Hoe verwijdert u ConsoleLog van uw computer?

Ook bekend als: Advertenties van ConsoleLog
Type: Mac Virus
Verspreiding: Laag
Schadeniveau: Medium

Hoe verwijdert u ConsoleLog van een Mac?

Wat is ConsoleLog?

De ConsoleLog adware werd ontwikkeld om de Safe Finder website te promoten (door deze te openen via akamaihd.net), allerlei advertenties te vertonen en gevoelige informatie te verzamelen. Het komt vaker voor dat gebruikers onopzettelijk adware downloaden en installeren. Daarom worden ConsoleLog en andere apps van dit type gecategoriseerd als mogelijk ongewenste applicaties.

ConsoleLog adware

Meestal tonen adware-applicaties zoals ConsoleLog banners, coupons, enquêtes, pop-ups en/of andere soorten advertenties. Die advertenties verbergen niet alleen de inhoud van bezochte pagina's, maar ze linken ook door naar onbetrouwbare pagina's en/of veroorzaken zelfs downloads en installaties van ongewenste apps door bepaalde scripts uit te voeren. Het is vrij gebruikelijk dat ze zijn ontworpen om ook allerlei gegevens te verzamelen over het surfgedrag van de gebruiker zoals de adressen van bezochte pagina's, ingevoerde zoekopdrachten, IP-adressen, geolocaties en andere browsegegevens. Het is bekend dat ConsoleLog gevoelige informatie van websites kan lezen, zoals wachtwoorden, telefoonnummers, creditcardgegevens en enkele andere persoonlijke gegevens. De ontwikkelaars zouden de verzamelde informatie kunnen verkopen aan derden (mogelijk cybercriminelen) die deze kunnen misbruiken om op andere manieren inkomsten te genereren. Gegevens waartoe deze app toegang heeft, kunnen worden misbruikt om accounts en identiteiten te stelen, frauduleuze transacties en aankopen te doen. Het betekent dat de gebruikers van ConsoleLog financiële verliezen kunnen lijden, slachtoffer kunnen worden van identiteitsdiefstal, problemen kunnen ondervinden met betrekking tot hun veiligheid op internet, online privacy, de toegang tot verschillende accounts enz. Daarom mag ConsoleLog (of een andere soortgelijke applicatie) nooit worden gedownload en geïnstalleerd . Als dit al het geval is, moet het zo snel mogelijk worden verwijderd.

Samenvatting bedreiging:
Naam Advertenties van ConsoleLog
Type bedreiging Adware, Mac-malware, Mac-virus
Detectienamen Avast (MacOS:Adload-AB [Trj]), AVG (MacOS:Adload-AB [Trj]), ESET-NOD32 (A Variant Of OSX/Adware.Synataeb.C), Kaspersky (Not-a-virus:HEUR:AdWare.OSX.Adload.h), volledige lijst (VirusTotal)
Bijkomende informatie Deze applicatie is afkomstig uit de Adload malware-familie.
Symptomen Uw Mac werkt trager dan normaal, u ziet ongewenste advertenties, u wordt doorgestuurd naar verdachte websites.
Distributiemethodes Misleidende pop-up advertenties, gratis software installers (bundling), valse Flash Player installers, downloads van torrents.
Schade Internetbrowser-spionage (mogelijke privacyschendingen), vertonen van ongewenste advertenties, doorverwijzingen naar verdachte websites, verlies van privégegevens.
Verwijdering

Om Advertenties van ConsoleLog verwijderen, adviseren onze malwareonderzoekers om uw computer te scannen met Combo Cleaner.
▼ Combo Cleaner Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 3 dagen beschikbaar.

SystemHelper, TaskProduct en ServiceBuilder zijn de namen van andere apps die erg op ConsoleLog lijken, en zo zijn er nog veel meer. Het is gebruikelijk dat apps van dit type als legitiem en nuttig worden geadverteerd. Ze zouden de browse-ervaring moeten verbeteren, nuttige functies bevatten of op een andere manier zogenaamd nuttig zijn. Meestal zijn ze echter totaal nutteloos en alleen ontworpen om hun ontwikkelaars te helpen inkomsten te genereren. Bovendien lopen hun gebruikers het risico op verschillende problemen.

Hoe werd ConsoleLog geïnstalleerd op mijn computer?

Gebruikers downloaden en/of installeren vaak ongewenste apps zoals ConsoleLog via misleidende advertenties of downloaders en installers van andere programma's. Er zijn advertenties die, wanneer erop wordt geklikt, downloads en installaties van ongewenste apps veroorzaken door bepaalde scripts uit te voeren. Meestal worden ongewenste programma's echter verspreid door ze als extra aanbiedingen op te nemen in downloaders en installers van andere programma's. Deze distributiemethode staat bekend als "bundeling". In de meeste gevallen worden aanbiedingen voor het downloaden en installeren van mogelijk ongewenste apps vermeld in de "Geavanceerde", "Aangepaste", "Handmatige" en andere instellingen van de installers. Gebruikers staan toe dat inbegrepen apps samen met andere legitieme software worden gedownload en/of geïnstalleerd als ze die instellingen niet wijzigen.

Hoe de installatie van mogelijk ongewenste applicaties te vermijden?

Bestanden en programma's mogen niet worden gedownload via dubieuze kanalen zoals peer-to-peer-netwerken (zoals eMule, torrent-clients), niet-officiële websites, externe downloaders, enzovoort. Installers van derden mogen ook niet worden gebruikt als tools voor het installeren van software. Vaak worden dergelijke kanalen gebruikt om ongewenste of zelfs kwaadaardige software te verspreiden. Bestanden en programma's mogen alleen worden gedownload van officiële websites en via directe links. Bovendien is het aanbevolen om downloaders en installers steeds te controleren op aanbiedingen om extra inbegrepen potentieel ongewenste apps te downloaden en / of te installeren. Meestal zijn deze aanbiedingen te vinden onder de "Aangepaste" of "Geavanceerde" instellingen. Advertenties die worden weergegeven op verdachte pagina's, mogen niet worden aangeklikt. Dikwijls openen ze onbetrouwbare pagina's, soms kunnen ze downloads en installaties van ongewenste programma's veroorzaken. En tot slot wordt het ten zeerste aanbevolen om geen onbekende, verdachte extensies, plug-ins of add-ons op een browser of besturingssysteem te installeren. Als uw computer al is geïnfecteerd met ConsoleLog, dan raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze adware automatisch te verwijderen.

Pop-upvenster dat wordt weergegeven zodra de installatie van ConsoleLog is voltooid:

pop-up displayed once ConsoleLog installation is done

ConsoleLog verwijst gebruikers door naar de Safe Finder website via akamaihd.net:

ConsoleLog redirecting users to Safe Finder website via akamaihd.net

ConsoleLog geïnstalleerd op Safari:

consolelog adware safari extension

ConsoleLog's installatiemap:

consolelog adware folder

Advertenties van ConsoleLog onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Combo Cleaner is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van Advertenties van ConsoleLog. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Combo Cleaner DOWNLOADEN (Mac) De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 3 dagen beschikbaar. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Video die toont hoe adware en browserkapers te verwijderen van een Mac computer:

ConsoleLog adware verwijdering:

Verwijder aan ConsoleLog gerelateerde, mogelijk ongewenste applicaties uit de map "Applicaties":

mac browser hijacker removal from applications folder

Klik op het pictogram Finder. Selecteer in het Finder-venster "Applicaties". Zoek in de map met toepassingen naar "MPlayerX", "NicePlayer", of andere verdachte toepassingen en sleep ze naar de prullenbak. Na het verwijderen van de potentieel ongewenste toepassing(en) die online advertenties veroorzaken, scant u uw Mac op eventuele resterende ongewenste componenten.

Verwijder aan de advertenties van consolelog gerelateerde bestanden en mappen:

Klik op het ga naar map commando

Klik op het Finder icoon, vanuit de menubalk kies je Ga en klik je op Ga naar map...

step1Controleer of er zich door de adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchAgents folder:

adware verwijderen uit de map launch agents stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de launch agents map stap 2In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step2Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/Application Support:

verwijder adware uit de map application support stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/Application Support

verwijder adware uit de map application support stap 2In de map “Application Support” zoek je naar recent toegevoegde verdachte mappen. Bijvoorbeeld “MplayerX” or “NicePlayer”, en je verplaatst deze mappen naar de prullenbak.

step3Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map ~/Library/LaunchAgents:

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 1


In de Ga naar map...-balk typ je: ~/Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 2

In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak verschillende bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step4Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchDaemons:

adware verwijderen uit de map launch daemons stap 1In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchDaemons

Adware verwijderen uit de map launch daemons folder stap 2In de map “LaunchDaemons” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn: “com.aoudad.net-preferences.plist”, “com.myppes.net-preferences.plist”, "com.kuklorest.net-preferences.plist”, “com.avickUpd.plist”, etc., en je verplaatst deze naar de prullenbak.

step 5 Scan uw Mac met Combo Cleaner:

Als u alle stappen in de juiste volgorde hebt gevolgd dan zou uw Mac nu helemaal virus- en malwarevrij moeten zijn. Om zeker te weten of uw systeem niet langer besmet is voert u best een scan uit met Combo Cleaner Antivirus. Download dit programma HIER. Na het downloaden van het bestand moet u dubbelklikken op het combocleaner.dmg installatiebestand, in het geopende venster sleept u het Combo Cleaner-icoon naar het Applicaties-icoon. Nu opent u launchpad en klikt u op het Combo Cleaner-icoon. Wacht tot Combo Cleaner de virusdefinities heeft bijgewerkt en klik vervolgens op de knop 'Start Combo Scan'.

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner zal uw Mac scannen op malwarebesmettingen. Als de scan meldt 'geen bedreigingen gevonden' - dan betekent dit dat u verder de verwijderingsgids kunt volgen. In het andere geval is het aanbevolen alle gevonden besmettingen te verwijderen voor u verder gaat.

scan-with-combo-cleaner-2

Na het verwijderen van bestanden en mappen die werden aangemaakt door deze adware ga je verder met het verwijderen van frauduleuze extensies uit je internetbrowsers.

Advertenties van ConsoleLog verwijderen uit de internetbrowsers:

safari browser iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Safari:

Verwijder aan advertenties van consolelog gerelateerde Safari extensies:

safari browser voorkeuren

Open de Safari-browser, vanuit de menubalk selecteer je "Safari" en klik je op "Voorkeuren...".

safari extensies venster

In het scherm met de voorkeuren selecteer je "Extensies" en zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte extensies. Als je die gevonden hebt klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies kunt verwijderen uit de Safari-browser, ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties lees je hier hoe Safari te resetten.

firefox browser iconKwaadaardige plug-ins verwijderen uit Mozilla Firefox:

Verwijder aan advertenties van consolelog gerelateerde Mozilla Firefox add-ons:

toegang verkrijgen tot de mozilla firefox add-ons

Open je Mozilla Firefox-browser. In de rechterbovenhoek van het scherm klik je op de "Menu openen"-knop (met de drie horizontale lijnen). Uit het geopende menu selecteer je "Add-ons".

verwijder kwaadaardige add-ons uit mozilla firefox

Kies het tabblad "Extensies" en zoek naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Eens gevonden klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Mozilla Firefox-browser kunt verwijderen - ze zijn niet noodzakelijk voor de goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Mozilla Firefox resetten.

chrome-browser-iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Google Chrome:

Verwijder aan advertenties van consolelog gerelateerde Google Chrome add-ons:

verwijder kwaadaardige extensies uit google chrome stap 1

Open Google Chrome en klik op de "Chrome menu"-knop (drie horizontale lijnen) gesitueerd in de rechterbovenhoek van het browserscherm. In het uitklapmenu selecteer je "Meer tools" en vervolgens "Extensies".

verwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome stap 2

In het scherm "Extensies" zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Als je die gevonden hebt klik je op de "Prullenbak"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Google Chrome-browser kunt verwijderen. Ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  •  Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Google Chrome resetten.

Klik om een reactie te plaatsen

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Advertenties van ConsoleLog QR code
Een QR code (Quick Response Code) is een code die door toestellen kan gelezen worden en die URL's en andere informatie bevat. Deze code kan gelezen worden met de camera van een smartphone of tablet. Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Advertenties van ConsoleLog op je mobiele toestel.
Door ons aanbevolen:

Maak vandaag nog komaf met Advertenties van ConsoleLog

▼ VERWIJDER DEZE NU met Combo Cleaner (Mac)

Platform: macOS

Oordeel van de redactie over Combo Cleaner:
Zeer goed!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 3 dagen beschikbaar.