FacebookTwitterLinkedIn

De ManagerBoost adware verwijderen

Ook bekend als: Advertenties van ManagerBoost
Type: Mac Virus
Schadeniveau: Medium

Hoe verwijdert u ManagerBoost van uw Mac?

Wat is ManagerBoost?

Deze applicatie is geklasseerd als een adware en een browserkaper: De app toont advertenties en promoot een valse zoekmachine. Onderzoek toont aan dat deze app Safe Finder promoot via akamaihd.net. De kans is groot dat ManagerBoost ook gegevens verzamelt. Gebruikers downloaden en installeren doorgaans apps zoals ManagerBoost (adware, browserkapers) niet bewust. Daarom worden dergelijke apps gecategoriseerd als mogelijk ongewenste applicaties.

ManagerBoost adware

Adware is een type software dat gebruikers advertenties toont, bijvoorbeeld banners, coupons, pop-upadvertenties, enquêtes. Het is gebruikelijk dat dergelijke advertenties zijn ontworpen om dubieuze websites te promoten. In sommige gevallen veroorzaken ze ongewenste downloads of installaties. Het wordt aangeraden om advertenties die worden vertoond door geïnstalleerde adware (in dit geval ManagerBoost) niet te vertrouwen en zeker niet aan te klikken. Zoals vermeld in de eerste alinea, is ManagerBoost ontworpen om browsers te kapen. Doorgaans veranderen browserkapers de instellingen van de browser, zoals het adres van de startpagina, standaardzoekmachine en nieuwe tabbladen door deze te wijzigen naar het adres van een nep-zoekmachine. Dergelijke zoekmachines worden nep genoemd omdat ze geen eigen unieke resultaten kunnen genereren. Ze geven resultaten weer die zijn gegenereerd door een andere legitieme zoekmachine (bijvoorbeeld Yahoo, Google, Bing) of ze vertonen resultaten met daarin links naar onbetrouwbare websites. Meestal kan een nep-zoekmachine uit de browserinstellingen worden verwijderd als er geen browserkaper meer is geïnstalleerd. Bovendien zijn apps zoals ManagerBoost vaak ontworpen om allerlei gegevens te verzamelen. Daarbij richten ze zich op details zoals IP-adressen, geolocaties, ingevoerde zoekopdrachten, adressen van bezochte pagina's enz. Er zijn echter ook ongewenste apps die toegang hebben tot gevoelige informatie. De ontwikkelaars van geïnstalleerde ongewenste apps kunnen de verzamelde gegevens om inkomsten te genereren, door ze bijvoorbeeld aan derden (mogelijk cybercriminelen) te verkopen. Hierdoor kunnen gebruikers het slachtoffer worden van identiteitsdiefstal, problemen met betrekking tot de veiligheid op internet, online privacyschendingen enz.

Samenvatting bedreiging:
Naam Advertenties van ManagerBoost
Type bedreiging Adware, Mac -alware, Mac-virus
Detectienamen Avast (MacOS:AdAgent-L [Adw]), BitDefender (Gen:Variant.Adware.MAC.Rload.4), ESET-NOD32 (een variant van OSX/Adware.Synataeb.C), Kaspersky (Not-a-virus:HEUR:AdWare.OSX.Adload.i), volledige lijst (VirusTotal)
Bijkomende informatie Deze applicatie behoort tot de Adload malware-familie.
Symptomen Uw Mac wordt langzamer dan normaal, u ziet ongewenste pop-upadvertenties, u wordt omgeleid naar dubieuze websites.
Distributiemethodes Misleidende pop-upadvertenties, gratis software-installatieprogramma's (bundeling), valse Flash Player-installatieprogramma's, downloads van torrent-bestanden.
Schade Het bespioneren van internetbrowsers (mogelijke privacyschendingen), weergave van ongewenste advertenties, omleidingen naar dubieuze websites, verlies van privé-informatie.
Malware verwijderen (Mac)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw Mac met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Mac Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Een paar voorbeelden van andere applicaties die lijken op ManagerBoost zijn RequestTop, OperativeField en BasicDesktop. Adware en browser hijackers worden vaak als nuttige apps geadverteerd, ze zouden handige functies bevatten, de browse-ervaring verbeteren, enz. De meeste werken echter niet zoals geadverteerd, en vaak zijn ze alleen ontworpen om inkomsten te genereren voor hun ontwikkelaars door gebruikers te overladen met advertenties, verdachte websites te promoten en allerlei (gevoelige) gegevens te verzamelen. Als er dus al een app van dit type op uw browser of besturingssysteem is geïnstalleerd, dan is het raadzaam om deze zo snel mogelijk te verwijderen.

Hoe werd ManagerBoost geïnstalleerd op mijn computer?

Vaak worden ongewenste apps gedistribueerd door ze op te nemen in de downloaders of installers van andere programma's. Deze distributiemethode wordt "bundeling" genoemd. Daarbij nemen de ontwikkelaars ongewenste apps op als extra aanbiedingen, die kunnen worden geweigerd in de "Geavanceerde", "Aangepaste" of andere instellingen van de installers (voordat downloads of installaties worden voltooid). Niet alle gebruikers controleren en wijzigen die instellingen echter wanneer ze programma's downloaden of installeren en zo kunnen ze ook ongewenste apos downloaden of installeren. In sommige gevallen kunnen dergelijke downloads en installaties worden veroorzaakt door op advertenties te klikken die zijn ontworpen om bepaalde scripts uit te voeren.

Hoe voorkomt u de installatie van mogelijk ongewenste applicaties?

Software en bestanden mogen alleen worden gedownload van officiële websites (en via directe links). Downloaders van derden, installatieprogramma's, niet-officiële pagina's, peer-to-peer-netwerken (bijv. torrent-clients, eMule), enz. kunnen ongewenste en mogelijk kwaadaardige applicaties verspreiden en daarom mogen ze niet worden vertrouwd of gebruikt. Opdringerige advertenties die worden weergegeven op verdachte websites kunnen ook ongewenste downloads of installaties veroorzaken. Daarom moeten ze ook niet worden aangeklikt. Bovendien kunnen ongewenste downloads en installaties worden voorkomen door aanbiedingen om ongewenste apps te downloaden of te installeren te weigeren in de "Aangepaste", "Geavanceerde" en andere instellingen van de installers. Als er verdachte of ongewenste extensies, plug-ins en add-ons op uw browser zijn geïnstalleerd, dan moeten deze worden verwijderd. Dit geldt ook voor dergelijke programma's die op het besturingssysteem zijn geïnstalleerd. Als uw computer al is geïnfecteerd met ManagerBoost, dan raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze adware automatisch te verwijderen.

Pop-upvenster dat wordt weergegeven zodra de installatie van ManagerBoost is voltooid:

pop-up displayed once ManagerBoost installation is done

ManagerBoost verwijst gebruikers door naar de Safe Finder website via akamaihd.net:

ManagerBoost redirecting users to Safe Finder website via akamaihd.net

Map van ManagerBoost:

managerboost adware contents folder

Onmiddellijke automatische Mac malware verwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om Mac malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner voor Mac De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Video die toont hoe browserkapers en adware te verwijderen van een Mac-computer:

De ManagerBoost adware verwijderen:

Verwijder aan ManagerBoost gerelateerde mogelijk ongewenste applicaties uit uw map "Applicaties":

mac browser hijacker removal from applications folder

Klik op het pictogram Finder. Selecteer in het Finder-venster "Applicaties". Zoek in de map met toepassingen naar "MPlayerX", "NicePlayer", of andere verdachte toepassingen en sleep ze naar de prullenbak. Na het verwijderen van de potentieel ongewenste toepassing(en) die online advertenties veroorzaken, scant u uw Mac op eventuele resterende ongewenste componenten.

Verwijder aan de advertenties van managerboost gerelateerde bestanden en mappen:

Klik op het ga naar map commando

Klik op het Finder icoon, vanuit de menubalk kies je Ga en klik je op Ga naar map...

step1Controleer of er zich door de adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchAgents folder:

adware verwijderen uit de map launch agents stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de launch agents map stap 2In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step2Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/Application Support:

verwijder adware uit de map application support stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/Application Support

verwijder adware uit de map application support stap 2In de map “Application Support” zoek je naar recent toegevoegde verdachte mappen. Bijvoorbeeld “MplayerX” or “NicePlayer”, en je verplaatst deze mappen naar de prullenbak.

step3Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map ~/Library/LaunchAgents:

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 1


In de Ga naar map...-balk typ je: ~/Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 2

In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak verschillende bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step4Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchDaemons:

adware verwijderen uit de map launch daemons stap 1In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchDaemons

Adware verwijderen uit de map launch daemons folder stap 2In de map “LaunchDaemons” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn: “com.aoudad.net-preferences.plist”, “com.myppes.net-preferences.plist”, "com.kuklorest.net-preferences.plist”, “com.avickUpd.plist”, etc., en je verplaatst deze naar de prullenbak.

step 5 Scan uw Mac met Combo Cleaner:

Als u alle stappen in de juiste volgorde hebt gevolgd dan zou uw Mac nu helemaal virus- en malwarevrij moeten zijn. Om zeker te weten of uw systeem niet langer besmet is voert u best een scan uit met Combo Cleaner Antivirus. Download dit programma HIER. Na het downloaden van het bestand moet u dubbelklikken op het combocleaner.dmg installatiebestand, in het geopende venster sleept u het Combo Cleaner-icoon naar het Applicaties-icoon. Nu opent u launchpad en klikt u op het Combo Cleaner-icoon. Wacht tot Combo Cleaner de virusdefinities heeft bijgewerkt en klik vervolgens op de knop 'Start Combo Scan'.

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner zal uw Mac scannen op malwarebesmettingen. Als de scan meldt 'geen bedreigingen gevonden' - dan betekent dit dat u verder de verwijderingsgids kunt volgen. In het andere geval is het aanbevolen alle gevonden besmettingen te verwijderen voor u verder gaat.

scan-with-combo-cleaner-2

Na het verwijderen van bestanden en mappen die werden aangemaakt door deze adware ga je verder met het verwijderen van frauduleuze extensies uit je internetbrowsers.

Advertenties van ManagerBoost verwijderen uit de internetbrowsers:

safari browser iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Safari:

Verwijder aan advertenties van managerboost gerelateerde Safari extensies:

safari browser voorkeuren

Open de Safari-browser, vanuit de menubalk selecteer je "Safari" en klik je op "Voorkeuren...".

safari extensies venster

In het scherm met de voorkeuren selecteer je "Extensies" en zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte extensies. Als je die gevonden hebt klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies kunt verwijderen uit de Safari-browser, ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties lees je hier hoe Safari te resetten.

firefox browser iconKwaadaardige plug-ins verwijderen uit Mozilla Firefox:

Verwijder aan advertenties van managerboost gerelateerde Mozilla Firefox add-ons:

toegang verkrijgen tot de mozilla firefox add-ons

Open je Mozilla Firefox-browser. In de rechterbovenhoek van het scherm klik je op de "Menu openen"-knop (met de drie horizontale lijnen). Uit het geopende menu selecteer je "Add-ons".

verwijder kwaadaardige add-ons uit mozilla firefox

Kies het tabblad "Extensies" en zoek naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Eens gevonden klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Mozilla Firefox-browser kunt verwijderen - ze zijn niet noodzakelijk voor de goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Mozilla Firefox resetten.

chrome-browser-iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Google Chrome:

Verwijder aan advertenties van managerboost gerelateerde Google Chrome add-ons:

verwijder kwaadaardige extensies uit google chrome stap 1

Open Google Chrome en klik op de "Chrome menu"-knop (drie horizontale lijnen) gesitueerd in de rechterbovenhoek van het browserscherm. In het uitklapmenu selecteer je "Meer tools" en vervolgens "Extensies".

verwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome stap 2

In het scherm "Extensies" zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Als je die gevonden hebt klik je op de "Prullenbak"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Google Chrome-browser kunt verwijderen. Ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  •  Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Google Chrome resetten.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Advertenties van ManagerBoost QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Advertenties van ManagerBoost op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Mac malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner voor Mac

Platform: macOS

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.