FacebookTwitterLinkedIn

Hoe verwijdert u TaskProduct van uw computer?

Ook bekend als: Advertenties van TaskProduct
Type: Mac Virus
Verspreiding: Laag
Schadeniveau: Medium

Hoe verwijdert u TaskProduct van een Mac?

Wat is TaskProduct?

TaskProduct is de naam van een adware die allerlei ongewenste advertenties, vertoont, persoonlijke gegevens verzamelt en de Safe Finder-webste promoot via het adres akamaihd.net. Dit soort apps worden geklasseerd als mogelijk ongewenste programma omdat gebruikers ze vaak onbedoeld downloaden en installeren.

TaskProduct adware

TaskProduct is een app die gevoelige informatie van websites zoals wachtwoorden, creditcardgegevens, telefoonnummers en andere gevoelige informatie kan lezen. De ontwikkelaars kunnen dergelijke informatie misbruiken om identiteiten, accounts te stelen, frauduleuze aankopen te doen, transacties uit te voeren en ze aan derden (mogelijk cybercriminelen) te verkopen. Het betekent dat TaskProduct's gebruikers het slachtoffer kunnen worden van identiteitsdiefstal, de toegang tot verschillende accounts verliezen, geld verliezen, problemen ondervinden met betrekking tot online privacy, veiligheid op internet enz. Het is gebruikelijk dat apps zoals TaskProduct ook browsegegevens verzamelen. Bijvoorbeeld IP-adressen, geolocaties, ingevoerde zoekopdrachten, adressen van bezochte pagina's. Omdat TaskProduct is geclassificeerd als adware, toont het zijn gebruikers kortingsbonnen, banners, enquêtes, pop-upadvertenties en andere soorten advertenties. Wanneer erop wordt geklikt, openen die advertenties onbetrouwbare pagina's te openen of downloads, installaties van ongewenste, mogelijk kwaadaardige applicaties te veroorzaken. Dit zijn de belangrijkste redenen waarom TaskProduct nooit mag worden gedownload en geïnstalleerd. Als u deze software toch aantreft op uw computer dan is het aanbevolen om deze onmiddellijk te verwijderen (zowel uit uw browser als uw besturingssysteem).

Samenvatting bedreiging:
Naam Advertenties van TaskProduct
Type bedreiging Adware, Mac-malware, Mac-virus
Detectienamen ESET-NOD32 (A Variant Of OSX/Adware.Synataeb.C), volledige lijst (VirusTotal)
Bijkomende informatie Deze applicatie is afkomstig uit de Adload malware-familie.
Symptomen Uw Mac werkt trager dan normaal, u ziet ongewenste pop-upadvertenties, u wordt doorgestuurd naar dubieuze websites.
Distributiemethodes Misleidende pop-upadvertenties, gratis software-installatieprogramma's (bundeling), valse Flash Player-installatieprogramma's, downloads van torrent-bestanden.
Schade Internet browsing tracking (mogelijke privacyschendingen), weergave van ongewenste advertenties, omleidingen naar verdachte websites, verlies van privéinformatie.
Verwijdering

Om Advertenties van TaskProduct verwijderen, adviseren onze malwareonderzoekers om uw computer te scannen met Combo Cleaner.
▼ Combo Cleaner Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 3 dagen beschikbaar.

TaskProduct lijkt sterk op enkele andere apps van dit type, zoals bv. TopicFirst, InteractivePremium en ServiceBuilder. In de meeste gevallen is adware ontworpen om inkomsten te genereren voor ontwikkelaars door advertenties weer te geven of allerlei (persoonlijke) gegevens te verzamelen. Het is gebruikelijk dat dergelijke software als legitiem en nuttig wordt geadverteerd. Desalniettemin werkt dit soort software vaker niet dan wel zoals het hoort en kan deze allerlei verschillende problemen veroorzaken.

Hoe werd TaskProduct geïnstalleerd op mijn computer?

In de meeste gevallen worden adware en andere soorten ongewenste programma's geïnstalleerd via aangeklikte misleidende advertenties of wanneer softwareontwikkelaars deze verspreiden via een "bundel"-methode. Deze methode wordt gebruikt om gebruikers te misleiden zodat ze onbewust ongewenste apps downloaden of installeren, samen met andere software die ze opzettelijk downloaden (of installeren). Daartoe nemen ontwikkelaars ongewenste apps op in downloaders of installers van andere programma's, verborgen onder de "Aangepaste", "Geavanceerde" en andere soortgelijke instellingen. Gebruikers die programma's downloaden en installeren zonder deze instellingen te controleren en te wijzigen, staan vaak toe dat inbegrepen ongewenste apps ook worden gedownload en geïnstalleerd.

Hoe vermijdt u de installatie van mogelijk ongewenste applicaties?

Bestanden en programma's moeten worden gedownload van officiële websites via directe links. Downloaders van derden (en installatieprogramma's), peer-to-peer-netwerken (bijv. torrent-clients, eMule), niet-officiële websites en andere soortgelijke kanalen worden vaak gebruikt om ongewenste, en soms zelfs kwaadaardige, applicaties te verspreiden. Om deze reden mogen ze niet worden gebruikt als tools om programma's te downloaden of te installeren. Downloaders of installers die instellingen bevatten zoals "Aangepast" en "Geavanceerd" moeten grondig worden geanalyseerd. Als ze aanbiedingen bevatten om ongewenste software te downloaden of te installeren, dan moeten die aanbiedingen worden afgewezen voordat de download en  installatie wordt voltooid. Bovendien is het niet veilig om op opdringerige advertenties te klikken die op dubieuze, onbetrouwbare websites verschijnen. Die advertenties openen vaak onbetrouwbare of zelfs kwaadaardige pagina's of veroorzaken ongewenste downloads en installaties. Tot slot is het belangrijk dat er geen verdachte, ongewenste extensies, add-ons of plug-ins op een webbrowser of het besturingssysteem zijn geïnstalleerd. Als uw computer al is geïnfecteerd met TaskProduct, dan raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze adware automatisch te verwijderen.

Pop-upvenster dat wordt weergegeven zodra de installatie van het taakproduct is voltooid:

pop-up displayed once TaskProduct installation is done

TaskProduct verwijst gebruikers door naar de Safe Finder website via akamaihd.net:

TaskProduct redirecting users to Safe Finder website via akamaihd.net

TaskProduct installatiemap:

taskproduct adware contents folder

TaskProduct geînstalleerd op Safari:

taskproduct adwarr safari extension 

Advertenties van TaskProduct onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Combo Cleaner is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van Advertenties van TaskProduct. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Combo Cleaner DOWNLOADEN (Mac) De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 3 dagen beschikbaar. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Video die toont hoe de TaskProduct adware te verwijderen met Combo Cleaner:

TaskProduct adware verwijderen:

Verwijder aan TaskProduct gerelateerde mogelijk ongewenste applicaties uit de map "Applicaties":

mac browser hijacker removal from applications folder

Klik op het pictogram Finder. Selecteer in het Finder-venster "Applicaties". Zoek in de map met toepassingen naar "MPlayerX", "NicePlayer", of andere verdachte toepassingen en sleep ze naar de prullenbak. Na het verwijderen van de potentieel ongewenste toepassing(en) die online advertenties veroorzaken, scant u uw Mac op eventuele resterende ongewenste componenten.

Verwijder aan de advertenties van taskproduct gerelateerde bestanden en mappen:

Klik op het ga naar map commando

Klik op het Finder icoon, vanuit de menubalk kies je Ga en klik je op Ga naar map...

step1Controleer of er zich door de adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchAgents folder:

adware verwijderen uit de map launch agents stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de launch agents map stap 2In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step2Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/Application Support:

verwijder adware uit de map application support stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/Application Support

verwijder adware uit de map application support stap 2In de map “Application Support” zoek je naar recent toegevoegde verdachte mappen. Bijvoorbeeld “MplayerX” or “NicePlayer”, en je verplaatst deze mappen naar de prullenbak.

step3Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map ~/Library/LaunchAgents:

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 1


In de Ga naar map...-balk typ je: ~/Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 2

In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak verschillende bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step4Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchDaemons:

adware verwijderen uit de map launch daemons stap 1In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchDaemons

Adware verwijderen uit de map launch daemons folder stap 2In de map “LaunchDaemons” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn: “com.aoudad.net-preferences.plist”, “com.myppes.net-preferences.plist”, "com.kuklorest.net-preferences.plist”, “com.avickUpd.plist”, etc., en je verplaatst deze naar de prullenbak.

step 5 Scan uw Mac met Combo Cleaner:

Als u alle stappen in de juiste volgorde hebt gevolgd dan zou uw Mac nu helemaal virus- en malwarevrij moeten zijn. Om zeker te weten of uw systeem niet langer besmet is voert u best een scan uit met Combo Cleaner Antivirus. Download dit programma HIER. Na het downloaden van het bestand moet u dubbelklikken op het combocleaner.dmg installatiebestand, in het geopende venster sleept u het Combo Cleaner-icoon naar het Applicaties-icoon. Nu opent u launchpad en klikt u op het Combo Cleaner-icoon. Wacht tot Combo Cleaner de virusdefinities heeft bijgewerkt en klik vervolgens op de knop 'Start Combo Scan'.

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner zal uw Mac scannen op malwarebesmettingen. Als de scan meldt 'geen bedreigingen gevonden' - dan betekent dit dat u verder de verwijderingsgids kunt volgen. In het andere geval is het aanbevolen alle gevonden besmettingen te verwijderen voor u verder gaat.

scan-with-combo-cleaner-2

Na het verwijderen van bestanden en mappen die werden aangemaakt door deze adware ga je verder met het verwijderen van frauduleuze extensies uit je internetbrowsers.

Advertenties van TaskProduct verwijderen uit de internetbrowsers:

safari browser iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Safari:

Verwijder aan advertenties van taskproduct gerelateerde Safari extensies:

safari browser voorkeuren

Open de Safari-browser, vanuit de menubalk selecteer je "Safari" en klik je op "Voorkeuren...".

safari extensies venster

In het scherm met de voorkeuren selecteer je "Extensies" en zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte extensies. Als je die gevonden hebt klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies kunt verwijderen uit de Safari-browser, ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties lees je hier hoe Safari te resetten.

firefox browser iconKwaadaardige plug-ins verwijderen uit Mozilla Firefox:

Verwijder aan advertenties van taskproduct gerelateerde Mozilla Firefox add-ons:

toegang verkrijgen tot de mozilla firefox add-ons

Open je Mozilla Firefox-browser. In de rechterbovenhoek van het scherm klik je op de "Menu openen"-knop (met de drie horizontale lijnen). Uit het geopende menu selecteer je "Add-ons".

verwijder kwaadaardige add-ons uit mozilla firefox

Kies het tabblad "Extensies" en zoek naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Eens gevonden klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Mozilla Firefox-browser kunt verwijderen - ze zijn niet noodzakelijk voor de goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Mozilla Firefox resetten.

chrome-browser-iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Google Chrome:

Verwijder aan advertenties van taskproduct gerelateerde Google Chrome add-ons:

verwijder kwaadaardige extensies uit google chrome stap 1

Open Google Chrome en klik op de "Chrome menu"-knop (drie horizontale lijnen) gesitueerd in de rechterbovenhoek van het browserscherm. In het uitklapmenu selecteer je "Meer tools" en vervolgens "Extensies".

verwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome stap 2

In het scherm "Extensies" zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Als je die gevonden hebt klik je op de "Prullenbak"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Google Chrome-browser kunt verwijderen. Ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  •  Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Google Chrome resetten.

Klik om een reactie te plaatsen

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Advertenties van TaskProduct QR code
Een QR code (Quick Response Code) is een code die door toestellen kan gelezen worden en die URL's en andere informatie bevat. Deze code kan gelezen worden met de camera van een smartphone of tablet. Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Advertenties van TaskProduct op je mobiele toestel.
Door ons aanbevolen:

Maak vandaag nog komaf met Advertenties van TaskProduct

▼ VERWIJDER DEZE NU met Combo Cleaner (Mac)

Platform: macOS

Oordeel van de redactie over Combo Cleaner:
Zeer goed!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 3 dagen beschikbaar.