Hoe verwijdert u de NEFILIM ransomware uit uw besturingssysteem?

Ook bekend als: NEFILIM virus
Verspreiding: Laag
Schadeniveau: Ernstig

NEFILIM ransomware verwijderingsinstructies

Wat is NEFILIM?

NEFILIM is een kwaadaardig programma, dat gecategoriseerd is als ransomware. Het werkt door de bestanden van de geïnfecteerde systemen te versleutelen en vervolgens betaling te eisen voor de decoderingstools/software. Tijdens het coderingsproces krijgen alle namen van de aangetaste bestanden de extensie ".NEFILIM". Een bestand dat oorspronkelijk de naam "1.jpg" had, wordt na versleuteling bijvoorbeeld weergegeven als "1.jpg.NEFILIM". Zodra dit proces is voltooid, wordt een losgeldnota "NEFILIM-DECRYPT.txt" gemaakt en op het bureaublad van de slachtoffers geplaatst.

Het bericht met de vraag om losgeld ("NEFILIM-DECRYPT.txt") informeert de slachtoffers dat hun gegevens zijn versleuteld. Volgens dit bericht hebben de ontwikkelaars de NEFILIM-ransomware ontworpen om gegevens te versleutelen met cryptografische algoritmen die niet kunnen worden ontsleuteld met software van derden. Decodering is onmogelijk zonder de unieke decoderingssleutel, die in het bezit is van de cybercriminelen achter de infectie. Deze criminelen beloven de getroffen gegevens snel en veilig te herstellen als aan hun eisen wordt voldaan. Bovendien beweren ze dat ze een groot deel van de persoonlijke gegevens hebben geregistreerd en dat als ze binnen de zeven werkdagen geen contact hebben gelegd, deze bestanden online zullen publiceren. Nadat de communicatie is geïnitieerd (via e-mail), wordt de slachtoffers verteld dat ze het bewijs zullen krijgen dat deze dreiging geen bluf is en dat sommige bestanden inderdaad zijn gestolen. Om te bewijzen dat decodering mogelijk is, kunnen de gebruikers twee gecodeerde bestanden verzenden als test. Helaas is het waar dat in veel gevallen bij ransomware-infecties het onmogelijk is om bestanden te ontsleutelen zonder tussenkomst van de verantwoordelijke cybercriminelen, tenzij de malware nog in ontwikkeling is en/of bugs (gebreken) vertoont. Hoe dan ook, het wordt sterk afgeraden om te communiceren met en/of te voldoen aan de eisen van de criminelen, omdat slachtoffers ondanks betaling vaak niet de nodige tools/software krijgen om hun gegevens te herstellen. Zo blijven hun bestanden versleuteld en waardeloos en ervaren de gebruikers ook nog aanzienlijke financiële verliezen. Om te voorkomen dat NEFILIM bestanden verder versleutelt moet het uit het besturingssysteem verwijderd worden. Verwijdering zal echter de reeds aangetaste gegevens niet herstellen. De enige haalbare oplossing is deze te herstellen via een back-up, op voorwaarde dat er één is gemaakt vóór de infectie en op een aparte locatie is opgeslagen (zodat deze niet mee versleuteld wordt door NEFILIM).

Schermafbeelding van een bericht waarin gebruikers worden aangemoedigd losgeld te betalen om hun gecompromitteerde gegevens te decoderen:

NEFILIM decryptie instructies (NEFILIM-DECRYPT.txt)

Eight, CoronaVi2022, MDEN, Horseleader zijn een paar voorbeelden van andere ransomware. De schadelijke programma's binnen deze classificatie zijn ontworpen om gegevens te versleutelen en om betaling te eisen voor de ontsleuteling. Er zijn twee belangrijke verschillen tussen hen: het cryptografische algoritme dat ze gebruiken (symmetrisch of asymmetrisch) en het losgeldbedrag dat meestal een bedrag tussen 100 en 1000 euro betreft, in sommige gevallen zelfs meer. Cybercriminelen geven meestal de voorkeur aan digitale valuta's (bijv. cryptoNefilimrrencies, prepaid vouchers, enz.) omdat  dergelijke transacties moeilijk/onmogelijk te traceren zijn. Om permanent gegevensverlies te voorkomen, wordt er aanbevolen om back-ups op externe servers en/of niet-aangesloten opslagapparaten te bewaren (en best op meerdere verschillende locaties).

Hoe besmette ransomware mijn computer?

Malware (inclusief ransomware) wordt doorgaans verspreid via trojans, spamcampagnes, illegale activeringstools ("cracks"), valse updaters en onbetrouwbare downloadbronnen. Trojans zijn schadelijke programma's die veel gevaarlijke eigenschappen hebben, zoals de mogelijkheid om extra malware te downloaden en te installeren (d.w.z. kettinginfecties). De term "spamcampagne" beschrijft grootschalige operaties, waarbij duizenden misleidende e-mails worden verzonden om mensen te kunnen oplichten. Aan deze mails kunnen besmettelijke bestanden zijn gekoppeld (of er wordt naar gelinkt). Dergelijke besmette bestanden kunnen verschillende formaten hebben (bijv. Microsoft Office- en PDF-doNefilimmenten, archief- en uitvoerbare bestanden, JavaScript, enz.) en wanneer ze worden geopend, wordt het infectieproces geactiveerd. In plaats van een gelicentieerd product te activeren, kunnen illegale activeringstools infecties veroorzaken. Valse updaters infecteren de systemen door bugs in verouderde software te misbruiken en/of simpelweg door malware te installeren in plaats van de beloofde updates. Schadelijke software kan onbedoeld worden gedownload van onbetrouwbare bronnen, bijvoorbeeld niet-officiële en gratis sites voor het hosten van bestanden, P2P-deelnetwerken (BitTorrent, eMule, Gnutella, enz.) en andere downloaders van derden.

Samenvatting bedreiging:
Naam NEFILIM virus
Type bedreiging Ransomware, cryptovirus, bestandslocker
Extensie versleutelde bestanden .NEFILIM
Bericht met de vraag om losgeld NEFILIM-DECRYPT.txt
Contactgegevens cybercriminelen [email protected], [email protected] en [email protected]
Detectienamen Avast (FileRepMetagen [Malware]), McAfee (Artemis!5FF20E2B723E), Sophos AV (Mal/Generic-S), Kaspersky (Trojan.Win32.Zudochka.edt), volledige detectielijst (VirusTotal)
Symptomen U kunt bestanden op uw computer niet meer openen, bestanden hebben een andere extensie gekregen (zoals my.docx.locked). Er verschijnt een bericht op uw bureaublad waarin cybercriminelen u vragen om een losgeld te betalen (gewoonlijk in bitcoin) om uw bestanden te ontsleutelen.
Distributie methodes Besmette e-mailbijlagen (macros), torrentwebsites, kwaadaardige advertenties.
Schade Alle bestanden zijn gecodeerd en ze kunnen niet worden geopend zonder losgeld te betalen. Extra trojans, wachtwoordstelers en andere malware-infecties kunnen samen met een ransomware-infectie worden geïnstalleerd.
Verwijdering

Om NEFILIM virus verwijderen, adviseren onze malwareonderzoekers om uw computer te scannen met Spyhunter.
▼ Spyhunter Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om malware te verwijderen, moet u de volledige versie van Spyhunter aankopen.

Hoe beschermt u uzelf tegen besmettingen met ransomware?

Het wordt aanbevolen om geen verdachte en/of irrelevante e-mails te openen, vooral niet als ze werden verzonden door onbekende/verdachte afzenders (adressen). Eventuele bijlagen (of links) aanwezig in dubieuze mails mogen zeker niet worden geopend, omdat dit kan leiden tot een risicovolle infectie. Alleen officiële en geverifieerde downloadkanalen mogen worden gebruikt. Het is net zo belangrijk om producten te activeren en bij te werken met de tools/functies, die aangeboden worden door de legitieme ontwikkelaars. Het is onverstandig om illegale activeringstools ("cracks") en updaters van derden te gebruiken, omdat deze vaak worden gebruikt om malware te verspreiden. Om de integriteit van het apparaat en de veiligheid van de gebruikers te garanderen, is het van cruciaal belang om een betrouwbare antivirus-/antispywaresuite geïnstalleerd en up-to-date te houden. Deze software moet worden gebruikt om regelmatig systeemscans uit te voeren en om de gedetecteerde/potentiële bedreigingen te verwijderen. Als uw computer al besmet is met NEFILIM, dan raden we aan om een scan uit te voeren met  Spyhunter om deze ransomware automatisch te verwijderen.

Tekst gepresenteerd in het tekstbestand van de NEFILIM ransomware ("NEFILIM-DECRYPT.txt"):

Al uw bestanden zijn versleuteld met algoritmen van militaire kwaliteit.

We zorgen ervoor dat de enige manier om uw gegevens op te halen is met onze software.
Wij zorgen ervoor dat u uw gegevens snel en veilig terugvindt wanneer aan onze eisen wordt voldaan.
Het herstellen van uw gegevens vereist een privésleutel die alleen wij bezitten.
Een groot deel van uw privébestanden is uitgepakt en wordt op een veilige locatie bewaard.
Als u binnen zeven werkdagen na de inbreuk geen contact met ons opneemt, beginnen we met het lekken van de gegevens.
Nadat u contact met ons heeft opgenomen, leveren wij u het bewijs dat uw bestanden zijn uitgepakt.

 

Om te bevestigen dat onze decoderingssoftware werkt, e-mailt u ons 2 bestanden van willekeurige computers.
Nadat u ons de testbestanden heeft gestuurd, ontvangt u verdere instructies.

 

[email protected]
[email protected]
[email protected] 

Screenshot van bestanden versleuteld door NEFILIM (".NEFILIM"-extensie):

Bestanden versleuteld door NEFILIM ransomware (.NEFILIM extensie)

NEFILIM ransomware verwijderen:

NEFILIM virus onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Spyhunter is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van NEFILIM virus. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Spyhunter DOWNLOADEN De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om malware te verwijderen moet je een volledige versie kopen van Spyhunter. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Stap 1

Windows XP en Windows 7 gebruikers: Start uw computer in veilige modus. Klik op start, klik op 'Sluit af', klik op 'Opnieuw opstarten' en klik op OK. Druk tijdens het opstarten van de computer meerdere malen op de F8-toets op uw toetsenbord totdat u het menu 'Windows opties' ziet en selecteer vervolgens Veilige modus met netwerkmogelijkheden in de lijst.

Veilige Modus met Netwerk

Video die toont hoe Windows 7 te starten in 'Veilige Modus met Netwerk':

Windows 8 gebruikers: Ga naar het Windows 8 Start Scherm, typ Geavanceerd, in de zoekresultaten selecteer je Instellingen. Klik op geavanceerde startopties, in het geopende 'Algemene PC-instellingen' scherm selecteer je Geavanùceerde Opstart. Klik op de 'Nu herstarten'-knop. Je computer zal nu herstarten in het 'Geavanceerde Opstartopties menu'. Klik op de 'Probleemoplosser'-knop, klik dan op de 'Geavanceerde Opties'-knop. In het geavanceeerde opties scherm klik op 'Opstartinstellingen'. Klik op de 'Herstarten'-knop. Je PC zal nu herstarten naar het Opstart Instellingen scherm. Druk 5 om in Veilige Modus met commando-prompt te starten.

Windows 8 Veilige Modus met Netwerk

Video die toont hoe Windows 8 te starten in 'Veilige Modus met Netwerk':

Windows 10 gebruikers: Klik op het Windows-logo en selecteer het Power-icoon. In het geopende menu klik je op herstarten terwijl je de Shift-knop ingedrukt houdt. In het 'Kies een optie'-scherm klik je op 'Problemen oplossen' en selecteer je de 'Geavanceerde opties'. In het 'Geavanceerde-opties menu selecteer je opstartinstellingen en klik je op de 'Herstarten'-knop. In het volgende scherm moet je op de F5-knop drukken. Zo zal je besturingssysteem in veilige modus met netwerk herstart worden.

windows 10 Veilige Modus met Netwerk

Video die toont hoe Windows 10 te starten in 'Veilige Modus met Netwerk':

Stap 2

Log in op het account dat besmet is met het Nefilim virus. Start je internet browser en download een legitiem anti-spyware programma. Werk de anti-spyware software bij en start een volledige systeemscan.

Als je je computer niet kan starten in veilige modus met netwerk probeer dan systeemherstel uit te voeren.

Video die toont hoe het ransomware virus te verwijderen via de 'Veilige Modus met commando-prompt' en 'Systeemherstel':

1. Tijdens het opstartproces van je computer druk je verschillende keren op de F8 toets op je toetsenbord tot het Geavanceerde Opties menu van Windows verschijnt. Dan selecteer je Veilige Modus met commando-prompt uit de lijst en druk je op ENTER.

Herstart je computer in veilige Modus met Commando-prompt

2. Als de commando-prompt modus geladen is typ dan de volgende regel: cd restore en druk op ENTER.

systeemherstel via commando-prompt typ cd restore

3. Typ vervolgens deze regel: rstrui.exe en druk op ENTER.

systeemherstel via commando-prompt rstrui.exe

4. In het geopende venster klik 'Volgende'.

herstel systeembestanden en instellingen

5. Selecteer één van de beschikbare herstelpunten en klik 'Volgende' (dit zal je computer herstellen naar een eerdere tijd en datum, voor deze Nefilim ransomware je PC geïnfiltreerd had).

selecteer een herstelpunt

6. In het geopende venster klik 'Ja'.

systeemherstel uitvoeren

7. Na het herstellen van je computer naar een eerdere datum download en scan je je PC met aanbevolen malware verwijderingssoftware om enige achtergebleven delen van de Nefilim ransomware te verwijderen.

Om individuele bestanden te herstellen die werden versleuteld door deze ransomware zouden PC-gebruikers de Vorige Versie-functie van Windows kunnen proberen te gebruiken. Deze mNefilimode is effectief als de Systeem Herstel-functie geactiveerd was op het besmette besturingssysteem. Merk op dat sommige versies van de Nefilim ransomware de schaduwvolume-kopies van bestanden verwijderen dus deze mNefilimode zal niet altijd werken.

Om een bestand te herstellen klik met de rechtermuisknop op het bestand, ga naar Eigenschappen en selecteer de Vorige Versie-tab. Als het geselecteerde bestand een herstelpunt heeft, selecteer dit dan en klik op de 'Herstellen'-knop.

Herstel bestanden veresleuteld door CryptoDefense

Als je je computer niet kan starten in veilige modus met netwerk (of met commando-prompt), herstart je computer met een hersteldisk. Sommige varianten van deze ransomware schakelen de veilige modus uit waardoor het verwijderen ervan moeilijker wordt. Om deze stap uit te voeren zal je toegang moeten hebben tot een andere computer.

Om de controle terug te krijgen over bestanden die werden versleuteld met Nefilim, kan je ook een programma uitproberen genaamd Shadow Explorer. Meer informatie over hoe dit programma werkt kan je hier vinden.

shadow explorer screenshot

Om uw computer te beschermen tegen ransomware voor het versleutelen van bestanden, gebruikt u gerenommeerde antivirus- en antispywareprogramma's. Als een extra beveiligingsmNefilimode kunt u de programma's HitmanPro.Alert en EasySync CryptoMonitor gebruiken, die groepsbeleidsobjecten kunstmatig in het register implementeren om malafide programma's zoals Nefilim ransomware te blokkeren.

Merk op dat de Windows 10 Fall Creators Update een "gecontroleerde toegang tot mappen"-functie bevat die ransomware kan helpen blokkeren. Deze functie beschermt automatisch bestanden in de mappen DoNefilimmenten, Afbeeldingen, Video's, Muziek en Bureaublad.

gecontroleerde toegang tot mappen

Windows 10-gebruikers zouden deze update moeten installeren om hun data tegen ransomware te beschermen. Je vindt hier meer informatie over hoe u deze update kunt uitvoeren en voeg extra bescherming toe voor ransomware-infecties.

HitmanPro.Alert CryptoGuard - detecteert de versleuteling van bestanden en blokkeert dit automatisch:

hitmanproalert ransomware preventie applicatie

Malwarebytes Anti-Ransomware Beta gebruikt geavanceerde proactieve technologie om ransomware-activiteit te meten en meteen te stoppen - voordat gebruikersbestanden getroffen worden:

malwarebytes anti-ransomware

  • De beste manier om schade door ransomware-besmettingen te voorkomen is het regelmatig nemen van backups. Meer informatie over online backup oplossingen en dataherstelsoftware vind je HIER.

Andere tools waarvan geweten is dat ze de Nefilim ransomware kunnen verwijderen:

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/17305-nefilim-ransomware

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
NEFILIM virus QR code
Een QR code (Quick Response Code) is een code die door toestellen kan gelezen worden en die URL's en andere informatie bevat. Deze code kan gelezen worden met de camera van een smartphone of tablet. Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van NEFILIM virus op je mobiele toestel.
Door ons aanbevolen:

Maak vandaag nog komaf met NEFILIM virus

▼ VERWIJDER DEZE NU met Spyhunter

Platform: Windows

Oordeel van de redactie over Spyhunter:
Zeer goed!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om malware te verwijderen moet je een volledige versie kopen van Spyhunter.