FacebookTwitterLinkedIn

Voorkom oplichting door het bericht: "Norton subscription has expired today"

Ook bekend als: "Norton subscription has expired today/Uw Norton-abonnement is vandaag verlopen" virus
Schadeniveau: Medium

"Norton Subscription Has Expired Today/Uw Norton-abonnement verloopt vandaag" verwijderingsinstructies

Wat is "Norton subscription has expired today"?

"Norton subscription has expired today / Uw Norton-abonnement is vandaag verlopen" is een frauduleuze pop-upwaarschuwing die beweert dat uw (in dit geval Norton) antivirussuite-abonnement verlopen is en moet worden vernieuwd. Dergelijke zwendelberichten worden weergegeven door verschillende misleidende websites. Deze sites worden zelden bewust bezocht, de meeste bezoekers bezoeken ze na ongeautoriseerde omleidingen. Meestal gebeurt dit na het klikken op opdringerige advertenties (waarschijnlijk gehost door gecompromitteerde websites) of na het openen ervan door mogelijk ongewenste toepassingen. ongewenste programma's hebben geen expliciete gebruikersrechten nodig om apparaten te infiltreren. Naast het veroorzaken van omleidingen zorgen ze ook voor opdringerige advertentiecampagnes en sommige kunnen persoonlijke gegevens registereren.

Norton subscription has expired today-oplichting

In de pop-up staat (als van het Norton Renewal Center) dat het Norton-antivirusabonnement ongeldig geworden (verlopen) is. Het spoort de gebruikers aan om het te vernieuwen om hun systemen tegen de nieuwste Ransomware-virussen te beschermen. Hoewel het klikken op de knop "Nu vernieuwen" leidt tot de legitieme Norton-antiviruswebsite (specifiek de producten/aankooppagina), wordt dit pop-upbericht toch als oplichting beschouwd. Veel bedrieglijke websites geven dergelijke waarschuwingen weer en leiden de gebruikers vervolgens naar de kwaadaardige sites (bijvoorbeeld phishing of oplichting) en/of bieden kwaadaardige inhoud om te downloaden/installeren (bijvoorbeeld browserkapers, adware of andere ongewenste programma's). Voldoen aan de "Uw Norton-abonnement is vandaag verlopen"-verzoeken kan leiden tot systeeminvasies/infecties en/of verschillende privacyschendingen. Het wordt ten zeerste aanbevolen om dit bericht te negeren en om de site onmiddellijk te verlaten. Sommige malafide websites kunnen scripts uitvoeren om te voorkomen dat de gebruikers browsertabs/-vensters sluiten. Als gebruikers dit tegenkomen, dan kan het probleem opgelost worden door Taakbeheer te gebruiken om het browserproces te beëindigen of door het systeem opnieuw op te starten. Er moet echter worden opgemerkt dat bij het opnieuw openen van de browser de vorige sessie niet hersteld mag worden. Aangezien de vorige sessie nog steeds de oplichtingsite (of de pagina die de eerste omleiding veroorzaakt heeft) behoudt, wordt de pop-up opnieuw weergegeven.

Zoals vermeld in de inleiding kunnen ongewenste programma's omleidingen naar verschillende onbetrouwbare/schadelijke sites voortbrengen. Ze kunnen ook opdringerige advertentiecampagnes weergeven. Door het implementeren van een breed scala aan tools kunnen ze de grafische inhoud van externen inschakelen. Daardoor leveren ze advertenties (pop-ups, banners, enquêtes, coupons en enz.) die het browsen ernstig kunnen belemmeren. Deze opdringerige advertenties kunnen de browsersnelheid en de zichtbaarheid van de site beperken (dit laatste doen ze door de inhoud van de pagina te bedekken). De advertenties zelf hebben echter bepaalde kwaadaardige eigenschappen (vaak met een zeer legitieme en onschadelijke uitstraling): ze veroorzaken ook omleidingen naar vergelijkbare gevaarlijke websites en sommige kunnen zelfs scripts uitvoeren, die ontworpen zijn om autonoom ongewenste programma's te downloaden/installeren. Een ander kenmerk van ongewenste apps die het vermelden waard is, is het volgen van de gegevens. Door het surfgedrag van de gebruikers te bespioneren, kunnen ze persoonlijke informatie verzamelen (IP-adres, geolocatie en persoonlijke gegevens). Deze informatie wordt vervolgens doorgegeven aan externen, met de bedoeling deze te misbruiken om inkomsten te verkrijgen (mogelijk door ernstig crimineel gedrag). Daarom kan de inhoud voor het volgen van de gegevens die aanwezig zijn op systemen leiden tot ernstige privacyschendingen, zelfs tot identiteitsdiefstal. Vanwege deze bedreigingen voor de computerintegriteit en de gebruikersveiligheid moeten alle ongewenste programma's onmiddellijk verwijderd worden.

Bedreigingsoverzicht:
Naam "Norton subscription has expired today/Uw Norton-abonnement is vandaag verlopen" virus
Bedreigingstype Phishing, oplichting, social engineering, fraude
Valse Claim Het pop-upbericht beweert dat het abonnement van de Norton anti-virus suite verlopen is en moedigt de gebruikers aan om het onmiddellijk te verlengen.
Gerelateerd Domein
trkmilitirodje[.]info
Gebruikt IP Adres (trkmilitirodje[.]info)
207.154.230.164
Detectie Namen (trkmilitirodje[.]info)
Fortinet (Phishing), Volledige detectielijst (VirusTotal)
Symptomen Valse foutmeldingen, valse systeemwaarschuwingen, pop-upfouten, hoax-computerscan.
Verspreidingsmethoden Gecompromitteerde websites, valse online pop-upadvertenties, mogelijk ongewenste toepassingen.
Schade Verlies van gevoelige privé-informatie, geldverlies, identiteitsdiefstal, mogelijke malware-infecties.
Verwijdering

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

"Norton subscription has expired today/Uw Norton-abonnement is vandaag verlopen" is maar één van de vele zwendelberichten die er zijn. Vergelijkbare voorbeelden zijn "Your McAfee Subscription Has Expired", "Microsoft Alert Your Data Is At Risk", "Google Chrome Support Centre" enz. Ze waarschuwen vaak voor huidige denkbeeldige bedreigingen (verschillende virussen, malware of ongewenste programma's) en smeken de gebruikers om onmiddellijk actie te ondernemen. Door valse antivirusaankopen of door frauduleuze technische ondersteuningsservices verkrijgen de ontwerpers van deze bedrieglijke meldingen inkomsten. ongewenste programma's delen ook bepaalde eigenschappen. Ze bieden meestal een soort van "nuttige" functies aan om de gebruikers te verleiden ze te installeren. Deze functies werken echter zelden zoals geadverteerd en in de meeste gevallen zijn ze ronduit niet-functioneel. Ongewenste apps worden uitsluitend gemaakt om inkomsten te verkrijgen voor hun ontwikkelaars; voor de gebruikers zelf zijn het overlast of regelrechte bedreigingen.

Hoe werden mogelijk ongewenste applicaties geïnstalleerd op mijn computer?

Sommige ongewenste programma's hebben officiële downloadwebsites, waar ze vaak worden geadverteerd als "gratis". Ongewenste toepassingen kunnen echter ook onbedoeld geïnstalleerd worden samen met de gewenste software. "Bundelen" is een valse marketingtechniek, waarmee de gewone programma's worden samengevoegd met ongewenste inhoud. Het installatieproces doorlopen (termen negeren, stappen overslaan, vooraf ingestelde opties gebruiken) verhoogt het risico dat ongewenste programma's wegglippen. Deze malafide apps worden ook bevorderd door opdringerige advertenties, die, wanneer erop wordt geklikt, scripts kunnen uitvoeren om ze te downloaden/installeren.

Hoe de installatie van mogelijk ongewenste applicaties te vermijden?

Het wordt ten zeerste aanbevolen om alleen officiële en geverifieerde downloadbronnen te gebruiken (bij voorkeur directe downloadlinks). Het gebruik van P2P (peer-to-peer) deelnetwerken en andere externe downloaders wordt ten zeerste afgeraden. Tijdens de installatie moeten de gebruikers de voorwaarden lezen om ervoor te zorgen dat ze precies installeren wat ze willen, zonder schadelijke bijwerkingen en/of toevoegingen. Andere installatieadviezen zijn onder meer: gebruik van de "Aangepaste/geavanceerde" instellingen en uitvinken/weigeren van het installeren of downloaden van aanvullende apps/functies. Voorzichtige surfgewoonten worden aangemoedigd; d.w.z. verdachte advertenties en websites moet u vermijden. Als de gebruikers dubieuze advertenties en/of ongewenste omleidingen tegenkomen, dan wordt hen aangeraden om hun apparaat te inspecteren en om alle verdachte applicaties en/of browserextensies/plug-ins te verwijderen. Als uw computer al geïnfecteerd is met ongewenste programma's, dan raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om ze automatisch te verwijderen.

Tekst in de "Norton subscription has expired today" pop-up:

Norton Renewal Center: uw Norton-abonnement is vandaag verlopen. Vernieuw nu om uw computer te beschermen tegen de nieuwste Ransomware-virussen.

Screenshot van de achtergrondpagina:

 Screenshot van de achtergrond webpage

Tekst op de achtergrondpagina:

Uw Norton-abonnement is verlopen op 10 september 2019
Uw Norton 360-abonnement is verlopen.
Vernieuw Norton 360 nu om beschermd te blijven
Als uw apparaten niet worden beschermd, dan lopen ze het risico op virussen en andere malware. Vernieuw nu om uw bescherming te behouden.

Screenshot van de pagina naar waar er doorverwezen wordt:

Screenshot van de doorverwijspagina

De "Norton subscription has expired today" pop-up (GIF):

Uw Norton-abbonnement is verlopen

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Mogelijk ongewenste applicaties verwijderen:

Windows 10 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

macOS (OSX) gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

PUAs deinstalleren via Configuratiescherm

In het programma's verwijderen-scherm zoek je naar enige mogelijk ongewenste applicaties, selecteer deze verwijzingen en klik op "Deïnstalleren" of "Verwijderen".

Na het verwijderen van de mogelijk ongewenste applicatie, scant u best uw computer op enige overblijvende onderdelen of mogelijke malware besmettingen. Gebruik daarvoor aanbevolen malware verwijderingssoftware.

Verwijder frauduleuze extensies uit internet browsers:

Video die toont hoe mogelijke ongewenste browser add-ons te verwijderen:

Internet Explorer logoVerwijder de kwaadaardige add-ons uit Internet Explorer:

Verwijdering frauduleuze extensies uit Internet Explorer stap 1

Klik op het "tandwiel" icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer) selecteer "Beheer Add-ons". Zoek naar recent geïnstalleerde en verdacht lijkende browser extensies en schakel deze uit.

Verwijdering frauduleuze extensies uit Internet Explorer stap 2

Optionele methode:

Als je problemen blijft hebben met het verwijderen van "norton subscription has expired today/uw norton-abonnement is vandaag verlopen" virus dan kan je je Internet Explorer instellingen terug op standaard zetten.

Windows XP gebruikers: Klik op Start, klik Uitvoeren, in het geopende scherm typ inetcpl.cpl. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows XP

Windows Vista en Windows 7 gebruikers: Klik op het Windows logo, in de start-zoekbox typ inetcpl.cpl en klik op enter. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 7

Windows 8 gebruikers: Open Internet Explorer en klik op het "tandwiel" icoon. Selecteer Internet Opties. In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab en klik je op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - toegang

In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - Internet opties Geavanceerd tab

Klik op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 8 - klik op de herstellen-knop in Internet opties Geavanceerd-tab

Bevestig dat je de Internet Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen - Klik op de Herstellen-knop.

Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen

Google Chrome logoVerwijder de kwaadaardige extensies uit Google Chrome:

Verwijdering frauduleuze extensies uit Google Chrome stap 1

Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer 'Meer hulpprogramma's' en klik op 'Extensies'. Zoek onlangs geïnstalleerde verdachte browser-add-ons en verwijder ze.

Verwijdering frauduleuze extensies uit Google Chrome stap 2

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van "norton subscription has expired today/uw norton-abonnement is vandaag verlopen" virus, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder de kwaadaardige plug-ins uit Mozilla Firefox:

Verwijdering frauduleuze extensies uit Mozilla Firefox stap 1

Klik op het Firefox menu firefox menu icon (in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm) selecteer "Add-ons". Klik op "Extensies" en verwijder alle recent geïnstalleerde en verdachte browser plug-ins.

Verwijdering frauduleuze extensies uit Mozilla Firefox stap 2

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van "norton subscription has expired today/uw norton-abonnement is vandaag verlopen" virus kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Verwijder adware uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is, klik op het Safari menu en selecteer Voorkeuren….

Verwijder adware uit Safari - 2

In het geopende venster klik je op Extensies, zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze en klik op Verwijderen.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Verwijder adware uit Safari - 3

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Verwijder adware uit Safari - 4

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 1

Klik op het menu-icoon in Edge Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), kiest u "Extensies". Zoek recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons en klik op "Verwijderen" (onder hun naam).

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 2

Optionele methode:

Als u problemen blijft ondervinden met het verwijderen van de "norton subscription has expired today/uw norton-abonnement is vandaag verlopen" virus, herstel dan de instellingen van uw Microsoft Edge browser. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu kiest u  Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Kies Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de instellingen van Microsoft Edge wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

  • Als dat niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies om de Microsoft Edge browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting adware programmaDe meeste adware of mogelijk ongewenste applicaties infiltreren internetbrowsers van gebruikers via gratis software downloads. Merk op dat de veiligste bron voor het downloaden van gratis software de website van de ontwikkelaar is. Om de installatie van adware te vermijden wees je best erg oplettend met het downloaden of installeren van gratis software.Bij het installeren van het reeds gedownloaden gratis programma kies je best de aangepast of geavanceerde installatie-opties - deze stap zal zlle mogelijk ongewenste applicaties aan het licht brengen die werden geïnstalleerd samen met het gekozen gratis programma.

Hulp bij de verwijdering:
Als je problemen ervaart bij pogingen om "norton subscription has expired today/uw norton-abonnement is vandaag verlopen" virus van je computer te verwijderen, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over "norton subscription has expired today/uw norton-abonnement is vandaag verlopen" virus of z'n verwijdering, gelieve je kennis dan te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/15828-norton-subscription-has-expired-today-pop-up-scam

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Norton subscription has expired today/Uw Norton-abonnement is vandaag verlopen virus QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van "Norton subscription has expired today/Uw Norton-abonnement is vandaag verlopen" virus op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.