FacebookTwitterLinkedIn

Hoe verwijdert u de ongewenste app OptimumSearch?

Ook bekend als: search.optimum.icu doorverwijzing
Schadeniveau: Medium

OptimumSearch browserkaper verwijderingsinstructies

Wat is OptimumSearch?

OptimumSearch is een mogelijk ongewenste applicatie en een browserkaper. Het is ontworpen om search.optimum.icu (het adres van een valse zoekmachine) te promoten door de browserinstellingen te wijzigen en de functie "Beheerd door uw organisatie" toe te voegen. Het kan ook allerlei gegevens bespioneren. Browserkapers worden gecategoriseerd als mogelijk ongewenste apps omdat gebruikers deze vaak onbewust en onbedoeld downloaden/installeren.

search.optimum.icu browserkaper

OptimumSearch promoot zijn valse zoekmachine door het adres van de standaardzoekmachine, de startpagina en het nieuw tabblad in te stellen op search.optimum.icu. Simpel gezegd: het is ontworpen om ervoor te zorgen dat de gebruikers dat adres bezoeken telkens wanneer ze een browser of een nieuw tabblad openen en/of zoekopdrachten in de URL-balk invoeren. Search.optimum.icu wordt een valse zoekmachine genoemd omdat het zoekresultaten aanbiedt die worden gegenereerd door de Google-zoekmachine. Met andere woorden: het leidt gebruikers om naar google.com. Vaak is de enige manier om het adres van een valse zoekmachine uit de bovengenoemde instellingen te verwijderen door de hiervoor verantwoordelijke ​​browserkaper te verwijderen. In dit geval zouden de gebruikers OptimumSearch moeten verwijderen, zodat ze het adres van hun voorkeur kunnen invoeren in plaats van search.optimum.icu. Dat is echter niet de enige reden om OptimumSearch te verwijderen. Deze app is ook ontworpen om het browserbeleid te wijzigen. Het kan bijvoorbeeld voorkomen dat gebruikers toegang krijgen tot bepaalde websites, sommige functies uitschakelen, enz. Apps zoals OptimumSearch zijn vaak ook ontworpen om allerlei gegevens te registreren, zoals IP-adressen, ingevoerde zoekopdrachten, adressen van bezochte pagina's, geolocaties, enz. Sommige verzamelde gegevens kunnen ook gevoelige informatie bevatten. De ontwikkelaars kunnen deze gegevens misbruiken door ze te verkopen aan derden (mogelijk cybercriminelen) die deze ten gelde kunnen maken. Hierdoor lopen gebruikers het risico op problemen met betrekking tot de veiligheid op internet en hun privacy of zelfs ernstiger problemen zoals identiteitsdiefstal. Dit zijn de belangrijkste redenen waarom apps zoals OptimumSearch nooit mogen worden vertrouwd.

Samenvatting bedreiging:
Naam OptimumSearch
Type bedreiging Browserkaper, doorverwijzing, zoekkaper, menubalk, ongewenste nieuwe tab
Browserextensie(s) OptimumSearch
Verwachtte functionaliteit Deze browserkaper zou de browserervaring moeten verbeteren.
URL search.optimum.icu
IP-adres (search.optimum.icu) 163.172.203.117
Detectienamen (van de frauduleuze installatie die deze app promoot) Avast (Win32:AdwareSig [Adw]), BitDefender (Adware.Agent.YCA), ESET-NOD32 (een variant van MSIL/ClassInstaller.A Potentially Unwanted), Kaspersky (Not-a-virus:HEUR:AdWare.MSIL.KabanInst.gen), volledige detectielijst (VirusTotal)
Geïnfecteerde browserinstellingen Startpagina, nieuwe tabblad-URL, standaardzoekmachine.
Symptomen Gemanipuleerde internetbrowserinstellingen (startpagina, standaard internetzoekmachine, nieuwe tabbladinstellingen). Gebruikers worden gedwongen om de website van de kaper te bezoeken en om op het internet te zoeken met hun zoekmachines.
Distributie methodes Misleidende pop-upadvertenties, gratis software-installatieprogramma's (bundeling), valse Flash Player-installatieprogramma's.
Schade Het bespioneren van internetbrowsers (mogelijke privacyschendingen), weergave van ongewenste advertenties, omleidingen naar dubieuze websites.
Malware verwijderen (Windows)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Meestal worden browserkapers en andere ongewenste apps als nuttige/legitieme toepassingen geadverteerd, hoewel het gebruikelijk is dat ze geen functies aanbieden, de browserervaring niet verbeteren en/of andere meerwaarde aanbieden. De meeste zijn alleen ontworpen om hun ontwikkelaars te helpen om inkomsten te verkrijgen. Samenvattend: ze zijn nutteloos en kunnen de oorzaak zijn van verschillende problemen. Daarom moet OptimumSearch of een andere geïnstalleerde ongewenste app zo snel mogelijk worden verwijderd. Voorbeelden van andere browserkapers zijn: SearchZone, Sealoid en Spinyon.

Hoe werd OptimumSearch geïnstalleerd op mijn computer?

Gebruikers downloaden/installeren ongewenste apps doorgaans via misleidende advertenties die zijn ontworpen om bepaalde scripts uit te voeren of tijdens het downloaden en installeren van andere software. In de meeste gevallen gebeurt dit wanneer de ontwikkelaars mogelijk ongewenste apps verspreiden door ze op te nemen in de downloaders en installers van allerlei software als extra aanbiedingen. Deze distributiemethode staat bekend als "bundeling". Deze aanbiedingen voor het downloaden/installeren van ongewenste apps worden vermeld in de "Aangepaste", "Geavanceerde" en andere vergelijkbare instellingen van de setups. De mogelijk ongewenste apps worden gedownload/geïnstalleerd wanneer de gebruiker programma's downloadt/installeert zonder deze instellingen te controleren en te wijzigen.

Hoe vermijdt u de installatie van mogelijk ongewenste applicaties?

Download-/installatiekanalen zoals downloaders van derden, installatieprogramma's, peer-to-peer-netwerken (bijv. torrent-clients, eMule) kunnen en worden vaak gebruikt om mogelijk ongewenste programma's te verspreiden. Ze kunnen ook worden gebruikt om malware te verspreiden. Daarom is het niet veilig om dergelijke tools te gebruiken om software te downloaden of te installeren. De veiligste manier om software te downloaden is via officiële websites en directe downloadlinks. Het wordt ook afgeraden om downloads/installaties te voltooien zonder de "Geavanceerde", "Aangepaste" en andere instellingen te controleren. Deze bevatten vaak aanbiedingen om aanvullende, ongewenste software te downloaden/installeren. De opdringerige advertenties die op dubieuze websites verschijnen, kunnen ook ongewenste downloads/installaties veroorzaken of onbetrouwbare websites geforceerd openen. Dergelijke advertenties mag u niet vertrouwen of aanklikken). Als er al ongewenste, verdachte extensies, add-ons of plug-ins in een browser zijn geïnstalleerd, dan moeten deze zo snel mogelijk worden verwijderd. Als dergelijke software op het besturingssysteem is geïnstalleerd, moet deze ook worden verwijderd. Als uw computer al is geïnfecteerd met OptimumSearch, dan raden we u aan om een ​​scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze browserkaper automatisch te verwijderen.

Search.optimum.icu verwijst door naar google.com (biedt de zoekresultaten aan van Google) (GIF):

optimumsearch browserkaper geeft de resultaten van google weer

De OptimumSearch browserkaper installatie (onofficiële activatie-tool/'crack'):

Official OptimumSearch browserkaper installatie setup

OptimumSearch maakt de "Beheer" -functie mogelijk:

optimumsearch browserkaper voegt toe dat uw browser een beheerde functie heeft

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

OptimumSearch browserkaper verwijderen:

Windows 10 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

macOS (OSX) gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

search.optimum.icu browserkaper deinstalleren via Configuratiescherm

In het 'Programma's verwijderen'-scherm zoekt u naar verdachte/mogelijk ongewenste applicaties (zoals "OptimumSearch"), selecteer deze verwijzingen en klik op "Deïnstalleren" of "Verwijderen".

Na het verwijderen van de mogelijk ongewenste applicatie (die de doorverwijzing naar de search.optimum.icu website veroorzaakt), scant u best uw computer op enige overblijvende onderdelen of mogelijke malware besmettingen. Gebruik daarvoor aanbevolen malware verwijderingssoftware.

OptimumSearch browserkaper verwijderen uit internet browsers:

Video die toont hoe browserdoorverwijzingen te stoppen:

Internet Explorer logoVerwijder kwaadaardige add-ons uit Internet Explorer:

Verwijdering search.optimum.icu gerelateerde Internet Explorer extensies

Klik op het "tandwiel"icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer) selecteer "Beheer Add-ons". Zoek naar recent geïnstalleerde en verdacht lijkende browser extensies en schakel deze uit.

Verander uw startpagina:

Verwijdering search.optimum.icu uit Internet Explorer startpagina

Klik op het "tandwiel"icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer), selecteer "Internet Opties", verwijder hxxp://search.optimum.icu in het geopende venster en voer het domein van uw voorkeur in, wat geopend zal worden iedere keer dat u Internet Explorer opent. Of typ about: blank om een nieuwe pagina te openen in Internet Explorer.

Verander uw standaard zoekmachine:

Verwijdering search.optimum.icu uit Internet Explorer standaard zoekmachine

Klik op het "tandwiel"icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer), selecteer "Add-ons beheren". In het geopende venster, selecteer "Zoek Netwerken", en stel "Google", "Bing", of een andere zoekmachine naar keuze in als standaard en verwijder dan "OptimumSearch".

Optionele methode:

Als je problemen blijft hebben met het verwijderen van search.optimum.icu doorverwijzing dan kan je je Internet Explorer instellingen terug op standaard zetten.

Windows XP gebruikers: Klik op Start, klik Uitvoeren, in het geopende scherm typ inetcpl.cpl. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows XP

Windows Vista en Windows 7 gebruikers: Klik op het Windows logo, in de start-zoekbox typ inetcpl.cpl en klik op enter. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 7

Windows 8 gebruikers: Open Internet Explorer en klik op het "tandwiel" icoon. Selecteer Internet Opties. In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab en klik je op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - toegang

In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - Internet opties Geavanceerd tab

Klik op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 8 - klik op de herstellen-knop in Internet opties Geavanceerd-tab

Bevestig dat je de Internet Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen - Klik op de Herstellen-knop.

Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen

Google Chrome logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome:

Verwijdering search.optimum.icu gerelateerde Google Chrome extensies

Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer 'Meer hulpprogramma's' en klik op 'Extensies'. Zoek "OptimumSearch" en andere onlangs geïnstalleerde/verdachte browser-add-ons en verwijder ze.

Verander uw startpagina:

Verwijdering search.optimum.icu uit Google Chrome startpagina

Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Instellingen". In het gedeelte "Bij opstarten" schakelt u "OptimumSearch" uit, zoekt u naar de browserkaper URL (hxxp://www.search.optimum.icu). Klik op de drie vertikale puntjes en selecteer "verwijderen".

Verander uw standaard zoekmachine:

Verwijdering search.optimum.icu uit Google Chrome standaard zoekmachine

Om uw standaardzoekmachine in Google Chrome wijzigen: klik op het Chrome-menupictogram Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Instellingen", klik in het gedeelte "Zoeken" op "Zoekmachines beheren ...", zoek naar "search.optimum.icu", klik op de drie verticale stippen in de buurt van deze URL en selecteer "Verwijderen uit lijst".

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van search.optimum.icu doorverwijzing, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder kwaadaardige plug-ins uit Mozilla Firefox:

Verwijdering search.optimum.icu gerelateerde Mozilla Firefox extensies

Klik op het Firefox menu firefox menu icon (in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm) selecteer "Add-ons". Klik op "Extensies" en verwijder "OptimumSearch" en alle recent geïnstalleerde en verdachte browser plug-ins.

Verander uw startpagina:

Verwijdering search.optimum.icu uit Mozilla Firefox startpagina

Om de startpagina te veranderen, klik op het Firefox menu firefox menu icon (in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm), selecteer "Opties" en in het geopende venster schakelt u "OptimumSearch" uit, verwijdert u hxxp://search.optimum.icu en voert u het domein van uw voorkeur in, dat zal openen iedere keer dat u Mozilla Firefox opstart.

Verander uw standaard zoekmachine:

Verwijdering search.optimum.icu uit Mozilla Firefox standaard zoekmachine

In de URL adres-balk, typ about:config en druk op Enter.
Klik op "I'll be careful, I promise!/Ik beloof dat ik voorzichtig zal zijn!".
In de zoekbalk bovenaan, typ: "extensionControlled"
Stel beide resultaten in op "false/vals" door ofwel op elk item te dubbelklikken ofwel door op de knop Mozilla Firefox switch about:config entry button te klikken.

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van search.optimum.icu doorverwijzing kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari menu, selecteer dan Voorkeuren…

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 2

In het Voorkeuren-venster selecteer je de Extensies-tab. Zoek alle recent geïnstalleerde en verdachte extensies en verwijder deze.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 3

In het voorkeuren-venster selecteer je het Algemeen-tabblad en verzeker je je ervan dat je startpagina staat ingesteld op de URL van je voorkeur, als het gewijzigd werd door een browser hijacker kan je dit hier terug aanpassen.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 4

In het voorkeuren-venster selecteer je het Zoeken-tabblad en verzeker je je ervan dat je favoriete internet-zoekmachine geselecteerd werd.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 5

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 6

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 1

Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Extensies". Zoek naar recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons, en verwijder ze.

De startpagina en nieuwe tabbladen wijzigen:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 2

Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Instellingen". In het onderdeel "Bij het opstarten" zoekt u de naam van de browserkaper en klikt u op  "Uitschakelen".

Uw standaard zoekmachine wijzigen:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 3

Om uw standaard zoekmachine te wijzigen in Microsoft Edge: klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Privacy en diensten", scroll naar onder en selecteer "Adresbalk". In het onderdeel "Zoekmachines gebruikt in de zoekbalk" zoekt u de naam van de ongewenste zoekmachine. Als u die hebt gevonden klikt u op de "Uitschakelen"-knop daarnaast. U kunt ook klikken op "Zoekmachines beheren", om in het geopende menu de ongewenste zoekmachine terug te vinden. Klik op het puzzel-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram daarnaast en selecteer "Uitschakelen".

Optionele methode:

Als u problemen bljft ondervinden met het verwijderen van de search.optimum.icu doorverwijzing, herstel dan uw Microsoft Edge browserinstellingen. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu selecteert u Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Selecteer Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de Microsoft Edge-instellingen naar hun standaardwaarden wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

  • Als dit niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies waarin wordt uitgelegd hoe de Microsoft Edge browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting browser hijacker 1Een browser hijacker is een soort adware die de instellingen van de internetbrowsers van gebruikers wijzigt door de startpagina en standaard zoekmachine toe te wijzen aan een ongewenste website. Meestal infiltreert dit soort adware de besturingssystemen van de gebruiker via gratis software downloads. Als je download beheerd wordt door een download cliënt, verzeker je er dan van de installatie van geadverteerde werkbalken of applicaties te weigeren als deze je startpagina of standaard zoekmachine willen wijzigen.

Hulp bij de verwijdering:

Als je problemen ervaart bij het verwijderen van search.optimum.icu doorverwijzing uit je internet browsers, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over search.optimum.icu doorverwijzing of z'n verwijdering, gelieve dan je kennis te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/17656-optimumsearch-browser-hijacker

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
search.optimum.icu doorverwijzing QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van search.optimum.icu doorverwijzing op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.