Hoe verwijdert u de MessengerSpot adware uit uw besturingssysteem?

Ook bekend als: Advertenties door MessengerSpot
Type: Adware
Verspreiding: Laag
Schadeniveau: Medium

MessengerSpot adware verwijderingsinstructies

Wat is MessengerSpot?

Net zoals MessengerHub, MessengerDeck, MessengerNow en vele andere, is ook MessengerSpot een adware-applicatie. Het zou zogezegd een desktop-toegang kunnen bieden tot Facebook Messenger. In plaats daarvan verstoort deze app de surfervaring aanzienlijk door opdringerige advertenties te vertonen. Aangezien de meeste gebruikers MessengerSpot onbedoeld downloaden/installeren, wordt het ook beschouwd als een mogelijk ongewenste applicatie.

MessengerSpot adware

Software die als adware is geclassificeerd, werkt doorgaans door het plaatsen van pop-ups, coupons, banners, enquêtes en andere opdringerige advertenties op elke bezochte website mogelijk te maken. De advertenties overlappen de webpagina-inhoud en vertragen de browsersnelheid. Bovendien veroorzaken ze - wanneer erop wordt geklikt - omleidingen naar op verkoopgerichte, onbetrouwbare/frauduleuze, gecompromitteerde, misleidende/oplichters en kwaadaardige sites. Deze advertenties kunnen zelfs worden geactiveerd (door erop te klikken) om scripts uit te voeren die zijn ontworpen om software te downloaden/installeren zonder toestemming van de gebruiker. Ongewenste applicaties worden op deze manier vaak in systemen geïnfiltreerd. Ongewenste applicaties hebben verschillende mogelijkheden en zijn dus niet beperkt tot een opdringerige weergave van advertentiecampagnes. Ze kunnen ook allerlei dubieuze en schadelijke websites forceren op te openen. Andere mogelijk ongewenste applicaties kunnen wijzigingen aanbrengen in de browserinstellingen en de toegang ertoe beperken/weigeren om valse zoekmachines te promoten. Deze onwettige webzoekers hebben geen echte meerwaarde voor de gebruikers omdat ze meestal zelf geen zoekresultaten kunnen opleveren. Dus deze valse tools voor te zoeken op het web hebben de neiging om te leiden naar (of om omleidingsketens te veroorzaken die eindigen op) Google, Bing, Yahoo en andere legitieme zoekmachines. Het is gebruikelijk dat alle soorten ongewenste apps (inclusief adware) over gegevensregistratie beschikken. Ze kunnen dus de browseractiviteit registreren (bezochte URL's, bekeken pagina's, zoekopdrachten, enz.) en persoonlijke informatie van gebruikers verzamelen/bespioneren (IP-adressen, geolocaties en andere details). Aan deze gevoelige informatie wordt vaak geld verdiend door deze te verkopen aan derden (mogelijk cybercriminelen), die deze op dezelfde manier misbruiken (voor financieel gewin). Samengevat kan de aanwezigheid van ongewenste apps op apparaten leiden tot systeeminfiltraties/infecties, financiële verliezen, ernstige privacyschendingen en zelfs tot identiteitsdiefstal. Daarom wordt het sterk aanbevolen om onmiddellijk alle verdachte applicaties en browserextensies/plug-ins te verwijderen.

Samenvatting bedreiging:
Naam Advertenties door MessengerSpot
Type bedreiging adware, ongewenste advertenties, pop-up virus
Zogezegde functionaliteit Een snelle toegang tot Facebook Messenger.
Detectienamen eGambit (Unsafe.AI_Score_97%), volledige detectielijst (VirusTotal)
Symptomen U ziet advertenties die niet afkomstig zijn van de sites die u bezoekt. Opdringerige pop-upadvertenties. Verlaagde internetsnelheid.
Distributie methodes Misleidende pop-upadvertenties, gratis software-installatieprogramma's (bundeling), valse Flash Player-installatieprogramma's.
Schade Verminderde computerprestaties, browsertracking/spionage - privacyschendingen, mogelijke extra malware-infecties.
Verwijdering

Om Advertenties door MessengerSpot verwijderen, adviseren onze malwareonderzoekers om uw computer te scannen met Malwarebytes.
▼ Malwarebytes Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Malwarebytes kopen. Beperkte proefperiode van 14 dagen beschikbaar.

Easy File Converter Plus Promos, Free Maps World Promos en MusiCalm zijn enkele voorbeelden van andere adwares. Ze lijken zelden verdacht en zien er meestal legitiem uit. Gebruikers worden misleid met beloftes van nuttige functies zodat ze overgaan tot het downloaden en installeren van de apps. Deze functies werken echter zelden zoals beloofd en in de meeste gevallen werken ze helemaal niet. Dit geldt voor alle ongewenste applicaties. Het enige doel van ongewenste apps is om inkomsten te verkrijgen door het misleiden van de gebruiker. Vandaar dat ongewenste apps - in plaats van hun beloftes waar te maken - opdringerige advertenties vertonen, omleidingen naar onbetrouwbare en kwaadaardige webpagina's veroorzaken, browsers kapen en privé-informatie verzamelen.

Hoe werd MessengerSpot geïnstalleerd op mijn computer?

Sommige ongewenste apps (bijv. MessengerSpot) hebben "officiële" promotiepagina's waarvan ze kunnen worden gedownload. Deze apps kunnen echter ook worden gedownload/geïnstalleerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van de gebruiker. Mogelijk ongewenste apps worden verspreid met behulp van de "bundeling"-methode. Deze misleidende marketingtechniek bestaat uit het voorverpakken van reguliere software samen met ongewenste of kwaadaardige toevoegingen. Het overhaasten van de download- en installatieprocessen (bijv. voorwaarden negeren, stappen overslaan, gebruik van presets, enz.) verhogen het risico op de onbedoelde installatie van gebundelde inhoud, ondanks de aanwezigheid van eventuele uitvink-opties. Eénmaal aangeklikt, kunnen opdringerige advertenties scripts uitvoeren om stiekem ongewenste app te downloaden/installeren.

Hoe vermijdt u de installatie van mogelijk ongewenste applicaties?

Software moet worden onderzocht voordat deze wordt gedownload/geïnstalleerd/gekocht. Het wordt aanbevolen om alleen officiële en geverifieerde downloadkanalen te gebruiken. Onbetrouwbare bronnen, zoals: onofficiële en gratis file-hosting (freeware) websites, peer-to-peer-sharing-netwerken (BitTorrent, eMule, Gnutella, etc.) en andere externe downloaders - kunnen misleidende en/of gebundelde inhoud aanbieden. De download- en installatieprocessen moeten voorzichtig worden uitgevoerd. Daarom is het belangrijk om de voorwaarden te lezen, om alle beschikbare opties te verkennen, om de "Aangepaste/Geavanceerde" instellingen te gebruiken en om het downloaden/installeren van extra apps, tools, functies enzovoort te weigeren. Opdringerige advertenties lijken vaak legitiem, maar verwijzen door naar allerlei onbetrouwbare en twijfelachtige webpagina's (bijv. voor gokken, pornografie, dating voor volwassenen, enz.). Als gebruikers dergelijke advertenties/omleidingen opmerken, dan wordt hen aangeraden om het systeem te inspecteren en om onmiddellijk alle verdachte applicaties en/of browserextensies/plug-ins te verwijderen. Als uw computer al geïnfecteerd is met MessengerSpot, dan raden we u aan om een ​​scan uit te voeren met Malwarebytes om deze adware automatisch te verwijderen.

Screenshot van de MessengerSpot adware installatie-setup:

MessengerSpot adware installatie

Screenshots van de MessengerSpot adware promotie-website:

Website promoot de MessengerSpot adware

Website promoot de MessengerSpot adware

Advertenties door MessengerSpot onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Malwarebytes is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van Advertenties door MessengerSpot. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Malwarebytes DOWNLOADEN De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Malwarebytes kopen. Beperkte proefperiode van 14 dagen beschikbaar. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

MessengerSpot adware verwijderen:

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

Windows XP gebruikers:

Toegang

Klik Start, kies Instellingen en klik op Controle Paneel. Zoek en klik op Programma's toevoegen of verwijderen.

Windows 10, Windows 8 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Mac OSX gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

MessengerSpot adware uninstallie via Configuratiescherm

In het programma's verwijderen-scherm zoek je naar "MessengerSpot", selecteer deze verwijzingen en klik op "Deïnstalleren" of "Verwijderen".

Na het verwijderen van de mogelijk ongewenste applicatie (die de MessengerSpot advertenties veroorzaken), scant u best uw computer op enige overblijvende onderdelen of mogelijke malware besmettingen. Gebruik daarvoor aanbevolen malware verwijderingssoftware.

Verwijder de MessengerSpot adware uit internet browsers:

Op het moment van onderzoek installeerde MessengerSpot zijn browser-plug-ins niet in Internet Explorer, Google Chrome of Mozilla Firefox, maar het werd gebundeld met andere adware. Daarom wordt u geadviseerd om alle mogelijk ongewenste browser-add-ons uit uw internetbrowsers te verwijderen.

Video die toont hoe mogelijke ongewenste browser add-ons te verwijderen:

Internet Explorer logoVerwijder de kwaadaardige add-ons uit Internet Explorer:

Verwijdering MessengerSpot ads uit Internet Explorer stap 1

Klik op het "tandwiel" icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer) selecteer "Beheer Add-ons". Zoek naar recent geïnstalleerde/verdacht browser extensies en schakel deze uit.

Verwijdering MessengerSpot ads uit Internet Explorer stap 2

Optionele methode:

Als je problemen blijft hebben met het verwijderen van advertenties door messengerspot dan kan je je Internet Explorer instellingen terug op standaard zetten.

Windows XP gebruikers: Klik op Start, klik Uitvoeren, in het geopende scherm typ inetcpl.cpl. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows XP

Windows Vista en Windows 7 gebruikers: Klik op het Windows logo, in de start-zoekbox typ inetcpl.cpl en klik op enter. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 7

Windows 8 gebruikers: Open Internet Explorer en klik op het "tandwiel" icoon. Selecteer Internet Opties. In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab en klik je op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - toegang

In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - Internet opties Geavanceerd tab

Klik op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 8 - klik op de herstellen-knop in Internet opties Geavanceerd-tab

Bevestig dat je de Internet Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen - Klik op de Herstellen-knop.

Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen

Google Chrome logoVerwijder de kwaadaardige extensies uit Google Chrome:

Verwijdering MessengerSpot  ads uit Google Chrome stap 1

Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer 'Meer hulpprogramma's' en klik op 'Extensies'. Zoek onlangs geïnstalleerde verdachte browser-add-ons en verwijder ze.Verwijdering MessengerSpot ads uit Google Chrome stap 2

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van advertenties door messengerspot, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder de kwaadaardige plug-ins uit Mozilla Firefox:

Verwijdering MessengerSpot ads uit Mozilla Firefox stap 1

Klik op het Firefox menu firefox menu icon (in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm) selecteer "Add-ons". Klik op "Extensies" en verwijder alle recent geïnstalleerde en verdachte browser plug-ins.

Verwijdering MessengerSpot ads uit Mozilla Firefox stap 2

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van advertenties door messengerspot kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Verwijder adware uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is, klik op het Safari menu en selecteer Voorkeuren….

Verwijder adware uit Safari - 2

In het geopende venster klik je op Extensies, zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze en klik op Verwijderen.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Verwijder adware uit Safari - 3

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Verwijder adware uit Safari - 4

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 1

Klik op het menu-icoon in Edge Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), kiest u "Extensies". Zoek recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons en klik op "Verwijderen" (onder hun naam).

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 2

Optionele methode:

Als u problemen blijft ondervinden met het verwijderen van de advertenties door messengerspot, herstel dan de instellingen van uw Microsoft Edge browser. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu kiest u  Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Kies Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de instellingen van Microsoft Edge wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

  • Als dat niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies om de Microsoft Edge browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting adware programmaDe meeste adware of mogelijk ongewenste applicaties infiltreren internetbrowsers van gebruikers via gratis software downloads. Merk op dat de veiligste bron voor het downloaden van gratis software de website van de ontwikkelaar is. Om de installatie van adware te vermijden wees je best erg oplettend met het downloaden of installeren van gratis software.Bij het installeren van het reeds gedownloaden gratis programma kies je best de aangepast of geavanceerde installatie-opties - deze stap zal zlle mogelijk ongewenste applicaties aan het licht brengen die werden geïnstalleerd samen met het gekozen gratis programma.

Hulp bij de verwijdering:
Als je problemen ervaart bij pogingen om advertenties door messengerspot van je computer te verwijderen, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over advertenties door messengerspot of z'n verwijdering, gelieve je kennis dan te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/17631-messengerspot-adware

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
Advertenties door MessengerSpot QR code
Een QR code (Quick Response Code) is een code die door toestellen kan gelezen worden en die URL's en andere informatie bevat. Deze code kan gelezen worden met de camera van een smartphone of tablet. Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Advertenties door MessengerSpot op je mobiele toestel.
Door ons aanbevolen:

Maak vandaag nog komaf met Advertenties door MessengerSpot

▼ VERWIJDER DEZE NU met Malwarebytes

Platform: Windows

Oordeel van de redactie over Malwarebytes:
Zeer goed!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Malwarebytes kopen. Beperkte proefperiode van 14 dagen beschikbaar.