FacebookTwitterLinkedIn

HitmanPro

Gebruikerswaardering:rating starrating starrating starrating starrating star / 5
LaagsteHoogste 

hitman pro software boxWerkt op: Windows 7 (32-bit en 64-bit), Windows 8 (32-bit en 64-bit), Windows 10 (32-bit en 64-bit)

HitmanPro
Downloaden

HitmanPro biedt een volledig functionele proefversie aan die gedurende 30 dagen werkt.

HitmanPro is een antivirus-softwarepakket dat oorspronkelijk door Surfright werd ontwikkeld. Dat bedrijf werd later door Sophos gekocht (in 2015) en het HitmanPro-productaanbod wordt sindsdien door Sophos aangeboden. HitmanPro is geen traditioneel antivirus-pakket, het is eerder een zogenaamde 'second opinion'-scanner. Dergelijke programma's worden ontworpen om een ​​extra beveiligingslaag te kunnen bieden bovenop de antivirus die al op de computer is geïnstalleerd. Deze toegevoegde beveiligingslaag detecteert malware die traditionele antiviruspakketten niet of moeilijk kunnen detecteren. HitmanPro is niet de enige second opinion-scanner op de markt, maar het wordt wel als een van de beste beschouwd. Veel andere pakketten zijn gratis. Logisch dus dat de consument vraagt ​​of de prijs, 24,95 USD volgens de website, gerechtvaardigd is ten opzichte van de concurrenten. Het is misschien dus wel verstandig om eerst eens te bekijken waarom een extra beveiligingslaag voor uw computer geen overbodige luxe is.

Overzicht:

De snelheid waarmee malware wordt ontwikkeld is ongekend. Nieuwe varianten kunnen dagelijks verschijnen. De snelheid waarmee virusdefinities worden bijgewerkt zodat ze deze nieuwere varianten bevatten is verbluffend maar toch is het een feit dat traditionele antivirussoftwarepakketten de stroom nieuwe malware niet kunnen bijhouden. Dergelijke pakketten blijven echter wel degelijk nuttig en iedereen zou ze moeten installeren want ze beschermen tegen een breed scala aan bedreigingen.

hitman pro screenshot 1

Wat een second opinion-scanner doet is malware detecteren zoals trojans of rootkits. Deze worden ontworpen om detectie door een traditionele antivirus te voorkomen. Een groot voordeel van dergelijke scanners is dan ook hun vermogen om zero-day malware snel te detecteren. Dergelijke malware is door traditionele antivirusbedrijven nog niet in databases opgenomen omdat hij nog grotendeels onbekend is.

Opmerkelijke beveiligingsfuncties

Het programma is erg eenvoudig in gebruik en ook de installatie verloopt erg vlot. Dit komt deels doordat het programma slechts 12MB groot is, wat betekent dat het alleen maar hoeft te worden gedownload. Eenmaal opgestart, kan de scan in slechts vier minuten worden uitgevoerd. De tijd die nodig is voor een scan is echter grotendeels afhankelijk van het aantal verdachte en onbekende bestanden dat werd gevonden. Dit komt vooral omdat HitmanPro dergelijke bestanden uploadt voor een analyse in de cloud. Aan het einde van een scan toont HitmanPro alle malware, verdachte bestanden en de tracking-cookies die het heeft gevonden. De scan is gebaseerd op technologie van vijf antivirusbedrijven: Dr. Web, IKARUS, G Data, Emsisoft, Kaspersky en Bitdefender. Een groot voordeel van deze constructie is dat uw computer op geen enkele manier merkbaar langzamer wordt bij het gebruik van Hitman Pro.

hitman pro screenshot 2

Een van de beste beveiligingsfuncties van het product is de kickstart-functie. Deze functie detecteert niet alleen onbekende malware, maar kan ook uw computer redden van bepaalde soorten kwaadwillende software zoals ransomware. Steeds vaker duiken types ransomware op die het hun slachtoffers onmogelijk maken om de computer op te starten. Met deze functie kan een gebruiker een opstartbare HitmanPro.Kickstart USB-flashdrive maken. Hierdoor kan het slachtoffer de computer opstarten via de USB-flashdrive die werd gemaakt met HitmanPro.

hitman pro screenshot 3

Een ander voordeel van het product is dat het ook op op zwaar geïnfecteerde systemen kan werken. Als een computer is geïnfecteerd met verschillende soorten malware, wordt het installeren van een normale antivirus vaak voorkomen. Als dit gebeurt is meestal gespecialiseerde technische ondersteuning om het probleem op te lossen. Dit is geen probleem met HitmanPro, want uit tests bleek dat deze ook een zwaar gecompromitteerd systeem vlotjes kan scannen. Als een extra bonus kan het programma zodra de scan is voltooid erg gedetailleerde rapporten tonen over de mogelijke computerinfecties. Het programma is ook altijd aanwezig als extra beveiligingsmuur, zelfs voor malware die specifiek is ontworpen om detectie te omzeilen.

hitman pro screenshot 4

Detecteren van malware is belangerijk maar het veilig verwijderen ervan zo mogelijk nog belangrijker. Nadat de scan is voltooid worden gebruikers geïnformeerd over alle gedetecteerde vormen van malware en de aanbevolen verwijderingsmethode. Nadat de verwijderingsmethode door de gebruiker is goedgekeurd, verwijdert het programma die schadelijke bestanden. Het levert hierbij uitstekend werk en kan zich duidelijk meten met de beste concurrenten.

Conclusie

Met dat alles in gedachten is de vraag of HitmanPro zijn prijskaartje waard is in vergelijking met z'n gratis concurrenten. Gezien de prevalentie van ransomware en het feit dat malware-ontwikkelaars constant nieuwe technieken ontwikkelen om detectie te voorkomen is het prijskaartje van HitmanPro redelijk, zeker omdat Hitman Pro met behulp van de Kickstart-functie dergelijke infecties volledig kan behandelen,. Als je bedenkt dat de gemiddelde kosten van een losgeld 500 USD bedragen lijkt 24,95 USD niet zo duur. Preventie is beter en vaak goedkoper dan het achteraf moeten oplossen van problemen. Gezien de uitstekende verwijderingsfunctie is Hitman Pro z'n prijskaartje zeker waard.

Het is belangrijk op te merken dat HitmanPro het beste werkt als de computer een internetverbinding heeft. Omdat de software cloudbibliotheken gebruikt voor detectie, kan een stabiele internetverbinding als essentieel worden beschouwd. Als dat niet het geval is, moet een andere scanmodus met de naam "Early Warning Scoring" worden gebruikt om de computer te scannen. Deze optie kan worden ingeschakeld via Instellingen> Geavanceerd> schakel het selectievakje naast "Ik ben een expert, toon Early Warning Scoring (EWS) in de vervolgkeuzelijst voor de knop Volgende". Om te beginnen met scannen, gaat u dan terug naar het hoofdscherm van het programma, klikt u op de vervolgkeuzeknop naast de knop Volgende en selecteert u "Early Warning Scoring (EWS)".

Als er één negatief punt is aan het product is het wel dat HitmanPro geen real-time bescherming biedt. Als de gebruiker tevreden is over HitmanPro dan kan die ervoor kiezen om HitmanPro.Alert te kopen voor 34,95 USD. Dit pakket beschikt wel over geavanceerde real-time bescherming en andere beveiligingsfuncties.

Klik om een reactie te plaatsen