Hoe verwijdert u de InteractiveSpeed adware?

Ook bekend als: Advertenties door InteractiveSpeed
Type: Mac Virus
Verspreiding: Laag
Schadeniveau: Medium

Hoe InteractiveSpeed te verwijderen van een Mac?

Wat is InteractiveSpeed?

InteractiveSpeed is ontworpen om advertenties weer te geven, om allerlei informatie te verzamelen (inclusief gevoelige gegevens) en om Safe Finder te promoten via akamaihd.net. Deze app is een mogelijk ongewenste applicatie die geclassificeerd wordt als adware. Gebruikers downloaden/installeren apps van dit type meestal onbewust (per ongeluk).

InteractiveSpeed adware

Adware-applicaties zoals InteractiveSpeed ​​tonen hun gebruikers voortdurend kortingsbonnen, banners, enquêtes, pop-ups en andere soorten advertenties. Heel vaak openen die advertenties - als erop wordt geklikt - onbetrouwbare websites. Soms kunnen ze ook scripts uitvoeren die ontworpen zijn om ongewenste, potentieel schadelijke software te downloaden/installeren. Bovendien zijn dergelijke ongewenste apps vaak ontworpen om te werken als tool voor data-spionage. Meestal richten ze zich op browsegegevens (bijv. adressen van bezochte pagina's, ingevoerde zoekopdrachten, IP-adressen, geolocaties), maar ze kunnen ook ontworpen zijn om gevoelige informatie te verzamelen. Onderzoek toont aan dat InteractiveSpeed ​​toegang heeft tot wachtwoorden, creditcardgegevens, telefoonnummers en andere informatie. Dergelijke gegevens kunnen verkocht worden aan derden (mogelijk cybercriminelen), misbruikt worden om verschillende accounts te stelen of om frauduleuze aankopen/transacties te doen, om identiteiten te stelen, enz. Dit betekent dat de gebruikers van InteractiveSpeed ​​het slachtoffer kunnen worden van identiteitsdiefstal, dat ze financiële verliezen kunnen lijden, problemen kunnen ondervinden met hun online privacy en browserveiligheid en andere problemen. Daarom moeten gebruikers die deze (of een andere vergelijkbare) app op een browser en besturingssysteem geïnstalleerd hebben, deze onmiddellijk verwijderen.

Samenvatting bedreiging:
Naam Advertenties door InteractiveSpeed
Type bedreiging Adware, Mac-malware, Mac-virus
Detectienamen Avast (MacOS:Adload-AB [Trj]), AVG (MacOS:Adload-AB [Trj]), ESET-NOD32 (A Variant Of OSX/Adware.Synataeb.C), Kaspersky (Not-a-virus:HEUR:AdWare.OSX.Adload.g), volledige lijst (VirusTotal)
Extra informatie Deze applicatie behoort tot de Adload malware-familie.
Symptomen Uw Mac werkt trager dan normaal, u ziet ongewenste advertenties, u wordt doorgestuurd naar verdachte websites.
Distributie methodes Misleidende pop-up advertenties, gratis software installers (bundling), valse Flash Player installers, downloads van torrents.
Schade Internetbrowser-spionage (mogelijke privacyschendingen), vertonen van ongewenste advertenties, doorverwijzingen naar verdachte websites, verlies van privégegevens.
Verwijdering

Om Advertenties door InteractiveSpeed verwijderen, adviseren onze malwareonderzoekers om uw computer te scannen met Combo Cleaner.
▼ Combo Cleaner Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 3 dagen beschikbaar.

InteractiveSpeed is vrijwel identiek aan MultiUpgrade, DisplayProgram, DeluxeFocus en vele andere adware-applicaties. Deze apps zouden de browserervaring moeten verbeteren en/of sommige functies aanbieden die nuttig zijn. Desalniettemin leveren de meeste geen meerwaarde op en kunnen ze verschillende problemen veroorzaken. Daarom mag dergelijke software nooit worden gedownload of geïnstalleerd.

Hoe werd InteractiveSpeed geïnstalleerd op mijn computer?

In de meeste gevallen worden apps zoals InteractiveSpeed gedownload/geïnstalleerd via de downloaders en installers van andere, meestal gratis programma's. Om precies te zijn: wanneer ze als extra aanbiedingen in hun setups worden opgenomen. Deze distributiemethode wordt gebruikt om gebruikers te misleiden tot het downloaden/installeren van ongewenste apps samen met gewenste software en wordt "bundelen" genoemd. Gewoonlijk is de informatie over deze extra downloads/installaties te vinden in instellingen zoals "Aangepast", "Geavanceerd" en andere soortgelijke secties. Niet alle gebruikers controleren en wijzigen deze echter en dat is precies hoe ze inbegrepen, ongewenste apps onbedoeld de toestemming geven om te worden gedownload/geïnstalleerd samen met programma's die ze opzettelijk downloaden/installeren. In sommige gevallen kunnen ongewenste apps ook worden gedownload/geïnstalleerd door op misleidende advertenties te klikken die ontworpen zijn om bepaalde scripts uit te voeren.

Hoe vermijdt u de installatie van mogelijk ongewenste applicaties?

Tools/bronnen zoals externe installatieprogramma's en downloaders, torrent-clients, eMule (en andere peer-to-peer-netwerken), niet-officiële pagina's, gratis bestandshostingsites, enz. mogen niet worden gebruikt om software te downloaden of te installeren. Het wordt aanbevolen om daarvoor alleen maar officiële pagina's en directe downloadlinks te gebruiken. Download- en/of installatie-instellingen die setups bevatten moeten gecontroleerd worden op aanbiedingen om mogelijk ongewenste applicaties te downloaden/installeren. Dergelijke aanbiedingen worden doorgaans vermeld in instellingen zoals "Geavanceerd", "Aangepast". Bovendien is het niet veilig om op opdringerige, schaduwrijke advertenties te klikken. Vooral niet als ze worden weergegeven op onofficiële, twijfelachtige pagina's. Die advertenties kunnen verschillende onbetrouwbare, mogelijk kwaadaardige websites openen. Sommigen van hen kunnen ontworpen zijn om ongewenste downloads en installaties te veroorzaken. Alle verdachte, ongewenste/onbekende extensies, add-ons of plug-ins die in een browser zijn geïnstalleerd, moeten zo snel mogelijk worden verwijderd. Hetzelfde geldt voor dergelijke software die op het besturingssysteem is geïnstalleerd. Als uw computer al geïnfecteerd is met InteractiveSpeed, dan raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze adware automatisch te verwijderen.

De frauduleuze installer (onofficiële activatietool/crack) die gebruikt wordt om InteractiveSpeed te verspreiden:

interactivespeed adware frauduleuze installatie

Pop-upvenster dat verschijnt als de installatie van InteractiveSpeed voltooid is:

pop-up na geslaagde InteractiveSpeed installatie

InteractiveSpeed verwijst zijn gebruikers door naar de Safe Finder-website via akamaihd.net:

InteractiveSpeed verwijst door naar de Safe Finder website via akamaihd.net

InteractiveSpeed's installatie-map:

interactivespeed adware inhoudsmap

InteractiveSpeed geïnstalleerd op Safari:

interactivespeed adware safari extensie 

Advertenties door InteractiveSpeed onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Combo Cleaner is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van Advertenties door InteractiveSpeed. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Combo Cleaner DOWNLOADEN (Mac) De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 3 dagen beschikbaar. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Video die toont hoe de InteractiveSpeed adware te verwijderen met Combo Cleaner:

InteractiveSpeed adware verwijderen:

Verwijder aan InteractiveSpeed gerelateerde, mogelijk ongewenste applicaties uit de map "Applicaties":

mac browserkaper verwijderen uit de map applicaties

Klik op het pictogram Finder. Selecteer in het Finder-venster "Applicaties". Zoek in de map met toepassingen naar "MPlayerX", "NicePlayer", of andere verdachte toepassingen en sleep ze naar de prullenbak. Na het verwijderen van de potentieel ongewenste toepassing(en) die online advertenties veroorzaken, scant u uw Mac op eventuele resterende ongewenste componenten.

Verwijder aan de advertenties door interactivespeed gerelateerde bestanden en mappen:

Klik op het ga naar map commando

Klik op het Finder icoon, vanuit de menubalk kies je Ga en klik je op Ga naar map...

step1Controleer of er zich door de adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchAgents folder:

adware verwijderen uit de map launch agents stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de launch agents map stap 2In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step2Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/Application Support:

verwijder adware uit de map application support stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/Application Support

verwijder adware uit de map application support stap 2In de map “Application Support” zoek je naar recent toegevoegde verdachte mappen. Bijvoorbeeld “MplayerX” or “NicePlayer”, en je verplaatst deze mappen naar de prullenbak.

step3Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map ~/Library/LaunchAgents:

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 1


In de Ga naar map...-balk typ je: ~/Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 2

In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak verschillende bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step4Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchDaemons:

adware verwijderen uit de map launch daemons stap 1In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchDaemons

Adware verwijderen uit de map launch daemons folder stap 2In de map “LaunchDaemons” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn: “com.aoudad.net-preferences.plist”, “com.myppes.net-preferences.plist”, "com.kuklorest.net-preferences.plist”, “com.avickUpd.plist”, etc., en je verplaatst deze naar de prullenbak.

step 5 Scan uw Mac met Combo Cleaner:

Als u alle stappen in de juiste volgorde hebt gevolgd dan zou uw Mac nu helemaal virus- en malwarevrij moeten zijn. Om zeker te weten of uw systeem niet langer besmet is voert u best een scan uit met Combo Cleaner Antivirus. Download dit programma HIER. Na het downloaden van het bestand moet u dubbelklikken op het combocleaner.dmg installatiebestand, in het geopende venster sleept u het Combo Cleaner-icoon naar het Applicaties-icoon. Nu opent u launchpad en klikt u op het Combo Cleaner-icoon. Wacht tot Combo Cleaner de virusdefinities heeft bijgewerkt en klik vervolgens op de knop 'Start Combo Scan'.

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner zal uw Mac scannen op malwarebesmettingen. Als de scan meldt 'geen bedreigingen gevonden' - dan betekent dit dat u verder de verwijderingsgids kunt volgen. In het andere geval is het aanbevolen alle gevonden besmettingen te verwijderen voor u verder gaat.

scan-with-combo-cleaner-2

Na het verwijderen van bestanden en mappen die werden aangemaakt door deze adware ga je verder met het verwijderen van frauduleuze extensies uit je internetbrowsers.

Advertenties door InteractiveSpeed verwijderen uit de internetbrowsers:

safari browser iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Safari:

Verwijder aan advertenties door interactivespeed gerelateerde Safari extensies:

safari browser voorkeuren

Open de Safari-browser, vanuit de menubalk selecteer je "Safari" en klik je op "Voorkeuren...".

safari extensies venster

In het scherm met de voorkeuren selecteer je "Extensies" en zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte extensies. Als je die gevonden hebt klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies kunt verwijderen uit de Safari-browser, ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties lees je hier hoe Safari te resetten.

firefox browser iconKwaadaardige plug-ins verwijderen uit Mozilla Firefox:

Verwijder aan advertenties door interactivespeed gerelateerde Mozilla Firefox add-ons:

toegang verkrijgen tot de mozilla firefox add-ons

Open je Mozilla Firefox-browser. In de rechterbovenhoek van het scherm klik je op de "Menu openen"-knop (met de drie horizontale lijnen). Uit het geopende menu selecteer je "Add-ons".

verwijder kwaadaardige add-ons uit mozilla firefox

Kies het tabblad "Extensies" en zoek naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Eens gevonden klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Mozilla Firefox-browser kunt verwijderen - ze zijn niet noodzakelijk voor de goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Mozilla Firefox resetten.

chrome-browser-iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Google Chrome:

Verwijder aan advertenties door interactivespeed gerelateerde Google Chrome add-ons:

verwijder kwaadaardige extensies uit google chrome stap 1

Open Google Chrome en klik op de "Chrome menu"-knop (drie horizontale lijnen) gesitueerd in de rechterbovenhoek van het browserscherm. In het uitklapmenu selecteer je "Meer tools" en vervolgens "Extensies".

verwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome stap 2

In het scherm "Extensies" zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Als je die gevonden hebt klik je op de "Prullenbak"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Google Chrome-browser kunt verwijderen. Ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  •  Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Google Chrome resetten.

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Advertenties door InteractiveSpeed QR code
Een QR code (Quick Response Code) is een code die door toestellen kan gelezen worden en die URL's en andere informatie bevat. Deze code kan gelezen worden met de camera van een smartphone of tablet. Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Advertenties door InteractiveSpeed op je mobiele toestel.
Door ons aanbevolen:

Maak vandaag nog komaf met Advertenties door InteractiveSpeed

▼ VERWIJDER DEZE NU met Combo Cleaner (Mac)

Platform: macOS

Oordeel van de redactie over Combo Cleaner:
Zeer goed!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 3 dagen beschikbaar.