Hoe verwijdert u de ExtraDevice adware?

Ook bekend als: Advertenties van ExtraDevice
Type: Mac Virus
Verspreiding: Laag
Schadeniveau: Medium

Hoe verwijdert u ExtraDevice van een Mac?

Wat is ExtraDevice?

ExtraDevice is de naam van een applicatie die zogenaamd de browse-ervaring zou verbeteren maar die eigenlijk allerlei opdringerige advertenties vertoont en de Safe Finder-website promoot via akamaihd.net. Heel vaak wordt dit soort software (adware) ontworpen om ook allerlei gegevens te registreren. Meestal downloaden en installeren gebruikers adware onbedoeld. Daarom worden ExtraDevice en andere apps van dit type gecategoriseerd als mogelijk ongewenste applicaties.

ExtraDevice adware

Meestal worden applicaties van het adware-type ontworpen om advertenties te vertonen (zoals banners, coupons, enquêtes, pop-ups enz.). Die advertenties verbergen niet alleen de inhoud van bezochte pagina's, maar ze openen ook onbetrouwbare pagina's en/of veroorzaken downloads en installaties van ongewenste apps (omdat ze bepaalde scripts kunnen uitvoeren). Daarom is het niet veilig om erop te klikken. Ook zijn apps van dit type dikwijls ontworpen om allerlei gegevens te verzamelen over de browse-activiteit van de gebruiker, zoals adressen van bezochte pagina's, ingevoerde zoekopdrachten, IP-adressen, geolocaties en andere browsergerelateerde informatie. Onderzoek toont aan dat ExtraDevice gevoelige informatie op websites kan lezen, zoals wachtwoorden, telefoonnummers, creditcardgegevens en enkele andere persoonlijke gegevens. Het is mogelijk dat de ontwikkelaars van ExtraDevice deze gegevens verkopen aan derden (mogelijk cybercriminelen) die deze zouden kunnen misbruiken om op andere manieren inkomsten te genereren. Dat betekent dat gebruikers van deze adware financiële schade kunnen lijden, slachtoffer kunnen worden van identiteits- en accountdiefstal en problemen ondervinden met hun veiligheid op internet, privacyschendingen enz. Om deze redenen mag deze app nooit worden gedownload en geïnstalleerd.

Samenvatting bedreiging:
Naam Advertenties van ExtraDevice
Type bedreiging Adware, Mac-malware, Mac-virus
Detectienamen ESET-NOD32 (A Variant Of OSX/Adware.Synataeb.C), Kaspersky (Not-a-virus:HEUR:AdWare.OSX.Adload.h), ZoneAlarm by Check Point (Not-a-virus:HEUR:AdWare.OSX.Adload.h), volledige lijst (VirusTotal)
Bijkomende informatie Deze applicatie is onderdeel van de Adload malware-familie.
Symptomen Uw Mac werkt trager dan normaal, u ziet ongewenste advertenties, u wordt doorgestuurd naar verdachte websites.
Distributiemethodes Misleidende pop-up advertenties, gratis software installers (bundling), valse Flash Player installers, downloads van torrents.
Schade Internetbrowser-spionage (mogelijke privacyschendingen), vertonen van ongewenste advertenties, doorverwijzingen naar verdachte websites, verlies van privégegevens.
Verwijdering

Om Advertenties van ExtraDevice verwijderen, adviseren onze malwareonderzoekers om uw computer te scannen met Combo Cleaner.
▼ Combo Cleaner Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 3 dagen beschikbaar.

ExtraDevice lijkt stek op andere adware-apps, zoals bijvoorbeeld ConsoleLog, SystemHelper en TaskProduct. Wat deze apps gemeen hebben, is dat ze zogenaamd nuttige functies zouden aanbieden. Ze zijn echter alleen ontworpen om inkomsten te genereren voor hun ontwikkelaars door advertenties weer te geven en privégegevens te registreren. Als er een app van dit type op uw browser of computer is geïnstalleerd, dan moet deze meteen worden verwijderd.

Hoe werd ExtraDevice geïnstalleerd op mijn computer?

Heel vaak downloaden of installeren gebruikers adware of andere ongewenste apps via setups van andere software. Dat komt omdat dergelijke apps vaak worden gedistribueerd door ze als extra aanbiedingen op te nemen in downloaders en installers. Deze distributiemethode staat bekend als "bundeling". Normaal kunnen aanbiedingen om inbegrepen apps te downloaden of te installeren worden geweigerd via de instellingen van de installers zoals de "Aangepaste" of "Geavanceerde" instellingen. Gebruikers controleren die instellingen echter soms niet eens. Door ze ongewijzigd te laten, kunnen de inbegrepen ongewenste programma's samen met andere, opzettelijk gedownloade of geïnstalleerde software worden geïnstalleerd. Bovendien kunnen ongewenste downloads en installaties worden veroorzaakt door op misleidende advertenties te klikken. Dat kan echter alleen als die advertenties zijn ontworpen om bepaalde scripts uit te voeren.

Hoe voorkomt u de installatie van mogelijk ongewenste applicaties?

Programma's en bestanden mogen alleen worden gedownload van officiële pagina's en via directe links. Andere kanalen (zoals externe downloaders, installatieprogramma's, peer-to-peer-netwerken zoals torrent-clients, eMule, niet-officiële websites, freeware-downloadpagina's, enz.) kunnen worden gebruikt om ongewenste, en in sommige gevallen kwaadaardige apps, te verspreiden. Daarom mogen ze niet worden vertrouwd. Downloaders en installers die instellingen bevatten zoals "Geavanceerd" of "Aangepast" bevatten vaak ook aanbiedingen om extra, ongewenste apps te downloaden of te installeren. Die aanbiedingen moeten worden afgewezen voordat de downloads en installaties worden voltooid. Bovendien kunnen advertenties die op dubieuze websites verschijnen, onbetrouwbare pagina's openen of downloads en installaties van ongewenste applicaties veroorzaken. Daarom mag u nooit op dergelijke advertentie klikken. Bovendien mogen er geen verdachte, ongewenste plug-ins, add-ons of extensies zijn geïnstalleerd op uw browser of op uw besturingssysteem. Als uw computer al is geïnfecteerd met ExtraDevice, dan raden we aan om een ​​scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze adware automatisch te verwijderen.

Pop-upvenster dat wordt weergegeven zodra de installatie van ExtraDevice is voltooid:

pop-up displayed once ExtraDevice installation is done

ExtraDevice verwijst gebruikers door naar de Safe Finder website via akamaihd.net:

ExtraDevice redirecting users to Safe Finder website via akamaihd.net

Misleidende applicatie-installer die de ExtraDevice adware promoot:

rogue extradevice adware installer

ExtraDevice op Safari:

extradevice adware safari extension

ExtraDevice installatiemap:

extradevice adware contents folder

Advertenties van ExtraDevice onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Combo Cleaner is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van Advertenties van ExtraDevice. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Combo Cleaner DOWNLOADEN (Mac) De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 3 dagen beschikbaar. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Video showing how to remove ExtraDevice adware using Combo Cleaner:

De ExtraDevice adware verwijderen:

Verwijder aan ExtraDevice gerelateerde, mogelijk ongewenste applicaties uit de map "Applicaties":

mac browser hijacker removal from applications folder

Klik op het pictogram Finder. Selecteer in het Finder-venster "Applicaties". Zoek in de map met toepassingen naar "MPlayerX", "NicePlayer", of andere verdachte toepassingen en sleep ze naar de prullenbak. Na het verwijderen van de potentieel ongewenste toepassing(en) die online advertenties veroorzaken, scant u uw Mac op eventuele resterende ongewenste componenten.

Verwijder aan de advertenties van extradevice gerelateerde bestanden en mappen:

Klik op het ga naar map commando

Klik op het Finder icoon, vanuit de menubalk kies je Ga en klik je op Ga naar map...

step1Controleer of er zich door de adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchAgents folder:

adware verwijderen uit de map launch agents stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de launch agents map stap 2In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step2Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/Application Support:

verwijder adware uit de map application support stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/Application Support

verwijder adware uit de map application support stap 2In de map “Application Support” zoek je naar recent toegevoegde verdachte mappen. Bijvoorbeeld “MplayerX” or “NicePlayer”, en je verplaatst deze mappen naar de prullenbak.

step3Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map ~/Library/LaunchAgents:

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 1


In de Ga naar map...-balk typ je: ~/Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 2

In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak verschillende bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step4Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchDaemons:

adware verwijderen uit de map launch daemons stap 1In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchDaemons

Adware verwijderen uit de map launch daemons folder stap 2In de map “LaunchDaemons” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn: “com.aoudad.net-preferences.plist”, “com.myppes.net-preferences.plist”, "com.kuklorest.net-preferences.plist”, “com.avickUpd.plist”, etc., en je verplaatst deze naar de prullenbak.

step 5 Scan uw Mac met Combo Cleaner:

Als u alle stappen in de juiste volgorde hebt gevolgd dan zou uw Mac nu helemaal virus- en malwarevrij moeten zijn. Om zeker te weten of uw systeem niet langer besmet is voert u best een scan uit met Combo Cleaner Antivirus. Download dit programma HIER. Na het downloaden van het bestand moet u dubbelklikken op het combocleaner.dmg installatiebestand, in het geopende venster sleept u het Combo Cleaner-icoon naar het Applicaties-icoon. Nu opent u launchpad en klikt u op het Combo Cleaner-icoon. Wacht tot Combo Cleaner de virusdefinities heeft bijgewerkt en klik vervolgens op de knop 'Start Combo Scan'.

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner zal uw Mac scannen op malwarebesmettingen. Als de scan meldt 'geen bedreigingen gevonden' - dan betekent dit dat u verder de verwijderingsgids kunt volgen. In het andere geval is het aanbevolen alle gevonden besmettingen te verwijderen voor u verder gaat.

scan-with-combo-cleaner-2

Na het verwijderen van bestanden en mappen die werden aangemaakt door deze adware ga je verder met het verwijderen van frauduleuze extensies uit je internetbrowsers.

Advertenties van ExtraDevice verwijderen uit de internetbrowsers:

safari browser iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Safari:

Verwijder aan advertenties van extradevice gerelateerde Safari extensies:

safari browser voorkeuren

Open de Safari-browser, vanuit de menubalk selecteer je "Safari" en klik je op "Voorkeuren...".

safari extensies venster

In het scherm met de voorkeuren selecteer je "Extensies" en zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte extensies. Als je die gevonden hebt klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies kunt verwijderen uit de Safari-browser, ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties lees je hier hoe Safari te resetten.

firefox browser iconKwaadaardige plug-ins verwijderen uit Mozilla Firefox:

Verwijder aan advertenties van extradevice gerelateerde Mozilla Firefox add-ons:

toegang verkrijgen tot de mozilla firefox add-ons

Open je Mozilla Firefox-browser. In de rechterbovenhoek van het scherm klik je op de "Menu openen"-knop (met de drie horizontale lijnen). Uit het geopende menu selecteer je "Add-ons".

verwijder kwaadaardige add-ons uit mozilla firefox

Kies het tabblad "Extensies" en zoek naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Eens gevonden klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Mozilla Firefox-browser kunt verwijderen - ze zijn niet noodzakelijk voor de goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Mozilla Firefox resetten.

chrome-browser-iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Google Chrome:

Verwijder aan advertenties van extradevice gerelateerde Google Chrome add-ons:

verwijder kwaadaardige extensies uit google chrome stap 1

Open Google Chrome en klik op de "Chrome menu"-knop (drie horizontale lijnen) gesitueerd in de rechterbovenhoek van het browserscherm. In het uitklapmenu selecteer je "Meer tools" en vervolgens "Extensies".

verwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome stap 2

In het scherm "Extensies" zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Als je die gevonden hebt klik je op de "Prullenbak"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Google Chrome-browser kunt verwijderen. Ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  •  Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Google Chrome resetten.

Klik om een reactie te plaatsen

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Advertenties van ExtraDevice QR code
Een QR code (Quick Response Code) is een code die door toestellen kan gelezen worden en die URL's en andere informatie bevat. Deze code kan gelezen worden met de camera van een smartphone of tablet. Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Advertenties van ExtraDevice op je mobiele toestel.
Door ons aanbevolen:

Maak vandaag nog komaf met Advertenties van ExtraDevice

▼ VERWIJDER DEZE NU met Combo Cleaner (Mac)

Platform: macOS

Oordeel van de redactie over Combo Cleaner:
Zeer goed!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 3 dagen beschikbaar.