FacebookTwitterLinkedIn

Hoe verwijdert u de FunctionRecord adware van uw besturingssysteeme?

Ook bekend als: Advertenties van FunctionRecord
Type: Mac Virus
Schadeniveau: Medium

Hoe verwijdert u de FunctionRecord adware van een Mac?

Wat is de FunctionRecord adware?

FunctionRecord is een dubieuze software, die wordt geklasseerd als adware en die eigenschappen heeft van een browserkaper. Na succesvolle infiltratie vertoont deze app intrusieve advertenties, wijzigt ze de browserinstellingen en promoot ze valse zoekmachines.  FunctionRecord promoot Safe Finder via akamaihd.net. Daarnaast bespioneren de meeste adware en browserkapers gebruikers terwijl ze  op internet surfen. Omdat de meeste gebruikers deze app onbedoeld installeren, wordt deze ook als een mogelijk ongewenst programma beschouwd.

FunctionRecord adware

Adware vertoont pop-ups, banners, enquêtes, coupons, paginagrote en andere opdringerige advertenties. Deze verstoren de surfervaring op internet omdat ze de browser vertragen en delen van websites verbergen. Wanneer erop wordt geklikt, linken deze advertenties naar allerlei verkoopgerichte, frauduleuze, gehackte, misleidende of kwaadaardige websites. Bovendien kan het klikken op sommige van deze advertenties ertoe leiden dat scripts worden uitgevoerd die zijn ontworpen om software (bijv. ongewenste programma's) te downloaden en te installeren zonder toestemming van de gebruiker. Browserkapers stellen de adressen van valse zoekmachines in als de standaardzoekmachine van de browser, de startpagina's en URL voor nieuwe tabbladen en vensters. Zo wordt elk nieuw browsertabblad en -venster dat wordt geopend en elke zoekopdracht die in de URL-balk wordt getypt, doorverwezen naar het adres van de gepromote zoekmachine. FunctionRecord promoot (via akamaihd.net) Safe Finder. Valse zoekmachines kunnen vaak geen eigen zoekresultaten genereren, en dus verwijzen ze door naar Yahoo, Google, Bing en andere legitieme zoekmachines. Bovendien kunnen browserkapers de toegang tot de browserinstellingen weigeren of alle gemaakte wijzigingen ongedaan maken. Zoals vermeld in de inleiding, hebben de meeste adware en browserkapers de mogelijkheid om gegevens te registreren - en de kans is groot dat dat FunctionRecord ook dergelijke functies heeft. Deze ongewenste programma's kunnen het surfgedrag van gebruikers registreren (bezochte URL's, bekeken pagina's, ingevoerde zoekopdrachten, enz.) en daar persoonlijke informatie uit verzamelen (IP-adressen, geolocaties en andere details). Deze gevoelige gegevens worden vaak gedeeld met, of verkocht aan derden (mogelijk cybercriminelen), die ook proberen om de gegevens te misbruiken zodat ze er geld mee kunnen verdienen. Samengevat kan de aanwezigheid van ongewenste apps op apparaten leiden tot systeeminfecties, ernstige privacyschendingen, financiële verliezen en zelfs identiteitsdiefstal. Om de veiligheid van apparaten en gebruikers te garanderen, is het cruciaal om alle verdachte applicaties, browserextensies en plug-ins onmiddellijk na detectie te verwijderen.

Overzicht risico's:
Naam Advertenties van FunctionRecord
Bedreigingstype Adware, Mac-malware, Mac-virus
Detectienamen Avast (MacOS:AdAgent-L [Adw]), Fortinet (Adware/Synataeb!OSX), ESET-NOD32 (een variant van OSX/Adware.Synataeb.C), Kaspersky (Not-a-virus:HEUR:AdWare.OSX.Adload.i), volledige lijst (VirusTotal)
Bijkomende informatie Deze applicatie behoort tot de  Adload malware-familie.
Symptomen Uw Mac wordt langzamer dan normaal, u ziet ongewenste pop-upadvertenties, u wordt omgeleid naar dubieuze websites.
Distributiemethodes Misleidende pop-upadvertenties, gratis software-installatieprogramma's (bundeling), valse Flash Player-installatieprogramma's, downloads van torrent-bestanden.
Schade Het bespioneren van internetbrowsers (mogelijke privacyschendingen), weergave van ongewenste advertenties, omleidingen naar dubieuze websites, verlies van privé-informatie.
Malware verwijderen (Mac)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw Mac met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Mac Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

EssentialCommand, PromoteMethod en WebAdvancedSearch zijn enkele voorbeelden van andere adware-apps. Deze lijken meestal legitiem en onschadelijk maar gebruikers worden misleid met aanbiedingen van allerlei "handige" en "nuttige" functionaliteiten zodat ze de apps zouden downloaden en installeren. De geadverteerde functies functioneren zelden. Dit geldt voor vrijwel alle ongewenste programma's. Ongewenste applicaties hebben maar één doel: inkomsten opleveren voor de ontwikkelaars. Voor gebruikers bieden ze geen toegevoegde waarde en kunnen juist verschillende problemen veroorzaken. Ongewenste programma's zijn ontworpen om opdringerige advertenties te vertonen, en onbetrouwbare en kwaadaardige websites geforceerd te openen. Ze kunnen ook browserinstellingen wijzigen en privégegevens te verzamelen.

Hoe werd FunctionRecord geïnstalleerd op mijn computer?

Ongewenste programma's worden gedistribueerd via downloaders en installers van andere software. "Bundelen" is de naam van deze misleidende marketingtechniek waarbij legitieme software wordt voorgepakt samen met ongewenste of kwaadaardige toevoegingen. Het overhaasten van downloads en installaties (bijv. negeren van de voorwaarden, gebruiken van vooraf bepaalde instellingen, overslaan van stappen, enz.) - verhoogt het risico dat er onbedoeld gebundelde inhoud op het systeem wordt toegelaten. Opdringerige advertenties verspreiden ook ongewenste programmas. Als ze worden aangeklikt, dan kunnen ze scripts uitvoeren die dergelijke apps stiekem downloaden en installeren. Sommige ongewenste programma's hebben "officiële" promotiepagina's, waarvan ze kunnen worden gedownload.

Hoe voorkomt u de installatie van mogelijk ongewenste applicaties?

Het wordt aangeraden om software altijd te onderzoeken voordat u deze downloadt, installeert of koopt. Alleen officiële en geverifieerde downloadkanalen mogen daarvoor worden gebruikt. Onbetrouwbare downloadbronnen, zoals niet-officiële en gratis websites voor bestandshosting, peer-to-peer-netwerken voor het delen van bestanden (BitTorrent, eMule, Gnutella, enz.) en andere downloaders van derden. Bij het downloaden en installeren is het aanbevolen om de voorwaarden te lezen, alle beschikbare opties te verkennen, de "Aangepaste" en "Geavanceerde" instellingen te gebruiken en u af te melden voor alle aanvullende apps, tools, functies en andere extensies. Opdringerige advertenties lijken vaak legitiem, maar leiden door naar zeer dubieuze websites (met bijvoorbeeld inhoud zoals gokken, pornografie, dating voor volwassenen, enzovoort). Als u dergelijke advertenties en omleidingen van dit type opmerkt, dan moeten u uw systeem controleren en onmiddellijk alle verdachte applicaties, browserextensies en plug-ins verwijderen. Als uw computer al is geïnfecteerd met FunctionRecord, dan raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze adware automatisch te verwijderen.

Pop-upvenster dat wordt weergegeven zodra de installatie van FunctionRecord is voltooid:

pop-up displayed once FunctionRecord installation is done

FunctionRecord verwijst gebruikers door naar de Safe Finder-website via akamaihd.net:

FunctionRecord redirecting users to Safe Finder website via akamaihd.net

FunctionRecord adware' installatiemap:

FunctionRecord adware install folder

FunctionRecord adware op de Safari browser:

FunctionRecord adware installed onto Safari

Onmiddellijke automatische Mac malware verwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om Mac malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner voor Mac De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Video die toont hoe adware en browserkapers te verwijderen van een Mac computer:

De FunctionRecord adware verwijderen:

Verwijder aan FunctionRecord gerelateerde mogelijk ongewenste applicaties uit de map "Applicaties":

mac browser hijacker removal from applications folder

Klik op het pictogram Finder. Selecteer in het Finder-venster "Applicaties". Zoek in de map met toepassingen naar "MPlayerX", "NicePlayer", of andere verdachte toepassingen en sleep ze naar de prullenbak. Na het verwijderen van de potentieel ongewenste toepassing(en) die online advertenties veroorzaken, scant u uw Mac op eventuele resterende ongewenste componenten.

Verwijder aan de advertenties van functionrecord gerelateerde bestanden en mappen:

Klik op het ga naar map commando

Klik op het Finder icoon, vanuit de menubalk kies je Ga en klik je op Ga naar map...

step1Controleer of er zich door de adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchAgents folder:

adware verwijderen uit de map launch agents stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de launch agents map stap 2In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step2Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/Application Support:

verwijder adware uit de map application support stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/Application Support

verwijder adware uit de map application support stap 2In de map “Application Support” zoek je naar recent toegevoegde verdachte mappen. Bijvoorbeeld “MplayerX” or “NicePlayer”, en je verplaatst deze mappen naar de prullenbak.

step3Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map ~/Library/LaunchAgents:

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 1


In de Ga naar map...-balk typ je: ~/Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 2

In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak verschillende bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step4Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchDaemons:

adware verwijderen uit de map launch daemons stap 1In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchDaemons

Adware verwijderen uit de map launch daemons folder stap 2In de map “LaunchDaemons” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn: “com.aoudad.net-preferences.plist”, “com.myppes.net-preferences.plist”, "com.kuklorest.net-preferences.plist”, “com.avickUpd.plist”, etc., en je verplaatst deze naar de prullenbak.

step 5 Scan uw Mac met Combo Cleaner:

Als u alle stappen in de juiste volgorde hebt gevolgd dan zou uw Mac nu helemaal virus- en malwarevrij moeten zijn. Om zeker te weten of uw systeem niet langer besmet is voert u best een scan uit met Combo Cleaner Antivirus. Download dit programma HIER. Na het downloaden van het bestand moet u dubbelklikken op het combocleaner.dmg installatiebestand, in het geopende venster sleept u het Combo Cleaner-icoon naar het Applicaties-icoon. Nu opent u launchpad en klikt u op het Combo Cleaner-icoon. Wacht tot Combo Cleaner de virusdefinities heeft bijgewerkt en klik vervolgens op de knop 'Start Combo Scan'.

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner zal uw Mac scannen op malwarebesmettingen. Als de scan meldt 'geen bedreigingen gevonden' - dan betekent dit dat u verder de verwijderingsgids kunt volgen. In het andere geval is het aanbevolen alle gevonden besmettingen te verwijderen voor u verder gaat.

scan-with-combo-cleaner-2

Na het verwijderen van bestanden en mappen die werden aangemaakt door deze adware ga je verder met het verwijderen van frauduleuze extensies uit je internetbrowsers.

Advertenties van FunctionRecord verwijderen uit de internetbrowsers:

safari browser iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Safari:

Verwijder aan advertenties van functionrecord gerelateerde Safari extensies:

safari browser voorkeuren

Open de Safari-browser, vanuit de menubalk selecteer je "Safari" en klik je op "Voorkeuren...".

safari extensies venster

In het scherm met de voorkeuren selecteer je "Extensies" en zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte extensies. Als je die gevonden hebt klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies kunt verwijderen uit de Safari-browser, ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties lees je hier hoe Safari te resetten.

firefox browser iconKwaadaardige plug-ins verwijderen uit Mozilla Firefox:

Verwijder aan advertenties van functionrecord gerelateerde Mozilla Firefox add-ons:

toegang verkrijgen tot de mozilla firefox add-ons

Open je Mozilla Firefox-browser. In de rechterbovenhoek van het scherm klik je op de "Menu openen"-knop (met de drie horizontale lijnen). Uit het geopende menu selecteer je "Add-ons".

verwijder kwaadaardige add-ons uit mozilla firefox

Kies het tabblad "Extensies" en zoek naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Eens gevonden klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Mozilla Firefox-browser kunt verwijderen - ze zijn niet noodzakelijk voor de goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Mozilla Firefox resetten.

chrome-browser-iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Google Chrome:

Verwijder aan advertenties van functionrecord gerelateerde Google Chrome add-ons:

verwijder kwaadaardige extensies uit google chrome stap 1

Open Google Chrome en klik op de "Chrome menu"-knop (drie horizontale lijnen) gesitueerd in de rechterbovenhoek van het browserscherm. In het uitklapmenu selecteer je "Meer tools" en vervolgens "Extensies".

verwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome stap 2

In het scherm "Extensies" zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Als je die gevonden hebt klik je op de "Prullenbak"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Google Chrome-browser kunt verwijderen. Ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  •  Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Google Chrome resetten.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Advertenties van FunctionRecord QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Advertenties van FunctionRecord op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Mac malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner voor Mac

Platform: macOS

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.