Verwijder WizApp en MacPerformance

Ook bekend als: Advertenties van WizApp
Type: Mac Virus
Verspreiding: Laag
Schadeniveau: Medium

Hoe verwijdert u WizApp van een Mac?

Wat is WizApp?

WizApp behoort tot de Pirrit adware-familie. Adware is een soort software die advertenties weergeeft. De weergegeven advertenties verbergen doorgaans de onderliggende inhoud van bezochte websites en kunnen daarom erg vervelend zijn. Adware-apps zijn vaak ontworpen om allerlei informatie te verzamelen over gebruikers. WizApp installeert een andere Pirrit adware-infectie genaamd MacPerformance. Bovendien geeft het pop-upvensters weer die aanbieden om software bij te werken met valse updaters. Deze pop-ups kunnen ook worden gebruikt om andere ongewenste apps te verspreiden.

WizApp adware

Adware toont gebruikers vaak pop-ups, coupons, banners, enquêtes en andere ongewenste inhoud of advertenties. Wanneer daarop wordt geklikt, dan openen ze dubieuze, onbetrouwbare websites of voeren ze scripts uit die ongewenste software downloaden en installeren. Dit is niet de enige reden om WizApp te verwijderen. Deze app kan ook allerlei gegevens verzamelen, zoals IP-adressen van gebruikers, geolocaties, ingevoerde zoekopdrachten, adressen van geopende (bezochte) websites, enzovoort. Adware-ontwikkelaars delen deze gegevens vaak met derden die ze misbruiken om er geld mee te verdienen. Sommige van deze derden zijn mogelijk cybercriminelen. Weinig mensen downloaden en installeren adware-apps opzettelijk - ze downloaden en installeren deze over het algemeen onbedoeld. Om deze reden worden deze apps gecategoriseerd als potentieel ongewenste applicaties. Zoals gezegd installeert WizApp ook nog andere adware, genaamd MacPerformance. Deze app vraagt ​​gebruikers om toestemming om de standaardbrowser te openen en te configureren. Indien dat wordt toegestaan, dan kan de app toegang krijgen tot documenten en gegevens in de browser en acties uitvoeren binnen de app (browser).

Overzicht risico's:
Naam Advertenties van WizApp
Type bedreiging Mac-malware, Mac-virus.
Detectienamen (WizApp.app.zip) Avast (MacOS:Pirrit-AT [Adw]), BitDefender (Adware.MAC.Generic.14119), ESET-NOD32 (A Variant Of OSX/Adware.Pirrit.AN), Kaspersky (Not-a-virus:HEUR:AdWare.OSX.Pirrit.s), volledige detectielijst (VirusTotal)
Symptomen Uw Mac werkt trager dan gewoonlijk, u ziet ongewenste pop-ups met advertenties, u wordt doorverwezen naar dubieuze websites.
Distributiemethodes Misleidende pop-ups met advertenties, gratis software installers (bundling), valse Flash Player installers, downloads via torrent-bestanden.
Schade Internetbrowser tracking (mogelijke privacyschendingen), vertonen van ongewenste advertenties, doorverwijzingen naar dubieuze websites, verlies van privégegevens.
Verwijdering

Om Advertenties van WizApp verwijderen, adviseren onze malwareonderzoekers om uw computer te scannen met Combo Cleaner.
▼ Combo Cleaner Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 3 dagen beschikbaar.

Doorgaans vertonen apps van het adware-type advertenties om zo geld op te leveren voor de ontwikkelaars. In sommige gevallen doen ze dit door gegevens te registreren (te bespioneren) die persoonlijke details kunnen bevatten. Geïnstalleerde adware kan leiden tot ongewenste downloads en installaties, problemen met de veiligheid van de browser, privacyschendingen, enzovoort. We raden u aan WizzApp en andere adware onmiddellijk te verwijderen. Meer voorbeelden van adware-type zijn DisplayUpdate, AssistEngine andGenerelOpen.

Hoe werd WizApp geïnstalleerd op mijn computer?

Weinig mensen downloaden en installeren opzettelijk dit soort apps. In de meeste gevallen vinden deze downloads en installaties plaats als gevolg van het aanklikken van opdringerige advertenties of wanneer softwareontwikkelaars de "bundel"-methode gebruiken. Daarbij worden mensen misleid om ongewenste apps te downloaden en installeren samen met legitieme software (die mensen wel bewust downloaden en installeren). In de meeste gevallen verbergen de ontwikkelaars deze extra apps in de "Aangepaste", "Handmatige", "Geavanceerde" instellingen van de downloaders en installers. Merk echter op dat ongewenste downloads en installaties alleen kunnen plaatsvinden wanneer mensen programma's installeren of downloaden zonder de instellingen te wijzigen van de installers. D.w.z. als ze 'vergeten' om de aanbiedingen om aanvullende software te downloaden of te installeren af te wijzen.

Hoe voorkomt u de installatie van ongewenste apps?

Download software altijd vanaf officiële bronnen (websites) en met directe downloadlinks. Downloaders of installatieprogramma's van derden, niet-officiële en andere dubieuze websites, peer-to-peer-netwerken (torrent-clients, eMule enz.) bevatten vaak aanbiedingen om ongewenste software te downloaden of te installeren. Deze downloadkanalen en tools mogen niet worden vertrouwd. Aanbiedingen voor het downloaden of installeren van ongewenste apps kunnen doorgaans worden afgewezen via de instellingen in de installers. Daarom raden we u aan deze te controleren en indien nodig te wijzigen. Klik niet op advertenties die worden weergegeven op dubieuze webpagina's met inhoud zoals gokken, dating voor volwassenen, pornografie enz. Meestal veroorzaken deze doorverwijzingen naar andere potentieel kwaadaardige websites of veroorzaken ze downloads en installaties van ongewenste applicaties. Als u ongewenste, onbekende en verdachte apps (extensies, add-ons, plug-ins) op uw browser ziet, verwijder deze dan onmiddellijk. Verwijder ook dergelijke programma's als die op uw computer zijn geïnstalleerd. Als uw computer al is geïnfecteerd met WizApp, dan raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze adware automatisch te verwijderen.

WizApp adware-proces in de Activity Monitor:

WizApp adware process

WizApp toont een pop-up met valse software updates:

WizApp offers fake updates

MacPerformance vraagt toestemming voor wijzigingen in Chrome:

MacPerformance wants to access Chrome and to control it

Tekst in de pop-up:

"MacPerformance" wants access to control "Google Chrome". Allowing control will provide access to documents and data in "Google Chrome", and to perform actions within that app.

Advertenties van WizApp onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Combo Cleaner is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van Advertenties van WizApp. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Combo Cleaner DOWNLOADEN (Mac) De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 3 dagen beschikbaar. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Video die toont hoe adware en browserkapers te verwijderen van een Mac-computer:

De WizApp adware verwijderen:

Verwijder aan WizApp gerelateerde mogelijk ongewenste applicaties uit de map "Applicaties":

mac browser hijacker removal from applications folder

Klik op het pictogram Finder. Selecteer in het Finder-venster "Applicaties". Zoek in de map met toepassingen naar "MPlayerX", "NicePlayer", of andere verdachte toepassingen en sleep ze naar de prullenbak. Na het verwijderen van de potentieel ongewenste toepassing(en) die online advertenties veroorzaken, scant u uw Mac op eventuele resterende ongewenste componenten.

Verwijder aan de advertenties van wizapp gerelateerde bestanden en mappen:

Klik op het ga naar map commando

Klik op het Finder icoon, vanuit de menubalk kies je Ga en klik je op Ga naar map...

step1Controleer of er zich door de adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchAgents folder:

adware verwijderen uit de map launch agents stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de launch agents map stap 2In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step2Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/Application Support:

verwijder adware uit de map application support stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/Application Support

verwijder adware uit de map application support stap 2In de map “Application Support” zoek je naar recent toegevoegde verdachte mappen. Bijvoorbeeld “MplayerX” or “NicePlayer”, en je verplaatst deze mappen naar de prullenbak.

step3Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map ~/Library/LaunchAgents:

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 1


In de Ga naar map...-balk typ je: ~/Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 2

In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak verschillende bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step4Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchDaemons:

adware verwijderen uit de map launch daemons stap 1In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchDaemons

Adware verwijderen uit de map launch daemons folder stap 2In de map “LaunchDaemons” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn: “com.aoudad.net-preferences.plist”, “com.myppes.net-preferences.plist”, "com.kuklorest.net-preferences.plist”, “com.avickUpd.plist”, etc., en je verplaatst deze naar de prullenbak.

step 5 Scan uw Mac met Combo Cleaner:

Als u alle stappen in de juiste volgorde hebt gevolgd dan zou uw Mac nu helemaal virus- en malwarevrij moeten zijn. Om zeker te weten of uw systeem niet langer besmet is voert u best een scan uit met Combo Cleaner Antivirus. Download dit programma HIER. Na het downloaden van het bestand moet u dubbelklikken op het combocleaner.dmg installatiebestand, in het geopende venster sleept u het Combo Cleaner-icoon naar het Applicaties-icoon. Nu opent u launchpad en klikt u op het Combo Cleaner-icoon. Wacht tot Combo Cleaner de virusdefinities heeft bijgewerkt en klik vervolgens op de knop 'Start Combo Scan'.

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner zal uw Mac scannen op malwarebesmettingen. Als de scan meldt 'geen bedreigingen gevonden' - dan betekent dit dat u verder de verwijderingsgids kunt volgen. In het andere geval is het aanbevolen alle gevonden besmettingen te verwijderen voor u verder gaat.

scan-with-combo-cleaner-2

Na het verwijderen van bestanden en mappen die werden aangemaakt door deze adware ga je verder met het verwijderen van frauduleuze extensies uit je internetbrowsers.

Advertenties van WizApp verwijderen uit de internetbrowsers:

safari browser iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Safari:

Verwijder aan advertenties van wizapp gerelateerde Safari extensies:

safari browser voorkeuren

Open de Safari-browser, vanuit de menubalk selecteer je "Safari" en klik je op "Voorkeuren...".

safari extensies venster

In het scherm met de voorkeuren selecteer je "Extensies" en zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte extensies. Als je die gevonden hebt klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies kunt verwijderen uit de Safari-browser, ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties lees je hier hoe Safari te resetten.

firefox browser iconKwaadaardige plug-ins verwijderen uit Mozilla Firefox:

Verwijder aan advertenties van wizapp gerelateerde Mozilla Firefox add-ons:

toegang verkrijgen tot de mozilla firefox add-ons

Open je Mozilla Firefox-browser. In de rechterbovenhoek van het scherm klik je op de "Menu openen"-knop (met de drie horizontale lijnen). Uit het geopende menu selecteer je "Add-ons".

verwijder kwaadaardige add-ons uit mozilla firefox

Kies het tabblad "Extensies" en zoek naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Eens gevonden klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Mozilla Firefox-browser kunt verwijderen - ze zijn niet noodzakelijk voor de goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Mozilla Firefox resetten.

chrome-browser-iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Google Chrome:

Verwijder aan advertenties van wizapp gerelateerde Google Chrome add-ons:

verwijder kwaadaardige extensies uit google chrome stap 1

Open Google Chrome en klik op de "Chrome menu"-knop (drie horizontale lijnen) gesitueerd in de rechterbovenhoek van het browserscherm. In het uitklapmenu selecteer je "Meer tools" en vervolgens "Extensies".

verwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome stap 2

In het scherm "Extensies" zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Als je die gevonden hebt klik je op de "Prullenbak"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Google Chrome-browser kunt verwijderen. Ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  •  Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Google Chrome resetten.

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Advertenties van WizApp QR code
Een QR code (Quick Response Code) is een code die door toestellen kan gelezen worden en die URL's en andere informatie bevat. Deze code kan gelezen worden met de camera van een smartphone of tablet. Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Advertenties van WizApp op je mobiele toestel.
Door ons aanbevolen:

Maak vandaag nog komaf met Advertenties van WizApp

▼ VERWIJDER DEZE NU met Combo Cleaner (Mac)

Platform: macOS

Oordeel van de redactie over Combo Cleaner:
Zeer goed!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 3 dagen beschikbaar.