FacebookTwitterLinkedIn

Norton AntiVirus Plus

Norton AntiVirus Plus doos

Zoals de naam al doet vermoeden, biedt Norton's AntiVirus Plus u de basis die u zou verwachten van een basis antiviruspakket en meer. Inbegrepen extra functies bij Plus zijn een firewall, een spamfilter, een wachtwoordmanager, gehoste online back-up, een kwetsbaarheidsscanner en andere minder opvallende extra's.

Toegevoegde functies zijn geweldig, maar ze moeten wel nuttig zijn. Belangrijker nog, beschermt de malwarebescherming de eindgebruiker tegen bedreigingen?

Werkt met: Windows, MacOS, iOS, Android

Downloaden
Norton AntiVirus Plus

Om het volledige product te gebruiken, moet u een licentie aanschaffen. 14 dagen gratis proefperiode.

Norton AntiVirus Plus dashboard

Overzicht

Een directe klacht die kan worden geuit tegen AntiVirus Plus is dat het meer kost dan veel van zijn concurrenten voor een enkele licentie. Op dit moment kost de Plus versie 60 USD voor een enkele licentie per jaar.

De concurrentie kost meestal 40 USD. Er kan worden aangevoerd dat Plus meer functies bevat, wat een geldig punt is. Bitdefender en Trend Micro vragen echter 60 USD voor drie licenties.

AntiVirus Plus biedt de optie om extra licenties met korting te kopen, iets wat ze in het verleden niet aanboden. De eindgebruiker betaalt 85 USD om maximaal vijf apparaten te beschermen. Dit is een aanzienlijke korting, maar nog steeds minder dan de industriestandaard van 70 USD. Norton biedt echter wel toegang tot veel meer functies dan veel van zijn concurrenten.

Installatie en weergave

Het downloaden en installeren van het product is eenvoudig en efficiënt zoals elk ander in het moderne tijdperk. Eenvoud in termen van installatie is nu een gouden standaard geworden en een standaard waar AntiVirus Plus aan voldoet en zelfs overtreft.

Een uitstekende toevoeging aan de installatie is het inschakelen van cloudopslag voor back-ups. Met een eenvoudige klik kunnen gebruikers meteen starten met het maken van back-ups van hun belangrijke gegevens, waardoor er weinig ruimte overblijft voor de eindgebruiker om dit na de installatie te vergeten.

Wanneer u de toepassing opstart, wordt u begroet met een interface die er zeer stijlvol uitziet. De interface bevat een afbeelding van een bureau, compleet met toetsenbord en kamerplant, die zowel artistiek als aangenaam is, maar niet afleidt van het gebruik van de app.

Aan de linkerkant bestaat de interface uit vijf onderdelen: Apparaatbeveiliging, Software Updater, Veilige Browser, Cloud Back-up en Wachtwoordbeheer. Naast toegang met één klik tot elk onderdeel, wordt ook de status weergegeven.

De basisgebruikersstroom wordt het best geïllustreerd door te klikken op Apparaatbeveiliging, waardoor de gebruiker direct naar dat onderdeel wordt geleid. De witte achtergrond met groene en zwarte toetsen is iets wat Norton-gebruikers in de loop der jaren zijn gaan verwachten.

Zodra de gebruiker naar Apparaatbeveiliging is gegaan, krijgt hij grote panelen te zien die de status op vijf gebieden weergeven: Beveiliging, Internetbeveiliging, Back-up, Prestaties en Mijn Norton. De rest van de app volgt dezelfde stroom en algemene gebruikerservaring, wat goed is.

Wat de scanopties betreft, heeft u genoeg eenvoudig aan te passen keuzes om aan uw behoeften te voldoen. Standaard scans duren ongeveer 25 minuten, maar zijn zeer grondig. De eerste scan kan twee uur duren, wat volgens elke standaard lang is. Gelukkig vindt deze volledige systeemscan alleen plaats bij het opstarten.

Norton AntiVirus Plus scannen

Onafhankelijke labresultaten

Samengevat scoorden Norton's producten vrij goed toen ze onafhankelijk werden getest door de drie belangrijkste labs die wij volgen. Dit zijn AV-TEST, AV-Comparatives en SE Labs. Alle drie zijn ze getest met Norton AntiVirus of producten die zijn gebouwd met dezelfde anti-malware engine als het product dat we onlangs hebben beoordeeld.

AV-TEST voert drie afzonderlijke tests uit waarbij Bescherming, Prestaties en Bruikbaarheid worden getest. Het geteste product krijgt een score van zes op elke test; hoe hoger, hoe beter. In de meest recente testronde, uitgevoerd in september tot oktober 2023, scoorde AntiVirus een 6 voor Bescherming, een 5,5 voor Prestaties en een 6 voor Bruikbaarheid. Dit was genoeg voor de beveiligingssoftware om de onderscheiding Top Product van het lab te ontvangen.

AV-Comparatives voert verschillende tests uit, maar voor dit artikel zijn er drie van bijzonder belang. Dit zijn de Real-World Protection Test, Performance en Malware Protection Test. In de Real-World Protection Test kreeg AntiVirus Plus de Advanced award, de op één na beste onderscheiding van het lab.

De eerste is Advanced+. Norton-producten hebben in het verleden de hoogste onderscheiding gekregen. Hetzelfde kan gezegd worden van de Malware Protection Test, waar het product Advanced kreeg maar meerdere keren Advanced+ heeft behaald. AntiVirus Plus doorbrak de huidige trend in de Performance Test en werd bekroond met Advanced+.

SE Labs voert verschillende tests uit die het geteste product scoren op twee belangrijke parameters: Protection Accuracy (nauwkeurigheid van de bescherming) en Legitimate Accuracy (nauwkeurigheid van de legitiemheid), die vervolgens worden gecombineerd tot een Total Accuracy-beoordeling. Norton's geteste product scoorde 100% in beide categorieën, behaalde een perfecte score en werd daarom beloond met de hoogste onderscheiding van het lab: een AAA-beoordeling.

Samengevat presteerde Norton goed, zij het niet volgens historische normen. Dit is waarschijnlijk een uitschieter en is gebeurd met verschillende gerenommeerde ontwikkelaars van beveiligingssoftware. Hoewel de scores niet perfect zijn, zijn ze nog steeds goed, hoe u het ook bekijkt.

Kenmerken

AntiVirus Plus heeft een aantal opvallende functies die een speciale vermelding verdienen. De verbeterde bescherming tegen phishing ten opzichte van vorige versies, de bescherming voor webbrowsers en de gegevensbescherming gericht op bescherming tegen ransomware springen eruit.

Norton AntiVirus Plus functies

Verbeterde bescherming tegen phishing

Eerdere versies van Norton's product kregen veel kritiek over hun vermogen om bescherming te bieden tegen phishing-aanvallen. Toegegeven, aangezien het maken van phishing-loten, zoals websites, sneller kan gebeuren dan iemand ze kan neerhalen, is het verdedigen tegen een dergelijke dreiging geen gemakkelijke taak.

AntiVirus Plus werkt door twee methodes toe te passen: het blokkeren van de toegang tot bekende gevaarlijke URL's en het scannen van de webpagina om te zien welke informatie het bedoelde webformulier zal verzamelen. Dit scannen wordt door het bedrijf Scam Insight genoemd en waarschuwt de eindgebruiker. De waarschuwing geeft aan dat de pagina weliswaar geen bekende bedreigingen bevat, maar wel om persoonlijke informatie vraagt en verdachte kenmerken heeft, zodat de eindgebruiker voorzichtig te werk kan gaan.

Webbrowser bescherming

Inbegrepen bij AntiVirus is een complete webbeveiligingsmodule. Deze werkt als een werkbalk in uw browser en moet worden geïnstalleerd. Dit wordt de eindgebruiker aangeraden bij de installatie.

Bij het zoeken op het web, of dit nu Google is of een andere zoekmachine, ziet de eindgebruiker een groen, oranje, rood of grijs pictogram naast de links in de zoekresultaten. Deze geven veilige, verdachte, gevaarlijke en onbekende URL's aan. U kunt naar een pictogram wijzen voor een pop-up met meer details en op de pop-up klikken voor een volledig rapport over de koppeling.

Norton AntiVirus Plus bescherming tegen surfen op het internet

Norton levert ook hun eigen Chromium browser voor diegenen die beveiliging standaard toegevoegd willen hebben aan hun web browsing. Deze wordt geleverd met de geïnstalleerde wachtwoordmanager, Norton Home Page en Norton Safe Search. Het is belangrijk op te merken dat Norton Safe Web niet verschijnt omdat het ingebouwde Web Shield van deze browser de plaats inneemt.

Databescherming

Norton's Data Protection module is ontworpen om ongeautoriseerde wijziging van documenten in gespecificeerde mappen te voorkomen. Het beschermt actief tegen ransomware die mogelijk door de aanvankelijke beschermingsmaatregelen tegen malware is gekomen van kwaadwillende versleuteling van gegevens.

Dit betekent dat wanneer u een nieuwe toepassing of softwarepakket toevoegt, u het moet toevoegen aan een lijst van vertrouwde toepassingen. Het is een klein ongemak in vergelijking met ransomware die welig tiert op je computer.

Norton AntiVirus Plus gegevensbescherming

Conclusie

Naast de bovengenoemde functies bevat Norton een van de beste firewallmodules die momenteel worden aangeboden. Dit voegt aanzienlijke waarde toe aan het product, samen met de hierboven genoemde functies. Over het algemeen raden we AntiVirus Plus sterk aan. Er zijn een paar dingen waar u rekening mee moet houden, zoals hogere kosten dan gemiddeld en minder dan perfecte resultaten in recente labtesten.

Weergave van Norton AntiVirus Plus:

Norton AntiVirus Plus verschijning

▼ Toon discussie

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderen van virussen en malware

Deze pagina bevat informatie over hoe besmetting met malware en virussen te voorkomen.

Verwijderen van malware