FacebookTwitterLinkedIn

Avast Premium Security

Avast Premium Security doos

Avast biedt goede bescherming tegen malwarebedreigingen en een goed uitziende interface. Vaak hadden gebruikers echter het gevoel dat ze voor die geweldige interface moesten betalen in plaats van voor opvallende functies.

Het heeft ook geworsteld met de balans tussen betaalde producten en zijn gratis antivirussoftware. De gratis versie was zo goed dat het moeilijk te rechtvaardigen is om extra te betalen voor een paar extra functies.

Bij het beoordelen van Avast Premium Security, het eerste betaalde niveau, is de vraag of betalen voor de extra functies die Premium biedt de moeite waard is.

Werkt met: Windows, MacOS, iOS, Android

Downloaden
Avast Premium Security

Om het volledige product te gebruiken, moet u een licentie aanschaffen. Gratis proefversie van 60 dagen beschikbaar.

Avast Premium Security dashboard

Overzicht

Premium Security kost op het moment van schrijven 40 USD voor één licentie per jaar. Tien licenties kosten 50 USD per jaar voor het eerste jaar. Deze tien licenties kunnen worden geïnstalleerd op verschillende besturingssystemen en slechts tien USD meer om bijna iedereen aan te spreken die meerdere apparaten moet beschermen, of het nu pc's, smartphones of tablets zijn.

Vergeleken met het vergelijkbare product Antivirus Plus van Bitdefender kost één licentie slechts 30 USD en dit product is een vaste keuze van de redactie. In vergelijking met de rest van het Avast-productassortiment, de gratis versie en Avast One, heeft Premium Security drie functies meer dan de gratis versie en vijf minder dan het topmodel One.

De gratis versie biedt bescherming tegen malware, een firewall en realtime/app-monitoring. Premium Security voegt daar webcambeveiliging, bescherming tegen schadelijke websites en bescherming tegen ransomware aan toe. One kan 100 USD kosten, maar er zijn talloze extra's te vinden, waaronder een VPN, een updatebeheerder, bewaking van datalekken, een trackerblokkering en verschillende optimalisatietools.

Installatie en weergave

Het downloaden en installeren van Avast-producten kan niet eenvoudiger. In vergelijking met sommige producten kan de installatie bij de directe concurrent iets langer duren. Gelukkig duurt het misschien wat langer, maar vereist het minimale input van de eindgebruiker.

Wat betreft de interface en gebruikerservaring, dit is een gebied waarin Avast in het verleden heeft uitgeblonken, en het is alleen maar beter geworden. Sinds het donkergrijze, groene en paarse kleurenschema is vervangen door een veel lichtere met oranje accenten, is er veel meer aandacht besteed aan gebruiksgemak.

In de hoofdnavigatiebalk aan de linkerkant staan vier hoofdsecties. Dat zijn: Home, Verkennen, Berichten en Account. De Home-sectie, waar de meeste gebruikers waarschijnlijk hun tijd zullen doorbrengen, informeert de gebruiker over ontdekte beveiligingsproblemen en laat de applicatie een slimme scan uitvoeren.

Andere scanopties zijn te vinden in het Scancentrum in de sectie Verkennen. Wanneer de software een scan uitvoert, worden de ontdekte bedreigingen opgesomd en wordt de optie gegeven om het probleem op te lossen.

Als u Premium Security hebt, is dit geen probleem, maar bij de gratis versie wordt de oplosoptie omgeleid naar een upgradeprompt voor een betaalde versie. Ik kan me voorstellen dat gebruikers het product eerst willen proberen voordat ze hun handtekening onder de stippellijn zetten.

Avast Premium Security scanresultaten

Onafhankelijke labresultaten

Deze publicatie volgt de resultaten van drie onafhankelijke laboratoria die antivirussoftwarepakketten voor consumenten vrij nauwkeurig testen. Deze drie laboratoria zijn AV-Comparatives, AV-TEST en SE Labs. Alle drie hebben ze onlangs het gratis aanbod van Avast getest, dat dezelfde beschermingsmodule tegen malware bevat als de andere twee betaalde producten.

Avast Premium Security prestatie

Bij de laatste tests van AV-TEST van september tot oktober 2023 scoorde Avast topscores. Het lab test bescherming, prestaties en bruikbaarheid. Elke test krijgt een score van zes, waarbij Avast in elke test de hoogste score behaalt. Deze vlekkeloze score betekende dat Avast een van de Top Product-awards van het lab scoorde.

Av-Comparatives voert drie afzonderlijke tests uit op consumentenproducten. Dat zijn de Real World Protection Test, uitgevoerd van juli tot oktober 2023; de Performance Test, uitgevoerd in oktober 2023; en de Malware Protection Test, uitgevoerd in september 2023. Avast scoorde uitzonderlijk goed en behaalde de hoogste onderscheiding van het lab, Advanced + certificering, in alle drie de tests.

SE Labs doet de dingen een beetje anders door twee hoofdparameters te testen voor een gecombineerde score aan het eind. Het lab test eerst de bescherming, die het lab de Protection Accuracy Rating noemt.

Dit krijgt een score in procenten, waarbij Avast 100% scoorde. Daarna test het lab de nauwkeurigheid van de detectie, waarbij de test de Legitimate Accuracy Rating wordt genoemd; ook hier scoorde Avast 100%. Dit gaf Avast een Total Accuracy Rating van 100%.

Deze resultaten werden gescoord in de laatste test die werd uitgevoerd in het 3e kwartaal van 2023, wat betekende dat Avast de hoogste onderscheiding van deze labs behaalde, de AA-certificering voor beveiligingsproducten voor consumenten.

Kenmerken

Op basis van de bovenstaande labresultaten is het duidelijk dat de basisfuncties voor malwarebescherming in de gratis versie uitstekend zijn. In plaats van alle functies te behandelen, richten we ons in dit gedeelte op de functies die Premium Security bevat. Van de drie extra functies verdienen er twee een speciale vermelding.

Avast Premium Security beschermingseigenschappen

Bescherming van schadelijke websites

In tests uitgevoerd door derden blijkt dat de webbeveiliging van Avast phishingfraude blokkeert onder het browserniveau. In plaats van de browser om te leiden naar een waarschuwingspagina, toont het de inmiddels bekende pop-upwaarschuwing om aan te geven dat het de verbinding met een site die is geïnfecteerd met phishing heeft verbroken. Er werd opgemerkt dat Avast 99% van de geverifieerde frauduleuze URL's in de tests blokkeerde, waarmee het de eigen antiphishingbescherming van alle drie browsers met 20 procentpunten of meer versloeg.

Ransomware schild

Het is essentieel geworden om bescherming te bieden tegen de moderne bedreiging van ransomware. Avast heeft een ransomware-beschermingsmodule opgenomen in Premium, en One maakt het veel gemakkelijker om het product aan te raden aan eindgebruikers. Dit is deels te wijten aan het vermogen van ransomware om onmiddellijke schade te veroorzaken.

Het ransomwareschild van Avast werkt door de toegang te verscherpen en ongeautoriseerde programma's die gevoelige bestanden proberen te wijzigen, te weigeren. Sommige concurrenten van het bedrijf gebruiken gedragsanalysemethoden om te bepalen of het eindpunt is aangetast door ransomware en bestanden probeert te versleutelen.

In de praktijk beschermt Avast de mappen Documenten, Afbeeldingen, Bureaublad, Video's en Muziek voor alle actieve Windows-accounts en beschermt deze tegen wijzigingen door derden.

Wat bestanden betreft, beschermt Avast bestandsextensies met betrekking tot Archieven, Audio, Database, Schijfafbeeldingen, Documenten, Foto's en Video. Ransomware-bedreigers geven vaak de voorkeur aan de exacte bestandstypen en -extensies. Al met al kan het worden beschouwd als een geweldige toevoeging aan het product.

De Firewall

Avast biedt een firewall met de gratis versie en wordt vervolgens gebundeld met de meer premium aanbiedingen. Op Windows-machines heeft het besturingssysteem al een behoorlijke firewall, waar een firewall van derden vaak overbodig is.

Firewall van Avast kan echter worden aanbevolen omdat het de eindgebruiker niet met vragen bombardeert. Bovendien voorkomt het kwaadaardige wijzigingen in de registerinstellingen die de firewall eenvoudig kunnen uitschakelen zonder dat de eindgebruiker er iets van merkt.

Hoewel het nog steeds als een basis firewall kan worden beschouwd, is het goed en niet overdreven zoals sommige in het verleden.

Avast Premium Security privacy en beveiliging

Conclusie

Avast Premium Security is een goed product, vanuit het perspectief van onafhankelijke labresultaten en praktijkervaring. Het gevoel bestaat dat Premium het vreemde eend in de bijt is in termen van waarde. Avast One lijkt het product te zijn waarop Avast een abonnement wil nemen, terwijl het nog steeds een goede gratis versie biedt. Premium is een beetje verloren in het midden.

Weergave van de Avast Premium Security:

Avast Premium Security verschijning

▼ Toon discussie

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderen van virussen en malware

Deze pagina bevat informatie over hoe besmetting met malware en virussen te voorkomen.

Verwijderen van malware