FacebookTwitterLinkedIn

Deïnstalleer GenerelOpen van een Mac

Ook bekend als: Advertenties door GenerelOpen
Type: Mac Virus
Verspreiding: Laag
Schadeniveau: Medium

Hoe GenerelOpen te verwijderen van een Mac?

Wat is GenerelOpen?

GenerelOpen is een app die de gebruikers zou moeten helpen om efficiënter op het internet te zoeken. Uit onderzoek blijkt echter dat dit ontworpen is om te werken als een adware-app. Adware is een software die de gebruikers overlaadt met opdringerige advertenties. Soms verzamelen dergelijke apps ook allerlei informatie met betrekking tot het surfgedrag van de gebruiker. In de meeste gevallen downloaden en installeren de mensen adware onbedoeld, om deze reden staat GenerelOpen ook bekend als een potentieel ongewenste applicatie (PUA).

GenerelOpen adware

Na de installatie begint de adware met het weergeven van opdringerige advertenties, zoals kortingsbonnen, banners, enquêtes, pop-ups en andere advertenties die de inhoud van websites die de gebruikers openen veranderen. Wanneer erop wordt geklikt, openen deze advertenties meestal onbetrouwbare of zelfs kwaadaardige websites. Ze openen bijvoorbeeld pagina's die gebruikt worden om te adverteren voor ongewenste applicaties zoals browserkapers of ze openen andere apps die problemen kunnen veroorzaken. Bovendien kunnen sommige van de advertenties die door adware worden weergegeven, ontworpen zijn om scripts uit te voeren die ongewenste software downloaden of zelfs installeren. Deze advertenties kunnen dit echter niet doen als er niet op wordt geklikt. Verder is het mogelijk dat GenerelOpen ook ontworpen is om allerlei gegevens te verzamelen. Dergelijke apps verzamelen meestal informatie zoals IP-adressen, ingevoerde zoekopdrachten, adressen van geopende/bezochte sites, geolocaties, enzovoort. Hun ontwikkelaars sturen de verzamelde informatie door naar andere mensen die deze kunnen misbruiken om inkomsten te verkrijgen. Het is vermeldenswaard dat die andere partijen soms cybercriminelen zijn. Door de gebruikersgegevens te delen, lopen de mensen die PUA's op hun computer hebben staan risico op problemen met hun privacy/de browserveiligheid of zelfs risico op identiteitsdiefstal.

Bedreigingsoverzicht:
Naam Advertenties door GenerelOpen
Bedreigingstype Mac malware, Mac virus
Extensie Naam GenerelOpen 1.0 (Safari)
Symptomen Uw Mac werkt langzamer dan normaal, u ziet ongewenste pop-upadvertenties, u wordt doorgestuurd naar verdachte websites.
Verspreidingsmethoden Misleidende pop-upadvertenties, gratis software-installatieprogramma's (bundeling), valse flash player-installatieprogramma's, downloads van torrent-bestanden.
Schade Internet browsing tracking (mogelijke privacyschending), weergave van ongewenste advertenties, omleidingen naar verdachte websites, verlies van privé-informatie.
Verwijdering

Om Advertenties door GenerelOpen verwijderen, adviseren onze malwareonderzoekers om uw computer te scannen met Combo Cleaner.
▼ Combo Cleaner Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar.

GenerelOpen is virtueel gelijkaardig aan andere apps zoals StudyDisplay, MatchKnowledge en Top Results. Wanneer mensen dit soort apps opzettelijk downloaden en installeren, dan doen ze dat meestal omdat deze apps als legitiem, nuttig, enzovoort worden geadverteerd. Helaas zijn ze dat meestal  niet. Meestal werken PUA's (inclusief adware) niet zoals geadverteerd en zijn ze alleen ontworpen om inkomsten te verkrijgen voor hun ontwikkelaars.

Hoe werd GenerelOpen geïnstalleerd op mijn computer?

De meeste PUA's infiltreren in systemen zonder medeweten van de gebruiker. Mensen downloaden en installeren ze onbedoeld. In de meeste gevallen gebeurt dit wanneer ze op opdringerige advertenties klikken of als ze software downloaden en installeren zonder de instellingen (zoals "Aangepast", "Geavanceerd") te controleren die beschikbaar zijn in de setups. Heel vaak bevatten deze instellingen informatie over de extra opgenomen apps die geïnstalleerd (of gedownload) worden samen met de gewenste software, als de mensen die instellingen ongewijzigd laten. Het opnemen van PUA's in de setups van andere software staat bekend als een marketingmethode die "bundeling" wordt genoemd. De ontwikkelaars gebruiken deze methode mensen te misleiden zodat ze zelf overgaan tot het downloaden van ongewenste programma's.

Hoe de installatie van mogelijk ongewenste applicaties te vermijden?

We adviseren u om software alleen te downloaden van betrouwbare, officiële pagina's en om directe downloadlinks te gebruiken. Het is geen goed idee om software-downloaders van externe partijen, installatieprogramma's, peer-to-peer-netwerken zoals torrent-clients, eMule, onofficiële pagina's, enzovoort te gebruiken. Een andere belangrijke aanbeveling is om altijd de "Geavanceerde", "Aangepaste" en andere instellingen te controleren in elke downloader of installer. Ze bevatten vaak informatie over mogelijk ongewenste downloads of installaties van andere programma's. Deze aanbiedingen moeten afgewezen worden voordat de installatie wordt voltooid. Op advertenties die op niet-officiële, dubieuze websites worden weergegeven, mag er niet worden geklikt. Ze leiden door naar verdachte websites of kunnen zelfs ongewenste downloads of installaties veroorzaken. Om te voorkomen dat een browser advertenties weergeeft of verdachte pagina's opent, raden we u aan om alle ongewenste extensies, plug-ins of add-ons te verwijderen die erop geïnstalleerd zijn. Hetzelfde geldt voor software die op het besturingssysteem geïnstalleerd werd. Als uw computer al geïnfecteerd is met GenerelOpen, dan raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze adware automatisch te verwijderen.

Installatie-map van de GenerelOpen adware:

generelopen installatie-map

Advertenties door GenerelOpen onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Combo Cleaner is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van Advertenties door GenerelOpen. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Combo Cleaner DOWNLOADEN (Mac) De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Video die toont hoe adware en browserkapers te verwijderen van een Mac-computer:

GenerelOpen adware verwijderen:

Verwijder de GenerelOpen-gerelateerde mogelijk ongewenste applicaties uit de map "Applicaties":

mac browserkaper verwijderen uit de map applicaties

Klik op het pictogram Finder. Selecteer in het Finder-venster "Applicaties". Zoek in de map met toepassingen naar "MPlayerX", "NicePlayer", of andere verdachte toepassingen en sleep ze  naar de prullenbak. Na het verwijderen van de potentieel ongewenste toepassing(en) die online advertenties veroorzaken, scant u uw Mac op eventuele resterende ongewenste componenten.

Verwijder aan de advertenties door generelopen gerelateerde bestanden en mappen:

Klik op het ga naar map commando

Klik op het Finder icoon, vanuit de menubalk kies je Ga en klik je op Ga naar map...

step1Controleer of er zich door de adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchAgents folder:

adware verwijderen uit de map launch agents stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de launch agents map stap 2In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step2Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/Application Support:

verwijder adware uit de map application support stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/Application Support

verwijder adware uit de map application support stap 2In de map “Application Support” zoek je naar recent toegevoegde verdachte mappen. Bijvoorbeeld “MplayerX” or “NicePlayer”, en je verplaatst deze mappen naar de prullenbak.

step3Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map ~/Library/LaunchAgents:

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 1


In de Ga naar map...-balk typ je: ~/Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 2

In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak verschillende bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step4Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchDaemons:

adware verwijderen uit de map launch daemons stap 1In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchDaemons

Adware verwijderen uit de map launch daemons folder stap 2In de map “LaunchDaemons” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn: “com.aoudad.net-preferences.plist”, “com.myppes.net-preferences.plist”, "com.kuklorest.net-preferences.plist”, “com.avickUpd.plist”, etc., en je verplaatst deze naar de prullenbak.

step 5 Scan uw Mac met Combo Cleaner:

Als u alle stappen in de juiste volgorde hebt gevolgd dan zou uw Mac nu helemaal virus- en malwarevrij moeten zijn. Om zeker te weten of uw systeem niet langer besmet is voert u best een scan uit met Combo Cleaner Antivirus. Download dit programma HIER. Na het downloaden van het bestand moet u dubbelklikken op het combocleaner.dmg installatiebestand, in het geopende venster sleept u het Combo Cleaner-icoon naar het Applicaties-icoon. Nu opent u launchpad en klikt u op het Combo Cleaner-icoon. Wacht tot Combo Cleaner de virusdefinities heeft bijgewerkt en klik vervolgens op de knop 'Start Combo Scan'.

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner zal uw Mac scannen op malwarebesmettingen. Als de scan meldt 'geen bedreigingen gevonden' - dan betekent dit dat u verder de verwijderingsgids kunt volgen. In het andere geval is het aanbevolen alle gevonden besmettingen te verwijderen voor u verder gaat.

scan-with-combo-cleaner-2

Na het verwijderen van bestanden en mappen die werden aangemaakt door deze adware ga je verder met het verwijderen van frauduleuze extensies uit je internetbrowsers.

Advertenties door GenerelOpen verwijderen uit de internetbrowsers:

safari browser iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Safari:

Verwijder aan advertenties door generelopen gerelateerde Safari extensies:

safari browser voorkeuren

Open de Safari-browser, vanuit de menubalk selecteer je "Safari" en klik je op "Voorkeuren...".

safari extensies venster

In het scherm met de voorkeuren selecteer je "Extensies" en zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte extensies. Als je die gevonden hebt klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies kunt verwijderen uit de Safari-browser, ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties lees je hier hoe Safari te resetten.

firefox browser iconKwaadaardige plug-ins verwijderen uit Mozilla Firefox:

Verwijder aan advertenties door generelopen gerelateerde Mozilla Firefox add-ons:

toegang verkrijgen tot de mozilla firefox add-ons

Open je Mozilla Firefox-browser. In de rechterbovenhoek van het scherm klik je op de "Menu openen"-knop (met de drie horizontale lijnen). Uit het geopende menu selecteer je "Add-ons".

verwijder kwaadaardige add-ons uit mozilla firefox

Kies het tabblad "Extensies" en zoek naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Eens gevonden klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Mozilla Firefox-browser kunt verwijderen - ze zijn niet noodzakelijk voor de goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Mozilla Firefox resetten.

chrome-browser-iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Google Chrome:

Verwijder aan advertenties door generelopen gerelateerde Google Chrome add-ons:

verwijder kwaadaardige extensies uit google chrome stap 1

Open Google Chrome en klik op de "Chrome menu"-knop (drie horizontale lijnen) gesitueerd in de rechterbovenhoek van het browserscherm. In het uitklapmenu selecteer je "Meer tools" en vervolgens "Extensies".

verwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome stap 2

In het scherm "Extensies" zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Als je die gevonden hebt klik je op de "Prullenbak"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Google Chrome-browser kunt verwijderen. Ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  •  Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Google Chrome resetten.

Klik om een reactie te plaatsen

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Advertenties door GenerelOpen QR code
Een QR code (Quick Response Code) is een code die door toestellen kan gelezen worden en die URL's en andere informatie bevat. Deze code kan gelezen worden met de camera van een smartphone of tablet. Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Advertenties door GenerelOpen op je mobiele toestel.
Door ons aanbevolen:

Maak vandaag nog komaf met Advertenties door GenerelOpen

▼ VERWIJDER DEZE NU met Combo Cleaner (Mac)

Platform: macOS

Oordeel van de redactie over Combo Cleaner:
Zeer goed!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar.