Hoe verwijdert u Maps & Directions Online Promos?

Ook bekend als: Advertenties van Maps & Directions Online Promos
Type: Adware
Verspreiding: Laag
Schadeniveau: Medium

Maps & Directions Online Promos doorverwijzing verwijderingsinstructies

Wat is Maps & Directions Online Promos?

Maps & Directions Online Promos is een app die zogenaamd navigatie en kaarten aanbiedt. Ze werkt echter als adware want ze vertoont allerlei advertenties. Vaak downloaden of installeren mensen dit soort apps onbedoeld, en daarom worden ze mogelijk ongewenste applicaties genoemd. Dit soort apps verzamelen vaak ook allerlei (persoonlijke) gegevens.

Maps & Directions Online Promos verwijst door naar de Maps Search Pro downloadpagina

Na hun installatie vertonen adware-apps zoals Maps & Directions Online Promos allerlei advertenties, zoals kortingsbonnen, banners, enquêtes, pop-up advertenties enz. Wanneer erop wordt geklikt openen deze advertenties verschillende dubieuze websites. Soms voeren ze ook downloads en installaties uit als erop wordt geklikt omdat ze scripts kunnen uitvoeren. Adware kan ook ontworpen worden persoonlijke en andere gegevens te registreren zoals IP-adressen, geolocaties, ingegeven zoekopdrachten, adressen van bezochte websites enz. De persoonlijke en gevoelige gegevens worden door de ontwikkelaars van de apps vaak doorverkocht aan derden, die de gegevens dan op allerlei manieren misbruiken. Gebruikersgegevens kunnen zo ook in de handen komen van cybercriminelen. Het is dus niet veilig om apps zoals Maps & Directions Online Promos op je browser of besturingssysteem te installeren.

Samenvatting bedreiging:
Naam Advertenties van Maps & Directions Online Promos
Type bedreiging Push-meldingen met advertenties, ongewenste advertenties, pop-ups met advertenties
Symptomen U ziet advertenties die niet afkomstig zijn van de sites die u bezoekt. Intrusieve pop-ups met advertenties. Vertraagde internetsnelheid.
Distributiemethodes Misleidende pop-ups met advertenties, mogelijk ongewenste applicaties (adware)
Schade Tragere computerprestaties, problemen met de browserveiligheid, privacyschendingen, mogelijke bijkomende malware-besmettingen.
Verwijdering

Om Advertenties van Maps & Directions Online Promos verwijderen, adviseren onze malwareonderzoekers om uw computer te scannen met Malwarebytes.
▼ Malwarebytes Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Malwarebytes kopen. Beperkte proefperiode van 14 dagen beschikbaar.

Er zijn veel verschillende types adware-applicaties op het internet, en Holiday Radio Promos, Easy Forms Today of MediaConverterOnline zijn slechts enkele voorbeelden. Meestal worden dergelijke apps gepresenteerd als nuttig en handig, maar eigenlijk bieden ze geen toegevoegde waarde en werken ze niet zoals beloofd. In de meeste gevallen wordt adware enkel ontworpen om advertenties te vertonen of allerlei gegevens te registreren. Op die manier kunnen ze talrijke problemen veroorzaken.

Hoe werd adware geïnstalleerd op mijn computer?

In de meeste gevallen downloaden en/of installeren mensen adware en andere mogelijk ongewenste applicaties als deze worden inbegrepen in de setups van downloaders of installers. Deze distributiemethode wordt 'bundling' genoemd. In de meeste gevallen worden de downloads en installaties van ongewenste applicaties vermeld onder instellingen zoals 'Aangepast', 'Handmatig' of 'Geavanceerd'. Veel gebruikers controleren deze instellingen niet en zo downloaden en installeren ze onbedoeld ongewenste programma's samen met de software die ze wilden installeren. Soms worden downloads van ongewenste programma's ook veroorzaakt door te klikken op advertenties die bepaalde scripts uitvoeren.

Hoe vermijdt u de installatie van mogelijk ongewenste applicaties?

Externe downloaders, installers, peer-to-peer netwerken (bv. torrent clients, eMule), onbetrouwbare websites en vele andere kanalen worden gebruikt om ongewenste apps te verspreiden, en zelfs kwaadaardige programma's. Daarom zou u alleen programma's mogen downloaden vanaf officiële websites en met behulp van rechtstreekse links. Downloaders of installers  die instellingen zoals 'Aangepast' of 'Geavanceerd' bevatten moet u controleren en de daarin vermeldde aanbiedingen (voor het downloaden of installeren van extra software) moet u weigeren. Advertenties die worden vertoond op verdachte websites mag u nooit aanklikken. Die advertenties kunnen kwaadaardige en onbetrouwbare websites openen of ze kunnen ongewenste software downloaden. Als er verdachte apps zichtbaar zijn in uw browser (of extensies, plug-ins of add-ons) dan moet u deze verwijderen. Als uw computer al besmet is met frauduleuze applicaties dan raden we u aan een scan uit te voeren met Malwarebytes om ze automatisch te verwijderen.

Maps & Directions Online Promos downloadpagina:

maps and directions online promo's adware downloadpagina

Notificatie dat Maps & Directions Online Promos gegevens kan wijzigen op bezochte pagina's:

Maps and Directions Online Promos vraagt rechten in Chrome

Advertisement door Maps & Directions Online Promos:

Maps & Directions Online Promos advertisement

Another advertisement by Maps & Directions Online Promos:

Maps & Directions Online Promos advertisement

Advertenties van Maps & Directions Online Promos onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Malwarebytes is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van Advertenties van Maps & Directions Online Promos. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Malwarebytes DOWNLOADEN De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Malwarebytes kopen. Beperkte proefperiode van 14 dagen beschikbaar. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Adware verwijderen:

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

Windows XP gebruikers:

Toegang

Klik Start, kies Instellingen en klik op Controle Paneel. Zoek en klik op Programma's toevoegen of verwijderen.

Windows 10, Windows 8 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Mac OSX gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

mpgun[.]com adware deinstalleren via Configuratiescherm

In het programma's verwijderen-scherm zoek je naar mogelijk ongewenste applicaties, selecteer deze verwijzingen en klik op "Uninstall" of "Remove".

Na het verwijderen van de mogelijk ongewenst applicatie die Maps & Directions Online Promos doorverwijzingen veroorzaakt, scant u best uw computer op enige overblijvende onderdelen of mogelijke malware besmettingen. Gebruik daarvoor aanbevolen malware verwijderingssoftware.

Verwijder de adware uit internet browsers:

Video die toont hoe mogelijke ongewenste browser add-ons te verwijderen:

Internet Explorer logoVerwijder de kwaadaardige add-ons uit Internet Explorer:

Verwijderinging mpgun[.]com ads uit Internet Explorer stap 1

Klik op het "tandwiel" icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer) selecteer "Beheer Add-ons". Zoek naar recent geïnstalleerde/verdacht browser extensies en schakel deze uit.

Verwijdering mpgun[.]com ads uit Internet Explorer stap 2

Optionele methode:

Als je problemen blijft hebben met het verwijderen van advertenties van maps & directions online promos dan kan je je Internet Explorer instellingen terug op standaard zetten.

Windows XP gebruikers: Klik op Start, klik Uitvoeren, in het geopende scherm typ inetcpl.cpl. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows XP

Windows Vista en Windows 7 gebruikers: Klik op het Windows logo, in de start-zoekbox typ inetcpl.cpl en klik op enter. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 7

Windows 8 gebruikers: Open Internet Explorer en klik op het "tandwiel" icoon. Selecteer Internet Opties. In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab en klik je op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - toegang

In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - Internet opties Geavanceerd tab

Klik op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 8 - klik op de herstellen-knop in Internet opties Geavanceerd-tab

Bevestig dat je de Internet Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen - Klik op de Herstellen-knop.

Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen

Google Chrome logoVerwijder de kwaadaardige extensies uit Google Chrome:

Verwijdering mpgun[.]com  ads uit Google Chrome stap 1

Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer 'Meer hulpprogramma's' en klik op 'Extensies'. Zoek onlangs geïnstalleerde verdachte browser-add-ons en verwijder ze.

Verwijdering mpgun[.]com ads uit Google Chrome stap 2

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van advertenties van maps & directions online promos, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder de kwaadaardige plug-ins uit Mozilla Firefox:

Verwijdering mpgun[.]com ads uit Mozilla Firefox stap 1

Klik op het Firefox menu firefox menu icon (in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm) selecteer "Add-ons". Klik op "Extensies" en verwijder alle recent geïnstalleerde en verdachte browser plug-ins.

Verwijdering mpgun[.]com ads uit Mozilla Firefox stap 2

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van advertenties van maps & directions online promos kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Verwijder adware uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is, klik op het Safari menu en selecteer Voorkeuren….

Verwijder adware uit Safari - 2

In het geopende venster klik je op Extensies, zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze en klik op Verwijderen.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Verwijder adware uit Safari - 3

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Verwijder adware uit Safari - 4

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 1

Klik op het menu-icoon in Edge Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), kiest u "Extensies". Zoek recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons en klik op "Verwijderen" (onder hun naam).

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 2

Optionele methode:

Als u problemen blijft ondervinden met het verwijderen van de advertenties van maps & directions online promos, herstel dan de instellingen van uw Microsoft Edge browser. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu kiest u  Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Kies Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de instellingen van Microsoft Edge wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

  • Als dat niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies om de Microsoft Edge browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting adware programmaDe meeste adware of mogelijk ongewenste applicaties infiltreren internetbrowsers van gebruikers via gratis software downloads. Merk op dat de veiligste bron voor het downloaden van gratis software de website van de ontwikkelaar is. Om de installatie van adware te vermijden wees je best erg oplettend met het downloaden of installeren van gratis software.Bij het installeren van het reeds gedownloaden gratis programma kies je best de aangepast of geavanceerde installatie-opties - deze stap zal zlle mogelijk ongewenste applicaties aan het licht brengen die werden geïnstalleerd samen met het gekozen gratis programma.

Hulp bij de verwijdering:
Als je problemen ervaart bij pogingen om advertenties van maps & directions online promos van je computer te verwijderen, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over advertenties van maps & directions online promos of z'n verwijdering, gelieve je kennis dan te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/17288-maps-a-directions-online-promos-adware

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
Advertenties van Maps & Directions Online Promos QR code
Een QR code (Quick Response Code) is een code die door toestellen kan gelezen worden en die URL's en andere informatie bevat. Deze code kan gelezen worden met de camera van een smartphone of tablet. Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Advertenties van Maps & Directions Online Promos op je mobiele toestel.
Door ons aanbevolen:

Maak vandaag nog komaf met Advertenties van Maps & Directions Online Promos

▼ VERWIJDER DEZE NU met Malwarebytes

Platform: Windows

Oordeel van de redactie over Malwarebytes:
Zeer goed!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Malwarebytes kopen. Beperkte proefperiode van 14 dagen beschikbaar.