FacebookTwitterLinkedIn

Hoe verwijdert u de AdjustableView adware van uw besturingssysteem?

Ook bekend als: Advertenties van AdjustableView
Type: Mac Virus
Schadeniveau: Medium

Hoe verwijdert u de AdjustableView adware van een Mac?

Wat is AdjustableView?

AdjustableView is een adware met eigenschappen van een browserkaper. Deze vertoont intrusieve advertenties, wijzigt de browserinstellingen en promoot op deze manier valse zoekmachines. Op Safari promoot deze AdjustableView 0yrvtrh.com en op Google Chrome search.adjustablesample.com. Bovendien verzamelen de meeste adwares en browserkapers informatie met betrekking tot browse-activiteit. Vanwege de verdachte technieken die worden gebruikt om AdjustableView te verspreiden, wordt het beschouwd als een mogelijk ongewenst programma.

AdjustableView adware

Met software van het adware-type kunnen pop-ups, banners, kortingsbonnen, enquêtes en andere opdringerige advertenties worden weergegeven bovenop elke bezochte website. Deze advertenties verstoren de surfervaring op internet, omdat ze de inhoud van websites verbergen en de browser vertragen. Opdringerige advertenties zijn niet alleen hinderlijk, maar vormen ook een bedreiging voor de veiligheid van het apparaat / de gebruiker. Wanneer erop wordt geklikt, verwijzen de advertenties door naar allerlei onbetrouwbare en kwaadaardige websites.  Sommige kunnen zelfs stiekem software downloaden en installeren (bijv. mogelijk ongewenste programma's). Browserkapers stellen de startpagina van browsers, de standaardzoekmachine en de URL's voor nieuwe tabbladen en -vensters in op de adressen van valse zoekmachines. Is er een browserkaper geïnstalleerd dan worden alle nieuwe browsertabbladen en -vensters die worden geopend en elke zoekopdrachten die in de URL-balk wordt getypt, doorverwezen naar het gepromote adres. AdjustableView brengt deze wijzigingen aan en veroorzaakt dus ook doorverwijzingen: op Safari naar 0yrvtrh.com en op Google Chrome naar search.adjustablesample.com. Valse zoekmachines kunnen zelden eigen zoekresultaten leveren, dus ze verwijzen meestal door naar Google, Yahoo, Bing en andere echte zoekmachines. Browserkapers blokkeren de toegang tot de browserinstellingen of ze maken alle door de gebruiker aangebrachte wijzigingen ongedaan. Zoals vermeld in de inleiding, hebben de meeste mogelijk ongewenste programma's (inclusief adware en browserkapers) datatracking-mogelijkheden. Ze kunnen de browse-activiteit volgen (bezochte URL's, bekeken pagina's, ingevoerde zoekopdrachten, enz.) en daar persoonlijke informatie uit verzamelen (IP-adressen, geolocaties en andere details). Met andere woorden, de aanwezigheid van ongewenste software op apparaten kan leiden tot systeeminfecties, financiële verliezen, ernstige privacyschendingen en zelfs identiteitsdiefstal. Daarom wordt aanbevolen om alle verdachte applicaties, browserextensies en plug-ins onmiddellijk te verwijderen.

Overzicht risico's:
Naam Advertenties van AdjustableView
Type bedreiging Adware, Mac-malware, Mac-virus
Detectienamen Elastic (Malicious (moderate Confidence)), ESET-NOD32 (een variant van OSX/Adware.Synataeb.C), Kaspersky (Not-a-virus:HEUR:AdWare.OSX.Adload.i), volledige lijst (VirusTotal)
Bijkomende informatie Deze applicatie behoort tot de Adload malware-familie.
Symptomen Uw Mac wordt langzamer dan normaal, u ziet ongewenste pop-upadvertenties, u wordt omgeleid naar dubieuze websites.
Distributiemethodes Misleidende pop-upadvertenties, gratis software-installatieprogramma's (bundeling), valse Flash Player-installatieprogramma's, downloads van torrent-bestanden.
Schade Het bespioneren van internetbrowsers (mogelijke privacyschendingen), weergave van ongewenste advertenties, omleidingen naar dubieuze websites, verlies van privé-informatie.
Malware verwijderen (Mac)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw Mac met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Mac Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

OperativeDeviceSkilledOrigin en OptimalSync zijn een paar voorbeelden van andere adware-apps. Deze zien er vaak legitiem en onschadelijk uit, maar gebruikers worden misleid met beloftes over allerlei functionaliteiten. Die functies werken echter zelden zoals geadverteerd en in de meeste gevallen werken ze helemaal niet. Dit geldt voor vrijwel alle mogelijk ongewenste programma's. Het enige doel van ongewenste software is om inkomsten te genereren voor de ontwikkelaars; daarom zijn functionaliteit en gebruikersveiligheid niet relevant. In plaats van hun beloftes na te komen, vertonen mogelijk ongewenste programma's dus advertenties, kapen ze browsers, openen ze onbetrouwbare en kwaadaardige websites te openen en verzamelen ze persoonlijke gegevens.

Hoe werd AdjustableView op mijn computer geïnstalleerd?

Mogelijk ongewenste programma's worden verspreid via downloaders en installers van andere producten. Deze misleidende marketingtechniek waarbij legitieme software wordt voorverpakt met ongewenste of kwaadaardige toevoegingen wordt "bundeling" genoemd. Het overhaasten van de download- en installatieprocessen (bijv. negeren van de voorwaarden, overslaan van stappen en secties, enz.) - verhogen het risico dat er onbedoeld gebundelde inhoud op het systeem wordt toegelaten. Opdringerige advertenties verspreiden deze apps ook. Als ze worden aangeklikt, kunnen ze scripts uitvoeren, die zijn ontworpen om stiekem ongewenste programma's te downloaden en installeren.

Hoe voorkomt u de installatie van mogelijk ongewenste applicaties?

Het wordt aanbevolen om software altijd te onderzoeken voordat u deze downloadt, installeert of aanschaft. Alleen officiële en geverifieerde downloadkanalen mogen daarvoor worden gebruikt. Onbetrouwbare bronnen, b.v. niet-officiële en gratis sites voor het hosten van bestanden, peer-to-peer-deelnetwerken en externe downloaders - bieden vaak misleidende of gebundelde inhoud aan. Bij het downloaden en installeren is het erg belangrijk om de voorwaarden te lezen, de beschikbare opties te verkennen, de "Aangepaste" of "Geavanceerde" instellingen te gebruiken en u af te melden voor extra apps, tools, functies, enz. Opdringerige advertenties lijken legitiem en onschadelijk, maar ze verwijzen door naar dubieuze websites (met inhoud zoals gokken, pornografie, dating voor volwassenen en anderen). Als u dergelijke advertenties of omleidingen opmerkt dan moet u uw systeem controleren en onmiddellijk alle verdachte applicaties of browserextensies / plug-ins verwijderen. Als uw computer al is geïnfecteerd met AdjustableView, dan raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze automatisch te verwijderen.

Pop-up-venster na de installatie van de AdjustableView adware:

pop-up displayed once AdjustableView installation is done

AdjustableView promoot 0yrvtrh.com (GIF):

AdjustableView adware promoting the 0yrvtrh.com fake search engine (GIF)

AdjustableView promoot search.adjustablesample.com (GIF):

AdjustableView adware promoting the search.adjustablesample.com fake search engine (GIF)

AdjustableView adware op de Safari browser:

AdjustableView adware installed onto Safari

AdjustableView adware installatiemap:

AdjustableView adware install folder

Onmiddellijke automatische Mac malware verwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om Mac malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner voor Mac De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Video die toont hoe adware en browserkapers te verwijderen van een Mac computer:

De AdjustableView adware verwijderen:

Verwijder aan AdjustableView gerelateerde mogelijk ongewenste applicaties uit uw map "Applicaties":

mac browser hijacker removal from applications folder

Klik op het pictogram Finder. Selecteer in het Finder-venster "Applicaties". Zoek in de map met toepassingen naar "MPlayerX", "NicePlayer", of andere verdachte toepassingen en sleep ze naar de prullenbak. Na het verwijderen van de potentieel ongewenste toepassing(en) die online advertenties veroorzaken, scant u uw Mac op eventuele resterende ongewenste componenten.

Verwijder aan de advertenties van adjustableview gerelateerde bestanden en mappen:

Klik op het ga naar map commando

Klik op het Finder icoon, vanuit de menubalk kies je Ga en klik je op Ga naar map...

step1Controleer of er zich door de adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchAgents folder:

adware verwijderen uit de map launch agents stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de launch agents map stap 2In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step2Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/Application Support:

verwijder adware uit de map application support stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/Application Support

verwijder adware uit de map application support stap 2In de map “Application Support” zoek je naar recent toegevoegde verdachte mappen. Bijvoorbeeld “MplayerX” or “NicePlayer”, en je verplaatst deze mappen naar de prullenbak.

step3Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map ~/Library/LaunchAgents:

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 1


In de Ga naar map...-balk typ je: ~/Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 2

In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak verschillende bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step4Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchDaemons:

adware verwijderen uit de map launch daemons stap 1In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchDaemons

Adware verwijderen uit de map launch daemons folder stap 2In de map “LaunchDaemons” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn: “com.aoudad.net-preferences.plist”, “com.myppes.net-preferences.plist”, "com.kuklorest.net-preferences.plist”, “com.avickUpd.plist”, etc., en je verplaatst deze naar de prullenbak.

step 5 Scan uw Mac met Combo Cleaner:

Als u alle stappen in de juiste volgorde hebt gevolgd dan zou uw Mac nu helemaal virus- en malwarevrij moeten zijn. Om zeker te weten of uw systeem niet langer besmet is voert u best een scan uit met Combo Cleaner Antivirus. Download dit programma HIER. Na het downloaden van het bestand moet u dubbelklikken op het combocleaner.dmg installatiebestand, in het geopende venster sleept u het Combo Cleaner-icoon naar het Applicaties-icoon. Nu opent u launchpad en klikt u op het Combo Cleaner-icoon. Wacht tot Combo Cleaner de virusdefinities heeft bijgewerkt en klik vervolgens op de knop 'Start Combo Scan'.

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner zal uw Mac scannen op malwarebesmettingen. Als de scan meldt 'geen bedreigingen gevonden' - dan betekent dit dat u verder de verwijderingsgids kunt volgen. In het andere geval is het aanbevolen alle gevonden besmettingen te verwijderen voor u verder gaat.

scan-with-combo-cleaner-2

Na het verwijderen van bestanden en mappen die werden aangemaakt door deze adware ga je verder met het verwijderen van frauduleuze extensies uit je internetbrowsers.

Advertenties van AdjustableView verwijderen uit de internetbrowsers:

safari browser iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Safari:

Verwijder aan advertenties van adjustableview gerelateerde Safari extensies:

safari browser voorkeuren

Open de Safari-browser, vanuit de menubalk selecteer je "Safari" en klik je op "Voorkeuren...".

safari extensies venster

In het scherm met de voorkeuren selecteer je "Extensies" en zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte extensies. Als je die gevonden hebt klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies kunt verwijderen uit de Safari-browser, ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties lees je hier hoe Safari te resetten.

firefox browser iconKwaadaardige plug-ins verwijderen uit Mozilla Firefox:

Verwijder aan advertenties van adjustableview gerelateerde Mozilla Firefox add-ons:

toegang verkrijgen tot de mozilla firefox add-ons

Open je Mozilla Firefox-browser. In de rechterbovenhoek van het scherm klik je op de "Menu openen"-knop (met de drie horizontale lijnen). Uit het geopende menu selecteer je "Add-ons".

verwijder kwaadaardige add-ons uit mozilla firefox

Kies het tabblad "Extensies" en zoek naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Eens gevonden klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Mozilla Firefox-browser kunt verwijderen - ze zijn niet noodzakelijk voor de goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Mozilla Firefox resetten.

chrome-browser-iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Google Chrome:

Verwijder aan advertenties van adjustableview gerelateerde Google Chrome add-ons:

verwijder kwaadaardige extensies uit google chrome stap 1

Open Google Chrome en klik op de "Chrome menu"-knop (drie horizontale lijnen) gesitueerd in de rechterbovenhoek van het browserscherm. In het uitklapmenu selecteer je "Meer tools" en vervolgens "Extensies".

verwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome stap 2

In het scherm "Extensies" zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Als je die gevonden hebt klik je op de "Prullenbak"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Google Chrome-browser kunt verwijderen. Ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  •  Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Google Chrome resetten.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Advertenties van AdjustableView QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Advertenties van AdjustableView op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Mac malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner voor Mac

Platform: macOS

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.