FacebookTwitterLinkedIn

Hoe verwijdert u Hide My History en Your Search Tool?

Ook bekend als: Hidemyhistory.co doorverwijzing
Schadeniveau: Medium

Hide My History browserkaper verwijderingsinstructies

Wat is Hide My History?

Hide My History/verwijder mijn geschiedenis is de naam van een browserkaper, een mogelijk ongewenste applicatie die ontworpen is om hidemyhistory.co te promoten (een adres van een valse zoekmachine). Meestal promoten browserkapers dergelijke adressen door de instellingen van bepaalde browsers te wijzigen. Ook werken de meeste van deze apps als tool voor het stelen van informatie; ze verzamelen verschillende browsegegevens. Vaker wel dan niet downloaden en installeren mensen browserkapers (en andere ongewenste apps) onbedoeld. Het is de moeite waard om te vermelden dat Hide My History samen met een andere ongewenste applicatie genaamd Your Search Tool wordt geïnstalleerd.

hidemyhistory.co browserkaper

Doorgaans promoten browserkapers valse zoekmachines door hun adres in te stellen als adres van de startpagina, het nieuw tabblad en de standaardzoekmachine. Hide My History wijzigt deze naar hidemyhistory.co. Simpel gezegd, apps zoals Hide My History zijn ontworpen om ervoor te zorgen dat hun gebruikers valse zoekmachines zoals hidemyhistory.co bezoeken/gebruiken wanneer ze een browser openen, een nieuw tabblad openen en/of zoekopdrachten in de URL-balk invoeren. Om het adres van een valse zoekmachine uit de instellingen van de browser te verwijderen, moet u de browserkaper verwijderen die deze instellingen heeft gewijzigd. Anders zal het onmogelijk zijn om wijzigingen in die instellingen aan te brengen (het adres van een valse zoekmachine te verwijderen). In dit specifieke geval kan voorkomen worden dat hidemyhistory.co wordt geopend door Hide My History te verwijderen. Zoals we in de inleiding al zeiden, zijn de meeste browserkapers ontworpen om allerlei gegevens te verzamelen. Bijvoorbeeld adressen van bezochte websites, ingevoerde zoekopdrachten, geolocaties, IP-adressen en andere browsegegevens. Sommige hebben echter ook toegang tot (en verzamelen) persoonlijke, gevoelige informatie. Alsof dit nog niet genoeg is, hebben hun ontwikkelaars de neiging om de verzamelde informatie te verkopen aan externe partijen (mogelijk cybercriminelen) die daar op een of andere manieren misbruik van maken. Browserkapers (inclusief Hide My History en Your Search Tool) mogen niet worden gedownload en geïnstalleerd. Gebruikers van dit soort apps lopen het risico op problemen met betrekking tot de privacy en de browseveiligheid. Het is altijd mogelijk dat een browserkaper gegevens vastlegt die misbruikt kunnen worden om de identiteiten te stelen.

Samenvatting bedreiging:
Naam Hide My History
Type bedreiging Browserkaper, doorverwijzing, zoekmachinekaper, werkbalk, ongewenste nieuwe tabbladen.
Browserextensie(s) Hide My History
Zogenaamde functionaliteit Deze app zou de zoekopdrachten (browsegegevens) van de gebruikers privé moeten houden.
URL hidemyhistory.co
IP-adres (hidemyhistory.co) 52.22.128.194
Gewijzigde browserinstellingen Startpagina, URL voor nieuwe tabbladen, standaard zoekmachine.
Symptomen Internetinstellingen worden gewijzigd (startpagina, zoekmachine, nieuwe tabs). Gebruikers worden gedwongen de website van de kapers te bezoeken en hun zoekmachines te gebruiken.
Extra informatie Hide My History wordt samen verspreid met een andere ongewenste applicatie genaamd Your Search Tool.
Distributie methodes Misleidende pop-ups met advertenties, gratis software installers (bundling), valse Flash Player installers.
Schade Spionage van gebruikers via de browser (mogelijke privacyschendingen), vertonen van ongewenste advertenties, doorverwijzingen naar verdachte websites.
Verwijdering

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Er zijn allerlei browserkapers, bijvoorbeeld: Cranchit, Online Templates en Private Tab. Wat de meeste van deze apps gemeen hebben, is dat ze verschillende valse zoekmachines promoten en als informatietracking-tools werken. Vaak adverteren hun ontwikkelaars ze als nuttige apps die verschillende functies zouden moeten bieden die de browserervaring moeten verbeteren, enz. Maar slechts een klein aantal van hen werkt zoals beloofd. Vaker wel dan niet zijn apps van dit type nutteloos en veroorzaken ze verschillende problemen.

Hoe werd Hide My History geïnstalleerd op mijn computer?

Vaak worden browserkapers en andere ongewenste apps verspreid door ze als extra aanbiedingen op te nemen in de setups van andere programma's. Deze distributiemethode staat bekend als "bundelen", het wordt gebruikt om mensen te misleiden om ongewenste apps te downloaden/installeren, samen met andere software die ze met opzet downloaden/installeren. In de meeste gevallen worden de aanbiedingen voor het downloaden/installeren van extra inbegrepen apps vermeld in de instellingen zoals "Geavanceerd", "Aangepast", "Handmatig". Echter niet alle mensen controleren (en wijzigen) die instellingen voordat ze downloads en installaties voltooien. Door ze ongewijzigd te laten, gaan ze vaak akkoord met aanbiedingen om inbegrepen ongewenste apps te downloaden en/of te installeren. Soms kunnen ongewenste applicaties gedownload/geïnstalleerd worden via misleidende advertenties die ontworpen zijn om bepaalde scripts uit te voeren. Dit kan echter alleen gebeuren als er op de advertentie geklikt wordt.

Hoe vermijdt u de installatie van mogelijk ongewenste applicaties?

Vaak worden externe downloaders, installatieprogramma's, peer-to-peer-netwerken (zoals eMule, torrent-clients), niet-officiële pagina's en andere vergelijkbare tools gebruikt om kanalen te verspreiden die ongewenste software verspreiden. Daarom mogen ze niet worden gebruikt om software te downloaden of te installeren. Alle programma's en bestanden moeten worden gedownload van officiële pagina's en via directe links. Bovendien bevatten de downloaders en installers vaak instellingen zoals "Geavanceerd" of "Aangepast". Dergelijke instellingen moeten altijd worden gecontroleerd op aanbiedingen om aanvullende, ongewenste software te downloaden en/of te installeren. Die aanbiedingen moeten worden afgewezen voordat de downloads en installaties voltooid woden. Advertenties die op dubieuze pagina's worden weergegeven, mogen nooit worden aangeklikt. Het is gebruikelijk dat dergelijke advertenties allerlei onbetrouwbare, mogelijk kwaadaardige pagina's openen. In sommige gevallen veroorzaken ze downloads/installaties van ongewenste software. Alle ongewenste, verdachte extensies, add-ons en/of plug-ins die op een webbrowser zijn geïnstalleerd, moeten worden verwijderd. Als er dergelijke programma's op het besturingssysteem geïnstalleerd zijn, dan moeten deze ook worden verwijderd. Als uw computer al is geïnfecteerd met Hide My History, dan raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze browserkaper automatisch te verwijderen.

Website promoot de Hide My History browserkaper:

Website promoot de Hide My History browserkaper

Hide My History vraagt om toestemming om toe te voegen (en om verschillende gegevens te lezen en te veranderen):

hide my history browserkaper vraagt toestemmingen

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Hide My History browserkaper verwijderen:

Windows 10 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

macOS (OSX) gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

hidemyhistory.co browser hijacker uninstall via Control Panel

In het 'Programma's verwijderen'-scherm zoekt u naar verdachte/mogelijk ongewenste applicaties (zoals "Hide My History", "Your Search Tool"), selecteer deze verwijzingen en klik op "Deïnstalleren" of "Verwijderen".

Na het verwijderen van de mogelijk ongewenste applicatie (die de doorverwijzing naar de hidemyhistory.co website veroorzaakt), scant u best uw computer op enige overblijvende onderdelen of mogelijke malware besmettingen. Gebruik daarvoor aanbevolen malware verwijderingssoftware.

Hide My History browserkaper verwijderen uit internet browsers:

Video die toont hoe browserdoorverwijzingen te stoppen:

Internet Explorer logoVerwijder de kwaadaardige add-ons uit Internet Explorer:

Verwijdering hidemyhistory.co gerelateerde Internet Explorer extensies

Klik op het "tandwiel"icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer) selecteer "Beheer Add-ons". Zoek naar recent geïnstalleerde en verdacht lijkende browser extensies en schakel deze uit.

Verander uw startpagina:

Verwijdering hidemyhistory.co uit Internet Explorer startpagina

Klik op het "tandwiel"icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer), selecteer "Internet Opties", verwijder hxxp://hidemyhistory.co in het geopende venster en voer het domein van uw voorkeur in, wat geopend zal worden iedere keer dat u Internet Explorer opent. Of typ about: blank om een nieuwe pagina te openen in Internet Explorer.

Verander uw standaard zoekmachine:

Verwijdering hidemyhistory.co from Internet Explorer standaard zoekmachine

Klik op het "tandwiel"icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer), selecteer "Add-ons beheren". In het geopende venster, selecteer "Zoek Netwerken", en stel "Google", "Bing", of een andere zoekmachine naar keuze in als standaard en verwijder dan "Hide My History" (en "Your Search Tool").

Optionele methode:

Als je problemen blijft hebben met het verwijderen van hidemyhistory.co doorverwijzing dan kan je je Internet Explorer instellingen terug op standaard zetten.

Windows XP gebruikers: Klik op Start, klik Uitvoeren, in het geopende scherm typ inetcpl.cpl. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows XP

Windows Vista en Windows 7 gebruikers: Klik op het Windows logo, in de start-zoekbox typ inetcpl.cpl en klik op enter. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 7

Windows 8 gebruikers: Open Internet Explorer en klik op het "tandwiel" icoon. Selecteer Internet Opties. In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab en klik je op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - toegang

In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - Internet opties Geavanceerd tab

Klik op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 8 - klik op de herstellen-knop in Internet opties Geavanceerd-tab

Bevestig dat je de Internet Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen - Klik op de Herstellen-knop.

Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen

Google Chrome logoVerwijder de kwaadaardige extensies uit Google Chrome:

Verwijdering hidemyhistory.co gerelateerde Google Chrome extensies

Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer 'Meer hulpprogramma's' en klik op 'Extensies'. Zoek "Hide My History", "Your Search Tool", en andere onlangs geïnstalleerde/verdachte browser-add-ons en verwijder ze.

Verander uw startpagina:

Verwijdering hidemyhistory.co uit Google Chrome startpagina

Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Instellingen". In het gedeelte "Bij opstarten", schakelt u "Hide My History" (en/of "Your Search Tool") uit, zoekt u naar de browserkaper URL (hxxp://www.hidemyhistory.co). Klik op de drie vertikale puntjes en selecteer "verwijderen".

Verander uw standaard zoekmachine:

Verwijdering hidemyhistory.co uit Google Chrome standaard zoekmachine

Om uw standaardzoekmachine in Google Chrome wijzigen: klik op het Chrome-menupictogram Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Instellingen", klik in het gedeelte "Zoeken" op "Zoekmachines beheren ...", zoek naar "hidemyhistory.co", klik op de drie verticale stippen in de buurt van deze URL en selecteer "Verwijderen uit lijst".

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van hidemyhistory.co doorverwijzing, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder de kwaadaardige plug-ins uit Mozilla Firefox:

Verwijdering hidemyhistory.co gerelateerde Mozilla Firefox extensies

Klik op het Firefox menu firefox menu icon (in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm) selecteer "Add-ons". Klik op "Extensies" en verwijder "Hide My History" (en/of "Your Search Tool") en alle recent geïnstalleerde en verdachte browser plug-ins.

Verander uw startpagina:

Verwijdering hidemyhistory.co uit Mozilla Firefox startpagina

Om de startpagina te veranderen, klik op het Firefox menu firefox menu icon (in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm), selecteer "Opties" en in het geopende venster schakelt u "Hide My History" (en/of "Your Search Tool") uit, verwijdert u hxxp://hidemyhistory.co en voert u het domein van uw voorkeur in, dat zal openen iedere keer dat u Mozilla Firefox opstart.

Verander uw standaard zoekmachine:

Verwijdering hidemyhistory.co uit Mozilla Firefox standaard zoekmachine

In de URL adres-balk, typ about:config en druk op Enter.
Klik op "I'll be careful, I promise!/Ik beloof dat ik voorzichtig zal zijn!".
In de zoekbalk bovenaan, typ: "extensionControlled"
Stel beide resultaten in op "false/vals" door ofwel op elk item te dubbelklikken ofwel door op de knop Mozilla Firefox switch about:config entry button te klikken.

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van hidemyhistory.co doorverwijzing kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari menu, selecteer dan Voorkeuren…

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 2

In het Voorkeuren-venster selecteer je de Extensies-tab. Zoek alle recent geïnstalleerde en verdachte extensies en verwijder deze.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 3

In het voorkeuren-venster selecteer je het Algemeen-tabblad en verzeker je je ervan dat je startpagina staat ingesteld op de URL van je voorkeur, als het gewijzigd werd door een browser hijacker kan je dit hier terug aanpassen.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 4

In het voorkeuren-venster selecteer je het Zoeken-tabblad en verzeker je je ervan dat je favoriete internet-zoekmachine geselecteerd werd.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 5

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 6

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 1

Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Extensies". Zoek naar recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons, en verwijder ze.

De startpagina en nieuwe tabbladen wijzigen:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 2

Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Instellingen". In het onderdeel "Bij het opstarten" zoekt u de naam van de browserkaper en klikt u op  "Uitschakelen".

Uw standaard zoekmachine wijzigen:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 3

Om uw standaard zoekmachine te wijzigen in Microsoft Edge: klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Privacy en diensten", scroll naar onder en selecteer "Adresbalk". In het onderdeel "Zoekmachines gebruikt in de zoekbalk" zoekt u de naam van de ongewenste zoekmachine. Als u die hebt gevonden klikt u op de "Uitschakelen"-knop daarnaast. U kunt ook klikken op "Zoekmachines beheren", om in het geopende menu de ongewenste zoekmachine terug te vinden. Klik op het puzzel-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram daarnaast en selecteer "Uitschakelen".

Optionele methode:

Als u problemen bljft ondervinden met het verwijderen van de hidemyhistory.co doorverwijzing, herstel dan uw Microsoft Edge browserinstellingen. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu selecteert u Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Selecteer Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de Microsoft Edge-instellingen naar hun standaardwaarden wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

  • Als dit niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies waarin wordt uitgelegd hoe de Microsoft Edge browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting browser hijacker 1Een browser hijacker is een soort adware die de instellingen van de internetbrowsers van gebruikers wijzigt door de startpagina en standaard zoekmachine toe te wijzen aan een ongewenste website. Meestal infiltreert dit soort adware de besturingssystemen van de gebruiker via gratis software downloads. Als je download beheerd wordt door een download cliënt, verzeker je er dan van de installatie van geadverteerde werkbalken of applicaties te weigeren als deze je startpagina of standaard zoekmachine willen wijzigen.

Hulp bij de verwijdering:

Als je problemen ervaart bij het verwijderen van hidemyhistory.co doorverwijzing uit je internet browsers, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over hidemyhistory.co doorverwijzing of z'n verwijdering, gelieve dan je kennis te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/17148-hide-my-history-browser-hijacker

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
Hidemyhistory.co doorverwijzing QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Hidemyhistory.co doorverwijzing op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.