Hoe verwijdert u de OnlinePrivacyManager browserkaper?

Ook bekend als: OnlinePrivacyManager browserkaper
Verspreiding: Laag
Schadeniveau: Medium

Instructies voor het verwijderen van de Hp.myway.com doorverwijzing

Wat is hp.myway.com?

OnlinePrivacyManager, ontwikkeld door het Mindspark Interactive Network, is een frauduleuze software die wordt beschreven als een tool om de privacy van gebruikers op internet te vergroten. Deze applicatie is geclassificeerd als een browserkaper. Deze wijzigt de browserinstellingen om hp.myway.com te promoten, een nep-zoekmachine. Bovendien bespioneert OnlinePrivacyManager de browse-activiteit van gebruikers. Vanwege de dubieuze technieken die worden gebruikt om OnlinePrivacyManager te distribueren, wordt het beschouwd als een mogelijk ongewenst programma.

OnlinePrivacyManager browser hijacker

Populaire browsers met veel gebruikers, zoals Google Chrome, Internet Explorer en Mozilla Firefox, zijn de favoriete doelwitten van browserkapers. Na een succesvolle installatie wijzen deze frauduleuze applicaties de startpagina van de browser, de standaardzoekmachine en de URL voor nieuwe tabbladen en vensters toe aan de adressen van valse zoekmachines. Zo wordt elke zoekopdracht die in de adresbalk wordt getypt en elk nieuw browsertabblad en -venster dat wordt geopend, omgeleid naar het gepromote adres. In het geval van OnlinePrivacyManager veroorzaken de bovengenoemde acties omleidingen naar hp.myway.com. Valse zoekmachines zijn zelden in staat om eigen zoekresultaten te leveren, dus verwijzen ze door naar (soms via omleidingsketens) Google, Yahoo, Bing en andere legitieme. Zelfs als de gepromote zoekmachines eigen zoekresultaten kunnen leveren, zijn deze vaak toch onnauwkeurig of promoten ze onbetrouwbare en mogelijk kwaadaardige sites. Bovendien kunnen browserkapers de toegang tot de instellingen van de betreffende browser beperken en weigeren en alle wijzigingen opnieuw ongedaan maken. Daarom is de enige manier om de getroffen browser te herstellen het verwijderen van de browserkaper. Zoals vermeld in de inleiding, heeft OnlinePrivacyManager mogelijkheden voor dataa-tracking. Het kan de surfactiviteit van gebruikers op internet registreren (bezochte URL's, bekeken pagina's, getypte zoekopdrachten, enz.) en persoonlijke informatie verzamelen (IP-adressen, geolocaties en andere details). De verzamelde gegevens worden doorgaans ten gelde gemaakt door ze te delen met, of te verkopen aan derden (mogelijk cybercriminelen). Daarom kan de aanwezigheid van software voor datszpionage leiden tot financiële verliezen, ernstige privacyschendingen en zelfs identiteitsdiefstal. Om de integriteit van het apparaat en de veiligheid van gebruikers te garanderen, wordt ten zeerste aanbevolen om alle verdachte applicaties en browserextensies of plug-ins onmiddellijk na detectie te verwijderen.

Samenvatting bedreiging:
Naam OnlinePrivacyManager browserkaper
Type bedreiging Browserkaper, doorverwijzing, zoekmachinekaper, werkbalk, ongewenste nieuwe tabs
Detectienamen Avast (Win32:UnwantedSig [PUP]), DrWeb (Adware.MyWebSearch.147), ESET-NOD32 (Win32/Toolbar.MyWebSearch.BA Potentially Unwanted), Kaspersky (Not-a-virus:HEUR:WebToolbar.Win32.Agent.gen), volledige detectielijst (VirusTotal)
Browserextensie(s) OnlinePrivacyManager
Zogenaamde functionaliteit Betere privacy op internet
Gewijzigde browserinstellingen Startpagina, nieuwe tabbladen en zoekmachine
Promotie-URL hp.myway.com
IP-adres (hp.myway.com) 23.203.60.133
Symptomen Gewijzigde instellingen in de internetbrowser (startpagina, standaard zoekmachine, nieuwe tabbladen). Gebruikers worden gedwongen om de website van de kapers te bezoeken en op internet te zoeken met hun zoekmachines.
Distributiemethodes Misleidende advertenties in pop-ups, gratis software installers (bundling), valse Flash Player installers.
Schade Internet browser-spionage (mogelijke privacyschendingen), vertonen van ongewenste advertenties, doorverwijzingen naar dubieuze websites.
Verwijdering

Om OnlinePrivacyManager browserkaper verwijderen, adviseren onze malwareonderzoekers om uw computer te scannen met Malwarebytes.
▼ Malwarebytes Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Malwarebytes kopen. Beperkte proefperiode van 14 dagen beschikbaar.

PDFConvertersSearch, SearchConverterHD en MyShortcutTab zijn een paar voorbeelden van andere browserkapers. Deze lijken vaak legitiem en onschadelijk maar gebruikers worden misleid met aanbiedingen van allerlei "handige" functies. Hoe goed de beloofde functies ook klinken, deze werken zelden. Gebruikers installeren deze apps dus voor niets, en dit geldt in feite voor vrijwel alle mogelijk ongewenste toepassingen. Het enige doel van ongewenste applicaties is inkomsten genereren voor de ontwikkelaars. Mogelijk ongewenste apps zijn ontworpen om browserinstellingen aan te passen, onbetrouwbare en kwaadaardige websites geforceerd te openen, opdringerige advertenties te tonen en privé-informatie te registreren.

Hoe werd OnlinePrivacyManager op mijn computer geïnstalleerd?

Sommige ongewenste apps (bijv. OnlinePrivacyManager) hebben "officiële" promotiepagina's waarvan ze kunnen worden gedownload. Ze kunnen ook samen met andere software worden gedownload en geïnstalleerd. Deze valse marketingtechniek, waarbij legitieme software samen met andere kwaadaardige toevoegingen wordt verpakt, wordt "bundeling". Het overhaasten van de download- en installatieprocedure (bijv. negeren van de voorwaarden, overslaan van stappen enz) - verhogen het risico dat er onbedoeld dubieuze of gebundelde inhoud op het systeem wordt toegelaten. Opdringerige advertenties verspreiden dergelijke toepassingen ook. Als ze worden aangeklikt, kunnen ze scripts uitvoeren die stiekem ongewenste apps downloaden en installeren.

Hoe voorkomt u de installatie van mogelijk ongewenste applicaties?

Het wordt aanbevolen om software altijd te onderzoeken voordat u deze downloadt, installeert of aanschaft. Alleen officiële en geverifieerde downloadbronnen mogen worden gebruikt. Onbetrouwbare kanalen, zoals: niet-officiële en gratis websites voor het hosten van bestanden, peer-to-peer-netwerken (BitTorrent, eMule, Gnutella, enz.) en andere externe downloaders bieden vaak misleidende  of gebundelde inhoud aan. Bij het downloaden en installeren is het belangrijk om de voorwaarden te lezen, alle beschikbare opties te controleren, de "Aangepaste" of "Geavanceerde" instellingen te gebruiken en u af te melden voor alle extra inbegrepen apps, tools, functies, enz. Opdringerige advertenties lijken vaak legitiem en onschadelijk, maar ze verwijzen door naar allerlei onbetrouwbare en verdachte websites (met inhoud zoals gokken, pornografie, dating voor volwassenen, enz.). Als u dergelijke advertenties of omleidingen opmerkt, dan moet u uw systeem inspecteren en onmiddellijk alle verdachte applicaties, browserextensies en plug-ins verwijderen. Als uw computer al is geïnfecteerd met OnlinePrivacyManager, dan raden we u aan een scan uit te voeren met Malwarebytes om deze browserkaper automatisch te verwijderen.

Installer van de OnlinePrivacyManager-browserkaper:

Official OnlinePrivacyManager browser hijacker installation setup

OnlinePrivacyManager browserkaper vraag rechten:

OnlinePrivacyManager browser hijacker asking for permissions

Website promoot de OnlinePrivacyManager browserkaper (Google Chrome):

Website used to promote OnlinePrivacyManager browser hijacker (Chrome)

Website promoot de OnlinePrivacyManager browserkaper (Internet Explorer):

OnlinePrivacyManager browser hijacker promoter (Internet Explorer)

OnlinePrivacyManager browserkaper onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Malwarebytes is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van OnlinePrivacyManager browserkaper. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Malwarebytes DOWNLOADEN De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Malwarebytes kopen. Beperkte proefperiode van 14 dagen beschikbaar. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

De OnlinePrivacyManager browserkaper verwijderen:

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

Windows XP gebruikers:

Toegang

Klik Start, kies Instellingen en klik op Controle Paneel. Zoek en klik op Programma's toevoegen of verwijderen.

Windows 10, Windows 8 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Mac OSX gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

hp.myway.com browser hijacker uninstall via Control Panel

In het 'Programma's verwijderen'-scherm zoekt u naar verdachte/mogelijk ongewenste applicaties (bijvoorbeeld "OnlinePrivacyManager Internet Explorer"), selecteer deze verwijzingen en klik op "Deïnstalleren" of "Verwijderen".

Na het verwijderen van de mogelijk ongewenste applicatie (die de doorverwijzing naar de hp.myway.com website veroorzaakt), scant u best uw computer op enige overblijvende onderdelen of mogelijke malware besmettingen. Gebruik daarvoor aanbevolen malware verwijderingssoftware.

De OnlinePrivacyManager browserkaper verwijderen uit internet browsers:

Video die toont hoe browserdoorverwijzingen te stoppen:

Internet Explorer logoVerwijder kwaadaardige add-ons uit Internet Explorer:

Removing hp.myway.com related Internet Explorer extensions

Klik op het "tandwiel"-icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer) selecteer "Beheer Add-ons". Zoek naar recent geïnstalleerde en verdacht lijkende browser extensies en schakel deze uit.

Verander uw startpagina:

Removing hp.myway.com from Internet Explorer homepage

Klik op het "tandwiel"-icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer), selecteer "Internet Opties", verwijder hxxp://hp.myway.com in het geopende venster en voer het domein van uw voorkeur in, wat geopend zal worden iedere keer dat u Internet Explorer opent. Of typ about: blank om een nieuwe pagina te openen in Internet Explorer.

Verander uw standaard zoekmachine:

Removing hp.myway.com from Internet Explorer default search engine

Klik op het "tandwiel"icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer), selecteer "Add-ons beheren". In het geopende venster, selecteer "Zoek Netwerken", en stel "Google", "Bing", of een andere zoekmachine naar keuze in als standaard en verwijder dan "hp.myway".

Optionele methode:

Als je problemen blijft hebben met het verwijderen van onlineprivacymanager browserkaper dan kan je je Internet Explorer instellingen terug op standaard zetten.

Windows XP gebruikers: Klik op Start, klik Uitvoeren, in het geopende scherm typ inetcpl.cpl. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows XP

Windows Vista en Windows 7 gebruikers: Klik op het Windows logo, in de start-zoekbox typ inetcpl.cpl en klik op enter. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 7

Windows 8 gebruikers: Open Internet Explorer en klik op het "tandwiel" icoon. Selecteer Internet Opties. In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab en klik je op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - toegang

In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - Internet opties Geavanceerd tab

Klik op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 8 - klik op de herstellen-knop in Internet opties Geavanceerd-tab

Bevestig dat je de Internet Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen - Klik op de Herstellen-knop.

Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen

Google Chrome logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome:

Removing hp.myway.com related Google Chrome extensions

Klik op het Chrome menu-icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer 'Meer hulpprogramma's' en klik op 'Extensies'. Zoek "OnlinePrivacyManager") en andere onlangs geïnstalleerde/verdachte browser-add-ons en verwijder ze.

Verander uw startpagina:

Removing hp.myway.com from Google Chrome homepage

Klik op het Chrome menu-icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Instellingen". In het gedeelte "Bij opstarten" schakelt u "OnlinePrivacyManager" uit, zoekt u naar de browserkaper URL (hxxp://www.hp.myway.com). Klik op de drie vertikale puntjes en selecteer "Verwijderen".

Verander uw standaard zoekmachine:

Removing hp.myway.com from Google Chrome default search engine

Om uw standaardzoekmachine in Google Chrome wijzigen: klik op het Chrome-menupictogram Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Instellingen", klik in het gedeelte "Zoeken" op "Zoekmachines beheren ...", zoek naar "Ask Web Search", klik op de drie verticale stippen in de buurt van deze URL en selecteer "Verwijderen uit lijst".

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van onlineprivacymanager browserkaper, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder kwaadaardige plug-ins uit Mozilla Firefox:

Removing hp.myway.com related Mozilla Firefox extensions

Klik op het Firefox menu firefox menu icon (in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm) selecteer "Add-ons". Klik op "Extensies" en verwijder "OnlinePrivacyManager" en alle recent geïnstalleerde browser plug-ins.

Verander uw startpagina:

 

Removing hp.myway.com from Mozilla Firefox homepage

Om de startpagina te veranderen, klik op het Firefox menu firefox menu icon (in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm), selecteer "Opties" en in het geopende venster schakelt u "OnlinePrivacyManager" uit, verwijdert u hxxp://hp.myway.com en voert u het domein van uw voorkeur in, dat zal openen iedere keer dat u Mozilla Firefox opstart.

Verander uw standaard zoekmachine:

Removing hp.myway.com from Mozilla Firefox default search engine

In de URL adres-balk, typ about:config en druk op Enter.
Klik op "Ik beloof dat ik voorzichtig zal zijn!".
In de zoekbalk bovenaan, typ: "extensionControlled"
Stel beide resultaten in op "false" door ofwel op elk item te dubbelklikken ofwel door op de knop Mozilla Firefox switch about:config entry button te klikken.

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van onlineprivacymanager browserkaper kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari menu, selecteer dan Voorkeuren…

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 2

In het Voorkeuren-venster selecteer je de Extensies-tab. Zoek alle recent geïnstalleerde en verdachte extensies en verwijder deze.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 3

In het voorkeuren-venster selecteer je het Algemeen-tabblad en verzeker je je ervan dat je startpagina staat ingesteld op de URL van je voorkeur, als het gewijzigd werd door een browser hijacker kan je dit hier terug aanpassen.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 4

In het voorkeuren-venster selecteer je het Zoeken-tabblad en verzeker je je ervan dat je favoriete internet-zoekmachine geselecteerd werd.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 5

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 6

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 1

Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Extensies". Zoek naar recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons, en verwijder ze.

De startpagina en nieuwe tabbladen wijzigen:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 2

Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Instellingen". In het onderdeel "Bij het opstarten" zoekt u de naam van de browserkaper en klikt u op  "Uitschakelen".

Uw standaard zoekmachine wijzigen:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 3

Om uw standaard zoekmachine te wijzigen in Microsoft Edge: klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Privacy en diensten", scroll naar onder en selecteer "Adresbalk". In het onderdeel "Zoekmachines gebruikt in de zoekbalk" zoekt u de naam van de ongewenste zoekmachine. Als u die hebt gevonden klikt u op de "Uitschakelen"-knop daarnaast. U kunt ook klikken op "Zoekmachines beheren", om in het geopende menu de ongewenste zoekmachine terug te vinden. Klik op het puzzel-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram daarnaast en selecteer "Uitschakelen".

Optionele methode:

Als u problemen bljft ondervinden met het verwijderen van de onlineprivacymanager browserkaper, herstel dan uw Microsoft Edge browserinstellingen. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu selecteert u Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Selecteer Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de Microsoft Edge-instellingen naar hun standaardwaarden wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

  • Als dit niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies waarin wordt uitgelegd hoe de Microsoft Edge browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting browser hijacker 1Een browser hijacker is een soort adware die de instellingen van de internetbrowsers van gebruikers wijzigt door de startpagina en standaard zoekmachine toe te wijzen aan een ongewenste website. Meestal infiltreert dit soort adware de besturingssystemen van de gebruiker via gratis software downloads. Als je download beheerd wordt door een download cliënt, verzeker je er dan van de installatie van geadverteerde werkbalken of applicaties te weigeren als deze je startpagina of standaard zoekmachine willen wijzigen.

Hulp bij de verwijdering:

Als je problemen ervaart bij het verwijderen van onlineprivacymanager browserkaper uit je internet browsers, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over onlineprivacymanager browserkaper of z'n verwijdering, gelieve dan je kennis te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/18252-onlineprivacymanager-toolbar

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
OnlinePrivacyManager browserkaper QR code
Een QR code (Quick Response Code) is een code die door toestellen kan gelezen worden en die URL's en andere informatie bevat. Deze code kan gelezen worden met de camera van een smartphone of tablet. Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van OnlinePrivacyManager browserkaper op je mobiele toestel.
Door ons aanbevolen:

Maak vandaag nog komaf met OnlinePrivacyManager browserkaper

▼ VERWIJDER DEZE NU met Malwarebytes

Platform: Windows

Oordeel van de redactie over Malwarebytes:
Zeer goed!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Malwarebytes kopen. Beperkte proefperiode van 14 dagen beschikbaar.