van nep-zoekmachines. FrequencySkill brengt deze wijzigingen ook aan in browsers om 0yrvtrh.com (Safari) en search.adjustablesample.com (Google Chrome) te promoten. Vandaar dat met een geïnstalleerde browserkaper: elk nieuw browsertabblad / -venster dat wordt geopend en elke internetzoekopdracht via de URL-balk doorverwijst naar het gepromote adres; in het geval van FrequencySkill, ofwel naar 0yrvtrh.com of naar search.adjustablesample.com. Valse zoekmachines zijn zelden in staat om eigen zoekresultaten te leveren, dus hebben ze de neiging om door te verwijzen naar Yahoo, Bing, Google en andere echte zoekmachines. Bovendien kunnen browserkapers alle wijzigingen die gebruikers proberen aan te brengen in hun browser ongedaan maken, als ze überhaupt toegang tot de browserinstellingen toestaan. Daarom is het onmogelijk om een gekaapte browser te herstellen zonder eerst de software te verwijderen die de browser heeft gekaapt. Zoals vermeld in de inleiding, hebben de meeste mogelijk ongewenste programma's (inclusief adware en browserkapers) mogelijkheden voor datatracking. Ze kunnen de browse-activiteit (bezochte URL's, bekeken pagina's, getypte zoekopdrachten, enz.) registreren en daar persoonlijke informatie uit verzamelen (IP-adressen, geolocaties en andere details). Samenvattend kan de aanwezigheid van ongewenste apps op apparaten leiden tot systeeminfecties, financiële verliezen, ernstige privacyschendingen en zelfs identiteitsdiefstal. Om de integriteit van het apparaat en de gebruikersveiligheid te garanderen, moeten alle verdachte applicaties, browserextensies en plug-ins onmiddellijk worden verwijderd.

Overzicht risico's:
Naam Advertenties van FrequencySkill
Type bedreiging Adware, Mac-malware, Mac-virus
Detectienamen Avast (MacOS:AdAgent-L [Adw]), SentinelOne (Static ML) (DFI - Suspicious Archive), ESET-NOD32 (A Variant Of OSX/Adware.Synataeb.C), Kaspersky (Not-a-virus:HEUR:AdWare.OSX.Adload.i), volledige lijst (VirusTotal)
Extra info Deze app is onderdeel van de Adload malware-familie.
Symptomen Uw Mac wordt trager dan gewoonlijk, u ziet ongewenste pop-ups met advertenties, u wordt doorverwezen naar dubieuze websites.
Distributiemethodes Misleidende advertenties, gratis software installers (bundling), valse Flash Player installers, downloads van torrentbestanden.
Schade Spionage van internetbrowsers (mogelijke privacyschendingen), vertonen van ongewenste advertenties, doorverwijzingen naar dubieuze websites, verlies van privégegevens.
Verwijdering

Om Advertenties van FrequencySkill verwijderen, adviseren onze malwareonderzoekers om uw computer te scannen met Combo Cleaner.
▼ Combo Cleaner Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 3 dagen beschikbaar.

DesktopCoordinator, AssistiveDisplaySearch, SkillFrequency en OnlineToolSearch zijn enkele voorbeelden van andere adware-applicaties. Deze lijken legitiem en nuttig maar gebruikers worden misleid met beloftes over een breed scala aan functionaliteiten. De beloofde functies werken echter zelden. In feite geldt dit voor praktisch alle mogelijke ongewenst programma's. Het enige doel van ongewenste software is om inkomsten te genereren ten koste van de gebruiker. In plaats van hun beloftes na te komen, vertonen mogelijk ongewenste programma's daarom opdringerige advertenties uit, kapen ze browsers, veroorzaken ze omleidingen en verzamelen ze privé-informatie.

How werd FrequencySkill op mijn computer geïnstalleerd?

Mogelijk ongewenste programma's kunnen samen met andere software worden gedownload / geïnstalleerd. Deze valse marketingtechniek waarbij legitieme software wordt voorverpakt samen met ongewenste of kwaadaardige toevoegingen wordt "bundeling" genoemd. Overhaaste downloads en installaties (bijv. negeren van voorwaarden, overgeslagen stappen, enz.) - verhogen het risico dat per ongeluk gebundelde inhoud in het systeem wordt toegelaten. Sommige mogelijk ongewenste programma's hebben "officiële" promotionele websites. Opdringerige advertenties verspreiden deze toepassingen ook. Eenmaal aangeklikt, kunnen ze scripts uitvoeren om mogelijk ongewenst programma's te downloaden / installeren zonder toestemming van de gebruiker.

Hoe voorkomt u de installatie van mogelijk ongewenste applicaties?

Het is belangrijk om software te onderzoeken voordat u deze downloadt of installeert. Downloads moeten worden uitgevoerd vanaf officiële en betrouwbare bronnen omdat dubieuze kanalen zoals: niet-officiële en gratis websites voor het hosten van bestanden, peer-to-peer-deelnetwerken en andere externe downloaders - vaak gebundelde inhoud aanbieden. Bij het downloaden / installeren wordt het ten zeerste aanbevolen om de voorwaarden te lezen, alle beschikbare opties te bestuderen, de "Aangepaste" of "Geavanceerde" instellingen te gebruiken en u af te melden voor aanvullende apps, tools, functies, enzovoort. Opdringerige advertenties lijken legitiem en ongevaarlijk, maar ze linken door naar onbetrouwbare websites (met inhoud zoals gokken, pornografie, dating voor volwassenen, enz.). Als u dergelijke advertenties en omleidingen opmerkt dan moet u uw apparaten controleren en onmiddellijk alle verdachte applicaties, browserextensies en plug-ins eruit verwijderen. Als uw computer al is geïnfecteerd met FrequencySkill, dan raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze adware automatisch te verwijderen.

Pop-upvenster dat wordt weergegeven zodra de installatie van de FrequencySkill-adware is voltooid:

Pop-up displayed once FrequencySkill installation is done

Weergave van FrequencySkill terwijl het 0yrvtrh.com promoot (GIF):

FrequencySkill adware promoting the 0yrvtrh.com fake search engine (GIF)

FrequencySkill promoot search.adjustablesample.com (GIF):

FrequencySkill adware promoting the search.adjustablesample.com fake search engine (GIF)

FrequencySkill adware op de Safari browser:

FrequencySkill adware installed onto Safari

FrequencySkill adware's installatiemap:

FrequencySkill adware install folder

Advertenties van FrequencySkill onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Combo Cleaner is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van Advertenties van FrequencySkill. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Combo Cleaner DOWNLOADEN (Mac) De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 3 dagen beschikbaar. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Video die toont hoe adware en browserkapers te verwijderen van een Mac-computer:

De FrequencySkill adware verwijderen:

Verwijder aan FrequencySkill gerelateerde mogelijk ongewenste applicaties uit de map "Applicaties":

mac browser hijacker removal from applications folder

Klik op het pictogram Finder. Selecteer in het Finder-venster "Applicaties". Zoek in de map met toepassingen naar "MPlayerX", "NicePlayer", of andere verdachte toepassingen en sleep ze naar de prullenbak. Na het verwijderen van de potentieel ongewenste toepassing(en) die online advertenties veroorzaken, scant u uw Mac op eventuele resterende ongewenste componenten.

Verwijder aan de advertenties van frequencyskill gerelateerde bestanden en mappen:

Klik op het ga naar map commando

Klik op het Finder icoon, vanuit de menubalk kies je Ga en klik je op Ga naar map...

step1Controleer of er zich door de adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchAgents folder:

adware verwijderen uit de map launch agents stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de launch agents map stap 2In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step2Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/Application Support:

verwijder adware uit de map application support stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/Application Support

verwijder adware uit de map application support stap 2In de map “Application Support” zoek je naar recent toegevoegde verdachte mappen. Bijvoorbeeld “MplayerX” or “NicePlayer”, en je verplaatst deze mappen naar de prullenbak.

step3Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map ~/Library/LaunchAgents:

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 1


In de Ga naar map...-balk typ je: ~/Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 2

In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak verschillende bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step4Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchDaemons:

adware verwijderen uit de map launch daemons stap 1In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchDaemons

Adware verwijderen uit de map launch daemons folder stap 2In de map “LaunchDaemons” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn: “com.aoudad.net-preferences.plist”, “com.myppes.net-preferences.plist”, "com.kuklorest.net-preferences.plist”, “com.avickUpd.plist”, etc., en je verplaatst deze naar de prullenbak.

step 5 Scan uw Mac met Combo Cleaner:

Als u alle stappen in de juiste volgorde hebt gevolgd dan zou uw Mac nu helemaal virus- en malwarevrij moeten zijn. Om zeker te weten of uw systeem niet langer besmet is voert u best een scan uit met Combo Cleaner Antivirus. Download dit programma HIER. Na het downloaden van het bestand moet u dubbelklikken op het combocleaner.dmg installatiebestand, in het geopende venster sleept u het Combo Cleaner-icoon naar het Applicaties-icoon. Nu opent u launchpad en klikt u op het Combo Cleaner-icoon. Wacht tot Combo Cleaner de virusdefinities heeft bijgewerkt en klik vervolgens op de knop 'Start Combo Scan'.

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner zal uw Mac scannen op malwarebesmettingen. Als de scan meldt 'geen bedreigingen gevonden' - dan betekent dit dat u verder de verwijderingsgids kunt volgen. In het andere geval is het aanbevolen alle gevonden besmettingen te verwijderen voor u verder gaat.

scan-with-combo-cleaner-2

Na het verwijderen van bestanden en mappen die werden aangemaakt door deze adware ga je verder met het verwijderen van frauduleuze extensies uit je internetbrowsers.

Advertenties van FrequencySkill verwijderen uit de internetbrowsers:

safari browser iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Safari:

Verwijder aan advertenties van frequencyskill gerelateerde Safari extensies:

safari browser voorkeuren

Open de Safari-browser, vanuit de menubalk selecteer je "Safari" en klik je op "Voorkeuren...".

safari extensies venster

In het scherm met de voorkeuren selecteer je "Extensies" en zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte extensies. Als je die gevonden hebt klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies kunt verwijderen uit de Safari-browser, ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties lees je hier hoe Safari te resetten.

firefox browser iconKwaadaardige plug-ins verwijderen uit Mozilla Firefox:

Verwijder aan advertenties van frequencyskill gerelateerde Mozilla Firefox add-ons:

toegang verkrijgen tot de mozilla firefox add-ons

Open je Mozilla Firefox-browser. In de rechterbovenhoek van het scherm klik je op de "Menu openen"-knop (met de drie horizontale lijnen). Uit het geopende menu selecteer je "Add-ons".

verwijder kwaadaardige add-ons uit mozilla firefox

Kies het tabblad "Extensies" en zoek naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Eens gevonden klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Mozilla Firefox-browser kunt verwijderen - ze zijn niet noodzakelijk voor de goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Mozilla Firefox resetten.

chrome-browser-iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Google Chrome:

Verwijder aan advertenties van frequencyskill gerelateerde Google Chrome add-ons:

verwijder kwaadaardige extensies uit google chrome stap 1

Open Google Chrome en klik op de "Chrome menu"-knop (drie horizontale lijnen) gesitueerd in de rechterbovenhoek van het browserscherm. In het uitklapmenu selecteer je "Meer tools" en vervolgens "Extensies".

verwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome stap 2

In het scherm "Extensies" zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Als je die gevonden hebt klik je op de "Prullenbak"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Google Chrome-browser kunt verwijderen. Ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  •  Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Google Chrome resetten.

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Advertenties van FrequencySkill QR code
Een QR code (Quick Response Code) is een code die door toestellen kan gelezen worden en die URL's en andere informatie bevat. Deze code kan gelezen worden met de camera van een smartphone of tablet. Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Advertenties van FrequencySkill op je mobiele toestel.
Door ons aanbevolen:

Maak vandaag nog komaf met Advertenties van FrequencySkill

▼ VERWIJDER DEZE NU met Combo Cleaner (Mac)

Platform: macOS

Oordeel van de redactie over Combo Cleaner:
Zeer goed!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 3 dagen beschikbaar.