FacebookTwitterLinkedIn

Hoe verwijdert u de SkillFrequency adware?

Ook bekend als: Advertenties van SkillFrequency
Type: Mac Virus
Schadeniveau: Medium

Hoe verwijdert u SkillFrequency van een Mac?

Wat is SkillFrequency?

SkillFrequency toont advertenties, verzamelt persoonlijke gegevens en promoot een valse zoekmachine. Het is dus zowel een adware als een browserkaper. Doorgaans downloaden en installeren gebruikers apps zoals SkillFrequency onbewust en onbedoeld. Daarom worden dit potentieel ongewenste applicaties genoemd.

SkillFrequency adware

In de meeste gevallen tonen adware-applicaties kortingsbonnen, banners, pop-ups, enquêtes en / of andere advertenties. Het is gebruikelijk dat die advertenties doorverwijzen naar verdachte websites. In sommige gevallen zijn ze zelfs ontworpen om bepaalde scripts uit te voeren om mogelijk ongewenste programma's te installeren. Om deze redenen mag er niet op dergelijke advertenties worden geklikt. SkillFrequency functioneert ook als een browserkaper - het verandert de browserinstellingen om het adres van een nep-zoekmachine te promoten. Apps van dit type promoten in de regel valse zoekmachines door instellingen zoals het adres van de startpagina, de standaardzoekmachine en de nieuw tabbladen te wijzigen. Ze zijn vaak ontworpen om te voorkomen dat gebruikers wijzigingen ongedaan maken die de browserkaper heeft aangebracht. Om de browser te herstellen moet dus eerst de browserkaper worden verwijderd. Bovendien verzamelt SkillFrequency creditcardgegevens, wachtwoorden, telefoonnummers en andere gevoelige informatie. Dergelijke informatie wordt gebruikt voor kwaadaardige doeleinden, zoals bv. om persoonlijke accounts te stelen, frauduleuze aankopen en transacties te doen, iemands identiteit te stelen, enz. Dit zijn de belangrijkste redenen waarom SkillFrequency nooit mag worden gedownload en geïnstalleerd.

Overzicht risico's:
Naam Advertenties van SkillFrequency
Type bedreiging Adware, Mac-malware, Mac-virus
Detectienamen Avast (MacOS:AdAgent-L [Adw]), AVG (MacOS:AdAgent-L [Adw]), ESET-NOD32 (een variant van OSX/Adware.Synataeb.C), Kaspersky (Not-a-virus:HEUR:AdWare.OSX.Adload.i), volledige lijst (VirusTotal)
Bijkomende informatie Deze applicatie is afkomstig uit de Adload malware-familie.
Symptomen Uw Mac wordt langzamer dan normaal, u ziet ongewenste pop-upadvertenties, u wordt omgeleid naar dubieuze websites.
Distributiemethodes Misleidende pop-upadvertenties, gratis software-installatieprogramma's (bundeling), valse Flash Player-installatieprogramma's, downloads van torrent-bestanden.
Schade Het bespioneren van internetbrowsers (mogelijke privacyschendingen), weergave van ongewenste advertenties, omleidingen naar dubieuze websites, verlies van privé-informatie.
Malware verwijderen (Mac)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw Mac met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Mac Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Enkele andere voorbeelden van adwares zoals SkillFrequency zijn LogarithmicRecord, AdjustableView en FieldIndexer. Vaker wel dan niet worden apps van dit type geadverteerd als legitieme en nuttige applicaties, maar de meesten ervan zijn enkel ontworpen om geld op te leveren voor hun ontwikkelaars door advertenties weer te geven en allerlei (vaak gevoelige) gegevens te verzamelen. Als SkillFrequency of een andere vergelijkbare app al op uw browser of computer is geïnstalleerd, dan moet deze onmiddellijk worden verwijderd. Zoals vermeld in de eerste paragraaf zijn er veel gebruikers die per ongeluk adware, browserkapers of andere soorten mogelijk ongewenst programma's downloaden en / of installeren.

Hoe werd SkillFrequency geïnstalleerd op mijn computer?

In de meeste gevallen downloaden en / of installeren gebruikers adware of andere mogelijk ongewenste applicaties wanneer ze worden verspreid, door ze op te nemen in download- en / of installatie-instellingen van andere programma's als extra aanbiedingen. Deze distributiemethode wordt "bundelen" genoemd. In de regel kunnen aanbiedingen voor het downloaden en / of installeren van meegeleverde apps worden geweigerd in "Aangepast", "Geavanceerd" of andere instellingen van de instellingen. Vaak downloaden en / of installeren gebruikers echter programma's zonder ze te controleren en te wijzigen, daarom gaan ze ook akkoord met aanbiedingen om de meegeleverde applicaties te downloaden en / of te installeren. Soms kunnen ongewenste downloads en / of installaties worden veroorzaakt via misleidende advertenties die, wanneer erop wordt geklikt, deze veroorzaken door het uitvoeren van bepaalde scripts.

Hoe voorkomt u de installatie van mogelijk ongewenste applicaties?

Het wordt afgeraden om bestanden of programma's te downloaden vanaf niet-officiële websites of via peer-to-peer-netwerken zoals torrent-clients, eMule, externe downloaders en andere soortgelijke bronnen. Hetzelfde geldt voor installers van derden. Software (en bestanden) mogen alleen worden gedownload vanaf officiële pagina's en via directe downloadlinks. Verder wordt aangeraden om geen enkele download of installatie te voltooien zonder eerst de "Aangepaste" en "Geavanceerde" instellingen van de setups te controleren. Dergelijke instellingen kunnen worden gebruikt om aanbiedingen voor het downloaden of installeren van mogelijk ongewenste software te weigeren. Advertenties die worden weergegeven op verdachte websites met inhoud zoals gokken, dating voor volwassenen, pornografie enz. mogen ook niet worden aangeklikt. Ze kunnen zijn ontworpen om andere onbetrouwbare websites te openen of ongewenste downloads en installaties te veroorzaken. Ook mogen er geen ongewenste of verdachte apps (extensies, plug-ins of add-ons) op uw webbrowser zijn geïnstalleerd, noch op uw besturingssysteem. Als uw computer al is geïnfecteerd met SkillFrequency, dan raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze adware automatisch te verwijderen.

Pop-upvenster dat wordt weergegeven zodra de installatie van SkillFrequency is voltooid:

skillfrequency adware pop-up displayed once installation is done

SkillFrequency op Safari:

skillfrequency adware installed on safari

De installatiemap van SkillFrequency:

skillfrequency adware contents folder

Onmiddellijke automatische Mac malware verwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om Mac malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner voor Mac De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Video die toont hoe adware en browserkapers te verwijderen van een Mac-computer:

De SkillFrequency adware verwijderen:

Verwijderen van aan SkillFrequency gerelateerde mogelijk ongewenste applicaties uit de map "Applicaties":

mac browser hijacker removal from applications folder

Klik op het pictogram Finder. Selecteer in het Finder-venster "Applicaties". Zoek in de map met toepassingen naar "MPlayerX", "NicePlayer", of andere verdachte toepassingen en sleep ze naar de prullenbak. Na het verwijderen van de potentieel ongewenste toepassing(en) die online advertenties veroorzaken, scant u uw Mac op eventuele resterende ongewenste componenten.

Verwijder aan de advertenties van skillfrequency gerelateerde bestanden en mappen:

Klik op het ga naar map commando

Klik op het Finder icoon, vanuit de menubalk kies je Ga en klik je op Ga naar map...

step1Controleer of er zich door de adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchAgents folder:

adware verwijderen uit de map launch agents stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de launch agents map stap 2In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step2Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/Application Support:

verwijder adware uit de map application support stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/Application Support

verwijder adware uit de map application support stap 2In de map “Application Support” zoek je naar recent toegevoegde verdachte mappen. Bijvoorbeeld “MplayerX” or “NicePlayer”, en je verplaatst deze mappen naar de prullenbak.

step3Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map ~/Library/LaunchAgents:

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 1


In de Ga naar map...-balk typ je: ~/Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 2

In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak verschillende bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step4Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchDaemons:

adware verwijderen uit de map launch daemons stap 1In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchDaemons

Adware verwijderen uit de map launch daemons folder stap 2In de map “LaunchDaemons” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn: “com.aoudad.net-preferences.plist”, “com.myppes.net-preferences.plist”, "com.kuklorest.net-preferences.plist”, “com.avickUpd.plist”, etc., en je verplaatst deze naar de prullenbak.

step 5 Scan uw Mac met Combo Cleaner:

Als u alle stappen in de juiste volgorde hebt gevolgd dan zou uw Mac nu helemaal virus- en malwarevrij moeten zijn. Om zeker te weten of uw systeem niet langer besmet is voert u best een scan uit met Combo Cleaner Antivirus. Download dit programma HIER. Na het downloaden van het bestand moet u dubbelklikken op het combocleaner.dmg installatiebestand, in het geopende venster sleept u het Combo Cleaner-icoon naar het Applicaties-icoon. Nu opent u launchpad en klikt u op het Combo Cleaner-icoon. Wacht tot Combo Cleaner de virusdefinities heeft bijgewerkt en klik vervolgens op de knop 'Start Combo Scan'.

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner zal uw Mac scannen op malwarebesmettingen. Als de scan meldt 'geen bedreigingen gevonden' - dan betekent dit dat u verder de verwijderingsgids kunt volgen. In het andere geval is het aanbevolen alle gevonden besmettingen te verwijderen voor u verder gaat.

scan-with-combo-cleaner-2

Na het verwijderen van bestanden en mappen die werden aangemaakt door deze adware ga je verder met het verwijderen van frauduleuze extensies uit je internetbrowsers.

Advertenties van SkillFrequency verwijderen uit de internetbrowsers:

safari browser iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Safari:

Verwijder aan advertenties van skillfrequency gerelateerde Safari extensies:

safari browser voorkeuren

Open de Safari-browser, vanuit de menubalk selecteer je "Safari" en klik je op "Voorkeuren...".

safari extensies venster

In het scherm met de voorkeuren selecteer je "Extensies" en zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte extensies. Als je die gevonden hebt klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies kunt verwijderen uit de Safari-browser, ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties lees je hier hoe Safari te resetten.

firefox browser iconKwaadaardige plug-ins verwijderen uit Mozilla Firefox:

Verwijder aan advertenties van skillfrequency gerelateerde Mozilla Firefox add-ons:

toegang verkrijgen tot de mozilla firefox add-ons

Open je Mozilla Firefox-browser. In de rechterbovenhoek van het scherm klik je op de "Menu openen"-knop (met de drie horizontale lijnen). Uit het geopende menu selecteer je "Add-ons".

verwijder kwaadaardige add-ons uit mozilla firefox

Kies het tabblad "Extensies" en zoek naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Eens gevonden klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Mozilla Firefox-browser kunt verwijderen - ze zijn niet noodzakelijk voor de goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Mozilla Firefox resetten.

chrome-browser-iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Google Chrome:

Verwijder aan advertenties van skillfrequency gerelateerde Google Chrome add-ons:

verwijder kwaadaardige extensies uit google chrome stap 1

Open Google Chrome en klik op de "Chrome menu"-knop (drie horizontale lijnen) gesitueerd in de rechterbovenhoek van het browserscherm. In het uitklapmenu selecteer je "Meer tools" en vervolgens "Extensies".

verwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome stap 2

In het scherm "Extensies" zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Als je die gevonden hebt klik je op de "Prullenbak"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Google Chrome-browser kunt verwijderen. Ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  •  Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Google Chrome resetten.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Advertenties van SkillFrequency QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Advertenties van SkillFrequency op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Mac malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner voor Mac

Platform: macOS

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.