FacebookTwitterLinkedIn

Verwijder apps die doorverwijzen naar de oplichtingspagina "ZEUS VIRUS DETECTED !!!"

Ook bekend als: ZEUS VIRUS DETECTED !!! pop-up
Type: Mac Virus
Schadeniveau: Medium

Hoe verwijdert u "ZEUS VIRUS DETECTED !!!" van een Mac?

Wat is "ZEUS VIRUS DETECTED !!!"?

"ZEUS VIRUS DETECTED !!!" is een valse melding met betrekking tot virussen en kwaadaardige applicaties. Deze meldingen zijn afkomstig van een misleidende website die zich voordoet als een officiële Apple-site. In feite is dit een oplichtingswebsite die is ontworpen om mensen te misleiden zodat ze contact op te nemen met oplichters op het opgegeven telefoonnummer. We raden u ten zeerste aan deze zwendel te negeren en deze criminelen niet te bellen. Als deze pagina beweert malware te hebben gevonden is dit een nepwaarschuwing.

ZEUS VIRUS DETECTED !!! scam

Nadat deze pagina wordt geopend verschijnen er een aantal pop-ups. Volgens één daarvan is MAC OS X besmet met virussen en andere kwaadaardige applicaties die moeten worden verwijderd, en is er systeemschade die moet worden hersteld. Er staat ook dat als de website wordt gesloten, het besturingssysteem beschadigd zal blijven, en kwetsbaar voor extra aanvallen. Een andere pop-up meldt dat de website het ZEUS-virus heeft gedetecteerd en dat een verdachte trojan toegang probeerde te krijgen tot logins, bankgegevens en de browsergeschiedenis. Er wordt gemeld dat de firewall die op het besturingssysteem is geïnstalleerd, het systeem niet heeft kunnen beschermen en dat het systeem is beschadigd. Bezoekers worden dringend verzocht de dichtstbijzijnde Mac-reparatiedienst te bezoeken of het nummer "+1-877-885-8689" te bellen. Let op, dit is geen officieel Apple-klantenservicenummer, het is een telefoonnummer van de oplichters. Als ze gecontacteerd worden, dan zullen ze geld proberen af te persen van nietsvermoedende computergebruikers. De oplichters die deze misleidende site hebben ontworpen, proberen mensen te overtuigen om onnodige software te kopen, of te betalen voor "online technische ondersteuning". Neem deze oplichting niet serieus. Als een browser deze melding toont, negeer het bericht dan.

Oplichtingswebsites worden vaak geopend door browsers waarop mogelijk ongewenste apps (of ongewenste programma's) zijn geïnstalleerd. Mensen downloaden en installeren dit soort apps meestal onbedoeld. Als ze geïnstalleerd zijn, dan veroorzaken ze omleidingen naar dubieuze en misleidende websites, verzamelen ze gebruikersgegevens en vertonen ze opdringerige advertenties. Over het algemeen registreren dergelijke ongewenste apps IP-adressen, geolocaties, URL's van bezochte websites, ingevoerde zoekopdrachten, enz. In sommige gevallen registreren ongewenste programma's gevoelige gegevens. De ontwikkelaars delen deze informatie met derden die de gegevens misbruiken om er geld mee te verdienen. Deze derden kunnen ook cybercriminelen zijn. Een ander probleem met ongewenste programma's is dat deze soms misleidende, opdringerige advertenties vertonen. Wanneer daarop wordt geklikt, dan openen ze dubieuze of zelfs kwaadaardige sites of voeren ze scripts uit die ongewenste downloads en installaties veroorzaken. Enkele voorbeelden van advertenties die door ongewenste programma's worden vertoond zijn coupons, banners, enquêtes, allerlei pop-ups, enz.

Overzicht risico's:
Naam ZEUS VIRUS DETECTED !!! pop-up
Type bedreiging Mac-malware, Mac-virus
Valse claim Scam website delivers a fake message (pop-up window) claiming that system is infected with the ZEUS virus and other malware, and encourages visitors to contact scammers via the telephone number provided
IP-adres (oplichterswebsite)
52.216.8.67
Telefoonnummer van de oplichters
+1-877-885-8689, +1-800-674-3208
Symptomen Uw Mac wordt langzamer dan normaal, u ziet ongewenste pop-upadvertenties, u wordt omgeleid naar dubieuze websites.
Distributiemethodes Misleidende pop-upadvertenties, gratis software-installatieprogramma's (bundeling), valse Flash Player-installatieprogramma's, downloads van torrent-bestanden.
Schade Het bespioneren van internetbrowsers (mogelijke privacyschendingen), weergave van ongewenste advertenties, omleidingen naar dubieuze websites, verlies van privé-informatie.
Malware verwijderen (Mac)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw Mac met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Mac Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

"ZEUS VIRUS DETECTED !!!" is een typische vorm van oplichting die door veel van dit soort websites wordt gebruikt. Andere voorbeelden zijn apple.com-scan-mac[.]live, "Your Mac is infected with 4 viruses", and "Mac OS X is infected (4) by viruses". Deze pagina's informeren bezoekers over 'gedetecteerde' virussen en moedigen hen aan om ongewenste apps te installeren of contact op te nemen met oplichters. Als er al ongewenste programma's op uw browser of computer zijn geïnstalleerd, dan kan dit de doorverwijzingen naar misleidende websites veroorzaken. Bovendien kunnen ongewenste programma's problemen veroorzaken met betrekking tot uw veiligheid op internet, privacyschendingen of zelfs identiteitsdiefstal. We raden u ten zeerste aan om alle ongewenste apps onmiddellijk te verwijderen.

Hoe werden mogelijk ongewenste programma's geïnstalleerd op mijn computer?

Ongewenste apps (ongewenste programma's) worden vaak gedownload en geïnstalleerd wanneer mensen op onbetrouwbare advertenties klikken of als ze software downloaden en installeren die gebundeld is met ongewenste app(s). Door die apps op te nemen in de installers van andere software proberen ontwikkelaars gebruikers te misleiden, zodat ze zelf ongewenste apps downloaden en installeren. Informatie over die extra programma's wordt meestal verborgen in de "Aangepaste" of "Geavanceerde" instellingen (of andere soortgelijke opties). Met andere woorden, ongewenste downloads en installaties vinden plaats als computergebruikers de bovengenoemde instellingen niet controleren en wijzigen, waardoor ze onbedoeld toestemming geven voor het downloaden of installeren van ongewenste programma's.

Hoe voorkomt u de installatie van mogelijk ongewenste applicaties?

Downloaders, installatieprogramma's en torrent-clients van derden, eMule (en andere peer-to-peer-netwerken) en soortgelijke tools of bronnen mogen niet worden vertrouwd om software te downloaden of te installeren. De veiligste manier om programma's te downloaden is via officiële sites en directe downloadlinks. Bovendien moeten alle downloads en installaties correct worden uitgevoerd. Vink de "Geavanceerde", "Aangepaste", "Handmatige" of vergelijkbare opties of instellingen in de installers aan en weiger aanbiedingen ​​om ongewenste apps te installeren (of te downloaden). Bovendien mogen niet alle advertenties worden vertrouwd (vooral niet als ze op dubieuze sites worden weergegeven). Als deze worden aangeklikt, dan leiden ze vaak door naar onbetrouwbare websites, meestal met inhoud zoals gokken, pornografie, dating voor volwassenen, enz. Als u regelmatig opdringerige advertenties of ongewenste omleidingen opmerkt, controleer dan of er misschien ongewenste extensies, add-ons en plug-ins op uw browser zijn geïnstalleerd, en verwijder deze. Dit geldt ook voor ongewenste programma's die op uw computer zijn geïnstalleerd. Als uw computer al is geïnfecteerd met ongewenste programma's, dan raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze automatisch te verwijderen.

Schermafbeelding van een oplichtingswebsite waarop wordt gemeld dat er een computer is geïnfecteerd met het ZEUS-virus:

ZEUS VIRUS DETECTED scam page

Tekst in de pop-up:

Warning: ZEUS VIRUS DETECTED !!!
A suspicious TROJAN was trying to access your logins, banking details & tracking your Internet activity.
Your Firewall has failed to protect and is damaged. Your Accounts May be Suspended Until your take an action.
Your personal information may have leaked. IMMEDIATE RESPONSE REQUIRED. Your hard disk has a Trojan Virus! Please do not try to fix manually, it may crash your data. Consequently, we are performing additional security checks to verify system security.
Please visit your nearest MAC service centre or call help desk
Customer service +1-877-885-8689 (TOLL-FREE)

Weergave van de "ZEUS VIRUS DETECTED !!!"-oplichting (GIF):

Appearance of ZEUS VIRUS DETECTED !!! scam (GIF)

Nog een variant van de "ZEUS VIRUS DETECTED !!!" pop-up-oplichting:

ZEUS VIRUS DETECTED !!! pop-up scam (2020-05-13)

Tekst in deze pop-up:

Warning: ZEUS VIRUS DETECTED !!!

 Customer Service: +1-800-674-3208  (TOLL-FREE)

A Suspicious TROJAN Was Trying to Access Your Logins, Banking Details & Tracking Your Internet Activity.

Your Firewall has failed to protect and is damaged. Your Accounts May be Suspended Until You Take an Action.

Your Personal Information May Have Leaked. IMMEDIATE RESPONSE REQUIRED

Your Hard Disk Has A Trojan Virus! Please Do Not Try to Fix Manually, It May Crash Your Data.

Consequently, we are performing additional security checks to verify system security.

Please Visit Your Nearest MAC Service Center OR Call Help Desk

------------
Customer Service: +1-800-674-3208  (TOLL-FREE)
------------


********** IMMEDIATE RESPONSE REQUIRED **********

Please contact network administration to rectify the issue.
Please do not open internet browser for your security issue to avoid data corruption on your registery of your operating system. Please contact network administration department at +1-800-674-3208 (TOLL-FREE)

Virus Info:
A Trojan horse, or Trojan, in computing is a non-self-replicating type of malware program containing malicious code that, when executed, carries out actions determined by the nature of the Trojan, typically causing loss or theft of data, and possible system harm. The term is derived from the story of the wooden horse used to trick defenders of Troy into taking concealed warriors into their city in ancient Greece, because computer Trojans often employ a form of social engineering, presenting themselves as routine, useful, or interesting in order to persuade victims to install them on their computers.

A Trojan often acts as a backdoor, contacting a controller which can then have unauthorized access to the affected computer. The Trojan and backdoors are not themselves easily detectable, but if they carry out significant computing or communications activity may cause the computer to run noticeably slowly. Malicious programs are classified as Trojans if they do not attempt to inject themselves into other files (computer virus) or otherwise propagate themselves (worm).

A computer may host a Trojan via a malicious program a user is duped into executing files or browsing internet.
Please contact network administration department at +1-800-674-3208 (TOLL-FREE)

Onmiddellijke automatische Mac malware verwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om Mac malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner voor Mac De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Video die toont hoe de oplichtingspop-up "ZEUS VIRUS DETECTED !!!" te verwijderen met Combo Cleaner:

Mogelijk ongewenste programma's verwijderen:

Verwijder mogelijk ongewenste programma's uit uw map "Applicaties":

mac browser hijacker removal from applications folder

Klik op het pictogram Finder. Selecteer in het Finder-venster "Applicaties". Zoek in de map met toepassingen naar "MPlayerX", "NicePlayer", of andere verdachte toepassingen en sleep ze naar de prullenbak. Na het verwijderen van de potentieel ongewenste toepassing(en) die online advertenties veroorzaken, scant u uw Mac op eventuele resterende ongewenste componenten.

Verwijder aan de zeus virus detected !!! pop-up gerelateerde bestanden en mappen:

Klik op het ga naar map commando

Klik op het Finder icoon, vanuit de menubalk kies je Ga en klik je op Ga naar map...

step1Controleer of er zich door de adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchAgents folder:

adware verwijderen uit de map launch agents stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de launch agents map stap 2In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step2Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/Application Support:

verwijder adware uit de map application support stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/Application Support

verwijder adware uit de map application support stap 2In de map “Application Support” zoek je naar recent toegevoegde verdachte mappen. Bijvoorbeeld “MplayerX” or “NicePlayer”, en je verplaatst deze mappen naar de prullenbak.

step3Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map ~/Library/LaunchAgents:

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 1


In de Ga naar map...-balk typ je: ~/Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 2

In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak verschillende bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step4Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchDaemons:

adware verwijderen uit de map launch daemons stap 1In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchDaemons

Adware verwijderen uit de map launch daemons folder stap 2In de map “LaunchDaemons” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn: “com.aoudad.net-preferences.plist”, “com.myppes.net-preferences.plist”, "com.kuklorest.net-preferences.plist”, “com.avickUpd.plist”, etc., en je verplaatst deze naar de prullenbak.

step 5 Scan uw Mac met Combo Cleaner:

Als u alle stappen in de juiste volgorde hebt gevolgd dan zou uw Mac nu helemaal virus- en malwarevrij moeten zijn. Om zeker te weten of uw systeem niet langer besmet is voert u best een scan uit met Combo Cleaner Antivirus. Download dit programma HIER. Na het downloaden van het bestand moet u dubbelklikken op het combocleaner.dmg installatiebestand, in het geopende venster sleept u het Combo Cleaner-icoon naar het Applicaties-icoon. Nu opent u launchpad en klikt u op het Combo Cleaner-icoon. Wacht tot Combo Cleaner de virusdefinities heeft bijgewerkt en klik vervolgens op de knop 'Start Combo Scan'.

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner zal uw Mac scannen op malwarebesmettingen. Als de scan meldt 'geen bedreigingen gevonden' - dan betekent dit dat u verder de verwijderingsgids kunt volgen. In het andere geval is het aanbevolen alle gevonden besmettingen te verwijderen voor u verder gaat.

scan-with-combo-cleaner-2

Na het verwijderen van bestanden en mappen die werden aangemaakt door deze adware ga je verder met het verwijderen van frauduleuze extensies uit je internetbrowsers.

ZEUS VIRUS DETECTED !!! pop-up verwijderen uit de internetbrowsers:

safari browser iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Safari:

Verwijder aan zeus virus detected !!! pop-up gerelateerde Safari extensies:

safari browser voorkeuren

Open de Safari-browser, vanuit de menubalk selecteer je "Safari" en klik je op "Voorkeuren...".

safari extensies venster

In het scherm met de voorkeuren selecteer je "Extensies" en zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte extensies. Als je die gevonden hebt klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies kunt verwijderen uit de Safari-browser, ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties lees je hier hoe Safari te resetten.

firefox browser iconKwaadaardige plug-ins verwijderen uit Mozilla Firefox:

Verwijder aan zeus virus detected !!! pop-up gerelateerde Mozilla Firefox add-ons:

toegang verkrijgen tot de mozilla firefox add-ons

Open je Mozilla Firefox-browser. In de rechterbovenhoek van het scherm klik je op de "Menu openen"-knop (met de drie horizontale lijnen). Uit het geopende menu selecteer je "Add-ons".

verwijder kwaadaardige add-ons uit mozilla firefox

Kies het tabblad "Extensies" en zoek naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Eens gevonden klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Mozilla Firefox-browser kunt verwijderen - ze zijn niet noodzakelijk voor de goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Mozilla Firefox resetten.

chrome-browser-iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Google Chrome:

Verwijder aan zeus virus detected !!! pop-up gerelateerde Google Chrome add-ons:

verwijder kwaadaardige extensies uit google chrome stap 1

Open Google Chrome en klik op de "Chrome menu"-knop (drie horizontale lijnen) gesitueerd in de rechterbovenhoek van het browserscherm. In het uitklapmenu selecteer je "Meer tools" en vervolgens "Extensies".

verwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome stap 2

In het scherm "Extensies" zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Als je die gevonden hebt klik je op de "Prullenbak"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Google Chrome-browser kunt verwijderen. Ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  •  Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Google Chrome resetten.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
ZEUS VIRUS DETECTED !!! pop-up QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van ZEUS VIRUS DETECTED !!! pop-up op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Mac malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner voor Mac

Platform: macOS

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.