Verwijder de DarkSide ransomware van uw besturingssysteem

Ook bekend als: Het DarkSide virus
Verspreiding: Laag
Schadeniveau: Ernstig

Instructies voor het verwijderen van de DarkSide ransomware

Wat is DarkSide?

DarkSide werdt ontdekt door het MalwareHunterTeam. Meestal is malware van dit type ontworpen om bestanden ontoegankelijk te maken voor slachtoffers door ze te versleutelen, hun bestandsnamen te wijzigen en een bericht met de vraag om losgeld te tonen. DarkSide hernoemt gecodeerde bestanden door het ID van het slachtoffer er als extensie aan toe te voegen. Zo zou een bestand met de naam "1.jpg" bijvoorbeeld worden hernoemd naar "1.jpg.d0ac7d95", "2.jpg" naar "2.jpg.d0ac7d95", enzovoort. In elke map met gecodeerde bestanden wordt ook een tekstbestand geplaatst met de naam "README.[Slachtoffer_ID].TXT".

Zoals wordt vermeld in het bericht met de vraag om losgeld, versleutelt de DarkSide-ransomware gegevens met sterke versleutelingsalgoritmen, zodat slachtoffers deze niet kunnen ontsleutelen zonder de software die kan worden gekocht van de verantwoordelijke cybercriminelen. Slachtoffers worden gewaarschuwd dat al hun gegevens op een bepaalde website zullen worden gepubliceerd als ze weigeren losgeld te betalen (door de decoderingssoftware te kopen) en dat ze daar 6 maanden lang publiek toegankelijk zullen zijn. Instructies voor het betalen van losgeld en andere details zoals de prijs van decoderingssoftware worden gegeven op de Tor-website die toegankelijk is via een link in het losgeldbericht ("README.[Slachtoffer_ID].TXT"-bestand). Het is zeer waarschijnlijk dat de cybercriminelen achter DarkSide zich richten op grote bedrijven en organisaties omdat hun decoderingssoftware 194,105 BTC (plus 10% van dit bedrag) kost of 23220.713 XMR. Bovendien worden slachtoffers aangemoedigd om die software binnen 3 dagen te kopen, anders wordt de prijs verdubbeld (dan kost het hen 388,209 Bitcoins (plus 10% van dit bedrag) of 46441,426 Moneros. Het grootste probleem bij een ransomware-aanval is dat de verantwoordelijke cybercriminelen de enigen zijn die tools hebben waarmee de bestanden van het slachtoffer kunnen worden gedecodeerd. Helaas zijn er geen andere tools bekend die door DarkSide versleutelde bestanden kunnen decoderen, althans op dit moment niet. Dit betekent echter niet dat het betalen van losgeld aan cybercriminelen een goede optie is: vaak sturen ze de decoderingstool immers nooit op, zelfs niet na betaling. Met andere woorden, slachtoffers die losgeld betalen, worden vaak opgelicht. In de regel is het herstellen van bestanden vanaf een back-up de enige manier om gegevensverlies te voorkomen zonder de cybercriminelen te moeten betalen. Het is de moeite waard om te vermelden dat slachtoffers kunnen voorkomen dat geïnstalleerde ransomware verdere versleuteling veroorzaakt door deze van hun computer te verwijderen. Helaas maakt dit reeds gecodeerde bestanden niet opnieuw toegankelijk (deze blijven gecodeerd).

Screenshot van een bericht waarin gebruikers de instructie krijgen om losgeld te betalen en zo hun gecodeerde gegevens te ontsleutelen:

DarkSide decrypt instructions (README.[victim's_ID].TXT)

Andere voorbeelden van ransomware zijn FIXI, Protomolecule en AW46. Meestal versleutelt dit soort ransomware bestanden en toont vervolgens een losgeldbericht. De enige verschillen zijn het bedrag van het losgeld en het gebruikte versleutelingsalgoritme (symmetrisch of asymmetrisch). Helaas kunnen slachtoffers meestal geen bestanden decoderen zonder de juiste tools en zijn de verantwoordelijke cybercriminelen de enigen die deze tools kunnen leveren. Het is alleen mogelijk om bestanden te decoderen zonder hun tussenkomst als de ransomware een aantal bugs of andere kwetsbaarheden vertoont. Zoals vermeld in de vorige paragraaf, is het herstellen van bestanden vanaf een back-up de enige gratis manier om gegevensverlies door ransomware te voorkomen. Daarom wordt geadviseerd om altijd een back-up van uw gegevens te maken en deze op een externe server (bijv. in de cloud) of een losgekoppeld opslagapparaat te bewaren.

Hoe besmette ransomware mijn computer?

Heel vaak sturen cybercriminelen e-mails die kwaadaardige bijlagen (of websitelinks) bevatten en proberen ze de ontvangers te misleiden om een ​​kwaadaardig bestand te openen. Als dit wordt geopend, dan veroorzaakt dat bestand de installatie van malware. Voorbeelden van bestanden die de meeste cybercriminelen aan hun e-mails toevoegen, zijn kwaadaardige Microsoft Office, pdf-documenten, uitvoerbare bestanden zoals .exe, archiefbestanden zoals ZIP-, RAR- en JavaScript-bestanden. Pogingen om gelicentieerde software te activeren met behulp van cracks kunnen ook leiden tot de installatie van schadelijke software. Het is gebruikelijk dat dergelijke tools zijn ontworpen om systemen met malware te infecteren (terwijl ze beloven dat ze licentiesoftware gratis kunnen activeren). Trojans zijn kwaadaardige programma's die vaak zijn ontworpen om kettinginfecties te veroorzaken. Simpel gezegd, ze installeren andere schadelijke software. Malware kan zich echter alleen op deze manier verspreiden als een computer al is geïnfecteerd met een bepaalde trojan. Een andere populaire manier om gebruikers te misleiden zodat die zelf hun computers infecteren, is door peer-to-peer-netwerken te gebruiken (bijv. torrent-clients, eMule), externe downloaders, installatieprogramma's, freeware downloadwebsites, gratis bestandshostingwebsites en andere dergelijke tools. Computers raken geïnfecteerd wanneer gebruikers schadelijke bestanden downloaden en uitvoeren. In de meeste gevallen vermommen cybercriminelen die bestanden als legitieme bestanden of onschadelijke software. Bovendien kan malware worden geïnstalleerd via valse software-updaters die zijn ontworpen om bugs en fouten in verouderde software te misbruiken of die eenvoudigweg kwaadaardige programma's installeren in plaats van updates.

Overzicht risico's:
Naam Het DarkSide virus
Type bedreiging Ransomware, cryptovirus, bestandslocker
Extensie versleutelde bestanden ID van het slachtoffer
Bericht met de vraag om losgeld README.[victim's_ID].TXT, Tor-website
Losgeldbedrag 194.105 BTC (+10%)/388.209 BTC (+10%) of 23220.713 XMR/46441.426 XMR
Contactgegevens cybercriminelen Tor-website
Detectienamen Avast (Win32:Malware-gen), BitDefender (Gen:[email protected]), Emsisoft (Gen:[email protected] (B)), Kaspersky (Trojan-Ransom.Win32.Gen.xyl), Full volledige detectielijst (VirusTotal)
Symptomen U kunt bestanden die op uw computer zijn opgeslagen niet openen, voorheen functionele bestanden hebben nu een andere extensie (bijvoorbeeld my.docx.locked). Er wordt een bericht met de vraag om losgeld op uw bureaublad weergegeven. Cybercriminelen eisen betaling van losgeld (meestal in bitcoins) om uw bestanden te ontgrendelen.
Bijkomende informatie Deze ransomware richt zich wellicht op grote bedrijven en organisaties
Distributiemethodes Geïnfecteerde e-mailbijlagen (macro's), torrent-websites, schadelijke advertenties.
Schade Alle bestanden zijn versleuteld en kunnen niet worden geopend zonder losgeld te betalen. Extra trojans voor het stelen van wachtwoorden en malware-infecties kunnen samen met de ransomware-infectie geïnstalleerd worden.
Verwijdering

Om Het DarkSide virus verwijderen, adviseren onze malwareonderzoekers om uw computer te scannen met Malwarebytes.
▼ Malwarebytes Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Malwarebytes kopen. Beperkte proefperiode van 14 dagen beschikbaar.

Hoe beschermt u zicht tegen besmettingen met ransomware?

Software (en bestanden) mogen niet worden gedownload of geïnstalleerd via externe downloaders en installatieprogramma's, niet-officiële websites en andere kanalen of tools die in de bovenstaande paragraaf worden genoemd. Hiervoor mogen alleen officiële websites en directe links worden gebruikt. Geïnstalleerde software moet worden bijgewerkt via tools en functies die zijn ontworpen door de officiële softwareontwikkelaars. Hetzelfde geldt voor de activering ervan. Bovendien is het niet legaal om de activering van gelicentieerde software te omzeilen met onofficiële tools van derden ('cracks'). Irrelevante e-mails die bijlagen bevatten en die worden verzonden vanaf onbekende en verdachte adressen, mogen niet worden vertrouwd (bestanden of websitelinks daarin mogen niet worden geopend). Nog een manier om veilig te blijven, is door uw bestanden regelmatig te scannen met een gerenommeerde antivirus- of antispywaresoftware en deze altijd up-to-date te houden om gedetecteerde bedreigingen zo snel mogelijk te verwijderen. Als uw computer al is geïnfecteerd met DarkSide, dan raden we u aan een scan uit te voeren met Malwarebytes om deze ransomware automatisch te verwijderen.

Weergave van het "README.[slachtoffer_ID].TXT" losgeldbericht (GIF):

darkside ransom note gif

Tekst in het tekstbestand van de DarkSide ransomware:

----------- [ Welcome to Dark ] ------------->

 

What happend?
----------------------------------------------
Your computers and servers are encrypted, backups are deleted. We use strong encryption algorithms, so you cannot decrypt your data.
But you can restore everything by purchasing a special program from us - universal decryptor. This program will restore all your network.
Follow our instructions below and you will recover all your data.

 

Data leak
----------------------------------------------

 

First of all we have uploaded more then 100 GB data.

Example of data:
 - Accounting data
 - Executive data
 - Sales data
 - Customer Support data
 - Marketing data
 - Quality data
 - And more other...

 

Your personal leak page: hxxp://darksidedxcftmqa.onion/blog/article/id/6/ dQDclB_6Kg-c-6fJesONyHoaKh9BtI8j9Wkw2inG8O72jWaOcKbrxMWbPfKrUbHC
The data is preloaded and will be automatically published if you do not pay.
After publication, your data will be available for at least 6 months on our tor cdn servers.

 

We are ready:
- To provide you the evidence of stolen data
- To give you universal decrypting tool for all encrypted files.
- To delete all the stolen data.

 

What guarantees?
----------------------------------------------
We value our reputation. If we do not do our work and liabilities, nobody will pay us. This is not in our interests.
All our decryption software is perfectly tested and will decrypt your data. We will also provide support in case of problems.
We guarantee to decrypt one file for free. Go to the site and contact us.

 

How to get access on website?
----------------------------------------------
Using a TOR browser:
1) Download and install TOR browser from this site: hxxps://torproject.org/
2) Open our website: hxxp://darksidfqzcuhtk2.onion/ K71D6P88YTX04R3ISCJZHMD5IYV55V9247QHJY0HJYUXX68H2P05XPRIR5SP2U68

 

When you open our website, put the following data in the input form:
Key:
-

!!! DANGER !!!
DO NOT MODIFY or try to RECOVER any files yourself. We WILL NOT be able to RESTORE them.
!!! DANGER !!!

Weergave van de Tor-website (GIF):

darkside ransomware tor website gif

Tekst op de Tor-website:

Your network has been locked!
You need pay $ 2,000,000
194.105 BTC (+10%) - 23220.713 XMR now, or $ 4,000,000
388.209 BTC (+10%) - 46441.426 XMR after doubled.

 

After payment we will provide you universal decryptor for all network.

 

Don't worry, we are good decryption specialists.
How to decrypt files ?

   

    Buy the required amount of XMR (Monero): 23220.713 XMR or BTC (Bitcoin): 194.105 BTC (+10%)
    Send 23220.713 XMR or 194.105 BTC (+10%) to the following address:
    Monero: 86R5YKD3DbMTJ1mgqiYjjsVULxwcxN5h5Yy Jt7Sz4B2oZEpZCnGBDZY4DG293xeeZSeF6iaDJqAoRVMeQXgUNM5x3fzyZru
    BTC: bc1qena2vfl7xhc5ad7q06eeuyd563ykxmwardnt2d
    * This receiving address was created for you, to identify your transactions.
    Wait for 10 confirmations for XMR or 3 confirmations of BTC.
    Reload current page after, and get a link download Decryptor.

 

Time left
03 days, 00:45:03
Time ends on 15 Aug 2020, 10:52
* The price will be doubled if you do not pay.
Data leak
Your data stolen. Read our blog.
Next publication:
03 days, 13:50:07
Transactions
TXID     Sum     Confirmations     Status     Date
Transactions not found

Screenshot van de DarkSide-website met gelekte gegevens:

darkside data leaking site

Screenshot van door DarkSide versleutelde bestanden (met de ID van het slachtoffer als extensie):

Files encrypted by DarkSide ransomware (victim's ID as an extension)

De DarkSide ransomware verwijderen:

Het DarkSide virus onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Malwarebytes is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van Het DarkSide virus. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Malwarebytes DOWNLOADEN De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Malwarebytes kopen. Beperkte proefperiode van 14 dagen beschikbaar. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Het besmette apparaat isoleren:

Sommige ransomware-infecties zijn ontworpen om bestanden op externe opslagapparaten te versleutelen en soms verspreiden ze zich zelfs over het hele lokale netwerk. Daarom is het belangrijk om het geïnfecteerde apparaat (de computer) zo snel mogelijk te isoleren.

Stap 1: De internetverbinding verbreken.

De eenvoudigste manier om een computer los te koppelen van het internet is door de ethernetkabel los te koppelen van het moederbord. Sommige apparaten zijn echter verbonden via een draadloos netwerk en voor sommige gebruikers (vooral degenen die niet bijzonder technisch onderlegd zijn) kan het loskoppelen van kabels lijken lastig. Daarom kunt u het systeem ook handmatig ontkoppelen via het 'Configuratiescherm':

Navigeer naar het "Configuratiescherm", klik op de zoekbalk in de rechterbovenhoek, typ 'Netwerkcentrum" en selecteer het gevonden resultaat:

Disconnecting computer from the Internet (step 1)

Klik op 'Adapterinstellingen wijzigen' in de rechterbovenhoek:

Disconnecting computer from the Internet (step 2)

Klik met de rechtermuisknop op elke verbinding en selecteer 'Uitschakelen'. Zodra deze zijn uitgeschakeld is er geen internetverbinding meer. Om deze terug in te schakelen klikt u opnieuw met de rechtermuisknop en selecteert u 'Inschakelen'.

Disconnecting computer from the Internet (step 3)

Stap 2: Ontkoppel alle opslagapparaten.

Zoals hierboven vermeld, kan ransomware gegevens versleutelen en alle opslagapparaten besmetten die op de computer zijn aangesloten. Daarom moeten alle externe opslagapparaten (flashdrives, draagbare harde schijven, enz.) onmiddellijk worden losgekoppeld. U moet de apparaten wel eerst 'Uitwerpen' in Windows om gegevensbeschadiging te voorkomen:

Navigeer naar "Mijn Computer" en klik met de rechtermuisknop op elk aangesloten apparaat. Kies vervolgens "Uitwerpen":

Ejecting external storage devices

Stap 3: U afmelden bij cloud-diensten.

Sommige ransomware kan software gijzelen die uw gegevens uploadt naar de cloud en kan zo deze gegevens beschadigen of versleutelen. Daarom moet u zich afmelden bij alle cloudopslagaccounts binnen browsers en andere gerelateerde software. Overweeg ook om de cloudbeheersoftware tijdelijk te verwijderen totdat de infectie volledig is verwijderd.

De ransomware-besmetting identificeren:

Om een infectie goed af te handelen, moet men deze eerst identificeren. Sommige ransomware-infecties tonen berichten met een vraag om losgeld (zie bijvoorbeeld het tekstbestand van de WALDO ransomware hieronder).

Identify ransomware-type infection (step 1)

Dit is echter zeldzaam. In de meeste gevallen toont ransomware kortere berichten waarin enkel wordt vermeld dat de gegevens versleuteld zijn en dat de slachtoffers losgeld moeten betalen. Merk op dat ransomware-infecties meestal berichten genereren met verschillende bestandsnamen (bijvoorbeeld "_readme.txt", "READ-ME.txt", "DECRYPTION_INSTRUCTIONS.txt", "DECRYPT_FILES.html" enz.). Daarom lijkt de naam van een losgeldbericht een goede manier te zijn om de infectie te identificeren. Het probleem is dat de meeste van deze namen generiek zijn en dat sommige infecties dezelfde namen gebruiken, ook al zijn de getoonde berichten verschillend en zijn de infecties niet verwant. Daarom kan de bestandsnaam van het bericht ineffectief zijn om de naam van de besmetting te vinden en zelfs leiden tot permanent gegevensverlies (door bijvoorbeeld te proberen gegevens te decoderen met tools die zijn ontworpen voor andere ransomware-infecties zodat de gegevens onherstelbaar worden beschadigd).

Een andere manier om ransomware te identificeren, is door de bestandsextensie te controleren, die aan elk versleuteld bestand is toegevoegd. De naam van de infectie wordt vaak toegevoegd aan de bestandsextensie (zie bestanden die zijn gecodeerd door de Qewe-ransomware hieronder).

Identify ransomware-type infection (step 2)

Deze methode is echter alleen effectief als de bijgevoegde extensie uniek is - veel ransomware-infecties voegen een generieke extensie toe (bijvoorbeeld ".encrypted", ".enc", ".crypted", ".locked", enz.). In deze gevallen is het identificeren van ransomware dmv de bestandsextensie onmogelijk.

Een snelle en eenvoudige manier om ransomwarebesmettingen te identificeren is via de ID Ransomware website. Deze service herkent de meeste bestaande ransomware-infecties. Slachtoffers uploaden enkel het losgeldbericht en/of een versleuteld bestand (we raden u aan beide te uploaden indien mogelijk).

Identify ransomware-type infection (step 3)

De ransomware wordt binnen enkele seconden geïdentificeerd en u ziet verschillende details, zoals de naam van de malwarefamilie waartoe de infectie behoort, of deze kan worden gedecodeerd, enzovoort.

Voorbeeld 1 (Qewe [Stop / Djvu] ransomware):

Identify ransomware-type infection (step 4)

Voorbeeld 2 (.iso [Phobos] ransomware):

Identify ransomware-type infection (step 5)

Als uw gegevens werden versleuteld door een ransomware die niet wordt ondersteund door ID Ransomware, kunt u altijd proberen op internet te zoeken met behulp van bepaalde zoekwoorden (bijvoorbeeld de titel van het losgeldbericht, de bestandsextensie, de opgegeven e-mails voor contactpersonen, cryptowallet-adressen, enz.).

Decryptietools voor de ransomware zoeken:

Versleutelingsalgoritmen die door de meeste ransomware-infecties worden gebruikt, zijn uiterst geavanceerd en als de versleuteling correct wordt uitgevoerd, kan alleen de ontwikkelaar gegevens herstellen. Dit komt omdat decodering een specifieke sleutel vereist, die wordt gegenereerd tijdens de codering. Gegevens herstellen zonder de sleutel is onmogelijk. In de meeste gevallen bewaren de cybercriminelen sleutels op een externe server in plaats van op de geïnfecteerde machine. Dharma (CrySis), Phobos en andere high-end ransomware-infecties zijn vrijwel foutloos, en dus is het onmogelijk om gecodeerde gegevens te herstellen zonder hulp van de ransomware-ontwikkelaars. Er zijn echter ook tientallen ransomware-infecties die slecht ontwikkeld zijn en die fouten vertonen, zoals het gebruik van identieke coderings- en decoderingssleutels voor elk slachtoffer, lokaal opgeslagen sleutels, enz.). Controleer daarom altijd of er geen decoderingstools beschikbaar zijn voor de ransomware die uw computer heeft besmet.

Het vinden van de juiste decryptietool op internet kan erg frustrerend zijn. Om deze reden raden we u aan het 'No More Ransom Project' te gebruiken, als u de ransomware hebt kunnen identificeren. De No More Ransom Project-website bevat een sectie genaamd 'Decryption Tools' met een zoekbalk. Voer daar de naam van de ransomware in en controleer op beschibare decryptietools.

Searching for ransomware decryption tools in nomoreransom.org website

Bestanden herstellen met tools voor gegevensherstel:

Afhankelijk van de situatie (kwaliteit van ransomware-infectie, type versleutelingsalgoritme, enz.), is het soms mogelijk om uw gegevens te herstellen met tools van derden. Daarom raden we u aan om EaseUS Data Recovery Wizard Pro te gebruiken. Deze tool ondersteunt meer dan duizend gegevenstypen (afbeeldingen, video, audio, documenten, etc.) en is zeer intuïtief (er is weinig kennis nodig om gegevens te herstellen).

▼ Download
EaseUS Data Recovery Wizard Pro

Als u software downloadt op deze website gaat u akkoord met ons privacybeleid en de algemene voorwaarden. De proefversie van EaseUS Data Recovery Wizard Pro kan schijven scannen en herstelbare bestanden weergeven - om ze te herstellen, moet u een licentie kopen.

Stap 1: Een scan uitvoeren.

Beweeg uw muis over de partitie die u wilt scannen en selecteer "Scannen". U kunt ook een specifieke map scannen of op een van de snelkoppelingen klikken om het bureaublad en de prullenmand te scannen:

Scanning the storage drive with EaseUS Data Recovery Wizard PRO (step 1)

Wacht tot EaseUS Data Recovery Wizard Pro de scan voltooit. De scanduur is afhankelijk van het volume van de bestanden (aantal en grootte) (voor enkele honderden gigabytes aan bestanden bedraagt de scanduur meer dan een uur bv.). Wees daarom geduldig tijdens het scanproces. We raden ook af om bestaande bestanden te wijzigen of te verwijderen, omdat dit de scan kan verstoren. Als u tijdens het scannen extra nog extra bestanden downloadt dan verlengt dit het scanproces:

Scanning the storage drive with EaseUS Data Recovery Wizard PRO (step 2)

Stap 2: Data herstellen.

Zodra het proces is voltooid moet u op "Herstellen" klikken. Houd er rekening mee dat u vrije ruimte nodig heeft op uw harde schijf om de gegevens te herstellen. Merk ook op dat de proefversie van EaseUS Data Recovery Wizard Pro alleen in staat is om schijven te scannen en herstelbare bestanden weer te geven. Om ze te kunnen herstellen, moet u een licentie kopen:

Recovering data with EaseUS Data Recovery Wizard Pro

Stap 3: De scansessie bewaren (optioneel).

We raden u aan de scansessie op te slaan na het herstellen van de bestanden, mocht u later nog andere bestanden willen herstellen. Klik gewoon op het pictogram "Scansessie opslaan" in de rechterbovenhoek van het scherm en kies de locatie voor het bestand dat moet worden opgeslagen. Dit bespaart veel tijd, omdat u de opslagschijf niet opnieuw hoeft te scannen wanneer u de volgende keer iets wilt herstellen. Houd er echter rekening mee dat gegevens die werden verwijderd na het einde van de scansessie hier niet worden vermeld:

Saving scan session in EaseUS Data Recovery Wizard Pro

Een back-up van uw data:

Goed bestandsbeheer en het maken van back-ups zijn essentieel om uw gegevens goed te beveiligen. Wees daarom altijd voorzichtig en neem uw voorzorgen.

Partitiebeheer: we raden u aan uw gegevens op te slaan in meerdere partities en ervoor te zorgen dat u belangrijke bestanden niet bewaart op de partitie die het besturingssysteem bevat. Als u in een situatie terechtkomt waarin u het systeem niet kunt opstarten en gedwongen wordt de schijf te formatteren waarop het besturingssysteem is geïnstalleerd (in de meeste gevallen is dit de plek waar malware-infecties zich verbergen), dan verliest u alle gegevens die op die partitie zijn opgeslagen. Dit is het voordeel van meerdere partities: als u alle data op één partitie bewaart, wordt u gedwongen om alles te verwijderen. Maar door meerdere partities te maken en uw data correct te verdelen, kunt u dergelijke problemen voorkomen. U kunt één partitie formatteren zonder de andere te beïnvloeden, zodat de ene wordt schoongemaakt en de andere onaangetast blijven. Zo gaan belangrijke gegevens niet gemakkelijk verloren. Partitiebeheer is eenvoudig, en alle informatie daarover vindt u op de documentatiepagina van Microsoft. en worden uw gegevens opgeslagen.

Gegevensback-ups: De meest betrouwbare back-upmethode is een extern opslagapparaat dat niet (permanent) is aangesloten. Kopieer uw gegevens naar een externe harde schijf, flashdrive, SSD, HDD of een ander opslagapparaat, ontkoppel dit en bewaar het op een veilige plaats, uit de buurt van zonlicht en extreme temperaturen. Deze methode is echter vrij inefficiënt, aangezien er regelmatig gegevensback-ups en updates moeten worden gemaakt. U kunt ook een cloudservice of externe server gebruiken. Hier is een internetverbinding voor nodig en is er altijd kans op een inbreuk in de beveiliging. Daarom kunt u ook overwegen om een toepassing te gebruiken om lokale gegevensback-ups te maken.

▼ Download
EaseUS Todo Backup

Als u software op deze website downloadt gaat u akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden. Om alle functionaliteit van het product te kunnen gebruiken; moet u een licentie kopen van EaseUS Todo Backup. Proefversie van 30 dagen beschikbaar.

We raden aan om de EaseUS Todo Backup-applicatie te gebruiken. De "Home"-editie van EaseUS Todo Backup is meestal meer dan voldoende voor gewone gebruikers, de "Business"-editie is meer geschikt voor bedrijven en grote computernetwerken. De EaseUS Todo Backup-applicatie biedt uitgebreide gegevensbeschermingsfuncties. U kunt eenvoudig back-ups maken en deze versleutelen en comprimeren om ze nog beter te beschermen of om ruimte te besparen. U kunt er ook back-up-planningen mee instellen, opstartbare apparaten maken en het systeem herstellen als het crasht. U kunt eenvoudig kiezen waar u de gemaakte back-up wilt opslaan: lokaal; geüpload naar een externe schijf; FTP; cloudopslag of elders. Met andere woorden, EaseUS Todo Backup is een alles-in-één tool, die alle functies biedt die u nodig hebt om een goede back-up van uw gegevens te maken.

Een back-up maken:

Het maken van een back-up voorlopt vrijwel identiek of u nu een bestand, partitie of het hele systeem wilt opnemen in de back-up. Hier gebruiken we File Backup (back-up van bestanden) als voorbeeld:

Stap 1: Kies van welke items u een back-up wilt maken.

Klik op het pictogram "Menu" in de linkerbovenhoek van het scherm om het menu weer te geven en selecteer "File Backup":

Creating data backups with EaseUS Todo Backup tool (step 1)

Selecteer de bestanden waarvan u een back-up wilt maken. U kunt ook een naam en beschrijving invoeren van de back-up die wordt gemaakt:

Creating data backups with EaseUS Todo Backup tool (step 2)

Stap 2: Wijzig de standaardinstellingen.

De EaseUS Todo Backup-applicatie biedt een verscheidenheid aan extra opties die kunnen worden toegevoegd en gewijzigd tijdens het maken van de back-up. U kunt bijvoorbeeld gegevens coderen (een wachtwoord toevoegen), de compressieverhouding selecteren (hoeveel de back-up moet worden gecomprimeerd), prestaties instellen (hoeveel systeembronnen er worden gebruikt), een e-mailmelding toevoegen (u ontvangt een e-mail zodra het proces is voltooid) enzovoort.

Om het scherm met de opties te openen, klik op de knop "Backup Options" in de linkerbenedenhoek van het scherm:

Creating data backups with EaseUS Todo Backup tool (step 3)

Selecteer de instellingen die u wilt wijzigen en klik op "Save". U kunt uw wijzigingen ook resetten door op "Reset to initial settings" te klikken:

Creating data backups with EaseUS Todo Backup tool (step 4)

Stap 3: Selecteer de locatie waar de back-up moet worden bewaard.

Zoals hierboven vermeld, kunt u met EaseUS Todo Backup kiezen waar back-ups worden opgeslagen - lokaal of extern.

Klik op de knop "Browse..." en selecteer de locatie voor de back-up:

Creating data backups with EaseUS Todo Backup tool (step 5)

Stap 4: Het proces goed en veilig voltooien.

Afhankelijk van de locatie die u hebt gekozen zijn er een aantal maatregelen die u mogelijk best kunt nemen om u bestanden te beveiligen en de back-up succesvol te voltooien. Als u de back-up uploadt naar een met internet verbonden locatie (bijvoorbeeld cloudopslag, FTP, enz.), zorg er dan voor dat u uw internetverbinding behoudt, anders moet u opnieuw beginnen. Hetzelfde geldt voor externe opslagapparaten - koppel ze niet los totdat het proces is voltooid.

De voortgangsbalk geeft de geschatte resterende tijd weer. Het maken van grote back-ups (honderden gigabytes) kan uren duren (afhankelijk van de snelheid van het opslagapparaat, uw internetverbinding, enz.). Daarom kunt u met de applicatie ook instellen wat het systeem moet doen (afsluiten, stand-by of slaapstand) zodra de back-up klaar is.

Creating data backups with EaseUS Todo Backup tool (step 6)

De beste manier om schade door ransomware te voorkomen, is door regelmatig back-ups te maken.

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Het DarkSide virus QR code
Een QR code (Quick Response Code) is een code die door toestellen kan gelezen worden en die URL's en andere informatie bevat. Deze code kan gelezen worden met de camera van een smartphone of tablet. Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Het DarkSide virus op je mobiele toestel.
Door ons aanbevolen:

Maak vandaag nog komaf met Het DarkSide virus

▼ VERWIJDER DEZE NU met Malwarebytes

Platform: Windows

Oordeel van de redactie over Malwarebytes:
Zeer goed!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Malwarebytes kopen. Beperkte proefperiode van 14 dagen beschikbaar.