FacebookTwitterLinkedIn

Hoe verwijdert u de ongewenste applicatie OperativeField?

Ook bekend als: Advertenties van OperativeField
Type: Mac Virus
Schadeniveau: Medium

Hoe verwijdert u OperativeField van een Mac?

Wat is OperativeField?

OperativeField is ontworpen om advertenties te tonen en Safe Finder te promoten via akamaihd.net. De app verzamelt ook gevoelige informatie, wijzigt de browserinstellingen en hij promoot een valse zoekmachine. Het is dus zowel adware als een browserkaper. Veel gebruikers downloaden en installeren deze app onbedoeld en onbewust. Daarom worden dit soort apps ook 'potentieel ongewenste applicaties' genoemd.

OperativeField adware

Doorgaans toont coupons, enquêtes, banners, pop-ups en andere soorten advertenties. Door op die advertenties te klikken, staan gebruikers vaak toe dat er ​​dubieuze, mogelijk kwaadaardige pagina's worden geopend en ongewenste downloads en installaties worden gestart. Zoals vermeld in de inleiding, is OperativeField ontworpen om browsers te kapen door de browserinstellingen zoals het adres van de nieuw tabbladen, de startpagina en de standaardzoekmachine te wijzigen in het adres van een nep-zoekmachine. Dergelijke zoekmachines mogen niet vertrouwd worden: in de meeste gevallen geven ze resultaten weer die gegenereerd zijn door andere (vaak legitieme) zoekmachines of genereren ze misleidende resultaten. Het is de moeite waard om te vermelden dat wijzigingen die door een browserkaper zijn aangebracht, pas ongedaan kunnen worden gemaakt nadat de browserkaper is verwijderd. Bovendien kan OperativeField gevoelige informatie van websites lezen, zoals wachtwoorden, creditcardgegevens, telefoonnummers en enkele andere gegevens. Dergelijke informatie kan worden misbruikt voor verschillende kwaadaardige doeleinden, bijvoorbeeld om accounts en identiteiten te stelen, frauduleuze aankopen en transacties uit te voeren enz. Daarom kunnen gebruikers die OperativeField op een browser of besturingssysteem hebben geïnstalleerd, het slachtoffer worden van identiteitsdiefstal, de toegang tot persoonlijke accounts verliezen, financiële verliezen lijden, problemen ondervinden met betrekking tot de veiligheid op internet, privacyschendingen enz.Het is gebruikelijk dat apps zoals OperativeField ook browsegegevens verzamelen, bijvoorbeeld IP-adressen, adressen van bezochte websites, ingevoerde zoekopdrachten, geolocaties...

Samenvatting bedreiging:
Naam Advertenties van OperativeField
Type bedreiging Adware, Mac-malware, Mac-virus
Detectienamen Avast (MacOS:AdAgent-L [Adw]), BitDefender (Gen:Variant.Adware.MAC.Rload.4), ESET-NOD32 (een variant van OSX/Adware.Synataeb.C), Kaspersky (Not-a-virus:HEUR:AdWare.OSX.Adload.i), volledige lijst (VirusTotal)
Bijkomende informatie Deze app is afkomstig uit de Adload malware-familie.
Symptomen Uw Mac werkt trager dan normaal, u ziet ongewenste advertenties, u wordt doorgestuurd naar verdachte websites.
Distributiemethodes Misleidende pop-up advertenties, gratis software installers (bundling), valse Flash Player installers, downloads van torrents.
Schade Internetbrowser-spionage (mogelijke privacyschendingen), vertonen van ongewenste advertenties, doorverwijzingen naar verdachte websites, verlies van privégegevens.
Malware verwijderen (Mac)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw Mac met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Mac Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Enkele andere voorbeelden van ongewenste programma's zoals OperativeField zijn BasicDesktop, TypicalFraction en UpgradeCoordinator. Het is gebruikelijk dat dergelijke apps worden geadverteerd als legitiem, nuttig, enz. De meeste van hen zijn echter alleen ontworpen om hun ontwikkelaars te helpen inkomsten te genereren door advertenties weer te geven en verschillende gegevens te verzamelen. Zoals vermeld in de vorige paragraaf, heeft deze specifieke app toegang tot gevoelige details, daarom wordt het ten zeerste aanbevolen om deze adware / browserkaper niet te vertrouwen. Als deze al op uw browser of computer is geïnstalleerd, dan moet u de app onmiddellijk verwijderen.

Hoe werd OperativeField geïnstalleerd op mijn computer?

Vaak downloaden of installeren gebruikers ongewenste applicaties samen met andere programma's (meestal gratis software). Met andere woorden, als er ongewenste apps als extra aanbiedingen zijn opgenomen in hun downloader of installer. Dergelijke aanbiedingen worden doorgaans vermeld en kunnen worden geweigerd in de "Aangepaste", "Geavanceerde", "Handmatige" en andere instellingen van de installers. Gebruikers die programma's downloaden of installeren zonder die instellingen te wijzigen, staan toe dat de inbegrepen apps mee worden gedownload en geïnstalleerd. Deze softwaredistributiemethode staat bekend als "bundeling". In sommige gevallen vinden dergelijke downloads of installaties ook plaats wanneer gebruikers op misleidende advertenties klikken die zijn ontworpen om bepaalde scripts uit te voeren.

Hoe voorkomt u de installatie van mogelijk ongewenste applicaties?

Downloaders en installers moeten altijd worden gecontroleerd op aanbiedingen om extra apps te downloaden of te installeren. Zoals vermeld in de vorige paragraaf, kunnen dergelijke aanbiedingen worden geweigerd in de "Geavanceerde" of  "Aangepaste" instellingen van de installers. Software (en bestanden) mogen ook alleen worden gedownload vanaf officiële, betrouwbare webpagina's en via directe links. Het is niet veilig om downloaders (en installatieprogramma's) van derden, niet-officiële sites, peer-to-peer-netwerken (bijvoorbeeld torrent-clients, eMule) of andere kanalen te gebruiken. Vaak proberen deze winst te maken door ongewenste, en in sommige gevallen zelfs kwaadaardige, programma's, te verspreiden. Bovendien wordt aanbevolen om niet op advertenties te klikken die op dubieuze websites verschijnen. Die advertenties zijn meestal ontworpen om andere onbetrouwbare websites te openen of om ongewenste downloads en installaties te veroorzaken door bepaalde scripts uit te voeren. Als er al een ongewenste app (extensie, plug-in of add-on) op uw browser is geïnstalleerd, dan moet deze worden verwijderd. Als dergelijke programma's op het besturingssysteem zijn geïnstalleerd, moeten ze ook worden verwijderd. Als uw computer al is geïnfecteerd met OperativeField, dan raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze adware automatisch te verwijderen.

Pop-upvenster dat wordt weergegeven zodra de installatie van OperativeField is voltooid:

pop-up displayed once OperativeField installation is done

OperativeField verwijst gebruikers door naar de Safe Finder-website via akamaihd.net:

OperativeField redirecting users to Safe Finder website via akamaihd.net

OperativeField op Safari:

operativefield adware safari extension

OperativeField-map:

operativefield adware installation folder

Onmiddellijke automatische Mac malware verwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om Mac malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner voor Mac De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Video die toont hoe adware en browserkapers te verwijderen van een Mac computer:

De OperativeField adware verwijderen:

Verwijder aan OperativeField gerelateerde mogelijk ongewenste applicaties uit de map "Applicaties":

mac browser hijacker removal from applications folder

Klik op het pictogram Finder. Selecteer in het Finder-venster "Applicaties". Zoek in de map met toepassingen naar "MPlayerX", "NicePlayer", of andere verdachte toepassingen en sleep ze naar de prullenbak. Na het verwijderen van de potentieel ongewenste toepassing(en) die online advertenties veroorzaken, scant u uw Mac op eventuele resterende ongewenste componenten.

Verwijder aan de advertenties van operativefield gerelateerde bestanden en mappen:

Klik op het ga naar map commando

Klik op het Finder icoon, vanuit de menubalk kies je Ga en klik je op Ga naar map...

step1Controleer of er zich door de adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchAgents folder:

adware verwijderen uit de map launch agents stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de launch agents map stap 2In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step2Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/Application Support:

verwijder adware uit de map application support stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/Application Support

verwijder adware uit de map application support stap 2In de map “Application Support” zoek je naar recent toegevoegde verdachte mappen. Bijvoorbeeld “MplayerX” or “NicePlayer”, en je verplaatst deze mappen naar de prullenbak.

step3Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map ~/Library/LaunchAgents:

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 1


In de Ga naar map...-balk typ je: ~/Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 2

In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak verschillende bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step4Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchDaemons:

adware verwijderen uit de map launch daemons stap 1In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchDaemons

Adware verwijderen uit de map launch daemons folder stap 2In de map “LaunchDaemons” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn: “com.aoudad.net-preferences.plist”, “com.myppes.net-preferences.plist”, "com.kuklorest.net-preferences.plist”, “com.avickUpd.plist”, etc., en je verplaatst deze naar de prullenbak.

step 5 Scan uw Mac met Combo Cleaner:

Als u alle stappen in de juiste volgorde hebt gevolgd dan zou uw Mac nu helemaal virus- en malwarevrij moeten zijn. Om zeker te weten of uw systeem niet langer besmet is voert u best een scan uit met Combo Cleaner Antivirus. Download dit programma HIER. Na het downloaden van het bestand moet u dubbelklikken op het combocleaner.dmg installatiebestand, in het geopende venster sleept u het Combo Cleaner-icoon naar het Applicaties-icoon. Nu opent u launchpad en klikt u op het Combo Cleaner-icoon. Wacht tot Combo Cleaner de virusdefinities heeft bijgewerkt en klik vervolgens op de knop 'Start Combo Scan'.

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner zal uw Mac scannen op malwarebesmettingen. Als de scan meldt 'geen bedreigingen gevonden' - dan betekent dit dat u verder de verwijderingsgids kunt volgen. In het andere geval is het aanbevolen alle gevonden besmettingen te verwijderen voor u verder gaat.

scan-with-combo-cleaner-2

Na het verwijderen van bestanden en mappen die werden aangemaakt door deze adware ga je verder met het verwijderen van frauduleuze extensies uit je internetbrowsers.

Advertenties van OperativeField verwijderen uit de internetbrowsers:

safari browser iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Safari:

Verwijder aan advertenties van operativefield gerelateerde Safari extensies:

safari browser voorkeuren

Open de Safari-browser, vanuit de menubalk selecteer je "Safari" en klik je op "Voorkeuren...".

safari extensies venster

In het scherm met de voorkeuren selecteer je "Extensies" en zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte extensies. Als je die gevonden hebt klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies kunt verwijderen uit de Safari-browser, ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties lees je hier hoe Safari te resetten.

firefox browser iconKwaadaardige plug-ins verwijderen uit Mozilla Firefox:

Verwijder aan advertenties van operativefield gerelateerde Mozilla Firefox add-ons:

toegang verkrijgen tot de mozilla firefox add-ons

Open je Mozilla Firefox-browser. In de rechterbovenhoek van het scherm klik je op de "Menu openen"-knop (met de drie horizontale lijnen). Uit het geopende menu selecteer je "Add-ons".

verwijder kwaadaardige add-ons uit mozilla firefox

Kies het tabblad "Extensies" en zoek naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Eens gevonden klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Mozilla Firefox-browser kunt verwijderen - ze zijn niet noodzakelijk voor de goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Mozilla Firefox resetten.

chrome-browser-iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Google Chrome:

Verwijder aan advertenties van operativefield gerelateerde Google Chrome add-ons:

verwijder kwaadaardige extensies uit google chrome stap 1

Open Google Chrome en klik op de "Chrome menu"-knop (drie horizontale lijnen) gesitueerd in de rechterbovenhoek van het browserscherm. In het uitklapmenu selecteer je "Meer tools" en vervolgens "Extensies".

verwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome stap 2

In het scherm "Extensies" zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Als je die gevonden hebt klik je op de "Prullenbak"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Google Chrome-browser kunt verwijderen. Ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  •  Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Google Chrome resetten.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Advertenties van OperativeField QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Advertenties van OperativeField op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Mac malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner voor Mac

Platform: macOS

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.