Hoe verwijdert u de OperativeDevice adware van uw besturingssysteem?

Ook bekend als: Advertenties van OperativeDevice
Type: Mac Virus
Verspreiding: Laag
Schadeniveau: Medium

Hoe verwijdert u de OperativeDevice adware van een Mac?

Wat is OperativeDevice?

OperativeDevice is een frauduleuze software die werkt als een adware en een browserkaper. Het vertoont intrusieve advertenties en wijzigt de browserinstellingen om valse zoekmachines te promoten. Op Safarari promoot deze app 0yrvtrh.com en in Google Chrome search.adjustablesample.com. Bovendien heeft CommonOptimization data-tracking-functies die worden gebruikt om de browse-activiteit te bespioneren. Vanwege de dubieuze technieken die worden gebruikt om CommonOptimization te verspreiden, wordt het beschouwd als een potentieel ongewenste applicatie.

OperativeDevice adware

Adware maakt het mogelijk om allerlei pop-ups, banners, coupons, paginagrote en andere opdringerige advertenties weer te geven. Deze advertenties verstoren de browse-ervaring ernstig, omdat ze de inhoud van websites overlappen en de browsesnelheid beperken. Bovendien linken opdringerige advertenties door erop te klikken naar onbetrouwbare / kwaadaardige websites en sommige kunnen zelfs stiekem software downloaden / installeren (bijv. mogelijk ongewenst programma's). Browserkapers wijzen de adressen van nepwebzoekers toe als de startpagina van de browser, de standaardzoekmachine en nieuwe tabblad- / venster-URL's. Om uit te leggen hoe deze wijzigingen het browsen beïnvloeden, met een geïnstalleerde browserkaper: elk nieuw browsertabblad / -venster dat wordt geopend en elke zoekopdracht die in de URL-balk wordt getypt, wordt omgeleid naar het adres van de gepromote zoekmachine. In het geval van CommonOptimization wordt in Safari-browsers omgeleid naar 0yrvtrh.com, en in Google Chrome naar search.adjustablesample.com. Valse zoekmachines kunnen doorgaans geen eigen zoekresultaten leveren, dus hebben ze de neiging om door te verwijzen naar Google, Bing, Yahoo en andere echte. Browserkapers kunnen ook de toegang tot de browserinstellingen beperken / weigeren en / of alle toegestane wijzigingen ongedaan maken. Daarom is het onmogelijk om een ​​gekaapte browser te herstellen zonder de software te verwijderen die hierop van invloed is. De meeste mogelijk ongewenst programma's (inclusief adware en hijackers) kunnen gegevens volgen. Ze kunnen de browse-activiteit (bezochte URL's, bekeken pagina's, doorzochte zoekopdrachten, enz.) Volgen en persoonlijke informatie verzamelen die daaruit kan worden afgeleid (IP-adressen, geolocaties en andere details). De verzamelde gegevens worden vervolgens gedeeld met en / of verkocht aan derden (mogelijk cybercriminelen). Samenvattend kan de aanwezigheid van ongewenste apps op apparaten leiden tot systeeminfecties, ernstige privacyproblemen, financiële verliezen en zelfs identiteitsdiefstal. Om de veiligheid van het apparaat en de gebruiker te garanderen, moeten alle verdachte applicaties, browserextensies en plug-ins onmiddellijk na detectie worden verwijderd.

Overzicht risico's:
Naam Advertenties van OperativeDevice
Type bedreiging Browserkaper, Mac-malware, Mac-virus
Detectienamen Avast (MacOS:AdAgent-L [Adw]), Elastic (Malicious (high Confidence)), ESET-NOD32 (A Variant Of OSX/Adware.Synataeb.C), Kaspersky (Not-a-virus:HEUR:AdWare.OSX.Adload.i), volledige lijst (VirusTotal)
Bijkomende informatie Deze app is onderdeel van de Adload malware-groep.
Symptomen Uw Mac wordt langzamer dan normaal, u ziet ongewenste pop-upadvertenties, u wordt omgeleid naar dubieuze websites.
Distributiemethodes Misleidende pop-upadvertenties, gratis software-installatieprogramma's (bundeling), valse Flash Player-installatieprogramma's, downloads van torrent-bestanden.
Schade Het bespioneren van internetbrowsers (mogelijke privacyschendingen), weergave van ongewenste advertenties, omleidingen naar dubieuze websites, verlies van privé-informatie.
Verwijdering

Om Advertenties van OperativeDevice verwijderen, adviseren onze malwareonderzoekers om uw computer te scannen met Combo Cleaner.
▼ Combo Cleaner Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 3 dagen beschikbaar.

OptimalSync, GlobalEngineSearch and PracticalProcesser zijn een paar voorbeelden van andere adware-apps. Deze zien er vaak legitiem uit maar ze misleiden gebruikers met aanbiedingen van "handige" functionaliteiten. De geadverteerde functies werken echter zelden. Dit geldt in feite voor praktisch alle mogelijk ongewenste programma's en is niet exclusief voor adware. Het enige doel van ongewenste software is om inkomsten te genereren voor de ontwikkelaars; daarom zijn functionaliteit en gebruikersveiligheid niet relevant. mogelijk ongewenst programma's zijn ontworpen om opdringerige advertenties te vertonen, wijzigingen aan te brengen in browsers, omleidingen te veroorzaken of persoonlijke gegevens te verzamelen.

Hoe werd OperativeDevice op mijn computer geïnstalleerd?

Ongewenste programma's worden regelmatig verspreid via downloaders en installers van andere software. Deze misleidende marketingtechniek waarbij legitieme software samen met andere ongewenste of kwaadaardige apps wordt verpakt, wordt "bundeling" genoemd. Door download- en installatieprocessen te overhaasten (bijvoorbeeld door voorwaarden te negeren, stappen en secties over te slaan, vooraf ingestelde opties te gebruiken, enz.) - lopen gebruikers het risico onbedoeld dubieuze of gebundelde inhoud toe te staan op hun apparaten. Sommige ongewenste programma's hebben ook "officiële" promotiewebsites waarvan ze kunnen worden gedownload. Opdringerige advertenties verspreiden deze toepassingen echter ook. Als ze worden aangeklikt, kunnen ze scripts uitvoeren waarmee stiekem ongewenste programma's worden gedownload en geïnstalleerd.

Hoe voorkomt u de installatie van mogelijk ongewenste applicaties?

Het wordt aanbevolen om software altijd te onderzoeken en de legitimiteit ervan te verifiëren voordat u deze downloadt, installeert of aankoopt. Downloads moeten altijd worden uitgevoerd vanaf officiële en betrouwbare bronnen. Niet-officiële en gratis websites voor het hosten van bestanden, peer-to-peer-deelnetwerken en andere externe downloaders - bieden vaak misleidende of gebundelde inhoud aan en daarom worden ze beschouwd als onbetrouwbare downloadbronnen waarvan het gebruik wordt afgeraden. Bij het downloaden en installeren is het belangrijk om de voorwaarden te lezen, alle mogelijke opties te verkennen, de "Aangepaste" of "Geavanceerde" instellingen te gebruiken en u af te melden voor aanvullende apps, tools, functies en andere add-ons. Het is eveneens belangrijk om voorzichtig te zijn tijdens het browsen. Opdringerige advertenties zien er misschien legitiem uit, maar ze verwijzen meestal door naar allerlei dubieuze websites (met inhoud zoals gokken, pornografie, dating voor volwassenen, enz.). Als u dergelijke advertenties of omleidingen opmerkt, dan moet u uw systeem inspecteren en onmiddellijk alle verdachte applicaties, browserextensies en plug-ins verwijderen. Als uw computer al is geïnfecteerd met OperativeDevice, dan raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze automatisch te verwijderen.

Pop-up-venster dat wordt vertoond zodra de OperativeDevice-adware is geïnstalleerd:

pop-up displayed once OperativeDevice installation is done

OperativeDevice promoot 0yrvtrh.com (GIF):

OperativeDevice adware promoting the 0yrvtrh.com fake search engine (GIF)

OperativeDevice promoot search.adjustablesample.com (GIF):

OperativeDevice adware promoting the search.adjustablesample.com fake search engine (GIF)

OperativeDevice adware's installatiemap:

OperativeDevice adware install folder

OperativeDevice adware op de Safari browser:

OperativeDevice adware installed onto Safari

Advertenties van OperativeDevice onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Combo Cleaner is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van Advertenties van OperativeDevice. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Combo Cleaner DOWNLOADEN (Mac) De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 3 dagen beschikbaar. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Video die toont hoe adware en browserkapers te verwijderen van een Mac computer:

De OperativeDevice adware verwijderen:

Verwijder aan OperativeDevice gerelateerde mogelijk ongewenste applicaties uit uw map "Applicaties":

mac browser hijacker removal from applications folder

Klik op het pictogram Finder. Selecteer in het Finder-venster "Applicaties". Zoek in de map met toepassingen naar "MPlayerX", "NicePlayer", of andere verdachte toepassingen en sleep ze naar de prullenbak. Na het verwijderen van de potentieel ongewenste toepassing(en) die online advertenties veroorzaken, scant u uw Mac op eventuele resterende ongewenste componenten.

Verwijder aan de advertenties van operativedevice gerelateerde bestanden en mappen:

Klik op het ga naar map commando

Klik op het Finder icoon, vanuit de menubalk kies je Ga en klik je op Ga naar map...

step1Controleer of er zich door de adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchAgents folder:

adware verwijderen uit de map launch agents stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de launch agents map stap 2In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step2Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/Application Support:

verwijder adware uit de map application support stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/Application Support

verwijder adware uit de map application support stap 2In de map “Application Support” zoek je naar recent toegevoegde verdachte mappen. Bijvoorbeeld “MplayerX” or “NicePlayer”, en je verplaatst deze mappen naar de prullenbak.

step3Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map ~/Library/LaunchAgents:

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 1


In de Ga naar map...-balk typ je: ~/Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 2

In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak verschillende bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step4Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchDaemons:

adware verwijderen uit de map launch daemons stap 1In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchDaemons

Adware verwijderen uit de map launch daemons folder stap 2In de map “LaunchDaemons” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn: “com.aoudad.net-preferences.plist”, “com.myppes.net-preferences.plist”, "com.kuklorest.net-preferences.plist”, “com.avickUpd.plist”, etc., en je verplaatst deze naar de prullenbak.

step 5 Scan uw Mac met Combo Cleaner:

Als u alle stappen in de juiste volgorde hebt gevolgd dan zou uw Mac nu helemaal virus- en malwarevrij moeten zijn. Om zeker te weten of uw systeem niet langer besmet is voert u best een scan uit met Combo Cleaner Antivirus. Download dit programma HIER. Na het downloaden van het bestand moet u dubbelklikken op het combocleaner.dmg installatiebestand, in het geopende venster sleept u het Combo Cleaner-icoon naar het Applicaties-icoon. Nu opent u launchpad en klikt u op het Combo Cleaner-icoon. Wacht tot Combo Cleaner de virusdefinities heeft bijgewerkt en klik vervolgens op de knop 'Start Combo Scan'.

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner zal uw Mac scannen op malwarebesmettingen. Als de scan meldt 'geen bedreigingen gevonden' - dan betekent dit dat u verder de verwijderingsgids kunt volgen. In het andere geval is het aanbevolen alle gevonden besmettingen te verwijderen voor u verder gaat.

scan-with-combo-cleaner-2

Na het verwijderen van bestanden en mappen die werden aangemaakt door deze adware ga je verder met het verwijderen van frauduleuze extensies uit je internetbrowsers.

Advertenties van OperativeDevice verwijderen uit de internetbrowsers:

safari browser iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Safari:

Verwijder aan advertenties van operativedevice gerelateerde Safari extensies:

safari browser voorkeuren

Open de Safari-browser, vanuit de menubalk selecteer je "Safari" en klik je op "Voorkeuren...".

safari extensies venster

In het scherm met de voorkeuren selecteer je "Extensies" en zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte extensies. Als je die gevonden hebt klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies kunt verwijderen uit de Safari-browser, ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties lees je hier hoe Safari te resetten.

firefox browser iconKwaadaardige plug-ins verwijderen uit Mozilla Firefox:

Verwijder aan advertenties van operativedevice gerelateerde Mozilla Firefox add-ons:

toegang verkrijgen tot de mozilla firefox add-ons

Open je Mozilla Firefox-browser. In de rechterbovenhoek van het scherm klik je op de "Menu openen"-knop (met de drie horizontale lijnen). Uit het geopende menu selecteer je "Add-ons".

verwijder kwaadaardige add-ons uit mozilla firefox

Kies het tabblad "Extensies" en zoek naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Eens gevonden klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Mozilla Firefox-browser kunt verwijderen - ze zijn niet noodzakelijk voor de goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Mozilla Firefox resetten.

chrome-browser-iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Google Chrome:

Verwijder aan advertenties van operativedevice gerelateerde Google Chrome add-ons:

verwijder kwaadaardige extensies uit google chrome stap 1

Open Google Chrome en klik op de "Chrome menu"-knop (drie horizontale lijnen) gesitueerd in de rechterbovenhoek van het browserscherm. In het uitklapmenu selecteer je "Meer tools" en vervolgens "Extensies".

verwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome stap 2

In het scherm "Extensies" zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Als je die gevonden hebt klik je op de "Prullenbak"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Google Chrome-browser kunt verwijderen. Ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  •  Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Google Chrome resetten.

Klik om een reactie te plaatsen

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Advertenties van OperativeDevice QR code
Een QR code (Quick Response Code) is een code die door toestellen kan gelezen worden en die URL's en andere informatie bevat. Deze code kan gelezen worden met de camera van een smartphone of tablet. Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Advertenties van OperativeDevice op je mobiele toestel.
Door ons aanbevolen:

Maak vandaag nog komaf met Advertenties van OperativeDevice

▼ VERWIJDER DEZE NU met Combo Cleaner (Mac)

Platform: macOS

Oordeel van de redactie over Combo Cleaner:
Zeer goed!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 3 dagen beschikbaar.