FacebookTwitterLinkedIn

Vertrouw het bericht "Your Mac is infected with 5 viruses!" niet

Ook bekend als: Pop-up met de tekst: "Uw Mac is besmet met 5 virussen!"
Type: Mac Virus
Schadeniveau: Medium

Hoe verwijdert u apps die werden gedownload via de oplichterswebsite "Your Mac is infected with 5 viruses!" van een Mac?

Wat is "Your Mac is infected with 5 viruses!"?

Deze misleidende website promoot een oplichting (genaamd "Norton subscription has expired today") en misleid gebruikers door hen te melden dat hun Mac besmet is met virussen. De site beweert dat om die virussen te verwijderen, bezoekers hun abonnement op de antivirussoftware moeten verlengen, maar deze pagina is ontworpen om een mogelijk ongewenste applicatie (mogelijk ongewenst programma) te promoten die niets te maken heeft met Norton AntiVirus of andere legitieme antivirussoftware.

Your Mac is infected with 5 viruses! scam

Deze pagina suggereert dat de Mac van de bezoeker is geïnfecteerd met 5 virussen en dat antivirussoftware een update vereist. Om alle gedetecteerde virussen te verwijderen wordt een bezoeker dringend verzocht de geïnstalleerde antivirussoftware bij te werken door op de knop "Doorgaan" te klikken en vervolgens een mogelijk ongewenst programma te downloaden van de geopende website. In de meeste gevallen zijn dit soort zwendelwebsites ontworpen door oplichters die bezoekers proberen te misleiden zodat ze overgaan tot  de installatie van een browserkaper of adware, of nog andere mogelijk ongewenste programma's. In elk geval mag er geen software worden gedownload vanaf niet-officiële, verdachten websites. Meestal openen gebruikers websites zoals deze niet opzettelijk, vaak worden ze geopend wanneer gebruikers op misleidende advertenties klikken, andere onbetrouwbare pagina's bezoeken of een mogelijk ongewenst programma op een browser en / of besturingssysteem hebben geïnstalleerd.

Het is de moeite waard te vermelden dat mogelijk ongewenste programma's kunnen zijn ontworpen om allerlei gegevens te verzamelen met betrekking tot het surfgedrag van gebruikers, zoals IP-adressen, geolocaties, ingevoerde zoekopdrachten, adressen van bezochte pagina's, enz. Bovendien kan een mogelijk ongewenst programma zijn ontworpen om ook persoonlijke en gevoelige gegevens te verzamelen. Een ander probleem is dat de ontwikkelaars de verzamelde gegevens aan derden (mogelijk cybercriminelen) verkopen of deze misbruiken om op andere manieren inkomsten te genereren. Een ander veelvoorkomend probleem bij dergelijke apps is dat ze zijn ontworpen om allerlei advertenties weer te geven, zoals pop-upadvertenties, kortingsbonnen, banners en enquêtes. Wanneer erop wordt geklikt, dan openen deze vaak onbetrouwbare, mogelijk schadelijke sites of voeren ze scripts uit die zijn ontworpen om ongewenste applicaties te downloaden en / of te installeren.

Overzicht risico's:
Naam Pop-up met de tekst: "Uw Mac is besmet met 5 virussen!"
Type bedreiging Adware, Mac-malware, Mac-virus
Valse claim De website beweert dat de Mac van de bezoeker is besmet en dat de antivirussoftware moet worden bijgewerkt
Gelinkt domein antivirus-alert[.]info
Detectienamen ESET (Phishing), volledige lijst (VirusTotal)
IP-adres 198.54.117.197
Symptomen Uw Mac wordt langzamer dan normaal, u ziet ongewenste pop-upadvertenties, u wordt omgeleid naar dubieuze websites.
Distributiemethodes Misleidende pop-upadvertenties, gratis software-installatieprogramma's (bundeling), valse Flash Player-installatieprogramma's, downloads van torrent-bestanden.
Schade Het bespioneren van internetbrowsers (mogelijke privacyschendingen), weergave van ongewenste advertenties, omleidingen naar dubieuze websites, verlies van privé-informatie.
Malware verwijderen (Mac)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw Mac met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Mac Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Nog een paar voorbeelden van zwendelwebsites die zijn ontworpen om hun bezoekers te misleiden zodat ze mogelijk ongewenste programma installeren, zijn "Warning: Your MacOS Has Expired", "ZEUS VIRUS DETECTED !!!" en "VPN Update". Of een website van deze soort nu opzettelijk wordt geopend of niet, dit type websites mag nooit worden vertrouwd of worden gebruikt als downloadbron voor bestanden of toepassingen. Als een browser een oplichtingswebsite opent omdat er een eventueel ongewenst programma op de browser is geïnstalleerd, dan moet die app meteen worden verwijderd.

Hoe werden mogelijk ongewenste apps geïnstalleerd op mijn computer?

Vaker wel dan niet downloaden en installeren gebruikers mogelijk ongewenste programma's tijdens download- en / of installatieprocessen van andere software. Om preciezer te zijn, wanneer apps van dit type zijn opgenomen in allerlei downloaders en installers. In de meeste gevallen worden aanbiedingen voor het downloaden of installeren van mogelijk ongewenst programma's vermeld in instellingen van setups (zoals de "Aangepaste" en "Geavanceerde" opties enz.). Helaas controleren gebruikers die instellingen vaak niet en door ze ongewijzigd te laten, kunnen mogelijk ongewenste programma's worden gedownload of geïnstalleerd samen met andere gewenste software. Deze distributiemethode staat bekend als "bundeling". Bovendien kunnen ongewenste downloads en / of installaties worden veroorzaakt door op misleidende advertenties te klikken die bepaalde scripts uitvoeren.

Hoe voorkomt u de installatie van mogelijk ongewenste applicaties?

Het is aanbevolen om bestanden en programma's alleen te downloaden vanaf betrouwbare en officiële websites en via directe links. Andere kanalen en bronnen zoals downloaders van derden, peer-to-peer-netwerken (bijv. Torrent-clients, eMule), niet-officiële websites, enz. verdienen vaak hun geld doordat ze ongewenste, soms zelfs kwaadaardige apps verspreiden. Hetzelfde geldt voor installatieprogramma's van derden. Als een downloader of installer heeft zoals "Aangepaste" en "Geavanceerde" opties, dan moeten deze worden gecontroleerd op aanbiedingen om extra inbegrepen, ongewenste software te downloaden of te installeren. Bovendien mogen advertenties die worden weergegeven op pagina's met inhoud zoals gokken, pornografie, dating voor volwassenen, enz. niet worden vertrouwd en aangeklikt. Dergelijke apps zijn vaak ontworpen om andere onbetrouwbare pagina's te openen of zelfs downloads en installaties van ongewenste apps te veroorzaken. Als een ongewenste, verdachte add-on, plug-in of extensie al op uw browser is geïnstalleerd of als een dergelijk programma op het besturingssysteem is geïnstalleerd, dan moet dit onmiddellijk worden verwijderd. Als uw computer al is geïnfecteerd met ongewenste apps, dan raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze automatisch te verwijderen.

Weergave van de oplichting "Your Mac is infected with 5 viruses!" (GIF):

Appearance of Your Mac is infected with 5 viruses! scam (GIF)

Tekst op deze oplichtingswebsites:

Pop-up (voorgrond):

Mac OS Alert

 

Your Mac might be infected. We will now do a quick 10 second PC scan. Please click Ok to continue.
OK

Pop-up (achtergrond):

Your Mac is infected with 5 viruses!

 

ACTION REQUIRED!

 

Your antivirus software requires an update.

 

To remove all detected viruses, you must update your antivirus software.

 

Click "Proceed" then on the next page click "Download" to download and install the latest version of the software.

 

Proceed...

Onmiddellijke automatische Mac malware verwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om Mac malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner voor Mac De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Video die toont hoe adware en browserkapers te verwijderen van een Mac-computer:

Mogelijk ongewenste applicaties verwijderen:

Verwijder mogelijk ongewenste applicaties uit uw map "Applicaties":

mac browser hijacker removal from applications folder

Klik op het pictogram Finder. Selecteer in het Finder-venster "Applicaties". Zoek in de map met toepassingen naar "MPlayerX", "NicePlayer", of andere verdachte toepassingen en sleep ze naar de prullenbak. Na het verwijderen van de potentieel ongewenste toepassing(en) die online advertenties veroorzaken, scant u uw Mac op eventuele resterende ongewenste componenten.

Verwijder aan de pop-up met de tekst: "uw mac is besmet met 5 virussen!" gerelateerde bestanden en mappen:

Klik op het ga naar map commando

Klik op het Finder icoon, vanuit de menubalk kies je Ga en klik je op Ga naar map...

step1Controleer of er zich door de adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchAgents folder:

adware verwijderen uit de map launch agents stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de launch agents map stap 2In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step2Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/Application Support:

verwijder adware uit de map application support stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/Application Support

verwijder adware uit de map application support stap 2In de map “Application Support” zoek je naar recent toegevoegde verdachte mappen. Bijvoorbeeld “MplayerX” or “NicePlayer”, en je verplaatst deze mappen naar de prullenbak.

step3Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map ~/Library/LaunchAgents:

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 1


In de Ga naar map...-balk typ je: ~/Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 2

In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak verschillende bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step4Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchDaemons:

adware verwijderen uit de map launch daemons stap 1In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchDaemons

Adware verwijderen uit de map launch daemons folder stap 2In de map “LaunchDaemons” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn: “com.aoudad.net-preferences.plist”, “com.myppes.net-preferences.plist”, "com.kuklorest.net-preferences.plist”, “com.avickUpd.plist”, etc., en je verplaatst deze naar de prullenbak.

step 5 Scan uw Mac met Combo Cleaner:

Als u alle stappen in de juiste volgorde hebt gevolgd dan zou uw Mac nu helemaal virus- en malwarevrij moeten zijn. Om zeker te weten of uw systeem niet langer besmet is voert u best een scan uit met Combo Cleaner Antivirus. Download dit programma HIER. Na het downloaden van het bestand moet u dubbelklikken op het combocleaner.dmg installatiebestand, in het geopende venster sleept u het Combo Cleaner-icoon naar het Applicaties-icoon. Nu opent u launchpad en klikt u op het Combo Cleaner-icoon. Wacht tot Combo Cleaner de virusdefinities heeft bijgewerkt en klik vervolgens op de knop 'Start Combo Scan'.

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner zal uw Mac scannen op malwarebesmettingen. Als de scan meldt 'geen bedreigingen gevonden' - dan betekent dit dat u verder de verwijderingsgids kunt volgen. In het andere geval is het aanbevolen alle gevonden besmettingen te verwijderen voor u verder gaat.

scan-with-combo-cleaner-2

Na het verwijderen van bestanden en mappen die werden aangemaakt door deze adware ga je verder met het verwijderen van frauduleuze extensies uit je internetbrowsers.

Pop-up met de tekst: "Uw Mac is besmet met 5 virussen!" verwijderen uit de internetbrowsers:

safari browser iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Safari:

Verwijder aan pop-up met de tekst: "uw mac is besmet met 5 virussen!" gerelateerde Safari extensies:

safari browser voorkeuren

Open de Safari-browser, vanuit de menubalk selecteer je "Safari" en klik je op "Voorkeuren...".

safari extensies venster

In het scherm met de voorkeuren selecteer je "Extensies" en zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte extensies. Als je die gevonden hebt klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies kunt verwijderen uit de Safari-browser, ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties lees je hier hoe Safari te resetten.

firefox browser iconKwaadaardige plug-ins verwijderen uit Mozilla Firefox:

Verwijder aan pop-up met de tekst: "uw mac is besmet met 5 virussen!" gerelateerde Mozilla Firefox add-ons:

toegang verkrijgen tot de mozilla firefox add-ons

Open je Mozilla Firefox-browser. In de rechterbovenhoek van het scherm klik je op de "Menu openen"-knop (met de drie horizontale lijnen). Uit het geopende menu selecteer je "Add-ons".

verwijder kwaadaardige add-ons uit mozilla firefox

Kies het tabblad "Extensies" en zoek naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Eens gevonden klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Mozilla Firefox-browser kunt verwijderen - ze zijn niet noodzakelijk voor de goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Mozilla Firefox resetten.

chrome-browser-iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Google Chrome:

Verwijder aan pop-up met de tekst: "uw mac is besmet met 5 virussen!" gerelateerde Google Chrome add-ons:

verwijder kwaadaardige extensies uit google chrome stap 1

Open Google Chrome en klik op de "Chrome menu"-knop (drie horizontale lijnen) gesitueerd in de rechterbovenhoek van het browserscherm. In het uitklapmenu selecteer je "Meer tools" en vervolgens "Extensies".

verwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome stap 2

In het scherm "Extensies" zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Als je die gevonden hebt klik je op de "Prullenbak"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Google Chrome-browser kunt verwijderen. Ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  •  Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Google Chrome resetten.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Pop-up met de tekst: Uw Mac is besmet met 5 virussen! QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Pop-up met de tekst: "Uw Mac is besmet met 5 virussen!" op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Mac malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner voor Mac

Platform: macOS

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.