Verwijder de Get Recipes Now browserkaper van uw computer

Ook bekend als: search.hgetrecipesnow.com doorverwijzing
Verspreiding: Laag
Schadeniveau: Medium

Get Recipes Now browserkaper verwijderingsinstructies

Wat is Get Recipes Now?

Get Recipes Now wordt gepresenteerd als een applicatie waarmee mensen toegang hebben tot websites met recepten en aanbevelingen. Bijvoorbeeld Food Network en Yummly. Deze app promoot zelfs een nep-zoekmachine (search.hgetrecipesnow.com), wijzigt de browserinstellingen en wordt gecategoriseerd als een mogelijk ongewenste applicatie en een browserkaper.

search.hgetrecipesnow.com browserkaper

Zoals de meeste apps van dit type, promoot Get Recipes No een nep-zoekmachine door browserinstellingen zoals de startpagina, de standaardzoekmachine en de URL voor nieuwe tabbladen te wijzigen. In dit geval worden deze toegewezen aan search.hgetrecipesnow.com. In de meeste gevallen is de enige manier om deze instellingen ongedaan te maken of te wijzigen, de app te verwijderen die de browser heeft gekaapt. Mensen die Get Recipes Now op hun browser / computer hebben geïnstalleerd, worden dus gedwongen om search.hgetrecipesnow.com te bezoeken en deze nep-zoekmachine te gebruiken. Deze zoekmachine levert geen eigen resultaten maar levert eenvoudigweg resultaten die zijn gegenereerd door Yahoo. Zo worden mensen die zoeken via search.hgetrecipesnow.com doorverwezen naar search.yahoo.com. Daarom is search.hgetrecipesnow.com nutteloos en overbodig. Merk op dat browserkapers en de meeste apps van dit type browsegegevens verzamelen, zoals IP-adressen, ingevoerde zoekopdrachten, URL's van bezochte websites, geolocaties, enzovoort. Sommige browserkapers kunnen worden gebruikt om persoonlijke gegevens te verzamelen. De ontwikkelaars van deze apps delen alle informatie met andere partijen die deze misbruiken om inkomsten te genereren. Sommige van deze ontwikkelaars zijn mogelijk cybercriminelen. Het gebruik van browserkapers en valse zoekmachines kan dus problemen veroorzaken met online privacy, veiligheid op internet, enzovoort. Gebruik deze apps niet. Als ze al op uw systeem zijn geïnstalleerd, verwijder ze dan onmiddellijk.

Samenvatting bedreiging:
Naam Get Recipes Now
Type bedreiging Browserkaper, doorverwijzing, zoekmachinekaper, werkbalk, ongewenste nieuwe tabbladen
Detectienamen Avast (Win32:AdwareSig [Adw]), DrWeb (Adware.Spigot.145), ESET-NOD32 (A Variant Of Win32/WinWrapper.V Potentially Unwanted), Kaspersky (Not-a-virus:HEUR:AdWare.Win32.WebSearch.gen), volledige detectielijst (VirusTotal)
Browserextensie(s) Get Recipes Now, Recipes
Zogenaamde functionaliteit This app supposedly provides quick access to websites that contain various recipes
Promotie-URL search.hgetrecipesnow.com
Gewijzigde browserinstellingen Homepage, URL voor nieuwe tabbladen, standaard zoekmachine
Symptomen Gewijzigde instellingen in de internetbrowser (startpagina, standaard zoekmachine, nieuwe tabbladen). Gebruikers worden gedwongen om de website van de kapers te bezoeken en op internet te zoeken met hun zoekmachines.
Distributiemethodes Misleidende advertenties in pop-ups, gratis software installers (bundling), valse Flash Player installers.
Schade Internet browser-spionage (mogelijke privacyschendingen), vertonen van ongewenste advertenties, doorverwijzingen naar dubieuze websites.
Verwijdering

Om search.hgetrecipesnow.com doorverwijzing verwijderen, adviseren onze malwareonderzoekers om uw computer te scannen met Malwarebytes.
▼ Malwarebytes Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Malwarebytes kopen. Beperkte proefperiode van 14 dagen beschikbaar.

Get Recipes is een van de vele bestaande browserkapers. Enkele andere voorbeelden zijn Easy Maps Now, Free Online Manuals en My Forms Suite. Meestal worden deze apps geadverteerd als legitiem en nuttig, maar ze promoten vaak valse zoekmachines en werken niet zoals beloofd. Kortom, ontwikkelaars proberen mensen te misleiden om dergelijke apps te installeren zodat ze er winst mee kunnen maken.

Hoe werd Get Recipes Now geïnstalleerd op mijn computer?

In de meeste gevallen veroorzaken mensen ongewenste installaties en downloads wanneer ze op intrusieve en onbetrouwbare advertenties. Veel advertenties kunnen scripts uitvoeren die ongewenste apps downloaden en installeren. In andere gevallen zijn het gebruikers zelf die ongewenste apps downloaden, vaak samen met andere software die ze op internet hebben gezocht. Dit gebeurt wanneer ontwikkelaars ongewenste apps bundelen in set-ups van reguliere (vaak gratis) software. Ze verbergen gerelateerde informatie in de "Aangepaste", "Geavanceerde" en andere vergelijkbare onderdelen van de instellingen. Wanneer mensen programma's downloaden en installeren zonder de instellingen van installers te controleren of te wijzigen, geven ze vaak toestemming om ongewenste apps mee te downloaden of te installeren.

Hoe voorkomt u de installatie van mogelijk ongewenste applicaties?

Download geen software van onbetrouwbare bronnen zoals torrent-clients, eMule (of andere peer-to-peer-netwerken), downloaders van derden, dubieuze websites, enzovoort. De beste manier om te downloaden is directe downloadlinks en officiële, betrouwbare websites te gebruiken. Open steeds de "Aangepaste", "Geavanceerde" en andere soortgelijke opties van downloaders en installers. Sta niet toe dat mogelijk ongewenste programma's samen met andere software worden gedownload of geïnstalleerd. Houd er rekening mee dat opdringerige advertenties die op dubieuze sites worden weergegeven, meestal doorverwijzen naar andere onbetrouwbare en mogelijk kwaadaardige websites. Klik niet op deze advertenties. Als advertenties van dit type echter op een bezochte website verschijnen of als u regelmatig wordt omgeleid naar dubieuze sites, dan is het waarschijnlijk dat de standaardbrowser of het besturingssysteem is 'besmet' door een ongewenste app. Controleer dan de lijst met geïnstalleerde browser-apps (extensies, add-on en plug-ins) en verwijder onmiddellijk alle ongewenste en onbekende vermeldingen. Hetzelfde geldt als dit soort programma's op het besturingssysteem zijn geïnstalleerd. Als uw computer al is geïnfecteerd met Get Recipes Now, dan raden we u aan een scan uit te voeren met Malwarebytes om deze browserkaper automatisch te verwijderen.

Get recipes now browserkaper:

Official Get Recipes Now browser hijacker installation setup

Website promoot de Get Recipes Now browserkaper:

Website used to promote Get Recipes Now browser hijacker

search.hgetrecipesnow.com doorverwijzing onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Malwarebytes is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van search.hgetrecipesnow.com doorverwijzing. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Malwarebytes DOWNLOADEN De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Malwarebytes kopen. Beperkte proefperiode van 14 dagen beschikbaar. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Get Recipes Now browserkaper verwijderen:

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

Windows XP gebruikers:

Toegang

Klik Start, kies Instellingen en klik op Controle Paneel. Zoek en klik op Programma's toevoegen of verwijderen.

Windows 10, Windows 8 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Mac OSX gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

search.hgetrecipesnow.com browser hijacker uninstall via Control Panel

In het 'Programma's verwijderen'-scherm zoekt u naar verdachte/mogelijk ongewenste applicaties (zoals "Get Recipes Now"), selecteer deze verwijzingen en klik op "Deïnstalleren" of "Verwijderen".

Na het verwijderen van de mogelijk ongewenste applicatie (die de doorverwijzing naar de search.hgetrecipesnow.com website veroorzaakt), scant u best uw computer op enige overblijvende onderdelen of mogelijke malware besmettingen. Gebruik daarvoor aanbevolen malware verwijderingssoftware.

De Get Recipes Now browserkaper verwijderen uit internet browsers:

Video die toont hoe browserdoorverwijzingen te stoppen:

Internet Explorer logoVerwijder de kwaadaardige add-ons uit Internet Explorer:

Removing search.hgetrecipesnow.com related Internet Explorer extensions

Klik op het "tandwiel"icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer) selecteer "Beheer Add-ons". Zoek naar recent geïnstalleerde en verdacht lijkende browser extensies en schakel deze uit.

Verander uw startpagina:

Removing search.hgetrecipesnow.com from Internet Explorer homepage

Klik op het "tandwiel"icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer), selecteer "Internet Opties", verwijder hxxp://search.hgetrecipesnow.com in het geopende venster en voer het domein van uw voorkeur in, wat geopend zal worden iedere keer dat u Internet Explorer opent. Of typ about: blank om een nieuwe pagina te openen in Internet Explorer.

Verander uw standaard zoekmachine:

Removing search.hgetrecipesnow.com from Internet Explorer default search engine

Klik op het "tandwiel"icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer), selecteer "Add-ons beheren". In het geopende venster, selecteer "Zoek Netwerken", en stel "Google", "Bing", of een andere zoekmachine naar keuze in als standaard en verwijder dan "Get Recipes Now".

Optionele methode:

Als je problemen blijft hebben met het verwijderen van search.hgetrecipesnow.com doorverwijzing dan kan je je Internet Explorer instellingen terug op standaard zetten.

Windows XP gebruikers: Klik op Start, klik Uitvoeren, in het geopende scherm typ inetcpl.cpl. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows XP

Windows Vista en Windows 7 gebruikers: Klik op het Windows logo, in de start-zoekbox typ inetcpl.cpl en klik op enter. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 7

Windows 8 gebruikers: Open Internet Explorer en klik op het "tandwiel" icoon. Selecteer Internet Opties. In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab en klik je op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - toegang

In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - Internet opties Geavanceerd tab

Klik op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 8 - klik op de herstellen-knop in Internet opties Geavanceerd-tab

Bevestig dat je de Internet Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen - Klik op de Herstellen-knop.

Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen

Google Chrome logoVerwijder de kwaadaardige extensies uit Google Chrome:

Removing search.hgetrecipesnow.com related Google Chrome extensions

Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer 'Meer hulpprogramma's' en klik op 'Extensies'. Zoek "Get Recipes Now" en andere onlangs geïnstalleerde/verdachte browser-add-ons en verwijder ze.

Verander uw startpagina:

Removing search.hgetrecipesnow.com from Google Chrome homepage

Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Instellingen". In het gedeelte "Bij opstarten" schakelt u "Get Recipes Now" uit, zoekt u naar de browserkaper URL (hxxp://search.hgetrecipesnow.com). Klik op de drie vertikale puntjes en selecteer "Verwijderen".

Verander uw standaard zoekmachine:

Removing search.hgetrecipesnow.com from Google Chrome default search engine

Om uw standaardzoekmachine in Google Chrome wijzigen: klik op het Chrome-menupictogram Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Instellingen", klik in het gedeelte "Zoeken" op "Zoekmachines beheren ...", zoek naar "search.hgetrecipesnow.com", klik op de drie verticale stippen in de buurt van deze URL en selecteer "Verwijderen uit lijst".

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van search.hgetrecipesnow.com doorverwijzing, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder de kwaadaardige plug-ins uit Mozilla Firefox:

Removing search.hgetrecipesnow.com related Mozilla Firefox extensions

Klik op het Firefox menu firefox menu icon (in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm) selecteer "Add-ons". Klik op "Extensies" en verwijder "Get Recipes Now" en alle recent geïnstalleerde en verdachte browser plug-ins.

Verander uw startpagina:

Removing search.hgetrecipesnow.com from Mozilla Firefox homepage

Om de startpagina te veranderen, klik op het Firefox menu firefox menu icon (in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm), selecteer "Opties" en in het geopende venster schakelt u "Get Recipes Now / Recipes" uit, en verwijdert u hxxp://search.hgetrecipesnow.com en voert u het domein van uw voorkeur in, dat zal openen iedere keer dat u Mozilla Firefox opstart.

Verander uw standaard zoekmachine:

Removing search.hgetrecipesnow.com from Mozilla Firefox default search engine

In de URL adres-balk, typ about:config en druk op Enter.
Klik op "Ik beloof dat ik voorzichtig zal zijn!".
In de zoekbalk bovenaan, typ: "moz-extension"
Klik rechts op de gevonden voorkeursinstellingen en herstel ze allemaal naar hun standaardwaarden.

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van search.hgetrecipesnow.com doorverwijzing kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari menu, selecteer dan Voorkeuren…

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 2

In het Voorkeuren-venster selecteer je de Extensies-tab. Zoek alle recent geïnstalleerde en verdachte extensies en verwijder deze.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 3

In het voorkeuren-venster selecteer je het Algemeen-tabblad en verzeker je je ervan dat je startpagina staat ingesteld op de URL van je voorkeur, als het gewijzigd werd door een browser hijacker kan je dit hier terug aanpassen.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 4

In het voorkeuren-venster selecteer je het Zoeken-tabblad en verzeker je je ervan dat je favoriete internet-zoekmachine geselecteerd werd.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 5

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 6

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 1

Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Extensies". Zoek naar recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons, en verwijder ze.

De startpagina en nieuwe tabbladen wijzigen:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 2

Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Instellingen". In het onderdeel "Bij het opstarten" zoekt u de naam van de browserkaper en klikt u op  "Uitschakelen".

Uw standaard zoekmachine wijzigen:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 3

Om uw standaard zoekmachine te wijzigen in Microsoft Edge: klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Privacy en diensten", scroll naar onder en selecteer "Adresbalk". In het onderdeel "Zoekmachines gebruikt in de zoekbalk" zoekt u de naam van de ongewenste zoekmachine. Als u die hebt gevonden klikt u op de "Uitschakelen"-knop daarnaast. U kunt ook klikken op "Zoekmachines beheren", om in het geopende menu de ongewenste zoekmachine terug te vinden. Klik op het puzzel-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram daarnaast en selecteer "Uitschakelen".

Optionele methode:

Als u problemen bljft ondervinden met het verwijderen van de search.hgetrecipesnow.com doorverwijzing, herstel dan uw Microsoft Edge browserinstellingen. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu selecteert u Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Selecteer Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de Microsoft Edge-instellingen naar hun standaardwaarden wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

  • Als dit niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies waarin wordt uitgelegd hoe de Microsoft Edge browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting browser hijacker 1Een browser hijacker is een soort adware die de instellingen van de internetbrowsers van gebruikers wijzigt door de startpagina en standaard zoekmachine toe te wijzen aan een ongewenste website. Meestal infiltreert dit soort adware de besturingssystemen van de gebruiker via gratis software downloads. Als je download beheerd wordt door een download cliënt, verzeker je er dan van de installatie van geadverteerde werkbalken of applicaties te weigeren als deze je startpagina of standaard zoekmachine willen wijzigen.

Hulp bij de verwijdering:

Als je problemen ervaart bij het verwijderen van search.hgetrecipesnow.com doorverwijzing uit je internet browsers, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over search.hgetrecipesnow.com doorverwijzing of z'n verwijdering, gelieve dan je kennis te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/15338-get-recipes-now-browser-hijacker

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
search.hgetrecipesnow.com doorverwijzing QR code
Een QR code (Quick Response Code) is een code die door toestellen kan gelezen worden en die URL's en andere informatie bevat. Deze code kan gelezen worden met de camera van een smartphone of tablet. Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van search.hgetrecipesnow.com doorverwijzing op je mobiele toestel.
Door ons aanbevolen:

Maak vandaag nog komaf met search.hgetrecipesnow.com doorverwijzing

▼ VERWIJDER DEZE NU met Malwarebytes

Platform: Windows

Oordeel van de redactie over Malwarebytes:
Zeer goed!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Malwarebytes kopen. Beperkte proefperiode van 14 dagen beschikbaar.