FacebookTwitterLinkedIn

Bitdefender Antivirus Plus

Bitdefender Antivirus Plus doos

Veel recensenten en journalisten weten niet meer hoe goed Bitdefender de afgelopen jaren is geweest.

Desalniettemin moet iemand die op zoek is naar een recensie die deze trend niet volgt ergens anders zoeken, want ondanks hoe kritisch deze publicatie wordt, is Bitdefender Antivirus Plus nog steeds een geweldig product met slechts kleine gebreken.

In totaal biedt Bitdefender drie betaalde abonnementsmodellen die Windows, macOS, Android en iOS kunnen beschermen. Antivirus Plus is het instapmodel, maar dat moet kopers niet ontmoedigen om te denken dat ze een instapmodel krijgen.

Werkt met: Windows

Downloaden
Bitdefender Antivirus Plus

Om het volledige product te gebruiken, moet je een licentie aanschaffen. Gratis proefversie van 30 dagen beschikbaar.

Bitdefender Antivirus Plus dashboard

Overzicht

Het enige mogelijke nadeel voor degenen die apparaten met verschillende besturingssystemen willen beschermen, is dat Total Security, het paradepaardje van het bedrijf, de enige keuze is. Ondertussen is Antivirus Plus alleen beschikbaar voor Windows. Zoals we zullen zien, is er weinig aan te merken op de functies en algemene prestaties dat potentiële kopers zou moeten afschrikken.

Antivirus Plus kost ongeveer 30 USD en wordt geleverd met drie licenties die op verschillende apparaten kunnen worden gebruikt. Daarnaast kunt u ook licenties kopen als u die nodig hebt en de prijzen zijn concurrerend.

Er kunnen maximaal 10 licenties worden gekocht en Bitdefender biedt abonnementen voor twee en drie jaar met aanzienlijke kortingen. Een snel bezoek aan hun website toont alle opties die beschikbaar zijn voor klanten op een logische manier, zonder een aantal van de gewone aankoop gotchas waar sommige online retailers bekend om staan.

Enkele van de extra functies die gebundeld zijn met Antivirus Plus zijn een bestandsvernietiger, bescherming tegen sociale media, een kwetsbaarheidsscanner en tools voor veilig bankieren.

Er is ook toegang tot een VPN beperkt tot 200MB per dag. Sommigen zullen het gevoel hebben dat dit een truc is om uw volledige toegang te laten kopen, maar het feit dat een VPN is inbegrepen bij dit prijspunt is het vermelden waard.

Installatie en weergave

Het installatieproces verloopt snel en grotendeels automatisch. Na een paar eenvoudige aanwijzingen en klikken is het pakket geïnstalleerd. De eindgebruiker hoeft weinig in te stellen, omdat de meeste onderdelen van de importbeveiliging standaard zijn ingeschakeld. Dit zal een aantal nieuwe processen toevoegen aan Windows Taakbeheer, maar dit zou in de meeste gevallen niet moeten leiden tot prestatiedips.

Eén ding om op te merken is dat Bitdefender na de installatie een volledige systeemscan uitvoert. De industriestandaard lijkt 20 minuten te zijn voor een eerste scan. Dit kan een van die kleine klachten zijn waarnaar hierboven al werd verwezen. Gelukkig nemen vervolgscans slechts een fractie van de tijd in beslag die nodig is voor de eerste scan.

Bitdefender Antivirus Plus scannen

Wat de gebruikersinterface betreft, is eenvoud het sleutelwoord. Het dashboard is intuïtief ingedeeld, met de meest essentiële tools vooraan in het midden. Dit omvat scanopties en VPN-toegang.

Het is niet moeilijk om extra functies te vinden via de zijbalk met navigatieknoppen met pictogrammen. Sommige tools worden weergegeven maar zijn alleen beschikbaar voor de hogere paar niveaus. Deze hebben vergrendelde pictogrammen die de gebruiker laten zien dat ze deze functie niet hebben zonder in het menu te hoeven duiken.

Over het algemeen is de gebruikerservaring zo gepolijst als je zou hopen. Het biedt nog steeds voldoende configuratieopties voor meer geavanceerde gebruikers, terwijl het die delicate balans vindt van gebruiksgemak voor degenen die willen instellen en vergeten.

Bitdefender Antivirus Plus instellingen

Labresultaten

Een belangrijk onderdeel van het kiezen van een antivirusproduct dat vaak over het hoofd wordt gezien, is de score die onafhankelijke laboratoria aan het product hebben toegekend. Daarom worden deze tests in deze publicatie meestal op een hopelijk makkelijker te volgen manier behandeld, omdat de testmethodologieën soms een beetje vaag kunnen zijn. Voor Bitdefender werden drie onafhankelijke laboratoria en hun resultaten gebruikt.

De eerste is AV-Comparatives, waarbij Bitdefender de hoogste onderscheiding kreeg in de drie belangrijkste tests. Dat zijn de Real World Protection Test, die loopt van juli tot oktober 2023, de nieuwste Performance Test en de nieuwste Malware Protection Test. In alle drie behaalde Bitdefender de Advanced+ classificatie, de hoogste labonderscheiding.

Het volgende lab dat deze publicatie volgt is AV-TEST. Zij verdelen hun test in drie parameters, namelijk bescherming, prestaties en bruikbaarheid, waarbij in elke divisie verschillende statistieken worden bijgehouden. Het product krijgt vervolgens een score van zes.

Bitdefender behaalde topscores in bescherming, prestaties en bruikbaarheid. Deze ronde van perfecte scores werd behaald in zowel de september- als de oktobertest. De perfecte scores betekenden dat Bitdefender de Top Product Award van het lab ontving.

Het laatste lab dat we bekijken is SE Labs, waarvan de vorige tests van Bitdefender plaatsvonden in het eerste kwartaal van 2023. Hoewel dit niet de laatste testronde is, kunnen er wel conclusies worden getrokken over de kwaliteit van Bitdefender.

Het laboratorium heeft testmethodologieën die zijn onderverdeeld in drie afzonderlijke groepen. Deze zijn Protection Accuracy Rating en Legitimate Accuracy Rating, gecombineerd tot een Total Accuracy Rating.

Bitdefender scoorde 100% in zowel de beoordeling voor nauwkeurigheid van bescherming als voor legitieme nauwkeurigheid, waardoor het product een gecombineerde totale nauwkeurigheidsbeoordeling van 100% kreeg. Deze perfecte score betekende dat Bitdefender werd bekroond met de AAA Award van SE Labs, de hoogste onderscheiding die wordt toegekend voor eindpuntbescherming van consumentenklasse.

Samenvattend is het veilig om te zeggen dat wanneer een onafhankelijk lab Bitdefender heeft geëvalueerd, de gegeven scores perfect zijn, of op zijn minst zo dicht mogelijk bij perfect.

Kenmerken

Antivirus Plus heeft verschillende opmerkelijke functies die een artikel op zich zouden vullen. Wat volgt is een kort overzicht van opmerkelijke functies, die vaak op de achtergrond werken, maar uitstekende hulpmiddelen blijken te zijn om te voorkomen dat uw computer door hackers in gevaar wordt gebracht.

Bitdefender Antivirus Plus beschermingseigenschappen

Web bescherming

Antivirus Plus wordt geleverd met een complete reeks beveiligingstools om u en uw internetactiviteiten veilig te houden. De webbeveiligingsmodule van de software beschikt over een uitstekende blokkering van schadelijke koppelingen en een antiphishingvergelijking. Bij een test door AV-Comparatives werd 96% van de schadelijke bedreigingen geblokkeerd, een aanzienlijke verbetering ten opzichte van de laatste test waaraan Bitdefender deelnam.

Naast de bovengenoemde bescherming bevat Antivirus Plus ook een wachtwoordmanager genaamd Wallet. Deze functie is in staat om creditcardgegevens, wachtwoorden voor draadloze netwerken, aanmeldingen en licentiesleutels van applicaties, referenties en details van e-mailservers en allerlei persoonlijke informatie op te slaan.

Bovendien kan Wallet meerdere wachtwoorddatabases aanmaken en deze synchroniseren met al uw apparaten die zijn uitgerust met Bitdefender.

Kwetsbaarheidsscanner

Hoe geavanceerd de bescherming tegen bedreigingen die een product biedt ook is, als u software en hardware niet bijwerkt, bent u kwetsbaar voor aanvallen via kwetsbaarheden die zijn ontdekt in genoemde hardware of software.

De kwetsbaarheidsscanner van Bitdefender controleert uw systeem op ontbrekende toepassingsupdates en kritieke Windows-patches. Het controleert ook op zwakke Windows-accountwachtwoorden en eenvoudige Wi-Fi-netwerkproblemen en bevat meer controles op gewijzigde en slecht geconfigureerde systeeminstellingen. Dit zijn allemaal favoriete compromismethoden voor bepaalde bedreigingsactoren.

Gelimiteerde VPN

Net als bij onze vorige beoordeling, bevat Antivirus Plus nog steeds een beperkt VPN van 200MB per dag. Dit beperkt het gebruik ervan tot de meest gevoelige activiteiten waarbij een extra beveiligingslaag nodig is, zoals online bankieren.

Gebruikers kunnen de premium VPN van Bitdefender aanschaffen voor ongeveer 7 USD extra per maand. De beperkte VPN is leuk als laatste redmiddel. Het kan echter worden beschouwd als een van die kleine klachten waarnaar al werd verwezen.

Bitdefender Antivirus Plus privacy-functies

Conclusie

Het is moeilijk om iets aan te merken op Bitdefender Antivirus Plus; het doet wat er op het blikje staat en meer. In de primaire rol van de software als antivirus, tonen onafhankelijke labresultaten aan dat het altijd een waardige mededinger is voor de kroon van beste in zijn klasse.

De extra functies en webbescherming zijn ook goed en vereisen weinig van de setups. In feite vereist het hele pakket weinig instellingen en toch beschermt het de eindgebruiker.

De eerste scan is verschrikkelijk traag vergeleken met de concurrenten, maar dat is begrijpelijk. De beperkte VPN zou geschrapt kunnen worden zonder de waarde van het product te verminderen.

Weergave van de Bitdefender Antivirus Plus:

Bitdefender Antivirus Plus verschijning

▼ Toon discussie

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderen van virussen en malware

Deze pagina bevat informatie over hoe besmetting met malware en virussen te voorkomen.

Verwijderen van malware