FacebookTwitterLinkedIn

Voorkom oplichting door de foutmelding "IOS /MAC Defender Alert"

Ook bekend als: Pop-up met de tekst "IOS /MAC Defender waarschuwing"
Type: Mac Virus
Verspreiding: Laag
Schadeniveau: Medium

Hoe verwijdert u de "IOS /MAC Defender Alert" oplichting van een Mac?

Wat is de valse "IOS /MAC Defender Alert"?

"IOS /MAC Defender Alert" is een fraude met technische ondersteuning, die wordt vertoond op misleidende websites. Deze oplichting richt zich op gebruikers van Apple-producten en beweert dat hun apparaten zijn geïnfecteerd. Om te voorkomen dat er schade aan het apparaat wordt toegebracht, worden gebruikers gedwongen een zogenaamde "technische ondersteuning van Apple" te bellen. Benadrukt moet worden dat dit een scam is en dat alle informatie die wordt verstrekt door "IOS / MAC Defender Alert" onjuist is. Bovendien is deze nepmelding op geen enkele manier geassocieerd met Apple Inc. Er zijn maar weinig gebruikers die opzettelijk dit soort misleidende websites openen, de meesten worden ernaar doorgestuurd door opdringerige advertenties of door mogelijk ongewenst programma's (potentieel ongewenste applicaties) die al in het systeem zijn geïnfiltreerd.

IOS /MAC Defender Alert scam

Zodra een site met de "IOS / MAC Defender Alert" -zwendel wordt geopend, krijgen bezoekers een pop-upvenster te zien. In de tekst staat dat een recent bezochte website het Apple-apparaat van de gebruiker heeft geïnfecteerd met een virus / malware. Het uitschakelen en / of herstarten van de machine kan er zogenaamd toe leiden dat het systeem permanent wordt vergrendeld en / of de harde schijf wordt gewist. Het apparaat en de internetverbinding zijn echter al geblokkeerd - zogenaamd om deze risico's te verkleinen. De pop-up roept gebruikers op om het opgegeven nummer van de frauduleuze technische ondersteuning te bellen. Het bericht op de achtergrondpagina is praktisch identiek. Het enige significante verschil is dat de nep-infectie wordt gespecificeerd als het "Zepto" -virus, hoewel de tekst de bedreiging verder beschrijft alsof deze niet is geïdentificeerd. Gebruikers moeten er rekening mee houden dat geen enkele website in staat is om bedreigingen / problemen op hun apparaten te detecteren, en dat websites die "IOS / MAC Defender Alert" vertonen hierop geen uitzondering vormen. Oplichting met technische ondersteuning is bedoeld om het vertrouwen van gebruikers te schenden en te misbruiken. Hoewel de helpdesk-nummers vaak als "gratis" worden gepresenteerd, kunnen ze erg duur zijn. Toch is dit niet de enige of primaire manier waarop deze oplichters inkomsten genereren. Doorgaans proberen de oplichters toegang te krijgen tot de apparaten van gebruikers onder het mom van technische ondersteuning. De eerste toegang kan vervolgens worden gebruikt om systemen te infecteren met malware, zoals trojans voor externe toegang (RAT's) die kunnen worden gebruikt om stiekem toegang tot en controle over het apparaat te krijgen. Bovendien zijn de "diensten" van de oplichters niet gratis en wordt aan de gebruikers gevraagd ervoor te betalen. De "vergoedingen" worden vaak betaald via dubieuze betalingsportalen, die alle informatie kunnen verzamelen die daarop wordt ingevoerd. Als alternatief kunnen oplichters vragen om onmogelijk te traceren digitale valuta (bijv. cryptocurrencies, prepaid vouchers, cadeaubonnen, enz.). Persoonlijke informatie (bijv. Namen, adressen, e-mails, bankrekening- en / of creditcardgegevens, enz.) zijn bijzonder belangrijk voor oplichters. Ze kunnen deze gegevens op verschillende manieren verkrijgen - door ze uit het apparaat te halen en / of door gekaapte accounts, of nog door gebruikers te misleiden zodat ze de gegevens zelf verstrekken, enzovoort. Samenvattend kan het vertrouwen van de "IOS / MAC Defender Alert" -zwendel leiden tot systeeminfecties, financiële verliezen, ernstige privacyschendingen en zelfs identiteitsdiefstal.

Afgezien van het geforceerd openen van onbetrouwbare en kwaadwillende sites, kunnen mogelijk ongewenste programma's andere onaangename eigenschappen hebben. Ongewenste apps binnen de adware-classificatie maken de plaatsing van opdringerige en schadelijke advertenties mogelijk - meestal bovenop elke bezochte website. De geleverde advertenties pushen op dezelfde manier verdachte webpagina's en sommige kunnen zelfs stiekem software downloaden / installeren. Een ander mogelijk ongewenst programma, genaamd browserkapers, past de browserinstellingen aan om valse zoekmachines te promoten. De gepromote webzoekers zijn zelden in staat om eigen zoekresultaten te leveren, dus verwijzen ze door naar Google, Bing, Yahoo en andere legitieme zoekmachines. Bovendien bespioneren de meeste mogelijk ongewenste programma's de browse-activiteit van gebruikers. Ze controleren en verzamelen: bezochte URL's, bekeken pagina's, ingevoerde zoekopdrachten, IP-adressen, geolocaties en persoonlijk identificeerbare details. De verzamelde gegevens worden meestal gedeeld met (of verkocht aan) derden (mogelijk cybercriminelen). Om de veiligheid van het apparaat / de gebruiker te garanderen, moeten alle verdachte applicaties en browserextensies / plug-ins onmiddellijk na detectie worden verwijderd.

Overzicht risico's:
Naam Pop-up met de tekst "IOS /MAC Defender waarschuwing"
Type bedreiging Phishing, oplichting, adware, Mac-malware, Mac-virus
Valse claim Het Apple-apparaat van gebruikers zou besmet zijn en wordt geblokkeerd.
Telefoonnummer valse technische support +32 78 25 11 40
Gelinkte domeinen rika02[.]club
Detectienamen Kaspersky (Malware), volledige lijst (VirusTotal)
IP-adres 160.153.131.139
Symptomen Uw Mac wordt langzamer dan normaal, u ziet ongewenste pop-upadvertenties, u wordt omgeleid naar dubieuze websites.
Distributiemethodes Misleidende pop-upadvertenties, gratis software-installatieprogramma's (bundeling), valse Flash Player-installatieprogramma's, downloads van torrent-bestanden.
Schade Het bespioneren van internetbrowsers (mogelijke privacyschendingen), weergave van ongewenste advertenties, omleidingen naar dubieuze websites, verlies van privé-informatie.
Verwijdering

Om Pop-up met de tekst IOS /MAC Defender waarschuwing verwijderen, adviseren onze malwareonderzoekers om uw computer te scannen met Combo Cleaner.
▼ Combo Cleaner Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 3 dagen beschikbaar.

"Warning: Your macOS has expired", "Your Mac is infected with 5 viruses!" en "ZEUS VIRUS DETECTED !!!" zijn enkele voorbeelden van andere oplichtingen die zijn gericht op gebruikers van Apple-producten. Het internet staat vol met dergelijke scams. Hoewel ze verschillende zaken claimen, en hun manier van werken kan verschillen, is het einddoel hetzelfde: winst genereren voor de oplichters / cybercriminelen die ze ontwikkelden. Daarom wordt het sterk aanbevolen om voorzichtig te zijn tijdens het browsen.

Hoe werden mogelijk ongewenste applicaties geïnstalleerd op mijn computer?

Mogelijk ongewenst programma's worden verspreid via downloaders en installers van andere software. Deze misleidende marketingtechniek waarbij legitieme software wordt verpakt samen met ongewenste of kwaadaardige toevoegingen - wordt "bundeling" genoemd. Het overhaasten van de download- / installatieprocessen (bijv. negeren van de voorwaarden, gebruiken van vooraf ingestelde opties, enz.) - verhogen het risico dat er onbedoeld ongewenste of gevaarlijke extensies op het systeem worden toegestaan. Sommige mogelijk ongewenst programma's hebben "officiële" downloadpagina's. Eenmaal aangeklikt, kunnen ook opdringerige advertenties scripts uitvoeren waarmee mogelijk ongewenste programma's zonder toestemming van de gebruiker worden gedownload of geïnstalleerd.

Hoe voorkomt u de installatie van mogelijk ongewenste applicaties?

Software moet worden onderzocht voordat deze wordt gedownload, geïnstalleerd of aangekocht. Het wordt aanbevolen om alleen officiële en geverifieerde downloadkanalen te gebruiken. Onbetrouwbare bronnen, zoals: niet-officiële en gratis websites voor het hosten van bestanden, peer-to-peer-deelnetwerken en andere externe downloaders mogen niet worden gebruikt, aangezien deze vaak misleidende en / of gebundelde inhoud aanbieden. Bij het downloaden / installeren is het belangrijk om de voorwaarden te lezen, alle mogelijke opties te verkennen, de "Aangepaste / Geavanceerde" instellingen te gebruiken en u af te melden voor extra apps, tools, functies, enzovoort. Opdringerige advertenties lijken vaak legitiem, maar ze linken door naar dubieuze sites (met inhoud zoals gokken, pornografie, dating voor volwassenen, enz.). Als gebruikers dergelijke advertenties en / of omleidingen opmerken, dan moeten ze hun apparaten inspecteren en onmiddellijk alle verdachte applicaties, browserextensies en plug-ins verwijderen. Als uw computer al is geïnfecteerd met mogelijk ongewenste programma's, dan raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze automatisch te verwijderen.

Tekst weergegeven in het pop-upvenster van de "IOS / MAC Defender Alert" -zwendel:

**IOS /MAC  Defender Alert **

 

Dear IOS User, The Website you have recently visited may have downloaded the Malware and Virus on your Apple Mac Device. IOS  Defender is Suspicious about your MAC System Security.Please do not try to shut down or restart your computer. Call Apple technical Support Immediately at +32 78 25 11 40 .

 

It may lock your computer permanantly or erase your hard disk .


Call Apple  technical Support Immediately at +32 78 25 11 40 .

 

Your TCP Connection Was Blocked by Your IOS  Security System. Your Mac Device and internet connection has been locked untill we may hear from you to immediately fix this issue.

 

Call Apple technical Support Immediately at +32 78 25 11 40 .

Screenshot van de achtergrondpagina van de "IOS /MAC Defender Alert"-oplichting:

IOS /MAC Defender Alert scam background page

Tekst op deze pagina:

MAC / IOS Defender Alert : Error Code # 0x3e7

 

Please Do Not Shut Down Or Reset Your Computer .

 

**Apple Defender Alert **

 

Zepto Virus Detected In Your System Registry .

 

Dear IOS User, The Website you have recently visited may have downloaded the Malware and Virus on your IOS system. Apple Defender is Suspicious about your IOS System Security.Please do not try to shut down or restart your computer.It may lock your computer permanantly or erase your hard disk . Your TCP Connection Was Blocked by Your IOS Security System. Your MAC Device and internet connection has been locked untill we may hear from you to immediately fix this issue.

 

Call Technical Support
Immediately at +32 78 25 11 40

 

IOS Defender Alert
System Informations
IP : 85.206.10.62
Browser : Safari
Operating System : Mac
User Authentication Required : Call Apple Technical Support Now
+32 78 25 11 40

Weergave van de "IOS /MAC Defender Alert"-oplichting (GIF):

Appearance of IOS /MAC Defender Alert scam (GIF)

Pop-up met de tekst IOS /MAC Defender waarschuwing onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Combo Cleaner is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van Pop-up met de tekst IOS /MAC Defender waarschuwing. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Combo Cleaner DOWNLOADEN (Mac) De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 3 dagen beschikbaar. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

ideo die toont hoe adware en browserkapers te verwijderen van een Mac-computer:

Mogelijk ongewenste applicaties verwijderen:

Verwijder mogelijk ongewenste applicaties uit uw map "Applicaties":

mac browser hijacker removal from applications folder

Klik op het pictogram Finder. Selecteer in het Finder-venster "Applicaties". Zoek in de map met toepassingen naar "MPlayerX", "NicePlayer", of andere verdachte toepassingen en sleep ze naar de prullenbak. Na het verwijderen van de potentieel ongewenste toepassing(en) die online advertenties veroorzaken, scant u uw Mac op eventuele resterende ongewenste componenten.

Verwijder aan de pop-up met de tekst "ios /mac defender waarschuwing" gerelateerde bestanden en mappen:

Klik op het ga naar map commando

Klik op het Finder icoon, vanuit de menubalk kies je Ga en klik je op Ga naar map...

step1Controleer of er zich door de adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchAgents folder:

adware verwijderen uit de map launch agents stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de launch agents map stap 2In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step2Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/Application Support:

verwijder adware uit de map application support stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/Application Support

verwijder adware uit de map application support stap 2In de map “Application Support” zoek je naar recent toegevoegde verdachte mappen. Bijvoorbeeld “MplayerX” or “NicePlayer”, en je verplaatst deze mappen naar de prullenbak.

step3Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map ~/Library/LaunchAgents:

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 1


In de Ga naar map...-balk typ je: ~/Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 2

In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak verschillende bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step4Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchDaemons:

adware verwijderen uit de map launch daemons stap 1In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchDaemons

Adware verwijderen uit de map launch daemons folder stap 2In de map “LaunchDaemons” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn: “com.aoudad.net-preferences.plist”, “com.myppes.net-preferences.plist”, "com.kuklorest.net-preferences.plist”, “com.avickUpd.plist”, etc., en je verplaatst deze naar de prullenbak.

step 5 Scan uw Mac met Combo Cleaner:

Als u alle stappen in de juiste volgorde hebt gevolgd dan zou uw Mac nu helemaal virus- en malwarevrij moeten zijn. Om zeker te weten of uw systeem niet langer besmet is voert u best een scan uit met Combo Cleaner Antivirus. Download dit programma HIER. Na het downloaden van het bestand moet u dubbelklikken op het combocleaner.dmg installatiebestand, in het geopende venster sleept u het Combo Cleaner-icoon naar het Applicaties-icoon. Nu opent u launchpad en klikt u op het Combo Cleaner-icoon. Wacht tot Combo Cleaner de virusdefinities heeft bijgewerkt en klik vervolgens op de knop 'Start Combo Scan'.

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner zal uw Mac scannen op malwarebesmettingen. Als de scan meldt 'geen bedreigingen gevonden' - dan betekent dit dat u verder de verwijderingsgids kunt volgen. In het andere geval is het aanbevolen alle gevonden besmettingen te verwijderen voor u verder gaat.

scan-with-combo-cleaner-2

Na het verwijderen van bestanden en mappen die werden aangemaakt door deze adware ga je verder met het verwijderen van frauduleuze extensies uit je internetbrowsers.

Pop-up met de tekst "IOS /MAC Defender waarschuwing" verwijderen uit de internetbrowsers:

safari browser iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Safari:

Verwijder aan pop-up met de tekst "ios /mac defender waarschuwing" gerelateerde Safari extensies:

safari browser voorkeuren

Open de Safari-browser, vanuit de menubalk selecteer je "Safari" en klik je op "Voorkeuren...".

safari extensies venster

In het scherm met de voorkeuren selecteer je "Extensies" en zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte extensies. Als je die gevonden hebt klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies kunt verwijderen uit de Safari-browser, ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties lees je hier hoe Safari te resetten.

firefox browser iconKwaadaardige plug-ins verwijderen uit Mozilla Firefox:

Verwijder aan pop-up met de tekst "ios /mac defender waarschuwing" gerelateerde Mozilla Firefox add-ons:

toegang verkrijgen tot de mozilla firefox add-ons

Open je Mozilla Firefox-browser. In de rechterbovenhoek van het scherm klik je op de "Menu openen"-knop (met de drie horizontale lijnen). Uit het geopende menu selecteer je "Add-ons".

verwijder kwaadaardige add-ons uit mozilla firefox

Kies het tabblad "Extensies" en zoek naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Eens gevonden klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Mozilla Firefox-browser kunt verwijderen - ze zijn niet noodzakelijk voor de goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Mozilla Firefox resetten.

chrome-browser-iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Google Chrome:

Verwijder aan pop-up met de tekst "ios /mac defender waarschuwing" gerelateerde Google Chrome add-ons:

verwijder kwaadaardige extensies uit google chrome stap 1

Open Google Chrome en klik op de "Chrome menu"-knop (drie horizontale lijnen) gesitueerd in de rechterbovenhoek van het browserscherm. In het uitklapmenu selecteer je "Meer tools" en vervolgens "Extensies".

verwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome stap 2

In het scherm "Extensies" zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Als je die gevonden hebt klik je op de "Prullenbak"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Google Chrome-browser kunt verwijderen. Ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  •  Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Google Chrome resetten.

Klik om een reactie te plaatsen

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Pop-up met de tekst IOS /MAC Defender waarschuwing QR code
Een QR code (Quick Response Code) is een code die door toestellen kan gelezen worden en die URL's en andere informatie bevat. Deze code kan gelezen worden met de camera van een smartphone of tablet. Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Pop-up met de tekst "IOS /MAC Defender waarschuwing" op je mobiele toestel.
Door ons aanbevolen:

Maak vandaag nog komaf met Pop-up met de tekst IOS /MAC Defender waarschuwing

▼ VERWIJDER DEZE NU met Combo Cleaner (Mac)

Platform: macOS

Oordeel van de redactie over Combo Cleaner:
Zeer goed!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 3 dagen beschikbaar.