FacebookTwitterLinkedIn

De AssistEngine adware afsluiten en verwijderen

Ook bekend als: Advertenties door AssistEngine
Type: Mac Virus
Schadeniveau: Medium

Hoe AssistEngine te verwijderen van een Mac?

Wat is AssistEngine?

AssistEngine is een misleidende applicatie die ten onrechte beweert de internetzoekervaring van gebruikers te verbeteren. Op basis van deze valse claim lijkt AssistEngine geschikt en handig. Het is echter gecategoriseerd als een potentieel ongewenste applicatie en een adware. Er zijn drie belangrijke redenen voor deze negatieve associaties: 1) de installatie zonder toestemming van de gebruiker; 2) het volgen van de surfactiviteiten van de gebruiker, en; 3) de weergave van opdringerige advertenties.

AssistEngine adware

Na een succesvolle infiltratie begint AssistEngine met de weergaven van advertenties, zoals kortingsbonnen, banners, pop-ups en dergelijke. Deze advertenties worden meestal weergegeven met behulp van verschillende tools waarmee grafische inhoud van externen geplaatst kan worden. Om deze reden overlappen de advertenties vaak de inhoud van de bezochte websites. Als gevolg hiervan neemt de webbrowserkwaliteit aanzienlijk af. Wat belangrijk is, is dat deze advertenties meestal doorverwijzen naar onbetrouwbare websites en in sommige gevallen scripts uitvoeren die ongewenste applicaties downloaden/installeren. Dit betekent dat klikken erop zeer riskant is en kan leiden tot verschillende systeeminfecties. Wat nog belangrijker is, is dat de ongewenste toepassingen meestal IP-adressen, bezochte website-URL's, bekeken pagina's, zoekopdrachten in zoekmachines en andere gegevens met betrekking tot de surfactiviteit van de gebruiker verzamelen. Deze informatie omvat meestal persoonlijke gegevens en de ontwikkelaars delen deze met externe partijen (mogelijk cybercriminelen) die het misbruiken om inkomsten te verkrijgen. Dit betekent dat het bijhouden van gegevens uiteindelijk kan leiden tot verschillende privacyschendingen, waaronder identiteitsdiefstal. U moet AssistEngine adware dan ook zo snel mogelijk verwijderen.

Bedreigingsoverzicht:
Naam Advertenties door AssistEngine
Bedreigingstype Mac malware, Mac virus
Symptomen Uw Mac werkt langzamer dan normaal, u ziet ongewenste pop-upadvertenties, u wordt doorgestuurd naar verdachte websites.
Verspreidingsmethoden Misleidende pop-upadvertenties, gratis software-installatieprogramma's (bundeling), valse flash player-installatieprogramma's, downloads van torrent-bestanden.
Schade Internet browsing tracking (mogelijke privacyschendingen), weergave van ongewenste advertenties, omleidingen naar verdachte websites, verlies van privéinformatie.
Verwijdering

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw Mac met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Mac Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

AssistEngine is volledig identiek aan GenerelOpenTechNetSearchWindowArea, en een aantal andere ongewenste applicaties. In feite lijken alle adware-apps erg op elkaar. Door een verscheidenheid aan "nuttige functies" aan te bieden, proberen de ongewenste programma's om een handige/legitieme indruk te wekken en om zo de gebruikers naar de installatie te lokken. Het probleem is dat het enige doel van de meeste potentieel apps is om inkomsten te verkrijgen voor de ontwikkelaars. Vandaar dat ongewenste apps, in plaats van de beloofde functionaliteit in te schakelen, gegevens verzamelen en opdringerige advertenties leveren, waardoor ze een bedreiging vormen voor de privacy/computerveiligheid van de gebruikers en de surfervaring op het internet aanzienlijk verminderen.

Hoe werd AssistEngine geïnstalleerd op mijn computer?

Om PUA's zoals AssistEngine te verspreiden, maken criminelen gebruik van de "bundeling" en opdringerige advertentiemethoden. "Bundelen" is eigenlijk de stiekeme installatie van applicaties van externe partijen, samen met de reguliere software. De ontwikkelaars weten dat de gebruikers zich vaak doorheen de download- en installatieprocessen haasten en de meeste stappen overslaan. Om deze reden worden de "gebundelde" apps opzettelijk verborgen achter de "Aangepaste/Geavanceerde" instellingen (of andere delen) van deze procedures. Door download- en installatiestappen achteloos over te slaan en op verschillende advertenties te klikken, stellen de gebruikers hun systeem bloot aan gevaarlijke infecties en brengen ze hun eigen privacy in gevaar. Met andere woorden, de belangrijkste redenen voor computerinfecties zijn een gebrek aan kennis en roekeloos gedrag.

Hoe de installatie van mogelijk ongewenste applicaties te vermijden?

Om te voorkomen dat mogelijk ongewenste apps infiltreren, moeten de gebruikers zeer voorzichtig zijn bij het surfen op het internet. Met andere woorden, het is van groot belang om goed op te letten tijdens de download- en installatieprocessen en tijdens het surfen op het internet. Overhaast nooit een download- of installatieproces. Selecteer altijd de instellingen "Aangepast/Geavanceerd" en analyseer elke stap zorgvuldig. Terwijl u dit doet, vinkt u ook alle opgenomen programma's uit en weigert u alle aanbiedingen om dergelijke te downloaden/installeren. Software mag alleen gedownload worden van officiële bronnen, bij voorkeur met directe downloadlinks. Downloaders/installers van externe partijen gebruiken vaak de "bundeling"-methode, daarom is het gebruik van dergelijke tools zeer riskant. Het is ook belangrijk om te weten dat de ontwikkelaars veel middelen investeren in het ontwerp van opdringerige advertenties, waardoor deze er volledig legitiem uitzien. Toch verraden deze advertenties zichzelf omdat ze doorverwijzen naar onbetrouwbare websites (met inhoud zoals gokken, pornografie, dating voor volwassenen en dergelijke). Als u dergelijke advertenties/doorverwijzingen dagelijks ziet, dan moet u alle verdachte toepassingen en browserplug-ins zo snel mogelijk verwijderen. Als uw computer al geïnfecteerd is met AssistEngine, dan raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze adware automatisch te verwijderen.

AssistEngine adware-bestanden:

AssistEngine adware-bestanden

Pop-upvenster dat vertoont wordt nadat de installatie van de AssistEngine adware voltooid is:

AssistEngine installatie popup

Onmiddellijke automatische Mac malware verwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om Mac malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner voor Mac De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Video die toont hoe de AssistEngine adware te verwijderen met Combo Cleaner:

AssistEngine adware verwijderen:

Verwijder de AssistEngine-gerelateerde mogelijk ongewenste applicaties uit de map "Applicaties":

mac browserkaper verwijderen uit de map applicaties

Klik op het pictogram Finder. Selecteer in het Finder-venster "Applicaties". Zoek in de map met toepassingen naar "MPlayerX", "NicePlayer", of andere verdachte toepassingen en sleep ze  naar de prullenbak. Na het verwijderen van de potentieel ongewenste toepassing(en) die online advertenties veroorzaken, scant u uw Mac op eventuele resterende ongewenste componenten.

Verwijder aan de advertenties door assistengine gerelateerde bestanden en mappen:

Klik op het ga naar map commando

Klik op het Finder icoon, vanuit de menubalk kies je Ga en klik je op Ga naar map...

step1Controleer of er zich door de adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchAgents folder:

adware verwijderen uit de map launch agents stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de launch agents map stap 2In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step2Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/Application Support:

verwijder adware uit de map application support stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/Application Support

verwijder adware uit de map application support stap 2In de map “Application Support” zoek je naar recent toegevoegde verdachte mappen. Bijvoorbeeld “MplayerX” or “NicePlayer”, en je verplaatst deze mappen naar de prullenbak.

step3Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map ~/Library/LaunchAgents:

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 1


In de Ga naar map...-balk typ je: ~/Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 2

In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak verschillende bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step4Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchDaemons:

adware verwijderen uit de map launch daemons stap 1In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchDaemons

Adware verwijderen uit de map launch daemons folder stap 2In de map “LaunchDaemons” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn: “com.aoudad.net-preferences.plist”, “com.myppes.net-preferences.plist”, "com.kuklorest.net-preferences.plist”, “com.avickUpd.plist”, etc., en je verplaatst deze naar de prullenbak.

step 5 Scan uw Mac met Combo Cleaner:

Als u alle stappen in de juiste volgorde hebt gevolgd dan zou uw Mac nu helemaal virus- en malwarevrij moeten zijn. Om zeker te weten of uw systeem niet langer besmet is voert u best een scan uit met Combo Cleaner Antivirus. Download dit programma HIER. Na het downloaden van het bestand moet u dubbelklikken op het combocleaner.dmg installatiebestand, in het geopende venster sleept u het Combo Cleaner-icoon naar het Applicaties-icoon. Nu opent u launchpad en klikt u op het Combo Cleaner-icoon. Wacht tot Combo Cleaner de virusdefinities heeft bijgewerkt en klik vervolgens op de knop 'Start Combo Scan'.

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner zal uw Mac scannen op malwarebesmettingen. Als de scan meldt 'geen bedreigingen gevonden' - dan betekent dit dat u verder de verwijderingsgids kunt volgen. In het andere geval is het aanbevolen alle gevonden besmettingen te verwijderen voor u verder gaat.

scan-with-combo-cleaner-2

Na het verwijderen van bestanden en mappen die werden aangemaakt door deze adware ga je verder met het verwijderen van frauduleuze extensies uit je internetbrowsers.

Advertenties door AssistEngine verwijderen uit de internetbrowsers:

safari browser iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Safari:

Verwijder aan advertenties door assistengine gerelateerde Safari extensies:

safari browser voorkeuren

Open de Safari-browser, vanuit de menubalk selecteer je "Safari" en klik je op "Voorkeuren...".

safari extensies venster

In het scherm met de voorkeuren selecteer je "Extensies" en zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte extensies. Als je die gevonden hebt klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies kunt verwijderen uit de Safari-browser, ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties lees je hier hoe Safari te resetten.

firefox browser iconKwaadaardige plug-ins verwijderen uit Mozilla Firefox:

Verwijder aan advertenties door assistengine gerelateerde Mozilla Firefox add-ons:

toegang verkrijgen tot de mozilla firefox add-ons

Open je Mozilla Firefox-browser. In de rechterbovenhoek van het scherm klik je op de "Menu openen"-knop (met de drie horizontale lijnen). Uit het geopende menu selecteer je "Add-ons".

verwijder kwaadaardige add-ons uit mozilla firefox

Kies het tabblad "Extensies" en zoek naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Eens gevonden klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Mozilla Firefox-browser kunt verwijderen - ze zijn niet noodzakelijk voor de goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Mozilla Firefox resetten.

chrome-browser-iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Google Chrome:

Verwijder aan advertenties door assistengine gerelateerde Google Chrome add-ons:

verwijder kwaadaardige extensies uit google chrome stap 1

Open Google Chrome en klik op de "Chrome menu"-knop (drie horizontale lijnen) gesitueerd in de rechterbovenhoek van het browserscherm. In het uitklapmenu selecteer je "Meer tools" en vervolgens "Extensies".

verwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome stap 2

In het scherm "Extensies" zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Als je die gevonden hebt klik je op de "Prullenbak"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Google Chrome-browser kunt verwijderen. Ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  •  Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Google Chrome resetten.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Advertenties door AssistEngine QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Advertenties door AssistEngine op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Mac malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner voor Mac

Platform: macOS

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.